Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@08:44:07 GMT

علت کاهش مصرف لبنیات

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۷۵۲۵۴

علت کاهش مصرف لبنیات

خبرگزاری میزان- یک متخصص تغذیه گفت: افزایش قیمت لبنیات در کشور سرانه مصرف آن را کاهش داده است و افراد ترجیح می‌دهند مواد اولیه دیگر را جایگزین لبنیات کنند. تاریخ انتشار: 14:31 - 03 شهريور 1399 - کد خبر: ۶۴۹۸۵۹

خبرگزاری میزان - برنا نوشت: سرانه مصرف شیر و مواد لبنی در ایران حدود ۶۵ تا ۷۰ لیتر است. این سرانه در کشور‌های توسعه یافته حدود ۲۰۰ لیتر است که نشان می‌دهد مصرف لبنیات در کشور ما آن‌طور که باید مناسب نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوسن پارسا، مختصص تغذیه، درباره میزان استفاده از لبنیات در کشور گفت: در کشور ما قیمت لبنیات افزایش یافته است. در این شرایط بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند این مواد را خریداری نکنند و مواد اولیه دیگر را جایگزین لبنیات کنند.

او افزود: در صورتی که نمی‌دانند لبنیات برای بدن خواص متعدد دارد. از سوی دیگر در سال‌های اخیر دائما تبلیغات منفی درباره مصرف لبنیات در فضای مجازی باعث کاهش تمایل مردم به مصرف این محصولات شده است.

این متخصص تغذیه تاکید کرد: شرکت‌های تولید کننده باید در رسانه‌ها در مقابل تبلیغات سوء واکنش نشان دهند. محصولات لبنی مناسب و مقوی وارد بازار می‌شوند. این در حالی است که برای هر ماده‌ای به غیر از لبنیات در رسانه‌ها به ویژه تلویزیون تبلیغات انجام می‌شود. برای مثال با بررسی تبلیغات تلویزیون مشاهده می‌شود که انواع نوشابه‌ها تبلیغ می‌شوند، اما تبلیغات درباره اینکه شیر، ماست و ... در برنامه غذایی به چه میزان تاثیرگذار هستند، در اولویت نیست. در حالی که گروه شیر و لبنیات جزو گروه‌های ۵ گانه اصلی غذایی زندگی هر فرد محسوب می‌شود.

به گفته او در شرایط کنونی مردم تحت تاثیر اخبار فضای مجازی قرار دارند اغلب مردم در جامعه نمی‌دانند چربی شیر، چربی حیوانی و چربی‌های مایع چه تفاوت‌هایی دارند. درضمن میزان کلسیم شیر به دلیل نوع لاکتوز بهتر جذب می‌شود.

این متخصص تغذیه با اشاره به برخی باور‌های نادرست افزود: ماست‌های پروبیوتیک برای سلامت گوارش مناسب هستند. در جامعه ما اغلب افراد بر این باورند که ماست یبوست به‌دنبال دارد. در حالی که مصرف ماست‌های پروبیوتیک یا ماست‌های تازه یبوست ندارد.

پارسا گفت: به باور بنده اگر سرانه مصرف لبنیات در کشور ما در مقایسه با دیگر کشور‌های اندک است به‌دلیل تبلیغات کذب در فضای مجازی در زمینه کم و کیف مصرف لبنیات است. بنده به عنوان پزشک در حال توجیه بیماران برای مصرف شیر و ماست و گنجاندن آن در برنامه‌های غذایی افراد هستم.

به گفته او برخی افراد نسبت به لاکتوز شیر عدم تحمل دارند در این شرایط افراد می‌توانند از شیر‌های بدون لاکتوز استفاده کنند. هرچند افراد از وجود این محصول در بازار بی اطلاع هستند.

این متخصص تغذیه تاکید کرد: مصرف شیر و ماست در برنامه غذایی افراد از اهمیت برخوردار است. برای مصرف این مواد می‌توان خلاق بود. برای مثال اگر کودکی تمایل به مصرف شیر ندارد می‌توان به اشکال متفاوت و حتی در قالب غذا شیر یا دیگر مواد لبنی را تهیه کرد. در جامعه ما از پنیر فقط در وعده صبحانه استفاد می‌شود. افراد می‌توانند از لبنیات غذا درست کنند. هم‌اکنون شیر‌هایی با طعم‌های مناسب در بازار وجود دارد که فرد با کمی تحقیق نسبت به مصرف آن علاقمند می‌شود.

پارسا افزود: برای کودکان مصرف شیر برای رشد ماهیچه در بدن از اهمیت برخوردار است. بعد از تخم مرغ، شیر و ماست سرشار از پروتئین هستند.

این متخصص تغذیه اظهار کرد: افراد فعال در زمینه تغذیه و مسئولان امر نباید اجازه تبلیغات سوء و کاذب برخی از افراد را در فضای مجازی نسبت به مصرف لبنیات بدهند. برای مثال شاهد تبلیغات ناشی از وجود کلر، مواد شوینده و ... در شیر هستیم. در حالی که تمامی این تبلیغات کاذب است و باید با فرد خاطی به دلیل انحراف در افکار عمومی برخورد کرد.

پارسا گفت: در رسانه‌های کشور محصولات مضر برای سلامتی تبلیغ می‌شود. برای مثال تبلیغات آبمیوه به وفور در تلویزیون مشاهده می‌شود. هرچند برای شیر و ماست تبلیغاتی وجود ندارد. در حالی که ساخارین موجود در آبمیوه‌های صنعتی سرطان زاست.

بیشتر بخوانید: علت از بین رفتن حس بویایی در افراد مبتلا به کرونا

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: لبنیات متخصص تغذیه لبنیات در کشور مصرف لبنیات فضای مجازی شیر و ماست برای مثال مصرف شیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۵۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲

بر اساس مطالعات جدید در حوزه پزشکی، یک «آستر نازک» که داخل روده قرار می‌گیرد، می‌تواند به کاهش وزن و حتی درمان دیابت نوع ۲ کمک کند.

به گزارش روزیاتو، در یک آزمایش، ۶۰ نفر با استفاده از این روش به طور متوسط ۱۶ کیلوگرم در یک سال از دست دادند و نیمی از آن‌ها توانستند دستکم به مدت دو سال وزن خود را حفظ کنند.

بیش از یک چهارم افرادی که برای کنترل دیابت خود انسولین تزریق می‌کردند، پس از کنترل قند خون خود موفق به قطع مصرف انسولین شدند.

آستر داخلی روده از طریق دهان و معده وارد بدن می‌شود. به مدت یک سال در بدن باقی می‌ماند و سپس توسط پزشک از طریق دهان خارج می‌شود.

این آستر، ۶۰ سانتی‌متر اول روده کوچک را پوشش داده و میزان جذب قند را کاهش می‌دهد.

کاهش جذب قند نحوه ترشح هورمون‌ها را تغییر می‌دهد و باعث می‌شود که افراد سریعتر احساس سیری کنند.

دکتر باب رایدر که مسئولیت انجام این آزمایش را برعهده داشته، گفته است:

دیابت نوع ۲ و چاقی امروزه بیماری‌های همه‌گیر جهانی هستند.

بسیاری از افراد قادر به حفظ وزن سالم نیستند و با وجود تمامی تلاش‌ها و دارو‌های موجود، سطح قند خونشان خیلی بالاست.

جراحی چاقی می‌تواند موثر باشد، اما دائمی و بی خطر نیست.

مزیت درمان جدید این است که نسبتاً آسان است و دائمی نیست. زیرا آستر پس از حدود یک سال برداشته می‌شود.

این جراحی حدود ۸،۴۰۰ دلار هزینه دارد.

دکتر الیزابت رابرتسون، از موسسه خیریه دیابت بریتانیا گفته است:

کاهش قند خون و رساندن آن به محدوده هدف و حفظ آن می‌تواند بسیار چالش‌برانگیز باشد.

در دسترس بودن روش‌های بیشتری برای درمان دیابت نوع ۲ به این معنی است که افراد مبتلا به این بیماری فرصت بیشتری برای یافتن درمان مناسب خود را دارند، بنابراین شانس بیشتری برای داشتن زندگی طولانی و سالم را خواهند داشت.

دیگر خبرها

  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • حالت تهوع بعد از ورزش چه دلایلی دارد ؟
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • ۷ نوشیدنی خوشمزه که میل به شکر را در شما به صفر می‌رساند
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲