Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@22:12:14 GMT

نحوه فروش سهام عدالت در روش غیرمستقیم + آموزش

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۷۸۳۱۷

نحوه فروش سهام عدالت در روش غیرمستقیم + آموزش

خبرگزاری آریا - به گفته معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس، سهامداران سهام عدالت که از این پس به عنوان سهامدار شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی شناخته می‌شوند می‌توانند همانند دیگر سهامداران بورسی معامله کنند. جزئیات آن توسط بورس تهران و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی مشخص می‌شود.
طبق اعلام مدیریت پذیرش اوراق بهادار شرکت سرمایه گذاری استان قم با سرمایه 52316 میلیارد ریال با نماد «وسقم» به عنوان دومین شرکت سرمایه‌گذاری استانی در فهرست نرخ های بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران درج شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این نیز شرکت سرمایه‌گذاری استان خراسان جنوبی وارد بورس شده بود.
از حدود 50 میلیون نفر دارای سهام عدالت حدود 28 میلیون نفر از آنها روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند، و در طول حدود سه ماه گذشته تعدادی از سهامدارانی که روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند که طبق آمارها حدود 18 میلیون نفر هستند اقدام به فروش سهامشان از طریق بانک و کارگزاری کرده‌اند.
در زمان انتخاب روش آزادسازی بارها مسئولان تاکید کردند که اگر سهامداران دانش بورسی و نیاز به فروش فوری سهامشان را دارند روش مستقیم را انتخاب کنند.
علی‌رغم اظهارات مسئولان انتخاب روش غیرمستقیم برای همه این 28 میلیون نفر به این معنی نیست که نیاز به فروش سهامشان ندارند، برخی از سهامداران به جهت این که نحوه معامله در بورس را نمی‌دانند یا در آن زمان نیازی به فروش سهامشان نداشته‌اند روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند یا شاید تصور نمی‌کردند که فرایند فروش سهام عدالت در این روش سه ماه طول بکشد.
اگر چه این اقدامات اولین قدم‌ها برای سهامدارانی است که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند و هنوز هم امکان فروش آن فراهم نیست.
نحوه بازگشایی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در بورس
محمدرضا معتمد، معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس در گفتگو با تجارت‌نیوز برای سهامدارانی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند، توضیحاتی داد.
وی گفت: شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در بورس ثبت شده هستند و قرار است که نماد آنها بازگشایی شود، هر کدام از این شرکت‌ها که آماده شود ما کارهای پذیرش و ثبت اطلاعات سهامداران انجام می‌دهیم و متعاقبا اعلام می‌کنیم که قابل معامله می‌شود.
معتمد در خصوص نحوه ثبت این شرکت‌ها عنوان کرد: برای ثبت این شرکت‌ها یک صورت مالی حساب‌رسی شده می‌خواهیم که باید توسط هیات مدیره شرکت سرمایه‌گذاری استانی تهیه و به حسابرس‌ها ارائه شود و اطلاعات 12 شرکت به صورت حسابرسی شده روی سایت کدال قرار گرفته است.
وی افزود: موضوع بعدی ثبت افزایش سرمایه این شرکت‌ها است که باید در 30 حوزه سرمایه‌گذاری استانی اطلاعات از ادارات ثبت مراکز استان بگیرند، آگهی ثبت منتشر شود و سپس در سامانه شرکت‌های سپرده‌گذاری و بورس تهران قرار بگیرند و با تعداد سهامداران تطبیق داده شود. در مرحله آخر براساس تعداد سهامداران، یک پرتفوی به‌روز بدهند و سهم باز شود.
سهامتان را نفروشید و از سود آن استفاده کنید
وی به این گروه از سهامداران توصیه کرد: سهامداران از منافع آتی سهام عدالت استفاده کنند، تا این که آن را بفروشند. چون این شرکت‌ها بازدهی خیلی خوبی دارند و می‌توانند افزایش سرمایه داشته باشند تا بخشی از سرمایه‌های جاری زندگیشان را پوشش دهند. سهامداران به سهام عدالت به عنوان یک دارایی سرمایه‌ای نگاه کنند.
آیا شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی متضرر می‌شوند؟
برخی از سهامداران درباره سوددهی این شرکت‌ها نگران هستند، که معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس در این خصوص اظهار کرد: شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی همانند دیگر شرکت‌ها هیات مدیره، حسابرس، بازرس و… دارد و فرصت‌های سرمایه‌گذاری برایشان به وجود می‌آید که بازدهی کسب می‌کنند و ممکن است در یک پروژه‌ای هم ضرر کنند، این ذات بازار است.
وی ادامه داد: اینطور نیست که بگوییم این شرکت‌ها هرگز نباید ضرر کنند یا از یک حد سودی فراتر نروند، بلکه به تصمیمات هیات مدیره و مقتضیات پروژه‌هایی که شرکت می‌کنند بستگی دارد، هرچند که این شرکت‌ها وظیفه دارند در پروژه‌های سودآور شرکت کنند. سازمان بورس هم برآنها نظارت می‌کند.
نحوه فروش سهام عدالت چگونه است؟
به گفته معتمد، سهامداران سهام عدالت که از این پس به عنوان سهامدار شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی شناخته می‌شوند می‌توانند همانند دیگر سهامداران بورسی معامله کنند که مسائل فنی آن توسط بورس تهران و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی مشخص می‌شود.
وی همچنین در خصوص سقف فروش سهام عدالت برای کسانی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند گفت: این افراد می‌توانند تا سقف 60 درصد از ارزش سهام خود را بفروشند.
جاماندگان سهام عدالت چه می‌شوند؟
به تازگی سیدشمس‌‌الدین حسینی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرد که حدود یک میلیون و 800 هزار نفر از کسانی که دارای برگه سهام عدالت هستند، اطلاعاتشان در سازمان خصوصی‌سازی به ثبت نرسیده است.
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس در این خصوص گفت: این موضوع در حوزه وظایف سازمان خصوصی‌سازی است و این سازمان باید تعیین تکلیف کند.
منبع: تجارت نیوز

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: روش غیرمستقیم را انتخاب کرده اند شرکت های سرمایه گذاری استانی شرکت سرمایه گذاری فروش سهام عدالت شرکت ها میلیون نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۸۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟

زمان فروش باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس توسط مالکان خصوصی آنها مشخص شد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در روز 5 اردیبهشت ماه سال جاری  مالکیت باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس رسماً به بخش خصوصی واگذار شد. بر این اساس 85 درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکت‌های تابعه آن شامل پتروشیمی بندر امام، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی شهید تندگویان، پتروشیمی پارس و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس واگذار شد و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز به بانک‌های شهر (30 درصد)، ملت (20 درصد)، تجارت (20 درصد)، صادرات (پنج درصد)، رفاه (پنج درصد) و اقتصاد نوین (پنج درصد) انتقال پیدا کرد. 10 درصد سهام دو باشگاه نیز پیش‌تر به هواداران واگذار شده بود. طبق اعلام وزیر ورزش قرار است 5 درصد باقی‌مانده سهام دو باشگاه نیز به زودی به پیشکسوتان واگذار شود.

پرسپولیس و استقلال رسماً واگذار شدند/ سهم پیشکسوتان؛ 5 درصد

در این میان سؤالی مطرح است که آیا مالک خصوصی چه زمانی قادر به واگذاری باشگاه مورد تملکش است؟ پاسخ این سؤال نیازمند رعایت یک پیش‌نیاز است.

از آنجایی که دو باشگاه به‌صورت اقساطی خریداری شدند، طبق توافق صورت گرفته، سرخابی‌ها تا شش سال زیر نظر سازمان خصوصی‌سازی خواهند بود و مالکان بخش خصوصی آنها باید تا تاریخ معین شده، اقساط خود را  به دولت بپردازند. حتی اگر بخش خصوصی سریع‌تر از زمان موعود (پیش از شش سال)، اقساط خود را تسویه کند، می‌تواند فردای همان روز سهام باشگاه موردنظر را در فرابورس عرضه کند. در غیر این‌صورت بعد از پایان شش سال و تسویه مطالبات دولت از محل سرخابی‌ها، بخش خصوصی قادر به فروش سرخابی‌ها خواهد بود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید!
  • خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟
  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید | یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید
  • ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیات مدیره مشخص شد
  • ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیئت مدیره مشخص شد
  • فاو J6-460 در بورس کالا به فروش می‌رسد
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل