Web Analytics Made Easy - Statcounter

هنر کیمیای مغتنم انسانی است. زبان گویایی که دردها را به نجیب‌ترین شکل باز می‌گوید و در عین حال نوشداروی آن را ارمغان می‌دهد. بیان رسایی که شکوه و مدارج و دستاوردهای هر جامعه‌ای را در بهترین صورت سامان می‌بخشد تا هم عزت‌بخش قوم خود باشد و هم مفاخره‌ای ماندگار در زمین و زمان.




هنر پدیده‌ای جادوانه است که در آن گذشته و حال و آینده به تناسب و همزمان قابل رؤیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از دریچه یک اثر نقاشی متعلق به هر کجای جهان هم دیروز هنر و منابع الهام بخش هنرمندان هویداست، هم نگاه امروزین شان و هم مسیری که خواهند پیمود به سمت فردا...
تعبیر ممتازی است «چراغ آیینه» بودن هنر و هر آن زمان که مدیریت کلان جامعه‌ای این تعبیر را شناخت و بدان التفاتی از سر آگاهی کرد آثار و برکات مانایش را تجربه کرد.
از این منظر کم نیستند آثار هنری ادوار مختلف کشور ما، آثاری که قرن‌ها مایه مباهات ایرانیان بوده‌اند. این صعود سعد هنر به گواه تاریخ هیچ گاه بی‌بهره از معنویت، خداباوری و ایمانی راسخ به سامان نرسیده و از این روست که در حافظه زمان، هنرمندان، مردمان صاحب جاه و نام‌آورِ روزگار خود بوده‌اند و در جامعه نقش آفرین.
افزون بر وجوه معنوی و فرهنگی هنر، این عنصر ناب در اعتماد به نفس بخشیدن به آحاد جامعه در معرفی داشته‌های غیرمادی، در افزایش غرور و عزت ملی، نقشی بی قرین داشته لیکن وجه اقتصادی هنر دست‌کم در یک قرن اخیر و سده حاضر کمتر از همیشه در کشور ما مورد توجه قرار گرفته است. بررسی اجمالی تاریخ حتی به روشنی گواه است که خلاقیت (به معنای عام) و هنر (به معنای خاص) چه میزان در اقتصاد ملی ایران مؤثر بوده. آنگاه که معماری و تزئینات وابسته‌اش، منسوجات و البسه برآمده از آن، خوشنویسی و هنرهای کتابتی در داخل و خارج خواهان بسیار داشته آیین‌های نمایشی و نغمه‌های موسیقی بر قوام جامعه و ایستادگی و فعالیتش مؤثر و نقش‌آفرین بوده است. بررسی وضع هنر از مناظر مختلف در طول پنج دهه گذشته در کشورهای مختلف بویژه کشورهای توسعه یافته نشان می‌دهد که هنر را به‌عنوان پدیده‌ای دارای وجوه گوناگون و ظرفیت‌های ممتاز در کانون توجه قرار داده‌اند. میزان تأثیرگذاری فرهنگی بر جهان از طریق هنر، نحوه تأثیر بر جامعه خود، افزایش تولید داخلی حاصل از فعالیت‌های هنری و اشتغال‌های مستقیم و غیرمستقیم.... با وجود این هنر می‌تواند دیگر بار به طور جدی مورد توجه قرار گیرد و کارکردهای متنوع آن در خدمت رشد معنوی و توسعه مادی واقع شود. بیانیه گام دوم انقلاب حاصل بینشی است که می‌خواهد در دوران استقرار و اعتلای ایران اسلامی از ظرفیت‌های مختلف بر محورهای تعیین شده در مسیر رشد بهره ببرد.
اگرچه روح حاکم بر بیانیه گام دوم فرهنگی است و در جای جای آن می‌شود ضرورت و اهمیت فرهنگ را دید اما مواردی به‌طور خاص در متن اشارت‌های روشن به ظرفیت‌های فرهنگ و هنر دارد که در صورت شناخته شدن و مبنای تدبیر و عمل قرار گرفتن، می‌تواند نقشی شایسته و مؤثرتر از گذشته ایفا نماید. نخستین گامِ توجه به هنر، خنثی‌سازی تبلیغات سوء خارجی و تبلیغات انباشته از تحریف و دروغ‌پردازی است، در حالی که کشورهای توسعه یافته نماد و نشانه‌های جدی ترقی خود را پرداختن به هنر و رشد آن می‌شمارند و کم توجهی به هنر را نماد تحجر و زمان ناشناسی، جمهوری اسلامی ایران نه تنها در قیاس با همسایگان و منطقه بلکه در عرصه بروز جهانی به دو دلیل ستاره‌ای درخشان است، یکی سابقه تاریخی و پیشینه تمدنی فرهنگ و هنر ایران و شناخته شدگی این میراث عظیم بشری در سطح جهان و دیگر فعالیت‌های گسترده هنری با وجود تمامی اختلاف سلیقه‌های داخلی و دروغ‌پردازی خارجی، بر صحنه رفتن حدود 7000 عنوان تئاتر با بیش از 140هزار اجرا، برگزاری حدود 5000 کنسرت و بیش از 3500 نمایشگاه تجسمی در سال در کنار صدها رویداد و جشنواره و... خود شاخصی است از توان تولید و میزان تقاضای فرهنگی، هنری کشور و ظرفیتی ارزشمند برای مقابله با بخشی از دشمنی‌ها.
همچنین نباید از یاد برد که سهم و میزان آفرینش‌های هنری بازمانده از تاریخ، کمیت قابل توجه و کیفیت مثال زدنی آثار به امروز رسیده، تأثیرات تاریخی و معاصر، الهام بخشی و قابلیت پیوند با زندگی روزمره، هنر را نه یک عنصر گلخانه‌ای بلکه به مزیتی زنده و رقابتی برای ایران بدل کرده و به دستمایه آن می‌تواند در عرصه ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی نقشی در خور بیافریند.
از نکات مهمی که در سال‌های اخیر کمتر به آن پرداخته شده و برای بهره بردن از آن تدبیر بایده صورت نگرفته است، نیروی انسانی جوان، پرشمار و توانمند است. پس از انقلاب اسلامی هنر مورد توجه تمامی اقشار جامعه واقع شد و در پرتو توجه بنیانگذار انقلاب و رهبری معظم در این پدیده شریف رشدی قابل تحسین رقم خورد به نحوی که در بیش از 250 مرکز آموزش عالی و قریب 6000 آموزشگاه، جوانان ایران می‌توانند هنر بیاموزند و پس از کسب مهارت‌های لازم تحقق شعار «ما می‌توانیم» را با مهارتی چشمگیر به تجلی برسانند.
طبعاً پرداختن به هنر، خاصه هنری چون هنر ایران خود از بهترین راه‌های پایبندی به اخلاق و پرداختن به معنویت و توجه به منشی اصیل در سبک زندگی است، مسیری که به حتم سه ویژگی توأمان را به همراه دارد. نخست امیدآفرینی و عزتمندی و اعتماد به نفس، که علاوه بر جامعه هنری بر کل جامعه تأثیر قابل توجه خود را نشان خواهد داد، دوم اثرگذاری آفرینش‌های هنری بر اقتصادی درون‌زا، برون‌گرا، متکی بر داشته‌ها، ارزان، مانا، اشتغال آفرین که نمونه‌های مشابه خارجی آن با توفیق همراه بوده و براساس شواهد متعدد مطالعاتی، می‌توان به موفقیت متفاوت و خیره‌کننده اقتصاد فرهنگ و هنر ایران امید داشت. سومین دستاورد رسیدن به تولیدات مناسب فرهنگی ـ هنری است، آثاری برآمده از اصالت‌های فرهنگی که می‌تواند ضمن معرفی داشته‌ها، ذوق و ذائقه مخاطبان را شکل بخشد.
عرصه فرهنگ و هنر بهترین و درخشان‌ترین نماد و نشانه تمدنی است و اگر براساس اهداف انقلاب اسلامی و رویکرد بیانیه گام دوم عالی‌ترین هدف را رسیدن به تمدن نوین اسلامی بدانیم این غایت جز از طریق شناخت دقیق و عمیق گذشته، معرفت به آن، آفرینش‌های امروزی و نگاهی بلند به فردا مقدور نخواهد بود.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: فرهنگ و هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۰۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»، فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر» توسط بنیاد آیه های ایثار و تلاش، با هدف تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری و ابلاغ سیاست های کلی مبتنی بر تبیین مولفه‌های فرهنگ ایثار، شهادت، مقاومت زنان در تاریخ انقلاب اسلامی الگوسازی از زنان فرهیخته ایثارگر تشویق و ترغیب هنرمندان ایران اسلامی به فعالیت موثر در زمینه ترویج این مولفه ها در مسیر فرهنگ ایرانی اسلامی و با موضوع نقش زنان ایثارگر و جایگاه حماسی آن ها در انقلاب و جبهه مقاومت منتشر شد.

بر اساس اعلام دبیرخانه این رخداد فرهنگی هنری با هدف گذاری در ۷ زمینه؛

۱- پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه انقلابیگری زنان و پرچمداری آنها در نهضت اسلامی ایران

۲- شناسایی و معرفی ظرفیت ها، استعدادها و توانمندی های زنان در حوزه های فرهنگی و هنری به منظور اثر بخشی مضاعف آنان در پیشبرد فرهنگ ایثار و مقاومت

۳- توجه به نقش ارزنده زنان و معرفی ظرفیت های موجود جامعه هنری جهت کاهش آسیب های اجتماعی به‌ویژه مقابله با تهاجم نرم دشمن و آندلسی کردن ایران

۴- الگوسازی شخصیت های موفق علمی، فرهنگی و اجتماعی زنان ایثارگر ایران و جبهه مقاومت برای نسل های آینده و جهان اسلام بعنوان الگوی سوم زنان در جهان

۵- تقویت فعالیت های جهادی، فرهنگی، هنری و رسانه ای در حوزه زنان

۶- تبیین و تحکیم بنیان خانواده و لزوم افزایش جمعیت در پیشرفت و تعالی کشور

۷- ایجاد بانک اطلاعاتی و مطرح کردن چهره های شاخص زنان نخبه کشور برای دسترسی جوانان

در دستور کار جشنواره قرار گرفته است.

جشنواره پنجم فیلم «کوثر» در چهار بخش سینمای ایران شامل فیلم های سینمایی، داستانی بلند (تله فیلم)، مستند کوتاه و نیمه بلند، مستند بلند و آثار کوتاه داستانی، پویا نمایی و نماهنگ است.

همچنین در بخش مسابقه سینمای ایران، عنوانی با نام مسابقه ویژه گنجانده شده که عبارت است:

نقش زنان و کودکان در مقاومت: این بخش ویژه آثار تولیده شده پیرامون موضوعات مرتبط با ایثارگری و نقش زنان و کودکان در کشورهای حوزه مقاومت و مقابله با داعش و رژیم صهیونیستی و مظالمی که بر آنها رفته، است.

حجاب، عفاف: این بخش اختصاص دارد به آثار مرتبط با ترویج فرهنگ حجاب و عفاف و افشای ماهیت توطئه های دشمنان برای آندلسی کردن ایران.

بخش طرح‌ها و ایده ها، بخش بین الملل و بخش غیررقابتی نیز سایر بخش های چهارگانه جشنواره را تشکیل می دهند؛ نمایش های ویژه، نشست های تخصصی، نکوداشت ها و بزرگداشت ها، برپایی نمایشگاه عکس و برگزاری همزمان جشنواره در استان ها و سایر مراکز فرهنگی هنری کشور از دیگر بخش های پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر» هستند.

بر پایه اعلام دبیرخانه جشنواره، متقاضایان شرکت در این رویداد می توانند با مطالعه فراخوان در هر بخش، لینک قابل دانلود فایل آثار خود را در فرمت‌های مشخص شده در فراخوان به صندوق الکترونیکی دبیرخانه به آدرس، kovsarfestival@gmail.com ارسال کنند و در صورتی که حجم فایل اثر بیشتر از ۱۰ گیگ است و یا امکان ارسال ایمیل وجود ندارد صاحبان آثار می توانند اثر خود را به‌صورت پستی و یا حضوری به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. آخرین مهلت ارسال آثار تا روز شنبه پنجم خرداد ماه سال جاری در نظر گرفته شده است.

نشانی دبیرخانه جشنواره: تهران، میدان فردوسی، خیابان انقلاب، چهار راه کالج، خیابان حافظ، خیابان غزالی، پشت سفارت روسیه، پلاک ۱۱ مرکز تشکل های شاهد و ایثارگر - آقای صیادی (دبیرخانه جشنواره)

تلفن و دورنگار: ۰۲۱۶۶۷۵۷۴۰۶ – ۰۹۳۶۹۸۴۴۳۹۵

آدرس پست الکترونیکی: kosarfilmfestival۶۷@gmail.com

آدرس وبسایت: www.isartalash.ir

پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر» تیر ۱۴۰۳ در تهران با دبیری ناصر باکیده و با همکاری شهرداری تهران، سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار می‌شود.

فایل PDF کامل فراخوان را از اینجا می‌شود.

کد خبر 6093985 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • کارگران موتور پیشران اقتصاد جامعه هستند
  • فعالیت‌های فرهنگی با پیوست هنری تاثیرگذاری بیشتری بر جامعه دارد
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • انتشار فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • هشدار به رانندگان در پی ورود سامانه بارشی به ایلام
  • تلاش برای گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه
  • گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه با محوریت بنیاد رودکی
  • همکاری‌های هنری ایران و روسیه گسترش می‌یابد