Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر راه و شهرسازی گفت: اولین سری واحدهای طرح اقدام ملی مسکن در استان های پیشتاز ماه آینده به مردم تحویل خواهد شد.

 محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در یک برنامه رادیویی با تاکید بر نقش طرح های جامع شهری در هدایت و تسهیل روند توسعه و پیشرفت کشور، اظهار داشت: لازم است در طرح های جامع شهری به مسائل اجتماعی و نیازهای جامعه برای توسعه مبتنی بر ظرفیت های جمعیتی و سرزمینی توجه بیشتری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسلامی درخصوص ایده تشکیل نهادهای برنامه ریزی و توسعه کلانشهرها گفت: در این زمینه یکی از مواردی که در سلسله مراتب تهیه اسناد توسعه شهری، توسط شورایعالی شهرسازی مورد بررسی قرار گرفته، بحث طراحی مجموعه‌های شهری است.

وی ادامه داد: به دلیل نفوذ متقابل شهرها و مناطق جمعیتی بر یکدیگر، آن‌ها به صورت مجموعه‌ای و یا در قالب طرح‌های ویژه در نظر گرفته شدند. در این خصوص این مساله در دستور کار است که یک نگاه همگرا و پیوسته تر بر توسعه شهری حاکم شود.

بازآفرینی شهری و محلات در دستور کار است

در ادامه این گفتگو وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مبحث بازآفرینی به عنوان یک هدف راهبردی اظهار داشت: با توجه به گسترش شهرها از نظر جغرافیایی گسترش، شاهده از درون تهی شدن آن ها هستیم که به همین خاطر باید آن ها را بازآفرینی کرد تا دوباره جمعیت به شهرها مخصوصاً شهرهای تاریخی برگردد. وی ادامه داد: بر این مبنا بازآفرینی شهری و محلات با هدف ایجاد کارکردهای نوین و پیشرفته در جهت ارتقای کیفیت زندگی شهری و با استفاده از الگوی ایرانی در دستور کار قرار گرفته است.

تخصیص یارانه و تسهیلات برای نوسازی منازل فرسوده

اسلامی با تاکید بر اینکه نوسازی با مشارکت مردم و همچنین اعطای تسهیلات و مزایا مطابق قانون برنامه و قانون بافت های فرسوده امکانپذیر خواهد بود، اظهار داشت: خوشبختانه در این خصوص پروانه ساخت و تسهیلات بانکی دارای یارانه هستند به این شکل از تسهیلات ۱۸ درصدی، ۹ درصد را مالک و ۹ درصد مابقی را دولت یارانه می‌دهد.

نوسازی نیمی از منازل پایتخت

این عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان این که در نیمی از منازل شهر تهران کار بازآفرینی و نوسازی انجام گرفته است، افزود: در این زمینه شرکت بازآفرینی برای ۵۰ درصد دوم هم برنامه داشته که امیدواریم در این خصوص استقبال بیشتری را از سوی مردم در سال جاری شاهد باشیم.

وی در بخش دیگر این برنامه، دلیل ماندگاری معماری ایرانی اسلامی را توجه خاص به تناسب، تعادل، ایمنی، زیبایی و برخورداری از کیفیت و جذابیت بالا دانست و تأکیدکرد: در بازآفرینی شهرها باید توجه به بحث معماری و تکنولوژی‌های نوین و هماهنگ معطوف شود.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با انتقاد از کم توجهی‌ها به مصوبات مربوط به نمادید و منظرشهری، گفت: شورای شهرسازی در این هفته، تدوین سند ضوابط معماری و شهرسازی را الزامی اعلام کرد تا بر اساس آن سند بتوان تراکم و کارکردها را در طرح‌های شهری لحاظ کرد.

در این برنامه رادیویی محمد اسلامی درباره تکمیل پروژه مسکن مهر و نهایی شدن آن اظهار داشت: ریشه طرح مسکن مهر در واقع به طرح جامع مسکن بر می گردد که وزارت راه و شهرسازی آن را ملاک عمل قرار می‌دهد.

وی افزود: به این ترتیب ادامه طرح مسکن مهر در قالب طرح اقدام ملی مسکن کلید زده شد و در این میان مسکن اجتماعی وجود ندارد. بلکه فقط ایده‌ای بود تا خانه‌های کوچک، ارزان قیمت و استیجاری را ایجاد کند و بخش ملکی آن هم که در بافت‌های فرسوده بود.

جشن اختتامیه مسکن مهر برگزار می‌شود

وزیر راه و شهرسازی از برگزاری جشن اختتامیه "مسکن مهر" حداکثر تا پایان سال در همه استان ها خبرداد و گفت: به استثنای تعدادی از واحدها که در قوه قضائیه و دادگاه‌ها هستند و خودمالک هم بودند بقیه واحدها تکمیل شده و کاستی‌های واحدهای نیمه تمام نیز مانند محوطه فضای سبز، مدرسه، مسجد، فروشگاه، خانه بهداشت و یا تأسیسات زیربنایی و انشعابات برطرف شده است.

تحویل اولین سری واحدهای طرح اقدام ملی مسکن از ماه آینده

اسلامی با اعلام این خبر که اولین سری واحدهای "طرح اقدام ملی مسکن" در استان های پیشتاز ماه آینده به مردم تحویل خواهد شد، افزود: بخشی به صورت زمین و گروهی به مردم واگذار می‌شود و بخش زیادی از مردم هم به پروژه‌ها متصل خواهند شد.

این مقام مسئول با اشاره به تعمیر و احداث۱۸۷ هزار واحد مسکونی شهری روستایی توسط "بنیاد مسکن انقلاب اسلامی" گفت: پروژه‌های مسکونی اکثر روستاهای کرمانشاه و استان های سیل زده تکمیل شده و به عبارتی بالای ۹۵ درصد از تعمیرات منازل این مردم و ۹۰ درصد از اقدامات مربوط به احداث منازل سیل زده تکمیل شده است.

وی درخصوص وام‌های مربوط به سیل و زلزله با بیان این که این موضوع مشکلی نداشته و پرداختی ها خیلی روان بوده است، اظهار داشت: در این زمینه تاکنون گزارشی مبنی بر رفت و آمد و درگیری مردم آسیب زده در اثر سیل و زلزله با بروکراسی بانک‌ها ارائه نشده است.

 

 ایبِنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وزیر راه و شهرسازی طرح اقدام ملی مسکن ماه آینده استان ها مسکن مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۴۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شکسته شد

آئینی اظهار کرد: از ابتدای دولت سیزدهم نگاه ما در حوزه بازآفرینی نگاه مردمی سازی بوده است. نوسازی مسکن باید توسط مردم، سازندگان بخش خصوصی، تعاونی ها و گروه های جهادی صورت گیرد. نظارت هم توسط دولت و اعضای سازمان نظام مهندسی انجام می شود.

وی افزود: وزارت راه و شهرسازی بیشترین بدنه اجتماعی و بیشترین ارتباط را با مردم دارد. لذا توفیق در این وزارتخانه در افزایش سرمایه اجتماعی موثر خواهد بود. در سال جاری نیز که به نام جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده، باید فضایی فراهم شود که این وزارتخانه پشتیبان باشد و موانع را رفع کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در محدوده بافت های فرسوده دو میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناکارآمد و فرسوده وجود دارد گفت: این بناها جان هموطنان را در ۶۹۰ شهر به خطر انداخته است. بنابراین ما نوسازی را در اولویت قرار دادیم؛ زیرا موضوع جان انسان ها است.

آیینی تصریح کرد: در این ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار حدود ۱۰ میلیون نفر سکونت دارند. این شامل ۱۶۷ هزار هکتار، ۶۰۰۰ محله و ۳۰۰ هزار کوچه است. ساکنان این مناطق دچار بدمسکنی هستند و توان نوسازی ندارند. حتی اگر وام ارزان به این افراد بدهیم امکان پرداخت اقساط ندارند، زیرا اگر پول داشتند در بافت فرسوده زندگی نمی کردند. این چالش اول ما است. ما به آن ها می گوییم نگران نباشید؛ ما شما را به سازندگان و کسانی که توان مالی، اجرایی و فنی دارند وصل می کنیم. اینجا با چالش دوم مواجه می شویم؛ زیرا سازندگان حاضر به نوسازی در محلات فرسوده نیستند؛ چراکه برای آن ها بازدهی اقتصادی ندارند.

وی درباره راهکار شرکت بازآفرینی برای چالش دوم یعنی تشویق سازندگان به نوسازی بافت های فرسوده گفت: چهار چالش نوسازی در سند تحول دولت آمده است. راهکار این است که ما با بسته های تشویقی مختلف، سرمایه گذاران را ترغیب به نوسازی کنیم. 

آیینی تاکید کرد: بیش از ۵۴۶ شهر بسته های تشویقی شهرسازانه را اجرا می کنند؛ به طوری که آمار صدور پروانه نشان می دهد در سال ۱۴۰۲ رکورد نوسازی در محدوده بافت های فرسوده در بازه زمانی بعد از انقلاب شکسته شد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: گام اول را با همکاری بسیج مستضعفان و بسیج سازندگی برداشتیم و تا الان ۴۶۷ حلقه میانی ایجاد کردیم که در محلات هدف بازآفرینی به ارایه خدمات می پردازند. این اتفاق جدیدی است که قصد داریم این تعداد را به ۲۰۰۰ حلقه برسانیم و به زودی شاهد خبرهای خوبی در محرومیت زدایی از بافت های فرسوده خواهیم بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نوسازی حدود ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی
  • افزوده شدن ۱۹ شهر به بازآفرینی شهری استان همدان
  • معاون وزیر راه در پاسخ به جماران: از خاک هرمز و ابوموسی در اجرای طرح های نهضت ملی مسکن استفاده نمی شود
  • اجرای ۱۰۰ درصدی بسته‌های تشویقی متضمن نوسازی مسکن بازآفرینی در آذربایجان‌غربی
  • نزدیک به ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی نوسازی می‌شود
  • رکورد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • تخصیص ۴۰ میلیارد تومان برای تکمیل ۲ طرح بازآفرینی شهری در نجف آباد
  • اجرای طرح کلید به کلید، اولویت شرکت بازآفرینی شهری 
  • آغاز اجرای طرح کلید به کلید در ۱۸ استان کشور                           
  • ۱۰۰ هزار خانواده فاقد مسکن در لرستان شناسایی شده است