Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@10:44:48 GMT

نذورات سلامت را چگونه ادا کنیم

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۸۵۵۶۷

نذورات سلامت را چگونه ادا کنیم

ایسنا/مرکزی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک روش های پیش بینی شده برای دریافت نذورات سلامت را تشریح کرد.

سید محمد جمالیان در این‌باره به خبرنگار ایسنا، گفت: مردم استان مرکزی می توانند با توجه به فرا رسیدن ماه محرم نذورات خود را به سمت حوزه سلامت هدایت کرده و نیات ارزشمند خود در این حوزه را در راستای کمک به متولیان بهداشت و درمان برای ارائه خدمات بهتر و بیشتر پزشکی به بیماران تعریف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خیرین سلامت را از بازوهای توانمند دانشگاه علوم پزشکی در ارائه خدمات سلامت عنوان کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی برای اینکه خدمات خوبی را به بیماران ارائه دهد با هزینه های بسیار زیاد و کمرشکنی روبروست، از طرفی این دانشگاه برای ارائه خدمات هر چه مطلوب تر به بیماران در حال ارتقای تجهیزات بیمارستانی است و در این شرایط نیاز به نقش آفرینی خیرین سلامت بیش از پیش احساس می شود.

جمالیان اظهار کرد: از طرفی ماه های محرم و صفر ماه هایی هستند که مردم نذورات زیادی را طبخ و توزیع می کنند، ولی با توجه به ممنوعیت توزیع نذورات طبخ شده مردم می توانند نذورات خود را در حوزه سلامت ادا کنند. بی شک عددهای کوچک نذری می توانند جمع شوند و مشکلات بزرگی را در شرایطی که حوزه سلامت فشار اقتصادی بسیاری را تحمل می کند، برطرف کنند.

وی با بیان اینکه حساب خیرین مردمی توسط دانشگاه به شماره 2000500055 نزد بانک رفاه ایجاد شده و مردم با هر نیتی که داشته باشند می توانند نذورات خود را به این حساب واریز کنند اظهار کرد: اگر خیرین و صاحبان نذورات قصد دارند نذورات آنها در محلی خاص همچون تهیه اقلام بهداشتی، خرید تجهیزات پزشکی یا کمک به بیماران بی بضاعت هزینه شود می توانند با در دست داشتن فیش واریزی خود به مشاور اجتماعی دانشگاه مراجعه کرده و نیت مورد نظر خود را اعلام کنند.

جمالیان به خیرین و صاحبان نذورات اطمینان داد که نذرهای آنان قطعا در راستای عمل به نیات اعلام شده صرف خواهد شد و گفت: صاحبان نذورات همچنین می توانند با مراجعه به بیمارستان ها نذر خود را به صورت جیره خشک تحویل دهند تا برای پخت غذای بیماران مصرف شده یا به خانواده های بی بضاعت بیماران تحویل داده شود.

وی همچنین روز گذشته، 10 مردادماه، در جلسه‌ای با هیات امنای ندبه کرهرود اظهار کرد: امسال با توجه به محدودیت های ایجاد شده در بحث و نذورات و تغییر ماهیت آن از نوع سلامت، باعث کمک بیشتر خیرین به سلامت و درمان استان شد.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در خصوص ارائه راهکارهایی برای ادا کردن راحت تر نذر سلامت مردم استان مرکزی افزود: دانشگاه به این منظور قابلیت هایی برای ادای نذورات ایجاد کرده، به عنوان مثال ما یک حساب خیرین افتتاح کرده ایم که مردم می توانند با نیت خاص خودشان به عنوان مثال کمک به بیماران سرطانی، کرونایی یا نیازمند، یا خرید دستگاه و تجهیزات، مبلغ واریزی خود را اعلام کنند، همچنین افراد می توانند نذورات خود را در قالب جیره خشک به بیمارستان ها یا مراکز درمانی تحویل دهند.

وی در ادامه ضمن تشکر و سپاس از کمک خیرین در حوزه سلامت تکمیل کرد: این فرهنگ زیبا و والای انسانی همکاری خیرین در حوزه سلامت در استان مرکزی در راستای ارتقاء سطح بهداشت سلامت و درمان استان نهادینه شده است.

او افزود: مقرر شده است با همکاری خیرین سلامت یک پایگاه اورژانس در منطقه کرهرود راه اندازی شود و درمانگاه جامع مرکز سلامت آن منطقه نیز بروزرسانی شود، همچنین تامین نیروی بیست و چهار ساعته برای آن پایگاه به عهده دانشگاه خواهد بود.

جمالیان گفت: امیدواریم این همکاری ها و همدلی ها در ماه محرم و صفر بیشتر از قبل نمود پیدا کند و باشد که با این وحدت به هدف خود که همان ارتقای سلامت هر چه بیشتر و بهتر مردم استان است، برسیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی نذورات سلامت دانشگاه علوم پزشکی نذورات خود حوزه سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۵۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها

سپیده حاجیان مدیر گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مناسبت روز جهانی ماما، گفت: نقش ماما صرفا به مراقبت‌های زمان بارداری و کنترل زایمان طبیعی محدود نمی‌شود و در ابعاد مختلف سلامت زنان نقش بسیار پررنگی دارد.

وی اظهارداشت: مامایی رشته‌ای مستقل و شاخه‌ای از علوم سلامت است و دانش‌آموختگان مامایی به عنوان عضو تیم سلامت در حیطه اختیارات تعیین شده به خدمت در عرصه‌های مختلف آموزش، بهداشت، درمان، پژوهش، پیشگیری، مدیریت و حمایت می‌پردازند.

این استاد دانشگاه با اشاره به نقش مهم ماما در حوزه‌های آموزش، پژوهش، بهداشت و درمان، ادامه داد: گرچه حرفه اصلی یک ماما کنترل زایمان طبیعی و فیزیولوژیک است اما نقش مامایی صرفا به این حوزه محدود نمی‌شود و در ابعاد مختلف سلامت به ویژه سلامت زنان نقش بسیار پررنگی دارد.

این دکترای تخصصی بهداشت باروری ماما را اولین فردی برشمرد که پس از زایمان طبیعی در ارتباط با نوزاد قرار می‌گیرد و به حفظ و ارتقای سلامتش کمک می‌کند.

به گفته وی در واحد بهداشت خانواده مراکز بهداشتی یک ماما علاوه بر ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به مادر و کودک در دوران مختلف زندگی(جنینی، نوزادی، کودکی، مدرسه) به ارایه خدمات پیشگیری، مشاوره سلامت جنسی و باروری و سلامت خانواده نیز می پردازد.

حاجیان، رسالت مهم گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه را پرورش نیروی انسانی متعهد، متبحر و مسئولیت‌پذیر در حوزه مامایی برشمرد که قادر به ارایه خدمات مامایی و سلامت باروری در سطوح مختلف پیشگیری به زنان جامعه باشد.

این استاد دانشگاه افزود: ماما با ارتقای سطح آگاهی و بهبود نگرش مادران و کمک به ارتقای شاخص‌های سلامت آنان نقش بسیار چشمگیر و پررنگی در کاهش میزان مرگ ومیر مادران و نوزادان دارد.

وی دانش آموختگان مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی را از بهترین نیروهایی برشمرد که در سطوح مختلف ارایه خدمات خوش درخشیدند.

حاجیان با اشاره به نقش و هدف مامایی در راستای بهبود سلامت زنان جامعه خاطرنشان کرد: درحال حاضر قانون جوانی جمعیت وحمایت از خانواده به عنوان مهمترین سند بالادستی در تمام عرصه‌های آموزش، درمان، بهداشت و پژوهش مورد توجه ویژه قرار دارد.

به گفته وی بسیاری از مفاد این قانون صراحتا به نقش ماما در بهبود وضعیت کنونی سیاست ها و ساختار جمعیتی، خوشایند سازی زایمان طبیعی، سلامت(روان و جسم) مادر و نوزاد اشاره کرده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به این که نقش ماما فقط به مراقبت در سنین باروری زنان محدود نمی شود گفت: با توجه به این که متوسط سن یائسگی یا منوپوز در کشورما ۵۱ سال است، ماما در حدود و دامنه اختیارات خود به این گروه سنی نیز خدمات ارایه می دهد و با انجام مشاوره‌ به بهبود کیفیت زندگی زنان در این دوران کمک می کنند.

وی افزود: یک سوم عمر زنان در دوران پساقاعدگی می گذرد و در این دوران باید زندگی با کیفیتی از لحاظ جسمی، روانی و جنسی داشته باشند.

حاجیان به نقش مهم ماما در بهبود سلامت جنسی و رفتار باروری سالم در دوران مختلف زندگی زنان و حتی پیش از ازدواج اشاره کرد و کمک به مشاوره‌های پیش از ازدواج و ازدواج به هنگام را از دیگر نقش‌های ماما برشمرد که متاسفانه مغفول مانده است.

ماما؛ منبعی قابل اطمینان برای آموزش نوجوانان و جوانان

به گفته این دکترای تخصصی بهداشت، امروزه جوانان و نوجوانان از طریق فضای مجازی و کانال‌های نادرست با اطلاعات اشتباه آشنا می‌شوند درحالی که ماما می‌تواند نقش بسیار مهمی در انتقال اطلاعات صحیح، علمی و اخلاقی ایفا کند که پیشگیری از رفتارهای پرخطر، تشویق به ارتباط سالم و ازدواج بهنگام و مشاوره صحیح به زوج‌های در شرف ازدواج برخی از این اقدامات است.

نقش ماما در ترویج زایمان طبیعی و کاهش مرگ و میر مادران و کودکان

مدیر گروه مامایی دانشگاه با اشاره به نقش ماما در ترویج زایمان طبیعی تاکید کرد: انجام مداخلات صحیح و اصلاح وتغییر نگرش باید از سنین دبیرستان با آموزش، آگاهی رسانی و بهبود باورهای دختران آغاز شود؛ درحالی که امروزه آموزش‌های ما برای ترویج زایمان طبیعی از زمان بارداری شروع می شود که بسیار دیر است.

حاجیان، ماما را یک نیروی کاملا اثربخش در مراقبت‌های سطح یک برشمرد که از محیطی ترین و در دسترس‌ترین نیروهای کادر سلامت محسوب می‌شود اما متاسفانه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های آنان کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی زایمان طبیعی را فرایندی برشمرد که می‌تواند به عنوان یک خاطره خوشایند، دلچسب و به یادماندنی در دوران زندگی و تجربه فرزندآوری یک زن شکل گیرد. این خاطره ممکن است با انجام مداخلات ناخواسته و ناخوشایند مخدوش شود یا این که کاملا خوشایند و زیبا جلوه کند.

مدیر گروه مامایی دانشگاه با اشاره به ماده ۴۹ قانون جوانی جمعیت گفت: در این قانون در خصوص جذب و به کارگیری ماما در اتاق زایمان زایشگاه‌ها قید شده است که باید به ازای هر دو مادر در حال زایمان یک ماما حضور داشته باشد.

وی تاکید کرد: از سال‌ها قبل از این که یک زن به فکر بارداری باشد باید ذهنیت وی درخصوص زایمان طبیعی اصلاح شود و همچنین زیرساخت‌های آن ایجاد شود تا در هنگام بارداری به این علم و یقین برسد که به عنوان یک زن کامل مانند تمام زنان دنیا می‌تواند زایمان طبیعی انجام دهد مگر در مواردی که واقعا به مداخلات جراحی نیاز باشد.

مدیر گروه مامایی دانشکده با اشاره به وجود بیش از ۱۳۰ فراگیر در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی رشته مامایی در دانشکده گفت: به فردی که وارد حوزه سلامت به ویژه رشته مامایی می شود در واقع موهبتی اعطا شده است تا در آینده دانسته‌ها و تجارب و علم خویش را در اختیار زنان قرار دهد و نظاره گر شیرین ترین لحظات زندگی مادر و کودک باشد.

حاجیان به فراگیران رشته مامایی توصیه کرد که با انگیزه و بردباری و صبر به کسب علم و آگاهی و مهارت بپردازند و با اشاره به این زایمان توام با استرس است، صبوری و بردباری در حرفه مامایی را از اصول مهمی برشمرد که علی‌رغم لحظات شیرین و زیبا در حوزه زایمان بسیار اهمیت دارد.

وی تاکید کرد: این صبر و بردباری باید در دانشجو به صورت عملی در طول دوره دانشجویی شکل گیرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان، از امروز
  • ساخت نوع جدیدی از مواد متخلخل که می‌توانند گازهای گلخانه‌ای را ذخیره کنند
  • چهار معیار سلامتی مهم در ساعت‌های هوشمند
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در فارس
  • نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند
  • نقش ماما در سلامت زنان و نوزادان
  • انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها
  • دریافتی ایتام زنجانی به ۲ میلیون تومان رسید
  • ۶ نکته در مورد پذیرش دانشجویان اخراجی در آمریکا
  • دانشگاه رازی آماده پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا