Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@23:58:48 GMT

دغدغه های اجتماعی رتبه یک کنکور دکتری 99

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۸۷۰۳۱

دغدغه های اجتماعی رتبه یک کنکور دکتری 99

پایگاه خبری جماران: محبوبه وحدانی، از اهالی روستای «قِلّی» در شهرستان جاجرم خراسان شمالی است که رتبه نخست کنکور دکتری را از آن خود کرده، از هم‌اکنون به خود قول داده است تا ارائه خدمات مشاوره را از زادگاهش آغاز کرده و گره‌گشای مردم این منطقه محروم باشد.  

می گوید رنجی که کودکان و دانش‌آموزان روستایی، از فقر فرهنگی و مالی چشیده اند، مایه عذابش است، وجدانش از اینکه نتوانسته آنگونه که باید، کاری برای حل مشکلات، انجام دهد، ناراحت است اما اکنون، با موفقیت در کنکور دکتری، دستش برای کمک رسانی به مردم بازتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

روستازاده است، در همان قلی، از توابع شهرستان جاجرم، به دنیا آمده و درس خوانده، دانش‌آموخته دانشگاه فرهنگیان است، حضور در کلاس و تدریس را از همان کلاس های روستای قلی و روستاهای اطراف آغاز کرده است.

وی در گفت و گو با با خبرنگار ایرنا گفت: از کودکی، شاهد آسیب های اجتماعی در جامعه و البته در روستای خود، بوده ام.  آسیب هایی که حلشان از توان من خارج بود، ازدواج دختران کم سن و سال، طلاق های زودهنگام پس از آن و ترک تحصیل دانش آموزان به علت مشکلات مالی خانواده، آسیب هایی است که مشاهده می کردم اما دستم برای حلشان بسته بود.

وحدانی اظهار داشت: شمار دانش آموزان در روستای ما و روستاهای اطراف از ابتدایی تا متوسطه یک و متوسطه دو، سال به سال آب می رود.  دختران به خاطر ازدواج و پسران به خاطر کار و کمک به معیشت خانواده، پشت میزهای مدرسه را خالی می کنند، هر چند در این سال ها، مشکل ترک تحصیل کمتر شده، اما این آسیب همچنان وجود دارد.  

وی گفت: زمانی که به عنوان معلم، وارد آموزش و پرورش شدم، خوشحال بودم که در زادگاه خودم، به عنوان مشاور می توانم کمک کار باشم، اما باز هم دستم برای یاری رساندن خیلی کوتاه بود،  البته در محیط کوچک روستا، شرایط برای ارجاع دادن به هسته مرکزی مشاوره در شهر جاجرم، مهیا و مناسب نیست، خانواده ها یا توان مالی ندارند و یا به لحاظ فرهنگی به آن اقبالی ندارند.  

کمبود مشاور در مدارس 

وحدانی با اشاره به کمبود مشاور در مدارس گفت: یکی از مشکلات برای حل مشکلات و آسیب های اجتماعی دانش آموزان، کمبود مشاور است، این امر سبب شده تا شناسایی مشکلات و یا حل آن، به سختی انجام شود.

وی اظهار داشت: از سال ۹۵ که به عنوان مشاور، وارد مدرسه شدم، شاهد بودم که دانش آموزان چگونه با مشکلات گریبان گیر هستند، خیلی وقت ها دانش آموزان خود به من مراجعه کرده و از اینکه خواستگار برایشان آمده و مجبور به ازدواج شده اند، ابراز گلایه و ناراحتی کرده اند.  من به عنوان مشاور از حل مشکل آنان بازمانده ام و اینکه کاری از دست من برنیامده عذابم داده است.

وی افزود: همواره تلاش داشتم که با ادامه تحصیل، دست خود را برای حل مشکلات، در روستای خودم، بازتر کنم.  انگیزه من برای درس خواندن، همین بوده است،  هرچند برای تحصیل در دوره کارشناسی ارشد، به تهران انتقالی گرفتم و به پایتخت رفتم اما در این مدت هم، هیچگاه دغدغه مشکلات اهالی روستای قلی و روستاهای اطراف دست از سرم برنداشته است.  

وحدانی خاطرنشان کرد: اکنون که در آزمون دکترا با رتبه یک پذیرفته شده ام، گویا اهالی، نوجوانان و دختران دانش آموز، بیش از من خوشحال شده اند. در این چند روز، مدام به من تبریک می گویند، گویا موفقیت من چراغی برای تغییر رویکردها و تفکر خانواده هایشان شده است.  

وی گفت: اهالی روستا، می گویند من مایه افتخارشان شده ام و همین سبب می شود تا عزم من برای خدمت به این روستا، بیشتر شود،  به خود قول داده ام که پس از دانش‌آموختگی در مقطع دکتری، به قلی، روستای زادگاهم، بازگردم و اگر قرار است سبب تغییری در جامعه شوم، آن تغییر را از روستای خود آغاز کنم.  

وی درباره دلیل موفقیت هایش گفت: در این مدت، همسرم و خانواده ام،  همواره یاریگر و همراه من بوده اند.  

وحدانی اظهار داشت: علاقه بسیاری به ادامه تحصیل و طی مدارج علمی دارم، بهترین ساعات عمرم، وقتی است که درس می خوانم و یا درس می دهم.

دارنده رتبه اول کنکور دکتری با اشاره به علاقه اش به کشاورزی و باغداری گفت: روستایی هرجا برود، علاقه و عرقش به دامداری و کشاورزی از بین نمی رود.  و من هم سعی می کنم در کنار تدریس، باغداری را هم داشته باشم.

محبوبه وحدانی، که رتبه یک کنکور دکتری ۹۹ را به دست آورده است، در مقطع کارشناسی رتبه ۱۹۸ و در مقطع کارشناسی ارشد نیز رتبه ۲ را به دست آورده بود.

اخبار مرتبط امشب کلید اولیه کنکور 99 منتشر می شود شناسایی 2 کنکوری مبتلا به کرونا در شوشتر رقابت ۵۱۰ هزار داوطلب در دومین روز کنکور درخواست زالی از کنکوری‌ها؛ بعد از کنکور مسافرت نروید! 63 هزار داوطلب کنکور در آذربایجان غربی رقابت می کنند

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا کنکور کنکور دکتری رتبه یک کنکور کنکور 99 دغدغه های اجتماعی سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی دانش آموزان کنکور دکتری برای حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۷۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ماراتن کنکور در کرمانشاه با پیشتازی بانوان

نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در استان کرمانشاه در حالی برگزار شد که سهم قابل توجهی از داوطلبان را بانوان تشکیل می‌دادند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، نوبت اول کنکور 1403 نیز در حالی به‌کار خود پایان داد که همچون سال‌های گذشته شاهد آمارهایی نامتوازن در زمینه‌های مختلف بود که برخی از این عدم توازن‌ها ممکن است در آینده تبعاتی را به دنبال داشته باشد.

یکی از مواردی که در سال‌های اخیر بسیار قابل توجه بوده افزایش تعداد داوطلبان زن نسبت به مردان است که هر چند همه روی دلایل احتمالی آن اتفاق نظر دارند، اما درباره تأثیر این تفاوت چشمگیر در آینده نظرات متفاوت است.

براساس مطالعات انجام شده و نظرات کارشناسی مسائل اقتصادی و اجتماعی و تمایل پسران برای کسب درآمد تمایل آن‌ها به تحصیلات دانشگاهی را کاهش داد، اما در عوض ورود به دانشگاه و به دنبال آن بازار کار در بین دختران افزایش یافته است.

از نظر برخی از کارشناسان این عدم تعادل در تعداد دختران و پسران داوطلب دانشگاه‌ها نشان دهنده شرایط یکسان تحصیل برای مرد و زن و تشویق جمهوری اسلامی ایران برای حضور زنان در اجتماع است، اما از طرفی گروهی دیگر نیز اعتقاد دارند این موضوع ممکن است در آینده مشکلاتی را ایجاد کند.

یکی دیگر از آمار عجیب و غریب کنکور امسال که البته در سال‌های اخیر به امری عادی تبدیل شده افزایش تقاضا برای شرکت در رشته علوم تجربی است و بیشتر متقاضیان این رشته به امید پذیرش در یکی از رشته‌های پزشکی ثبت‌نام کرده‌اند و این در حالی است که ظرفیت پذیرش در رشته‌های پزشکی محدود است و بخش قابل توجهی از شرکت‌کننده موفق به قبولی در این رشته‌ها نمی‌شوند و تنها سرخوردگی را برای آن‌ها به دنبال دارد.

سجاد دادفر، نماینده سازمان سنجش در استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: امسال در استان کرمانشاه 39 هزار و 38 نفر در نوبت اول کنکور 1403 شرکت کردند که 62 درصد خانم و 38 درصد مرد بودند.

وی عنوان کرد: بیشترین داوطلبان با 52 درصد فراوانی مربوط به رشته علوم تجربی و کمترین آن با دو درصد مربوط به رشته هنر است و رشته علوم انسانی 34 درصد، ریاضی و فنی هفت درصد و زبان‌های خارجی پنج درصد داوطلبان را به خود اختصاص داده‌اند.

سلمان محمدی، مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به تمایل بیشتر بانوان برای شرکت در کنکور، اظهار داشت: برخلاف تبلیغات سوءدشمنان علیه نظام، این موضوع می‌تواند از نقاط اتکا و قوت جمهوری اسلامی باشد، زیرا در گذشته به ندرت زمینه برای تحصیل و حضور اجتماعی زنان فراهم می‌شد.

وی با تأکید بر توجه به عدالت آموزشی در کشور عنوان کرد: براساس شرایط یکسان فراهم شده، همه دانش‌آموزان می‌توانند در کنکور شرکت کنند و هیچ ظرفیت خاصی برای بانوان در نظر گرفته نشده و نمی‌توان محدودیتی نیز برای آن اعمال کرد.

محمدی گفت: برای اینکه بتوانیم ریشه بیکاری را در استان بخشکانیم باید به رشته‌های فنی و هنرستان‌ها بیشتر توجه شود که دانش‌آموزان مهارت را بیاموزند و این شرایط برای دختران و پسران یکسان است.

وی با بیان اینکه بارها به خانواده‌ها و در رسانه‌ها اعلام شده که ثبت نام در رشته علوم تجربی الزاما سبب خوشبختی نمی‌شود و این در حالیست که ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی محدود است افزود: گاهی خانواده‌ها آرزوهای دست نیافتنی خود را روی فرزندانشان پیاده می‌کنند که سبب سرخوردگی آن‌ها می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه، عنوان کرد: دانش‌آموزان و خانواده‌ها به هدایت تحصیلی، نظر کارشناسان و مشاوران تحصیلی مدارس اعتماد کنند و انتخاب رشته در کلاس نهم براساس استعداد و علایق و برگه هدایت تحصیلی باشد.

محمدی گفت: هر چند تمایل به تحصیل در رشته‌های کار و دانش و ریاضی و فنی افزایش یافته، اما انتظار می‌رود با همراهی خانواده‌ها این تقاضا افزایش هم پیدا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهمترین دغدغه‌های معلمان نمونه کشور در دیدار با رهبری
  • انتخاب رشته بیش از ۸۸ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳
  • لازم است دغدغه مسکن برای کارگران رفع شود/ هیچ کارخانه‌ای نباید تعطیل شود
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهند ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند
  • وزیر تعاون: تمام دغدغه رئیس جمهور معیشت مردم است
  • وزیر تعاون: تمام دغدغه رییس جمهور معیشت مردم است
  • چند دانش‌آموز سیل زده از کنکور سراسری جا ماندند؟
  • برگزاری ماراتن کنکور در کرمانشاه با پیشتازی بانوان