Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-04@05:21:36 GMT

قوانین انتقال دانشجویان به داخل کشور تغییر نکرده است

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۸۷۲۲۸

قوانین انتقال دانشجویان به داخل کشور تغییر نکرده است

معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره انتقال دانشجویان به داخل کشور گفت: قوانین و مقررات وزارت بهداشت در این خصوص تغییر نکرده است و افرادی که قبل از سال ۲۰۱۹ به خارج از کشور رفته اند اگر شرایط لازم را داشته باشند طبق فرآیند به کشور بازگردانده می‌شوند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علی‌اکبر حق دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت در نشست خبری آنلاین درباره ایمن‌سازی مراکز آموزشی وزارت بهداشت، اظهار داشت:‌ فضای آموزشی ما به سه قسمت تقسیم می‌شوند در حد توان سعی شده به حد لازم از این فضاها استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ایمن‌سازی خوابگاه‌ها با معاونت دانشجویی بوده، ایمن سازی مراکز درمانی با معاونت درمان و ایمن‌سازی آزمایشگاه‌ها بر عهده ماست. سعی شده امکانات اولیه لازم را در دانشگاه فراهم کنیم و البته قسمت قابل ملاحظه‌ای از ایمن‌سازی در زمانی که دانشجویان حضور پیدا می‌کنند، رعایت می‌شود و تدابیری مانند خلوت کردن و کم کردن تعداد دانشجویان در کلاس‌ها، سلف سرویس‌ها و خوابگاه ها مد نظر قرار دارد که برای این موضوع هماهنگی قابل قبولی انجام شده است و باید ظرفیت فیزیکی دانشجویان را کمتر از سال‌های گذشته قرار دهیم تا بتوانیم استانداردها را رعایت کنیم.

حق‌دوست در پاسخ به پرسشی درباره انتقال دانشجویان به داخل کشور اظهار داشت: قوانین و مقررات وزارت بهداشت در این خصوص تغییر نکرده و افرادی که قبل از سال ۲۰۱۹ به خارج از کشور رفته اند اگر شرایط لازم را داشته باشند طبق فرآیند به کشور بازگردانده می‌شوند و ما تلاش کردیم بروکراسی مربوطه را تسریع کنیم تا به دلیل شیوع کرونا رفت و آمد در وزارت بهداشت کمتر شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: لذا همان قوانین و مقررات قبلی مد نظر قرار دارد و باید دانشگاه‌های آنها معتبر باشد، معدل دیپلم آنها و معدل درس‌هایی که در کشور مبدأ گذرانده‌اند و تعداد واحدهای درسی آن‌ها بررسی می‌شود و بر این اساس به آنها مجوز ورود داده می‌شود.

وی ادامه داد: دانشجویانی که خارج از کشور هستند و از لحاظ اقتصادی و شرایط کرونایی شرایط سختی را پیدا کرده‌اند و پیچیدگی تحصیلی آنها افزایش یافته و به شدت تحت فشار هستیم و انتظارات بیشتری از وزارت بهداشت دارند؛ متقابلاً دانشجویانی که در کشور تحصیل می‌کنند هم نقطه نظراتی در این زمینه دارند و بحث‌های جدی در این زمینه مطرح می‌کنند. به این دلیل که حجم کلاس‌ها، بیمارستان‌ها، یونیت‌های دندانپزشکی تحت فشار هست و با کمبود فضا و امکانات مواجهیم.

حق‌دوست گفت: برآورد نیروی انسانی مبنای دیگر تصمیم‌گیری است اما در دو سمت همکاران و دانشجویانی هستند که نظرات موافق و مخالف جدی دارند ما همه را شنیده ایم و سعی می‌کنیم توضیحات مربوطه را داشته باشیم اما قوانین و مقررات همان‌هایی هست که قبلاً بوده و تغییری نکرده است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت در خصوص آغاز سال تحصیلی اظهار داشت: بر اساس تصمیم ستاد کرونا، 15 شهریور آغاز فعالیت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خواهد بود و با همان شیوه قبلی کلاس‌ها به صورت تلفیقی مجازی و حضوری خواهد بود و با حداقل حضور فیزیکی و با تمهیدات و رعایت پروتکل‌ها برگزار می‌شود.

وی گفت: با توجه به شرایط کنکور و اعلام نتایج ورودی‌های جدید عمده ورودی کنکوری‌ها به بهمن ماه منتقل می‌شوند و تلاش می‌کنیم دانشجویانی که در شروع فارغ‌التحصیلی هستند زودتر فارغ‌التحصیل شوند و به نوعی به خلوت تر بودن فضای فیزیکی بیمارستان‌ها و دانشکده‌ها کمک کنیم.

انتهای پیام/4084/

منبع: آنا

کلیدواژه: معاون آموزشی وزارت بهداشت انتقال دانشجویان معاون آموزشی وزارت بهداشت وزارت بهداشت قوانین و مقررات ایمن سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۷۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، عباس عبادی، در دومین روز از اجلاس مدیران پرستاری کشور که با حضور دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی در مشهد مقدس برگزار شد، با بیان اینکه کمبود پرستار یک‌ مساله جهانی است، اظهار کرد: در جهان ۲۸ میلیون نفر کادر پرستاری مشغول خدمت رسانی هستند، اما نیاز جهان ۳۴ میلیون پرستار است، یعنی با کمبود ۶ میلیون پرستار در جهان مواجه هستیم، از این رو سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که گسترش خدمات سلامت از حوزه پرستاری تعمیق بیشتری پیدا کند تا عدالت در سلامت، محقق شود.

وی با تاکید بر اینکه موضوع عدالت در سلامت از اولویت های وزارت بهداشت محسوب می شود، افزود: عدالت در سلامت به معنای دسترسی آسان و ارزان مردم به خدمات باکیفیت و ایمن است.

عبادی ادامه داد: میانگین سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی در اکثر کشورهای جهان ۸ درصد است، این شاخص در برخی کشورهای پیشرفته به ۱۱ درصد نیز می ‌رسد، اما در کشور ما ۳ تا ۵ درصد بوده است. در دوره کرونا که نگاه ویژه ‌ای به حوزه سلامت شد، این عدد افزایش پیدا کرد و اکنون به ۳ تا ۴ درصد از سهم تولید ناخالص ملی رسیده است.

انسان سالم محور توسعه پایدار است

وی با بیان اینکه انسان سالم محور توسعه پایدار است، تصریح کرد: حوزه سلامت در توسعه هر کشوری اهمیت دارد. در 100 سال گذشته نگرانی جامعه بشریت محدود به سلامت جسمانی بود، اما بعد از توسعه فناوری‌ ها و سرعت بیش از حد زندگی روزمره، به تدریج موضوعاتی مانند سلامت روان، سلامت اجتماعی و معنوی نیز مورد توجه قرار گرفتند.

وی ادامه داد: در کنار سلامت جسمانی، سلامت روان نیز از جمله موضوعاتی است که اگر به آن پرداخته نشود، جهان در یمرز بحران قرار می ‌گیرد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در زمینه در دسترس بودن و ارزان بودن خدمت موانعی وجود دارد، خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهایی که کشورها به کار گرفته‌ اند، استفاده از نیروهای چندکاره است. پرستاران این قابلیت را دارند که بر اساس برنامه ‌های درسی‌ شان در حوزه‌ های پیشگیری، ارتقای سلامت، مراقبت و درمان و توانبخشی مشارکت کنند. برای مثال، در کشورهای حوزه اسکاندیناوی اولین مراجعه مردم به پرستاران است و برآوردها نشان داده ۸۵ درصد خدمات اولیه سلامت توسط این نیروها قابل انجام است.

وی با بیان اینکه در سال های اخیر، پرستاری در منزل توسعه خوبی نداشته است، یادآور شد: البته در دولت سیزدهم در برنامه هفتم توسعه به پوشش بیمه‌ ای خدمات پرستاری در منزل اشاره شده است که امید می‌ رود وضعیت را بهبود بخشد‌.

عبادی درباره آمار پرستاران فعال در کشور، تصریح کرد: در حوزه درمان و مراقبت گروه پرستاری، ۲۳۰ هزار نفر در مراکز درمانی فعال هستند و این عدد در بین جمعیت ۵۵۰ هزار نفری کارکنان وزارت بهداشت قابل توجه است، بنابراین پرستاران می‌ توانند در سنجه‌ های مختلف نظام سلامت اثرگذار باشند و رضایت آنها نیز به رضایت گیرندگان خدمت منجر می ‌شود.

وی با بیان اینکه جمعیت پرستاران به لحاظ تعداد بعد از جمعیت معلمان در آموزش و پرورش دومین رتبه را در کشور دارد، بیان کرد: براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، بی توجهی به پرستاری، بی توجهی به سلامت جامعه است و این موضوع نگاه ما به پرستاری را ویژه ‌تر می‌ کند و دغدغه ما در رابطه با سلامت مردم را افزایش می‌ دهد. از سوی دیگر پرستاران نقش های متنوعی در نظام سلامت ایفا می کنند و با توجه به اینکه تا ۳۰ سال آینده یک چهارم جمعیت سالمند می ‌شوند، جایگاه آنها در نظام سلامت باید ارتقا پیدا کند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در رشته ‌های پرستاری، اتاق عمل و فوریت ‌های پزشکی سالانه ۱۵ هزار نفر در گروه پرستاری تربیت می ‌شوند، خاطرنشان کرد: درحال حاضر، در دانشگاه های علوم پزشکی کشور ۱۳ رشته کارشناسی ارشد پرستاری وجود دارد که شامل مراقبت‌ های ویژه کودکان و نوزادان، اورژانس، سلامت جامعه، سلامت روان، پرستاری و سایر رشته هاست.

نقش پررنگ بانوان در حرفه پرستاری

وی با اشاره به نقش پررنگ بانوان در حرفه پرستاری، بیان کرد: در دنیا ۹۰ درصد پرستاران را بانوان و ۱۰ درصد را آقایان تشکیل می‌ دهند، اما در کشور ما پذیرش دانشجویان مرد افزایش یافته و ۷۵ درصد پرستاران، زن و ۲۵ درصد آنها، مرد هستند.

عبادی افزود: جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تاثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به توجه خاص به این گروه را بیشتر می‌ کند.

وی گفت: ماهیت شغل پرستاری، سخت و دشوار است، زیرا خدمت پرستاری لحظه ای متوقف نشده و مراقبت از بیمار در شیفت های پی در پی ادامه دارد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در ادامه سخنانش ضمن قدردانی از تلاش های ارزشمند دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی ‌های اجتماعی، در زمینه پیگیری فرآیند نگارش لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران، گفت: این لایحه به انجمن ‌های پرستاری ارسال شده و در این زمینه نیاز به حمایت بیشتری داریم.

وی گفت: امیدواریم پس از تدوین لایحه نهایی و چکش کاری آن در وزارت بهداشت، از ظرفیت‌ های نهاد ریاست جمهوری برای ابلاغ آن نیز بهره ببریم تا خدمات سلامت توام با حفظ کرامت مردم و پرستاران، با کیفیت بالا به جامعه ارائه شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود
  • فیفا در آستانه تغییر یک قانون مهم؛ لغو ممنوعیت برگزاری لیگ‌های داخلی در خارج از کشور
  • خانه های امامزاده ابراهیم شفت ایمن سازی می شود
  • کاهش ۳ درصدی حوادث منجر به فوت در استان اصفهان/ ۵۰ درصد فوتی‌های کشور مربوط به بخش ساختمان
  • تعداد اساتید بعد از انقلاب رشد مناسبی پیدا کرده است
  • افزایش کارخانه‌های تولید آرد کامل/ برنامه‌ریزی غنی‌سازی آرد با «ویتامین دی»
  • ایمن‌سازی دیواره‌های سنگی کانال‌های مستعد ایجاد حادثه در سطح منطقه پنج ارومیه
  • توسعه زیرساختها و توجه به تکنولوژیهای نوین در آموزش پزشکی
  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است