Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها بازار زعفران کساد و بی رمق است و کشاورز ناراضی است چرا که محصول سال گذشته روی دستش مانده است درحالی که دو ماه دیگر محصول امسال به بازار می آید اما رهبری صدای فریاد کشاورزان را شنیدند و تاکید بر عدم خام فروشی زعفران کردند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند،  طلای سرخ به آن می‌گویند  اما این روزها حال و روز خوش ندارد گویا این گنجی است که با خاک برابر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو سال است محصول خود را برداشت کرده اما نتوانسته آن را به قیمت واقعیش به فروش برساند  او کشاورزی است که با کیفیت ترین زعفران دنیا را به ثمر می رساند اما این روزها دل پردردی دارد گویا در سال های گذشته یک مثقال زعفران تا 40 هزارتومان به فروش می رسید اما این روزها تا 27  هزار تومان هم مشتری ندارد اینها حال ناخوش کشاورزان زعفران کار خراسان جنوبی در خطه قاینات سرزمین طلای سرخ است.

کشورهای خارجی زیادی از جمله کشورهای اروپایی مشتری پای ثابت محصولات ما از جمله زعفران و زرشک هستند و همین سبب شده تا زمینه صادرات این محصولات فراهم و سبب ارزآوری برای کشور شود.

در حالی برداشت زعفران در خراسان جنوبی در فصل پاییز و ماه آبان آغاز می شود که این روزها شرایطی ایجاد شده که زعفران کاران خراسان جنوبی در حالی که دو ماه دیگر به فصل برداشت باقی مانده اما برای برداشت محصولات سرگردان شده اند چرا که قیمت زعفران در مقایسه با کالاهای دیگر که در این مدت دو یا سه برابر شده امااین محصول افزایش قیمتی پیدا نکرده است و هزینه های کاشت، داشت و برداشت آن بیشتر از ارزش افزوده است.

قیمت پایین طلای سرخ  با وجود رشد چند برابری هزینه های کارگری نگرانی بهره برداران این ادویه را فراهم کرده است

قیمت پایین طلای سرخ  با وجود رشد چند برابری هزینه های کارگری و زمان دوساله کاشت تا برداشت نگرانی بهره برداران این ادویه با ارزش را فراهم کرده است و این تک محصول جهانی را در قاینات و در آغاز فصل کاشت محصول دوچندان کرده و سرمایه چندین ساله زعفران کاران را در معرض تهدید جدی قرار داده است طوری که سرمایه گذاری در حوزه زعفران را با تهدید و تردید مواجه کرده است.

رهبری معظم انقلاب در سخنان روز گذشته خود  با هیات دولت گریزی بر خام فروشی زعفران جنوب خراسان زدند گویا رهبری صدای اعتراض کشاورزان خراسان جنوبی را که سال ها فریادشان توجه بیشتر به محصولات استراتژیک استان از جمله خام فروشی در زعفران است را شنیدند و تاکید کردند: خام فروشی در سنگ های معدنی قیمتی و فرآوری آن ها در خارج و بازگرداندن به کشور با چندین برابر قیمت، فروش خاک جزیره هرمز، فرآوری نشدن زعفران جنوب خراسان و خرمای مناطق گرمسیری از جمله مواردی است که نشان می دهد باید در این زمینه کار جدی صورت گیرد.

ایشان این صحبت را در حالی مطرح کردند که این طلای خوش ‌رنگ و بو سال ها است نه تنها برای کشور بلکه برای تولیدکننده استان هم رنگی پس نداده و همچنان خام فروشی بلای جان تولید این محصول ارزشمند است.

او تنها یکی از بهره برداران زعفران کاری است که معتقد است کرونا به کار و زندگیش آسیب زده و محصولش بر روی دستش باقی مانده است و این در حالی است که کشورهای آن سوی مرزها برای زعفران ما سر و  دست می شکنند.

یکی دیگر از زعفران کاران قاینی هم که گلایه های زیادی از مسئولان دارد معتقد است زعفران با ارزش ترین ادویه جهان است اما چرا این روزها حال و روز خوشی ندارد، گفت: زعفرانی که صبح های زود برای برداشتش تلاش کردیم اما امروز با قیمت مفت از ما خریداری می شود قیمتی که به صرفه نیست.

کرونا آسیب بزرگی به صادرات برخی محصولات مانند زعفران زد

او معتقد است گرچه ما هم معتقدیم کرونا آسیب بزرگی به صادرات برخی محصولات مانند زعفران زد اما شاید بیشترین علت آن بی برنامگی  مسئولان است که ضرر و زیان بر روی دست کشاورز و بهره بردار نهاده است و همه اینها در حالی است که قاچاقچیان به راحتی زعفران را از کشور خارج می کنند.

یکی از  زعفران کار زیرکوه که با هزاران امید برای فروش دسترنج یک ساله خود به بازار آمده است به خبرنگار ما می گوید: برخی کسبه بهانه های واهی برای خرید پایین تر از قیمت بازار مطرح می کنند و من هم از فروش با شرایط دلخواه آنان منصرف شدم و با این که اغلب هزینه های تولید زعفران طی این سال ها رشد چند برابری داشته است اما قیمت هر مثقال زعفران به دو سال قبل بازگشته است طوری که به هیچ وجه این محصول استراتژیک خریدار ندارد.

وی بیان داشت: این شرایط سبب شد تا اغلب زعفران کاران خراسان جنوبی برای جلوگیری از زیان بیشتر، محصول تولیدی خود را به صورت مدت دار به دلالان بفروشند چرا که به دلیل نزدیکی به فصل برداشت و سنگینی هزینه های زندگی توان نگهداری بیشتر محصول را ندارند و مجبورهستند به هر قیمتی بفروشند.

شرایط فعلی سبب موج سواری دلالان و سوء استفاده برخی ها از بازار بی رنگ حاکم بر زعفران شده است

علی اکبری معتقد است  شرایط فعلی سبب موج سواری دلالان و سوء استفاده برخی ها از بازار بی رنگ حاکم بر زعفران شده است و بعد از سپری کردن دو دهه خشکسالی و ترغیب کشاورزان به افزایش سطح زیرکشت این محصول به دلیل محدودیت های منابع آبی  در سال های اخیر کشت زعفران در این شهرستان در بالاترین سطح خود قرار گرفته است و در واقع کشاورزان بیشترین سرمایه گذاری را در حوزه کاشت زعفران داشته اند ولی اکنون با تهدید جدی مواجه شده است و مسئولان باید تدبیر جدی برای جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر محصول زعفران کاران بیندیشند.

وی با بیان اینکه از سال گذشته با توجه به افزایش چند برابری هزینه های کاشت تا برداشت محصول، قیمت زعفران تولیدی نه تنها متناسب با قیمت هزینه های برداشت تغییر نکرده بلکه افت کرده است ، گفت: طوری که قیمت فعلی با هزینه های کشاورزان برابری نمی کند بنابراین ما را در فصل کاشت محصول با تردید مواجه کرده است.

این کشاورز افزود: یکی از سرمایه گذاری های کشاورزان در حوزه کاشت و تولید پیاز زعفران است که از دوسال گذشته قیمت هرکیلو پیاز زعفران از پنج  به دو هزار تومان کاهش یافته است این در حالی است که دستمزد کارگر و هزینه های برداشت پیاز رشد چند برابری داشته و این روند، ادامه عملیات کاشت و برداشت زعفران و سرمایه گذاری در این حوزه را غیر اقتصادی کرده است.

رئیس شورای ملی زعفران هم به خبرنگار ما گفت: بیش از یک سال است که طرح جامع جهش تولید و صادرات زعفران را به دولت داده ایم تا با تصویب آن بتوانیم اختیاراتی را به تشکل های خصوصی و اتحادیه های زعفران بدهیم تا به نفع کشاورزان و صنعت زعفران باشد اما تاکنون جوابی به این طرح داده نشده است.

محسن احتشام این را هم تاکید کرد که فرآیند تصمیم گیری در اقتصاد ما طولانی است اما ما به وظایف خود به عنوان شورای ملی زعفران عمل کرده و طرح داده ایم تا کشاورزان سود بیشتری ببرند و در صورت تایید طرح و دادن اختیار به تشکل های خصوصی و اتحادیه های زعفران کارهای مربوطه زعفران تخصصی می شود و بهره وری کار افزایش می یابد.

وی درحالی از در دست داشتن 95 درصد تولید زعفران جهان توسط ایران خبر داد که برند ملی زعفران را ثبت کرده ایم اما بودجه ای نداریم تا این برند را اجرایی کنیم اما اگر دولت سعی کند با اجرای طرحی که ارائه داده ایم درصد سودآوری صادرات را در صندوقی بریزد واین پول را برای تحقیقات وبازاریابی زعفران اختصاص دهد آنگاه می توان صادرات زعفران را مدیریت کرد.

احتشام افزود:  در حال حاضر معیشت هزاران خانوار در خراسان جنوبی و دیگر استان های تولید کننده این محصول از راه تولید است که در صورت حمایت نکردن دولت، تولید این محصول استراتژیک در ایران و بازار صادراتی آن در جهان رو به زوال می رود و شرایطی خاص برای کاشت، داشت و برداشت می طلبد که انجام این مراحل توسط کشاورزان به زحمت زیادی ، نیاز دارد و روبرو شدن کشاورزان با خسارت های ناشی از حوادثی همچون سیل و سرمازدگی، بر این رنج و سختی می افزاید اما پولی که از فروش زعفران نصیب کشاورز می شود به ویژه امسال پاسخگوی زحمات و رنج های عدیده کشاورزان در تولید زعفران نیست چرا که قیمت زعفران در مقایسه با سال گذشته به نصف کاهش پیدا کرده است‌.

حال بعد از سخنرانی و تاکید رهبری بر عدم خام فروشی زعفران جنوب خراسان ،کشاورزان امید دارند تا شاید دولت گام خوبی را برایشان بردارد.

انتهای پیام/2554/ش

R41348/P/S6,56/CT7 قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان پربیننده‌ترین اخبار استانها ۱ زنجیره تولید بزرگترین کارخانه فرآورده‌های لبنی در گلستان با حضور وزیر جهاد کشاورزی تکمیل شد ۲ صادرات مستمر میوه و تره‌بار ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس/‌ رونق صادرات کالاهای یخچالی و ‌ارز‌آوری ۳ "هر کوچه یک حسینیه"| مدیحه‌سرایی حاج مهدی رسولی مقابل درب منزل یک شهید + تصاویر ۴ بررسی وضعیت ‌کرونا در ایران| ۱۵ استان در وضعیت قرمز کرونایی/ ۱۱ استان به مرحله هشدار رسیدند + جدول و نمودار ۵ گفت‌وگوی خواندنی تسنیم با پزشک فداکار اردبیلی؛ پزشکی که خدمت در مناطق محروم را به زندگی شهری ترجیح داد ۶ اختصاصی| دستاوردی دیگر در شرکت ملی صنایع مس ایران / رکورد ۵۰ ساله تولید کاتد شکسته شد + فیلم ۷ گزارش ویدئویی| روایت تلخ تسنیم از بی‌آبی در بلوچستان / چرا ۱۳۰۰ روستا هنوز با تانکر‌ آبرسانی سیار می‌شود؟ ۸ تمهیدات رسانه‌ای آستان قدس در محرم‌الحرام/ شور حسینی «بین‌المللی» مخابره می‌شود مهمترین اخبار استانها گزارش| شور و شعور حسینی در ایران / مدیحه‌سرایی مداحان در مقابل منازل شهدا و کوچه‌ها ‌‌/ عزاداری سیدالشهدا(ع) تعطیل‌شدنی نیست + تصاویر گزارش| روزگار ناخوش سومین قله مرتفع ایران / زخم وندالیست‌ها بر تن سبلان ‌/ تخریب گسترده سرمایه ملی برداشت برابر ایران از میادین مشترک نفتی/ تحریم‌ها تولید را متوقف نکرد/ بسیاری از ‌قطعات صنعت نفت بومی‌سازی شده‌اند معاون وزیر ورزش و جوانان‌: باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال تا دو ماه آینده در بورس واگذار می‌شوند مهمترین اخبار تسنیم وزیر دفاع: به پیشرفت‌های خوبی در حوزه ضدکروز دست یافته‌ایم/ تجهیز شناورها به سیستم‌های جدید پدافند هوایی مصاحبه|معاون حزب رفاه جدید ترکیه: توافق اسرائیل و امارات تداوم نخواهد داشت/ «استراتژی احاطه» علیه تهران و آنکارا جنگ خاموش ــ ۲۲| صادرات گاز در اولویت دولت تدبیر و امید نیست آخرین آمار کرونا در ایران| فوت ۱۲۵ بیمار در ۲۴ ساعت گذشته گزارش| شور و شعور حسینی در ایران / مدیحه‌سرایی مداحان در مقابل منازل شهدا و کوچه‌ها ‌‌/ عزاداری سیدالشهدا(ع) تعطیل‌شدنی نیست + تصاویر درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رشد چند برابری زعفران کاران سرمایه گذاری خراسان جنوبی ترین اخبار زعفران کار خام فروشی سال گذشته طلای سرخ سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۹۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت

دلار امروز در مرکز مبادله ارز و طلا در بخش اسکناس بدون تغییر ۴۴ هزار و ۱۹۸ تومان و در بخش حواله ۴۱ هزار و ۲۶۸ تومان کشف قیمت شد.

به گزارش فارس، همچنین یورو امروز در صرافی‌ها با نرخ توافقی به قیمت ۴۷ هزار و ۲۳۲ تومان معامله شد، اسکناس درهم امارات ۱۲ هزار و ۳۴ تومان ارزش‌گذاری شد.

بررسی میدانی بازار ارز در میدان فردوسی نشان می‌دهد، دلار آزاد امروز توسط دلالان مقابل صرافی‌ها ۶۱ هزار و ۲۶۰ تومان قیمت گذاری شده است؛ معاملات دلار در بازار غیررسمی طی یک ماه گذشته نوسانی بوده است، در جریان معاملات امروز نرخ دلار در بازار کاهش یافته است.

* کاهش ۲۳ هزار تومانی قیمت طلا در بازار

امروز در میدان فردوسی سکه طرح قدیم با افت ۹۵۰ هزار تومانی به نرخ ۳۸ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان داد و ستد شد، همچنین سکه تمام بهار آزادی طرح جدید نیز با کاهش یک میلیون و ۴ هزار تومانی به قیمت ۴۱ میلیون و ۴۰۵ هزار تومان معامله شد و حباب آن کاهش یافته است.

امروز حباب سکه امامی به ۷ میلیون و ۱۰۹ هزار تومان و حباب سکه بهار آزادی به ۴ میلیون و ۱۶ هزار تومان رسید؛ نیم سکه در بازار به نرخ ۲۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان داد و ستد شد، ربع سکه به قیمت ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان عرضه شد؛ همچنین هر سکه یک گرمی به نرخ ۶ میلیون و ۶۰۰ تومان معامله شد.

هر گرم طلای ۱۸ عیار امروز ۳ میلیون و ۴۹۹ هزار تومان در هر گرم قیمت‌گذاری شد، همچنین امروز هر مثقال طلای ۱۸ عیار، ۱۵ میلیون و ۱۴۶ هزار تومان نرخ‌گذاری شد؛ نرخ طلای آب شده نیز هر مثقال ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بوده است. هر گرم طلا امروز با کاهش ۲۳ هزار تومانی روبرو شد.

در حال حاضر هر اونس طلا (معادل ۳۱.۱۳۲گرم)، با کاهش ۳ صدم درصدی به نرخ ۲۳۳۸ دلار قیمت گذاری شده است.

دیگر خبرها

  • شهرک تخصصی گوهرسنگ در خراسان جنوبی ایجاد می‌شود
  • افزایش قیمت طلا و انواع سکه در بازار ؛ ربع سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۱ اردیبهشت ماه
  • فرآیند کشت، برداشت و فرآوری هزاران تن پیاز توسط کشاورزان آمریکایی (فیلم)
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • کاهشی شدن قیمت سکه و طلا
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۰ اردیبهشت؛سکه طرح قدیم هم کاهشی شد
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • (عکس) بازار چشم انتظار یک شاسی بلند جدید / قیمت باورنکردنی محصول جدید کیا در ایران