Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، موضوع انتقال پسماندهای شهری آبادان چند روزی است که محفل فضای مجازی خرمشهر را گرم کرده است و در بین سخن کاربران اعتراضاتی به چشم می‌خورد که نشان از دغدغه‌ای برای به خطر افتادن سلامت و محیط زیست این شهرستان دارد.

علت این تصمیم به شهرستان شادگان بر می‌گردد. تخلیه و دفن غیراصولی پسماندها، راهشان را به تالاب بین المللی شادگان باز کرد و ادامه این روند، نگرانی‌هایی را از تغییر اکوسیستم در این تالاب به وجود آورد و حامیان محیط زیست را به واکنش وا داشت و همین عامل باعث شد غلامرضا شریعتی (استانداری خوزستان) تصمیم به سرعت بخشی به جابه‌جایی دفن زباله‌های شهری آبادان به محل دفن زباله خرمشهر که در قبل از این با نظر گروه مشاوران تعیین شده بود، بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا جاوید (رئیس اداره محیط زیست خرمشهر) در جلسه کارگروه مدیریت پسماند این شهرستان، به این موضوع اشاره کرد و گفت: سال ۸۳ یک مشاور برای طرح پسماندهای استان خوزستان تعیین شد و در طی یک تحقیق سه شهر آبادان، خرمشهر و شادگان، دارخوین و جزیره مینو و شهرهای کوچک اطراف در منطقه ۲ پسماند خوزستان قرار گرفتند که پس از انجام تحقیقات و کار کارشناسی، محلی به مساحت ۱۰۰ هکتار در خرمشهر به عنوان محل مرکزی دفن زباله منطقه ۲ تعیین شد.

وی افزود: در این طرح برای انتقال پسماندها شرایطی قید شده است که انتقال یافتن محل دفن بسته با اجرای شرایط خاص ممکن می‌شود و اگر شروط مشاور اجرا نشود، مشکلات زیادی را برای این شهرستان در پی خواهد داشت.

مشکلات جابه‌جایی محل

وی به برشماری مشکلات ناشی از دفن پسماندهای آبادان در سایت دفن پسماند خرمشهر پرداخت و گفت: یکی از عمده‌ترین مشکلات، موضوع نقل و انتقالات پسماندها است که از جمله این موارد می‌توان به مسیر نامناسب نقل و انتقالات، خودروهای نامناسب، تخلفات رانندگان در تخلیه بین‌راهی، زیرساخت‌های نامناسب محل دفن زباله که در برخی موارد امکان تردد راحت را سلب و رانندگان را مجبور به تخلیه در محل دیگر می‌کنند، اشاره کرد.

جاوید ادامه داد: در این راستا باید سازوکاری در نظر گرفته شود که مطمئن بود تنها پسماندها منتقل شده از آبادان به خرمشهر، پسماندهای شهری است و از دیگر پسماندهای عفونی و صنعتی در آن وجود نداشته باشد، مورد دیگری که باید به آن توجه کرد «حجم نهایی پسماند» است که با توجه به اینکه حجم پسماند آبادان دو برابر خرمشهر در شرایط عادی است و این میزان در ایامی همچون اربعین حسینی دو برابر نیز می‌شود و این در حالی است که مواردی همچون بحث دفن غیراصولی، نزدیکی آب‌های سطحی از جمله تالاب ناصری و پساب‌های مزارع کشاورزی به محل دفن زباله نیز وجود دارد.

وی محصور نبودن محل دفن زباله خرمشهر را مشکل دیگری دانست و گفت: وجود زباله گردها، آتش زدن زباله‌های در محل دفن زباله که با توجه به وزش باد غالب می‌تواند مشکلات زیست محیطی را در دو شهر آبادان و خرمشهر ایجاد کند و حتی سال گذشته باعث پدیده وارونگی دما را در خرمشهر سبب شده بود که این به جز تبعات اجتماعی ناشی از درج مطالب در فضای مجازی است.

فاخر ربیعی فر (عضو شورای اسلامی شهر خرمشهر) در این جلسه مخالفت خود را با اجرای این طرح اعلام کرد و گفت: منطقه آزاد اروند از ابتدا با اجرای این طرح مخالف بود و نماینده شورای شهر خرمشهر هم در جلسه استانداری مخالفت خود را اعلام کرد و این شورا تا زمانی با این اقدام موافقت می‌کند که همچون کرمانشاه شرایط بازیافت صنعتی فراهم شود که در غیر این صورت مشکلاتی را در پی خواهد داشت.

وی افزود: هم اکنون دفن زباله به صورت سنتی انجام می‌شود و در این خصوص اعتراض‌هایی به شورا شده است و منتقدان از این موضوع نگران هستند و بر همین اساس و با توجه به اهمیت سلامت مردم می‌توان در تصمیم برای انتقال زباله‌های آبادان به خرمشهر بازنگری کرد.

مزایای جابه‌جایی

رئیس محیط زیست خرمشهر در ادامه مزایای اجرای این طرح را برشمرد و اظهار کرد: پسماندها به این علت به «طلای کثیف» شناخته می‌شوند که می‌توانند منبع تولید انرژی باشند و از آنها محصولاتی همچون کمپوست تولید کرد و عاملی در ورود منابع مالی به شهرداری باشند.

فرماندار خرمشهر در ادامه نیز با تأکید بر اینکه نباید با موضوع واکنشی و احساسی برخورد کرد و باید درباره این تصمیم به صورت منطقی عمل کرد، تعیین شهرستان خرمشهر را به محلی به عنوان منطقه ۲ تخلیه پسماندها استان خوزستان امتیازی برای این شهرستان دانست.

محمد حیدری گفت: هزار میلیارد تومان بودجه برای بحث پسماند در کشور در نظر گرفته شده است که باید سعی شود سهم خرمشهر را از این بودجه گرفت و آن را صرف مکانیزه و مدرن کردن دفن پسماند و توسعه این شهرستان کرد.

شرایط برای انتقال محل دفن زباله آبادان به خرمشهر

فرماندار خرمشهر در سخنانش در این جلسه گفت: در این راستا باید تمام ملاحظات از جمله موارد زیست محیطی، مسیر دسترسی و راه آهن که برای خرمشهر حیاتی است، در نظر گرفته شود و به صورت منطقی زمینه را برای اجرای این طرح فراهم کرد.

غلامحسین فارسیان (رئیس پایانه راه آهن خرمشهر) اجرایی شدن این کار را با توجه به قرار گرفتن خط ریلی در مسیر تعیین شده برای گذر ماشین‌آلات سنگین حمل زباله از آبادان به خرمشهر، بسته به انجام اقداماتی دانست و گفت: در این راستا با شهرداری خرمشهر مکاتبه شده است و با توجه به اینکه مسیر تعیین شده تنها گذرگاه خط آهن است و قطار پرسرعت از این مسیر تردد می‌کند، مشکلات راه می‌تواند عاملی مشکل‌ساز محسوب شود و راه آهن تنها با ساخت مسیر روگذر برای استفاده از این مسیر موافقت کرده است و در کوتاه‌مدت باید حفاظ و مانع نصب شود.

جاوید (رئیس محیط زیست خرمشهر) نیز در سخنانش این نکته را یادآور شد که رضایت محیط زیست و صدور مجوزها از سوی این نهاد نظارتی بسته به رعایت شروط و رفع مشکلات است و سازمان منطقه آزاد اروند نیز در دو نامه اعتراض خود را به اجرای این طرح به استانداری خوزستان ابلاغ کرد که با مخالفت استانداری مواجه شده است.

سخن پایانی جلسه

فرماندار ویژه خرمشهر در جمع‌بندی جلسه گفت: برای اجرای این طرح باید معایب، محاسن و چالش‌های پیشروی آن را با منطق کارشناسی احصا کرد تا در جلسه کارگروه استانی مطرح شود.

حیدری به چگونگی دفن زباله در خرمشهر اشاره کرد و گفت: در سایت دفن زباله هیچ‌گونه نظارتی از سوی محیط زیست و شهرداری این شهرستان وجود ندارد و پسماند زباله در کنار جاده انباشته می‌شود و برای دسترسی به جاده در فصل زمستان نیز باید اقدامات لازم در این خصوص اندیشیده شود و پروژه دیوار سازی سایت دفن پسماند هم توسط شهرداری مینوشهر تکمیل نشده و لازم است کار را به موقع تحویل دهد.

وی بر هم‌سطح سازی ۲ طرف ریل مسیر برای جابه‌جایی کامیون‌های حمل زباله نیز تأکید کرد و افزود: نصب GPS به کامیون‌های حمل زباله لازم است تا نظم بیشتری در کار باشد.

حیدری با بیان اینکه دفع پسماند عفونی تابع قوانین خاص و ویژه است، این نکته را یادآور شد و تأکید کرد: اگر بنا شود پسماند عفونی حمل شود، قواعد و قوانین حمل آن جدای از زباله‌های عادی است.

فرماندار ویژه خرمشهر در سخنان پایانی خودش به بازخوردهای اجتماعی این تصمیم نیز اشاره کرد و گفت: جنوب غرب استان خوزستان، پهنای جغرافیایی گسترده‌ای ندارد که این امر مجموعه‌ای از الزامات را تحمیل می‌کند و همین تنگنای جغرافیایی انتخاب مناسب برای چنین پروژه‌هایی را دچار مشکلات سرزمینی می‌کند.

حیدری ادامه داد: با پیشرو بودن چنین تنگناهایی طبیعی است که در ادامه کار با تنش‌ها و چالش‌های اجتماعی مواجه شویم و هر چقدر این تنگناها بیشتر باشد، تنش‌های اجتماعی و مدیریتی هم بیشتر می‌شود.

کد خبر 5008551

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرستان خرمشهر آبادان مدیریت پسماند محیط زیست خوزستان محرم 99 ویروس کرونا هفته دولت ماه محرم مراسم عزاداری شیراز بوشهر آمار کرونا شیوع کرونا شهرکرد کرمانشاه گرگان آزادگان جنگ تحمیلی قزوین آبادان به خرمشهر محل دفن زباله اجرای این طرح دفن پسماند جابه جایی محیط زیست تعیین شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۴۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش شهرداری تهران به ارقام خرید پسماند خشک در قالب نوماند

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: قیمت خرید زباله خشک در نوماند توسط پیمانکاران در دل قراردادهای بسته شده تعیین شده و پیمانکاران با توجه به هزینه‌های جمع‌آوری و حمل به این قیمت‌ها رسیده‌اند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رضا محمدی در حاشیه مراسم تکریم 800 نفر از پاکبانان شهر تهران که به مناسبت روز جهانی کارگر برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بی‌تردید امروز شهر تهران از پاریس تمیز‌تر است. در حال حاضر نظرسنجی درخصوص نظافت شهر تهران از مردم انجام نشده است اما سامانه 137 که سامانه‌ای نظارتی است نظرات مردم را منعکس می‌کند. از این منظر شاهد کاهش 65 درصدی شکایت‌ها در حوزه پسماند هستیم.

وی افزود: از نگاه میدانی نیز با توجه به بهبود عوامل مؤثر در نظافت شهر شاهد بهبود وضعیت هستیم. یکی از مشکلات ما در حوزه جمع‌آوری پسماند معدل مدل ماشین‌آلات بود که از 91 تا پایان اردیبهشت‌ماه سال جاری به 1400 خواهد رسید. این موضوع می‌تواند تاثیر بسزایی در کیفیت جمع‌آوری زباله داشته باشد. از سوی دیگر کف حقوق پاکبانان از 8 میلیون و 700 هزار تومان به 12 میلیون تومان افزایش پیدا کرد تا به این ترتیب قدر این زحمتکشان بیشتر دیده شود.

محمدی تصریح کرد:‌ بر اساس ابلاغیه وزارت کار سطح حقوق پاکبانان را افزایش دادیم و افزایش بیشتر نیز در دستور کار قرار گرفته است که اثرات آن را می‌توانیم در کف خیابان مشاهده کنیم. وضعیت شهر تهران در حوزه پسماند بهبود یافته ولی ما همچنان راضی به این مقدار نیستیم.

وی تاکید کرد: در حال حاضر بالاترین امتیاز پیمانکاران در سطح مناطق 75 از 100 است که نشان می‌دهد همچنان جای کار وجود دارد البته پیمانکاری هم داریم که 40 امتیاز کسب کرده است.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درخصوص وضعیت مخازن در سطح شهر گفت: سال گذشته 33 درصد کل مخازن سطح شهر نوسازی شد. 17 هزار مخزن جدید در سال گذشته در میان مناطق توزیع شد و در موضوع شستشو و نگه‌داشت مخازن با توجه به تبدیل شدن قراردادها به قراردادهای حجمی، قطعا از این پس وضعیت شستشوی مخازن بهتر خواهد شد.

محمدی در پاسخ به سؤالی درخصوص قیمت خرید زباله خشک در اپلیکیشن نوماند گفت: قیمت خرید زباله خشک در نوماند توسط پیمانکاران در دل قراردادهای بسته شده تعیین شده است پیمانکاران با توجه به هزینه‌های جمع‌آوری و حمل به این قیمت‌ها رسیده‌اند. بی‌تردید این پیمانکاران هزینه‌هایی دارند که افرادی که به صورت غیرمجاز خریداری می‌کنند بالاتر باشد اما غیر از پیمانکار شهرداری هر کسی نسبت به خرید زباله ارزشمند اقدام کند جرم است.

وی درباره زباله‌سوز 6 هزار تنی تهران نیز گفت: با توجه به اینکه انعقاد چنین قراردادی در کشور در این سطح برای اولین بار است شرکت‌های مشاور برای انعقاد این قرارداد نیاز به بررسی‌های بیشتر و اخذ مشاوره‌های فنی بیشتر داشتند لذا مقرر شد از مجموعه‌های دانشگاهی و همچنین کارشناسان وزارت کشور استفاده کنیم. در این مسیر یک مشاور بین‌المللی نیز استخدام کردیم تا این قراردادها تنظیم شود. امیدواریم تا دو هفته‌ آینده پیش‌نویس این قرارداد تنظیم شود.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در خصوص شیرابه و انتشار آن در هنگام حمل پسماند و در مجموعه آرادکوه، اظهار کرد:‌ بیش از هفتاد سال است که در مجموعه آرادکوه زباله دفن می‌شود طبیعتا بوی نامطبوع در آنجا وجود دارد لذا برنامه‌ریزی شده که به عنوان تنها راه حل آلودگی زیست محیطی و گاز متان موجود در آنجا استحصال این گاز انجام شود که منابع و اعتبارات در طرح جامع دیده شده و مقرر بود تا اسفندماه سال گذشته برای جذب سرمایه‌گذار اقدام شود که با یک ماه و نیم تاخیر در اردیبهشت‌ماه فراخوان جذب سرمایه‌گذار انجام خواهد شد. هر چند که این موضوع برای شهرداری تهران پرهزینه است اما آن را به عنوان یک راه حل تمام کننده و حلقه پایانی مدیریت پسماند پذیرفته است. اما موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد و خوشبختانه دریاچه شیرابه‌ای که در گذشته وجود داشته امروز خشک شده و دیگر وجود ندارد.

محمدی درخصوص تعداد کاربران اپلیکیشن نوماند گفت: هدف‌گذاری که دنبال کردیم این بود که روزانه 1900 نفر در این اپلیکیشن ثبت‌نام کنند که در مجموع حدود 42 هزار نفر می‌شد که در حال حاضر 45 درصد از هدف‌گذاری ما محقق شده است و تبلیغات مویرگی برای افزایش تعداد کاربران نیز به صورت جدی دنبال می‌شود.

وی در خصوص شیرابه‌ای که از خودروهای حمل پسماند بعضا جاری می‌شود نیز تصریح کرد: تمام تلاش این است که بویژه در فصول گرم با نوسازی ناوگان که بخشی از آن مربوط به سیم‌تریلرها می‌شود بتوانیم این موضوع را مدیریت کنیم. تعدادی از این خودروها در سال گذشته نوسازی و اورهال شدند و نظارت بر پیمانکار نیز در این حوزه به صورت جدی افزایش پیدا کرده است. اگر این موضوع در سطح شهر دیده می‌شود تخلف است و قطعا با آن برخورد خواهیم کرد.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران ادامه داد: مرکز تحقیق و پژوهشی به صورت مشترک با شهاب‌خودرو احداث کردیم که ماشین‌هایی طراحی کنند که به صورت وکیوم شده به هیچ عنوان شیرابه از آن خارج نشود و به این ترتیب وضعیت بهبود پیدا کند.

بازیافت پسماند زباله توسط دانش‌بنیان‌ها و تبدیل به سوخت پاک

محمدی درخصوص به‌کارگیری اتباع غیرمجاز در حوزه مدیریت پسماند گفت: به‌کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد اما از افراد زیر 18 سال و اتباع غیرقانونی پیمانکاران نباید استفاده کنند و در صورت انجام این کار تخلف است و با آن برخورد می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکاوی ادعای مدیر شهرداری تهران درباره تمیز بودن تهران نسبت به پاریس | گردشگران و روزنامه های معتبر دنیا درباره این شهر لوکس فرانسوی چه می گویند؟
  • هر ثانیه ۲۰ کیلو گرم پسماند در مشهد تولید می‌شود
  • به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد
  • واکنش شهرداری تهران به ارقام خرید پسماند خشک در قالب نوماند
  • افت دما در آبادان و خرمشهر
  • غیرحضوری شدن مدارس نوبت صبح آبادان و خرمشهر
  • گرد و خاک محلی و موقتی در راه آبادان و خرمشهر
  • تولید زباله در سراب ۴۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
  • تداوم پایداری جوی در آبادان و خرمشهر
  • اوقات شرعی نهم اردیبهشت ماه به افق آبادان و خرمشهر