Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@09:56:58 GMT

حق‌آبه تالاب انزلی به زودی مشخص می‌شود

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۹۶۱۷۳

حق‌آبه تالاب انزلی به زودی مشخص می‌شود

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست از ابلاغ طرح جامع احیای تالاب انزلی خبر داد و گفت: به زودی حق‌آبه این تالاب از ۱۱ رودخانه منتهی به آن معین می‌شود تا پیش از سدسازی‌های بیشتر در حوضه آبخیز سهم تالاب مشخص شده باشد.

مسعود باقرزاده کریمی در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به تصویب و ابلاغ طرح جامع هفت ساله احیای تالاب انزلی در ستاد ملی هماهنگی ومدیریت تالاب های کشور اظهار کرد: این طرح که با همکاری دولت ژاپن تدوین شده است از امسال اجرایی می‌شود و تا سال ۱۴۰۵ ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه هفت کارگروه تخصصی برای احیای تالاب انزلی در استان گیلان تشکیل شده است و دستگاه‌های مختلفی در آن عضو هستند، تصریح کرد: این کارگروه‌ها عبارتند از گروه آبخیزداری، گروه آب و فاضلاب، پسماند، آموزش، اکوتوریسم و گروه حقوقی.

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه وظایف مختلفی برای دستگاه‌ها در قالب طرح احیای تالاب انزلی تعریف شده است، گفت: اگر سازمان حفاظت محیط زیست به تنهایی می‌خواست مجری این طرح شود، احیای تالاب انزلی به جایی نمی‌رسید چرا که مدام باید دستگاه‌های مختلف را مجاب به انجام وظایفشان می‌کرد.

باقرزاده کریمی در ادامه با اشاره به پروژه‌های مصوب برای اجرا در داخل تالاب انزلی و حریم قانونی آن که با مسئولیت مستقیم سازمان محیط زیست و همکاری سایر دستگاه‌ها صورت می‌گیرد، گفت: بررسی رسوب در تالاب انزلی و ارائه راهکارهای مدیریت آن، مدیریت رسوب در محل اتصال رودخانه‌ها به تالاب و طرح‌های حفاظت و احیای گونه‌های شاخص و مقابله با گونه‌های غیر بومی از جمله پروژه‌های مصوب است.

وی همچنین درباره پروژه‌های مصوب طرح جامع احیای تالاب انزلی در خارج از تالاب و در حوضه آبخیز تصریح کرد: تکمیل سامانه تصفیه فاضلاب شهرهای رشت، انزلی، صومعه‌سرا و فومن از جمله این طرح‌ها است همچنین استانداری و محیط زیست گیلان و شهرداری‌ها و دهیاری‌ها موظف به جمع‌آوری پسماند از تالاب و رودخانه‌های منتهی به آن شده‌اند.

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه حق‌آبه تالاب انزلی هنوز مشخص نشده است، اظهار کرد: در مجموع ۱۱ رودخانه به تالاب انزلی راه دارند و ما باید ابتدا جریان زیست محیطی این ۱۱ رودخانه را تعیین کنیم. پس از آن مشخص می‌شود که حق‌آبه سالانه تالاب از این رودخانه‌ها چه‌قدر است.

باقرزاده کریمی در پایان  با اشاره به اینکه حق‌آبه تالاب به زودی مشخص می‌شود، گفت: در مجموع طرح احیای تالاب انزلی با اعتباری حدود ۲۵۵۸ میلیارد تومان به تصویب رسیده است و از امسال اجرایی می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: احیای تالاب انزلی حق آبه تالاب ها سازمان محیط زیست ایران سازمان حفاظت محیط زیست احیای تالاب انزلی حفاظت و احیای دستگاه ها تالاب ها حق آبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۶۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ عبدالرحمن زحمتی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: هر سال با شروع فصل بهار، زاد و ولد حیوانات وحشی آغاز می‌شود و زیر چتر حمایت و حفاظت محیط‌بانان حفاظت محیط زیست به زندگی خود ادامه می‌دهند و زنده‌گیری نوزادان حیات‌وحش پیگرد قانونی دارد.
معاون حفاظت محیط زیست خراسان شمالی هم در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به آغاز فصل زایش وحوش گفت: محیط بانان پارک‌های ملی سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین نخستین بره‌های متولد شده‌ی امسال را مشاهده کرده اند.
روح الله لایق افزود: بارندگی‌های مناسب اسفند و فروردین ماه سبب رویش گیاهان و پوشش مناسب گیاهان در مراتع شده وشرایط برای زیست گونه‌های علفخوار همچون قوچ و میش اوریال، آهو و کل و بز مناسب است.
وی در ادامه گفت: فصل بهار گردشگران بیشتردر طبیعت حضور می‌یابند که توصیه می‌شود در صورت مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت از لمس آنها خودداری کنند، زیرا موجب جدا کردن این نوزاد از چرخه طبیعی خواهد شد.

به علت نبود آگاهی ،بسیاری از نوزادان وحوش از چرخه طبیعت خارج می‌شوند
معاون حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد: هر ساله در فصل بهار و زمان زادآوری حیات وحش، به علت نبود آگاهی بسیاری از مردم نسبت به برخورد صحیح هنگام مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت، بسیاری از نوزادان از چرخه طبیعت خارج می‌شوند.
لایق از طبیعت گردان خواست از نزدیک شدن و نوازش بره‌ها و نوزاد وحوش خودداری کنند، چون نوزادان حیواناتی که با لمس و نوازش کردن و یا در آغوش گرفتن بوی انسان به خود گرفته اند، تلف می‌شوند.
در طبیعت و مناطق حفاظت شده‌ی خراسان شمالی ۶۵ گونه پستانداران زیست می‌کنند.

دیگر خبرها

  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • تزریق ۳.۵ میلیون متر مکعب آب به تالاب هشیلان
  • تالاب انزلی، میزبان بیش از هزار پرستوی دریایی
  • آشیانه ساختن پرستو‌های دریایی در تالاب بین المللی انزلی