Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@02:36:48 GMT

مسابقه حفظ و مفاهیم طرح ملی ۱۴۵۴ آغاز شد

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۹۸۶۷۰

مسابقه حفظ و مفاهیم طرح ملی ۱۴۵۴ آغاز شد

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی شبکه قرآن و معارف سیما، چهاردهمین سال برگزاری طرح ملی قرآنی صدا و سیما با عنوان طرح ملی و قرآنی بشارت ۱۴۵۴ از ۳۱ خرداد با شعار «خانواده و آرامش» در سراسر کشور آغاز شد.

این طرح ملی و قرآنی با محوریت آیات کاربردی و موضوعی قرآن کریم در خصوص گفتمان قرآنی در جامعه با هماهنگی تمام شبکه های سیما، صدا و سیمای مراکز استان ها و نهادهای قرآنی کشور تا ۳۱ مرداد در ۳۲ استان کشور ادامه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

طرح درس خانواده و آرامش شامل موضوع ها و آیات کاربردی قرآن، برگزاری مسابقه روزانه از شبکه های سیما در عنوان های مختلف و همچنین مسابقه های جانبی مانند خطاطی و داستان نویسی از بخش های طرح قرآنی ۱۴۵۴ بود. 

علاوه بر پخش برنامه های طرح ۱۴۵۴ از  شبکه های یک، دو، سه، چهار، پنج، آموزش و افق، شبکه های رادیویی قرآن، معارف، جوان، فرهنگ، ایران، تهران، سلامت، ورزش، اقتصاد و گفت و گو نیز برنامه هایی را با محوریت طرح ۱۴۵۴ پخش کردند و یک کانال ۲۴ ساعته از طریق اپلیکیشن سپهر در این راستا تدارک دیده شده بود.

در این طرح که به مناسبت هزار و چهارصد و پنجاه و چهارمین سالروز نزول قرآن کریم به این نام نامگذاری شده است، هر هفته یک موضوع مطرح و هفت آیه مرتبط با آن به مخاطبان ارائه ‌شد و در نهایت این طرح در هفته نهم همزمان با ایام محرم با موضوع امر به معروف و نهی از منکر پایان یافت.
یکی از تفاوت های این دوره از طرح ملی قرآنی با دوره های قبل، تغییر رویکرد از سوره محوری به آیه محوری و بیان مفاهیم بود به گونه ای که طی ۶۰ روز، ۶۰ آیه در دستور کار طرح قرار گرفت و در مجموع دو هزار برنامه و ۶۰ هزار دقیقه برنامه در قالب این طرح قرآنی تولید و پخش شد.
اجرای این طرح با هم افزایی نهادهای قرآنی نظیر صدا و سیما با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان دارالقرآن الکریم، شورای عالی قرآن و شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی سازماندهی شد.

بر اساس این گزارش مسابقه سراسری آنلاین حفظ و مفاهیم طرح ملی قرآنی ۱۴۵۴ از امروز آغاز می شود و علاقه مندان می توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی شبکه قرآن و معارف سیما به نشانی  ضمن دریافت کتاب طرح، در مسابقه مذکور شرکت کنند.
سوالات مسابقه از محتوای طرح درس طرح ملی قرانی ۱۴۵۴ با محور قرآن، خانواده و آرامش و تقسیر کاربردی ۶۳ آیه از قران کریم انتخاب شده است. در این مسابقه ۱۵ سوال حفظ و ۱۵ سوال مفاهیم به صورت تصادفی در اختیار هر کدام از شرکت کنندگان قرار می گیرد و زمان پاسخگویی به سوالات حفظ ۱۰ دقیقه و زمان پاسخگویی به سوالات مفاهیم آزاد می باشد. 

برچسب‌ها سازمان اوقاف و امور خیریه سازمان دارالقرآن الکریم تلویزیون شورای عالی قرآن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان اوقاف و امور خیریه سازمان دارالقرآن الکریم تلویزیون شورای عالی قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه سازمان دارالقرآن الکریم تلویزیون شورای عالی قرآن طرح ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۸۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد

ایسنا/گیلان به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان و با حضور حاج فرهاد فلاح پور، پیشکسوت و استاد برجسته قرآنی، از مفاخر قرآنی استان تقدیر شد.

محمد شادپور، معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان امروز، ۱۰ اردیبهشت ماه در این مراسم، قرآن را معجزه ای سراسر برکت و رحمت و عافیت دانست و اظهار کرد: در کلام نبی مکرم اسلام(ص)، قرآن کریم تنها نسخه شفابخش انسان بوده و همگان می توانند به قرآن مراجعه کنند و آرامش حقیقی را به دست بیاورند.

وی با بیان اینکه امروز نیازمند انس با قرآن هستیم، افزود: در پرتو هدایتگری قرآن انسان از تاریکی های ظلم و جهل رهایی پیدا می کند و در مسیر نورانیت و حقیقت قرار می گیرد.

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی گیلان درخشش استاد فلاح پور در عرصه آموزش قرآن را عنایت الهی دانست و عنوان کرد: استاد فلاح پور در یک خانواده قرآنی تربیت یافته و امروز بسیاری از حافظان و قاریان استان، در مکتب استاد فلاح پور تلمذ کرده اند.

شادپور با اشاره به تلاش های استاد فلاح پور در عرصه تعلیم قرآن، عنوان کرد: استاد فلاح پور از مفاخر قرآنی استان گیلان است و مدیران استانی باید جایگاه چنین شخصیت هایی را در عرصه فعالیت های قرآنی پاس بدارند.

وی یکی از شاخص های مهم تدریس استاد فلاح پور را آموزش صحیح قرآن به قرآن آموزان دانست و بیان کرد: شاگردان استاد فلاح پور در عرصه های ملی و بین المللی حائز رتبه های برتر می شوند؛ در واقع استاد فلاح پور صدها حافظ و قاری بین المللی و جهانی را تربیت کرده است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گیلان با بیان اینکه استاد فلاح پور در مسیر آموزش قرآن از سرمایه های مادی و معنوی خویش هزینه می کند، گفت: ثبت ملی روستای شیخعلی کلایه لاهیجان به عنوان روستای قرآنی به برکت سال ها تلاش استاد فلاح پور است؛ ویژگی بارز این روستا محافل و کلاس های قرآنی آن است که با حضور افراد در سنین مختلف برگزار می شود.

وی تجلیل از حافظان و قاریان قرآن را ترویج فرهنگ قرآنی دانست و متذکر شد: باید از آموزه های دینی و قرآنی برای تحکیم خانواده بهره بگیریم تا از هجمه های فرهنگی مصون بمانیم.

استاد حاج فرهاد فلاح پور، پیشکسوت قرآنی گیلان نیز، انسان را تشنه قرآن و فرهنگ قرآنی دانست و اظهار کرد: فرهنگ و تمدن غرب علیه فرهنگ دینی و قرآنی می تازد و در چنین شرایطی نیازمند انس با قرآن هستیم.

وی عدم شناخت و آگاهی نسبت به قرآن را موجب آسیب پذیری انسان در برابر هجمه های فرهنگی و اجتماعی دانست و بیان کرد: بسیاری از افراد مسیر ارتباط با قرآن را نمی دانند و فقط از قرآن در مجالس ختم و مراسم ازدواج و... استفاده می‌کنند؛ این در حالی است که قرآن کتاب حیات است و برای تمام شئونات زندگی ما برنامه دارد.

این استاد برجسته قرآن، با اشاره به مهجوریت قرآن در جامعه هم از ناحیه خواص و هم از جانب عوام، گفت: تنها ماهی که نامش در قرآن آمده، رمضان است و ماه رمضان از این حیث ارزش و کرامت پیدا کرده که قرآن در این ماه نازل شده است و لذا هر چیزی که با قرآن پیوند بخورد، کریم می‌شود.

وی قرآن را نسخه سعادتمندی بشر دانست و متذکر شد: اگر مسیر ارتباطی قرآن را پیدا کنیم، مشکلات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی ما به برکت قرآن حل می‌شود.

فلاح پور، قرآن را هدایتگر همه انسان ها دانست و خاطرنشان کرد: خداوند قرآن را با «اقرا» بر پیامبر(ص) نازل کرد و به ما نشان داد که عزت و کرامت بشر از مسیر قرائت و تلاوت قرآن می‌گذرد.

وی ترتیل را مهمترین ویژگی قرائت قرآن دانست و یادآور شد: خطاب خدا به پیامبر، خطاب به تمام بشریت است و خداوند در سوره علق، مسیر ارتباط با قرآن را در قرائت و ترتیل معرفی می‌کند.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از استاد فلاح پور و همسر و فرزندان قرآنی ایشان و تعدادی از رتبه های برتر گیلان در مسابقات ملی و بین المللی قرآن تجلیل شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیش از ۵۰ حافظ در شهرستان بوشهر فعال است
  • در زندگی قرآنی، گمراهی راه ندارد
  • شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن
  • اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب تبیین و نشر داده شود
  • برگزاری مسابقات قرآنی دانش آموزی در شهرستان سروستان
  • گزارش صداوسیما درباره نکوهش قرآنی ذخیره طلا و دلار در خانه که دوباره وایرال شد + فیلم | به جای احتکار خانگی طلا و ارز چه کنیم؟
  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود