Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ یک تحلیل‌گر مسائل بین‌المللی درباره سفر مدیرکل آژانس به ایران به طرح مسائلی با توجه به فضای سیاسی میان کشورها در شورای حکام پرداخت.

«رافائل گروسی» مدیرکل آزانس بین‌المللی بعد از سفر دو روزه‌اش به ایران، بیانیه مشترکی را منتشر کرد و در آن تاکید کرد که «بعد از مشورت‌های فشرده دوجانبه، ایران و آژانس در خصوص حل و فصل توام با حسن نیت موضوعات مشخص شده توسط آژانس در ارتباط با اجرای پادمان به توافق رسیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این چارچوب، براساس تجزیه و تحلیل اطلاعات در اختیار آژانس، این نهاد هیچ سؤال دیگری از ایران و هیچ درخواستی برای دسترسی به مکان‌هایی فراتر از آنچه که توسط ایران تحت موافقت‌نامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی اظهار شده‌اند، ندارد.»

«رحمان قهرمانپور» تحلیلگر مسائل بین‌المللی درباره سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی به ایران و آثار آن گفت: آقای «رافائل گروسی» پیرو قطعنامه قبلی که شورای حکام آژانس بین‌المللی در مورد ایران صادر کرد و خواهان دسترسی به دو سایت در ایران شد، به ایران سفر کرده است و رویه معمول این است که معمولاً وقتی کشوری نمی‌خواهد قطعنامه را اجرا کند یا در مورد آن تحفظ دارد، مدیرکل آژانس به آن کشور سفر می‌کند. همانطور که پیش‌تر آقای آمانو و دیگر مدیران کل آژانس به ایران سفر کرده‌اند. می‌توان گفت که این سفر مربوط به آن قطعنامه و تلاش برای حل آن مسائل بود ، اما ارزیابی نهایی بعد از بازدید بازرسان از این دو سایت خواهد بود.

وی با بیان اینکه باید دید آیا ارزیابی آنها در نشست ماه سپتامبر شورای حکام نهایی خواهد شد یا به بعد از ماه سپتامبر موکول خواهد شد این مسئله مهمی است، اظهار داشت: در اجلاس ماه سپتامبر شورای حکام معمولاً اینگونه است که جلسه کنفرانس عمومی آژانس که شامل حضور همه اعضا است، قبل و بعد از جلسه شورای حکام برگزار می‌شود و به همین دلیل همه کشورها و همه اعضای آژانس که نزدیک به ۲۰۰ کشور هستند، حضور دارند، لابی‌ها صورت می‌گیرد؛ نشست‌های ماه سپتامبر همیشه برای ما دردسرساز بوده است، در سال ۲۰۰۹ نیز در اجلاسیه سپتامبر ما دچار مشکل شدیم، به همین علت اگر نتیجه ارزیابی‌های آژانس به اجلاسیه سپتامبر نرسد، برای ماه نوامبر می‌ماند که باید منتظر باشیم و ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد. اما حسن این کار این است برای ایران که اکنون آمریکا دنبال بهانه در مورد آن می‌گردد، ارجاع ندادن پرونده ایران به آژانس این بهانه را از آمریکا می‌گیرد.

این کارشناس مسائل سیاست خارجه درباره این موضوع که گفته می‌شود رویکردهای آژانس بیش از اینکه فنی و حقوقی باشد به سمت سیاسی‌کاری پیش می‌رود، یادآور شد: آقای احمدی‌نژاد گفت «بودجه آژانس را ما می‌دهیم همه چیز درست می‌شود» [با خنده]؛ سازمان‌های بین‌المللی همیشه همین‌گونه بوده‌اند و این چیز عجیب و غریبی نیست و اساسا این حرف که اقدامات آژانس‌های باشد و فنی سیاسی نباشند حرفی بعید است چراکه خود «اف‌ای‌تی‌اف» یک نهاد فنی است که سیاسی هم کار می‌کند، آی ام اف، بانک جهانی، صندوق بین‌المللی پول و خیلی از نهادهای دیگر نیز وجود دارند که که اسم‌شان فنی است اما در کارشان خواسته یا ناخواسته با سیاست در آمیخته‌اند.

وی ادامه داد: کسی که فکر می‌کند آژانس باید صرفاً فنی کار کند، به ماهیت سیاست بین‌الملل کم توجه است هزینه این نهادها را چه کسی می‌دهد و بودجه آنها از کجا تامین می‌شود؟! بنابراین طبیعی است که وقتی کشوری بودجه یک نهادی را تامین می‌کند به آنها نهاد فشار بیاورد.

قرمانپور خاطرنشان کرد: ۳۵ عضو شورای حکام چه کسانی هستند؟ کشورهای پیشرفته هسته‌ای؛ چه کشورهایی را ان‌پی‌تی به عنوان کشورهای هسته‌ای شناسایی کرده است؟ پنج عضو دائم شورای امنیت؛ واقعیت نظام بین‌الملل همین است و اگر انتظار داشته باشیم که نظام بین‌الملل با قدرت‌های ضعیف عادلانه برخورد کند، ناشی از شناخت نادرست است. لذا آژانس چه بخواهد و چه نخواهد در یک بستر سیاسی عمل می‌کند. کره جنوبی ۲۰۰ میلی گرم پلوتونیم را بارگذاری کرده اما پرونده آن خیلی سریع بسته شد در حالی که پرونده ایران سال‌هاست در شورای حکام رفته؛ پرونده سوریه نیز به شورای حکام رفت اما پرونده مصر در دوره حسنی مبارک، وقتی اعلام شد که فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده دارد، خیلی سریع حل شد. یا اینکه اکنون گفته می‌شود عربستان با چین فعالیت‌های هسته‌ای و غنی‌سازی انجام می‌دهد اما خیلی مسئله حادی نیست. مسائل برخوردهای سیاسی طبیعی است و نمی‌توان گفت غیرسیاسی باشد؛ این واقعیت نظام بین‌الملل است.

این کارشناس مسائل بین‌المللی درباره اینکه پایبند نبودن کشورها به تعهدات بین‌المللی چه آثار سوئی دارد، با بیان اینکه برخی اوقات اعتماد کشورها به سازمان‌های بین‌المللی از دست می‌رود و چاره‌ای هم نیست، گفت:  این فرض که فکر می‌کنیم نظام و سیاست بین‌الملل عادلانه است،اساساً فرض درستی نیست. سیاست بین‌الملل از ابتدا از ریشه، اساس و بنیاد نابرابر است یعنی همین که در دنیا پنج قدرت وجود دارد که فقط حق وتو در شورای امنیت را دارند و به عنوان دولت هسته‌ای شناخته می‌شوند، نابرابری است. نظمی که بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفته است، همچنان ادامه دارد، بنابراین دولت‌ها درون این نظم زندگی می‌کنند از سوی جنبش عدم‌تعهد از بین رفته است، اما این واقعیت‌های ساختاری نظام بین‌الملل است و نمی‌توان آنها را تغییر داد، نمی‌توانیم به انتظار برخورد عادلانه شورای امنیت بنشینیم.

وی درباره اینکه آمریکا بدون توجه به تعهدات بین‌المللی آنها را نقض کرده و از آنها خراج می‌شود، تاکید کرد: در مجله «اینترنشنال سکیوریتی» افراد نظریه پرداز درجه یک از هشت سال پیش مقاله‌هایی درباره اینکه نظم بین‌المللی لیبرال در حال تضعیف شدن است، می‌نویسند؛ ناتو به عنوان مثال رکن امنیتی نظام بین‌المللی لیبرال و «ای بی اف» و «بانک جهانی» رکن اقتصادی آن هستند، ببینید که ناتو در چه وضعیتی قرار دارد، به طور مثال در مدیترانه ترکیه با یونان درگیری دارد اما آمریکا اصلاً حضور ندارد. آقای هایکو ماس برای میانجیگری به ترکیه سفر کرده است.

قهرمان‌پور افزود: در حالی که در نظم بین‌المللی لیبرال مدیترانه شرقی و جنوبی در همسایگی اتحادیه اروپا اهمیت استراتژیکی برای نظم بین‌المللی لیبرال دارد اما آمریکا به تعهداتش عمل نمی‌کند به این دلیل که تفکری در این کشور شکل گرفته که معتقد است «چرا آمریکا باید هزینه حفظ این نظم بین‌المللی لیبرال را بدهد؟» چرا اروپا، چین و روسیه نباید این هزینه را پرداخت کنند. این تفکر روزبه‌روز در آمریکا قوی‌تر می‌شود. نه فقط در دولت ترامپ که در دولت اوباما هم وجود داشت و در داستان حلب دیدیم که آمریکا دخالتی نکرد چرا که خیلی‌ها معتقدند که چرا آمریکا باید هزینه دخالت در خاورمیانه را بپردازد. از سویی تجربه عراق را داشته‌ایم چرا بوش و نئوکان‌ها حمله به این کشور کردند؟ آنها گفتند که می‌خواهیم عراق مثل آلمان را به یک کشور آزاد لیبرال و دموکراتیک تبدیل کنیم که محصول نظم بین‌المللی لیبرال بعد از ۱۱ سپتامبر شود؛ اما نتیجه این تلاش چه شد؟ تحویل دادن عراقی ورشکسته، گرفتار و داعش و تروریسم.

وی ادامه داد: آمریکا تاکید می‌کند که دخالت نکند، بنابراین نظم بین‌المللی لیبرال تهدید و تضعیف می‌شود هایکو ماس یک ماه پیش حرف بسیار مهمی زد و گفت که «اروپایی‌ها به این جمع‌بندی رسیده‌اند که اگر ترامپ برود آمریکا دیگر تمایل ندارد هزینه برقراری نظم بین‌الملل را بپردازد و این نظم دچار ضعف شده است.»

اخبار مرتبط قهرمانپور: سیاست دولت ترامپ، بی توجهی به نهادهای بین المللی است/ آمریکا می خواهد در صورت عدم همکاری شورای امنیت، یکجانبه عمل کند قهرمانپور: سازوکاری برای بازگشت آمریکا به برجام وجود ندارد تاریخ بازرسی آژانس اتمی از دو محل در ایران «بسیار زود» خواهد بود واکنش روسیه و انگلیس به توافق ایران و آژانس اتمی هشدار ایران به آژانس اتمی: عبور از تفاهمات را تحمل نمی‌کنیم واکنش اتحادیه اروپا به توافق ایران و آژانس اتمی سفیر ایران در لندن: آژانس اتمی، آمریکا را ناامید کرد واعظی: ملاقات امروز مدیرکل آژانس با روحانی سازنده ارزیابی می‌شود روحانی: ایران همچون گذشته آماده همکاری با آژانس در چارچوب پادمان است بیانیه مشترک ایران و آژانس اتمی: آژانس درخواستی برای دسترسی به مکان‌های جدید ندارد

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا آژانس بین المللی انرژی اتمی آژانس بین المللی انرژی هسته ای شورای حکام رافائل گروسی سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی نظم بین المللی لیبرال مسائل بین المللی نظام بین الملل نظم بین الملل ایران و آژانس بین المللی مدیرکل آژانس ماه سپتامبر شورای امنیت شورای حکام آژانس اتمی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۱۳۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتخاذ بیش از ۵۰ مصوبه برای حل مسائل و مشکلات شرق شهرستان اصفهان

استاندار اصفهان از اتخاذ بیش از ۵۰ مصوبه لازم‌الاجرا در نشست شورای اداری مشترک استان و شهرستان اصفهان، بمنظور توسعه و آبادانی شرق این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری اصفهان، سیدرضا مرتضوی شامگاه _ پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در پایان سفر به شرق شهرستان اصفهان که بیش از ۱۵ ساعت به طول انجامید، عنوان کرد: سفر شورای اداری استان به شهرستان اصفهان در چند بخش برنامه‌ریزی شد.

وی ادامه داد: نخست بازدید از مناطق جنوبی شهرستان، در سفر دوم بازدید از برخی شهرک‌های شهرستان و امروز نیز سفر به شرق شهرستان اصفهان برنامه‌ریزی و اجرا شد.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: این سفر از ساعت ۶ صبح امروز با بازدید از مناطق براآن شمالی و جنوبی، قهجاورستان، زیار و سایر شهرها و روستاهای این منطقه آغاز شد.

دکتر مرتضوی افزود: بازدید از پروژه‌های نیمه تمام، نقاط حادثه‌خیز و بررسی چالش‌های حوزه کشاورزی و صنعتی از جمله مواردی بود که در این سفر در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: دیدار و ملاقات مردمی از دیگر برنامه‌های شورای اداری استان در شرق شهرستان اصفهان بود و بیش از ۸۰ نفر از مردم این منطقه توانستند مسائل و مشکلات خود را با اعضا شورای اداری استان مطرح کنند.

استاندار اصفهان متذکر شد: نشست شورای اداری مشترک استان و شهرستان اصفهان نیز بیش از شش ساعت به طول انجامید و مسائلی که در سفر مورد بررسی قرار گرفته بود در این نشست مطرح و در خصوص آن تصمیم‌گیری شد.

مرتضوی تعداد مصوبات اخذ شده در نشست شورای اداری استان را بیش از ۵۰ مصوبه عنوان کرد و گفت: این مصوبات لازم الاجرا بمنظور رفع چالش‌ها و توسعه شرق شهرستان اصفهان اتخاذ شد.

وی ادامه داد: تلاش شد مصوبات در بخش‌های مختلف با زمانبندی مشخص تصویب شوند تا در موعد مقرر با به ثمر رسیدن مصوبات شاهد رشد و آبادانی این منطقه باشیم.

استاندار اصفهان در خصوص مفاد مصوبات شورای اداری استان، بیان کرد: رفع نقاط حادثه‌خیز، اصلاح هندسی مسیرها، ایمن سازی و نصب علائم، روکش آسفالت، تعیین تکلیف طرح‌های کشاورزی نیمه‌تمام، تکمیل طرح‌های حوزه ورزش و جوانان، توجه ویژه به مسائل آموزشی و بهداشت و درمان از جمله مفاد مصوبات این نشست بود.

مرتضوی متذکر شد: مسائل و چالش‌های سایر مناطق شهرستان اصفهان نیز در سفرهای آینده بررسی و در خصوص آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

کد خبر 748001

دیگر خبرها

  • اتخاذ بیش از ۵۰ مصوبه برای حل مسائل و مشکلات شرق شهرستان اصفهان
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • سند جامع سلامت، محور کار شورای سلامت باشد
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم
  • جزئیاتی از حمله به سایت اتمی ایران و کنسولگری ایران در سوریه از زبان دبیر شورای عالی امنیت /۵ پیشنهاد به نشست سن پترزبورگ
  • هشدار احمدیان به کشور‌های میزبان مراکز امنیت سایبری صهیونیستی
  • هشدار دبیر شورای عالی امنیت ملی به کشورهایی که با رژیم صهیونیستی همکاری سایبری دارند
  • هشدار دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به کشورهایی که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری خود را به رژیم صهیونیستی داده‌اند
  • واکنش ایران به ادعای آمریکا در خصوص فعالیت‌های سایبری