Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@17:08:13 GMT

کربوهیدرات‌ها و ۹ نشانه نیاز به افزایش مصرف آن‌ها

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۱۴۸۰۶

کربوهیدرات‌ها و ۹ نشانه نیاز به افزایش مصرف آن‌ها

به گزارش «ایت دیس»؛ همه کربوهیدرات‌ها شبیه هم نیستند و شرایط یکسانی را ایجاد نمی‌کنند. کربوهیدرات‌های ساده یعنی آن‌هایی که از قند‌ها و آرد‌های پالایش شده سرچشمه می‌گیرند می‌توانند موجب افزایش سریع و ناگهانی سطوح قند خون شده و در روند کاهش وزن اختلال ایجاد کنند. در مقابل، کربوهیدرات‌های پیچیده که از غلات کامل و سبزیجات سرچشمه می‌گیرند برای سلامت خوب و بهره‌مندی از شکمی صاف ضروری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزون بر این، زمانی که به میزان کافی (حدود ۲۲۵ گرم در روز) کربوهیدرات مصرف نمی‌کنید، با احساسی ناخوشایند مواجه خواهید شد و این حتی برای افرادی که رژیم غذایی کتو را دنبال می‌کنند نیز صادق است.

کمبود فیبر یکی از جدی‌ترین موارد مربوط به سلامت است که دنبال کننده‌های رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات با آن موجه هستند. بدون دریافت فیبر کافی، شما می‌توانید مشکلات مختلفی را از پریشانی دستگاه گوارش تا بی تعادلی در روده بزرگ و گرسنگی مداوم را تجربه کنید. این در شرایطی است که کربوهیدرات‌ها تنها روش طبیعی برای دریافت فیبر هستند.

در ادامه برخی نشانه‌های هشدار دهنده که نیاز به مصرف کربوهیدرات‌های بیشتر را یادآوری می‌کنند، ارائه شده اند.

سردرد‌های بدی را تجربه می‌کنید

کربوهیدرات‌ها به هیچ پردازش اضافه برای ساخت گلوکز نیاز ندارند، از این رو به طور کارآمد می‌توانند سطوح قند خون را پایدار نگه دارند. اما زمانی که به میزان کافی کربوهیدرات‌ها (یا به طور کلی غذا) مصرف نمی‌کنید، افت سطوح قند خون می‌تواند موجب سردرد شود. در شرایطی که تجربه گاه و بیگاه سردرد شرایطی عادی است، تجربه روزانه آن پس از آغاز یک برنامه کاهش وزن کم کربوهیدرات می‌تواند نشانه‌ای از زیاده‌روی شما در محدود کردن مصرف کربوهیدرات‌ها باشد. برخی مواد غذایی سرشار از کربوهیدرات مانند سیب، گلابی و هویج را می‌توانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا در شرایطی که به روند کاهش وزن شما آسیبی وارد نمی‌شود از بروز سردرد‌های آزاردهنده نیز پیشگیری شود.

اغلب با احساس سرما مواجه هستید

در شرایطی که دمای اتاق عادی و مطلوب است آیا دندان‌های شما مرتب به هم می‌خورند؟ اگر بیمار نیستید و تب ندارید، این احتمالا نشانه‌ای از افت سطوح قند خون است. افرادی که رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات را دنبال می‌کنند در معرض خطر افت عملکرد تیروئید قرار دارند که می‌تواند تنظیم دمای داخلی بدن را دشوار کند.

با بوی بد دهان مواجه هستید

با دنبال کردن یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات بدن شما چربی ذخیره شده را به عنوان سوخت استفاده می‌کند. اگرچه این ممکن است به کاهش وزن و اندازه دور کمر کمک کند، اما همچنین امکان تجربه بوی بد دهان را نیز افزایش می‌دهد. زمانی که به میزان کافی کربوهیدرات مصرف نمی‌کنید، بدن از چربی و پروتئین به عنوان منبع سوخت استفاده می‌کند. این طی فرآیندی به نام کتوزیس یا کتوز انجام می‌شود. متاسفانه، استفاده از پروتئین و چربی به عنوان سوخت می‌تواند موجب نفس بدبو و بوی بد دهان شود. اگرچه افزودن کربوهیدرات بیشتر به رژیم غذایی می‌تواند کمک کند، می‌توانید میزان آب مصرفی خود را نیز دو برابر کنید. این ترفند ساده می‌تواند یک درمان فوری برای بوی بد دهان شما باشد.

اجابت مزاج شما نامنظم شده است

زمانی که میزان کربوهیدرات‌های مصرفی خود، به ویژه غلات کامل را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهید، در واقع میزان فیبر دریافتی خود را نیز کاهش می‌دهید و اگر این مواد مغذی را از منابع غذایی دیگر مانند میوه‌ها و سبزیجات دریافت نکنید، این می‌تواند مشکل‌ساز باشد. این شرایط می‌تواند به مشکلات گوارشی از جمله نفخ شکم و یبوست منجر شود. برای بازگشت به مسیر درست مصرف ۲۸ گرم فیبر در روز از سبزیجات غیر نشاسته‌ای کم کربوهیدرات مانند بروکلی، کیل، اسفناج و مارچوبه را مد نظر قرار دهید.

هنگام انجام تمرینات ورزشی از انرژی کافی برخوردار نیستید

کربوهیدرات نخستین منبع مورد استفاده برای تامین انرژی بدن است، از این رو، زمانی که ذخایر کربوهیدرات عضلات کم باشد، این شرایط می‌تواند برخی افراد را با بی حالی و ناتوانی در انجام تمرینات ورزشی با شدت زیاد مواجه کند. پیش از انجام تمرینات ورزشی می‌توانید میزان کربوهیدرات‌های مصرفی خود را افزایش دهید تا از تامین انرژی کافی برای انجام ورزش و سوزاندن چربی‌های اضافه اطمینان حاصل شود. پس از انجام تمرینات ورزشی نیز اقدامی مشابه را انجام دهید تا ذخایر انرژی تخلیه شده دوباره احیا شده و برای جلسه بعدی تمرینات ورزشی خود آماده باشید.

دیگر وزن کم نمی‌کنید

در شرایطی که دنبال کردن یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات می‌تواند در ابتدا به کاهش وزن شما کمک کند، اما این روند در ادامه می‌تواند متوقف شود، زیرا در صورت کاهش ناگهانی مصرف کربوهیدرات ها، کبد تلاش می‌کند تا با تولید قند این شرایط را جبران کند. زمانی که سطوح قند خون افزایش می‌یابد، پانکراس انسولین، هورمون ذخیره کنده چربی، ترشح می‌کند، از این رو، به جای کاهش چربی با ذخیره آن مواجه خواهید شد. این عکس آن چیزی است که هدف قرار داده اید. شما می‌توانید برای مقابله با این شرایط طی یک روز در هفته میزان دریافت کربوهیدرات‌ها را نسبت به آنچه در حالت عادی مصرف می‌کنید، افزایش دهید.

همواره گرسنه هستید

بیشتر کربوهیدرات‌های سالم اغلب سرشار از فیبر سیر کننده هستند، از این رو، اگر آن‌ها با سایر مواد مغذی سیر کننده جایگزین نشوند ممکن است احساس مداوم گرسنگی را تجربه کنید. افرادی که یک برنامه غذایی کم کربوهیدرات را دنبال می‌کنند، اغلب از احساس گرسنگی شکایت می‌کنند. جایگزینی کربوهیدرات با چربی‌های سالم می‌تواند کلید پیشگیری از این شرایط باشد. یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات و کم چربی در واقع دستورالعملی برای فاجعه است.

مغز مه آلود را تجربه می‌کنید

همانند بدن، مغز شما نیز از کربوهیدرات‌ها به عنوان منبع انرژی استفاده می‌کند. زمانی که مغز به میزان کافی سوخت دریافت نمی‌کند، ممکن است با افت عملکرد روانی خود مواجه شوید. مطالعه‌ای در دانشگاه تافتس نشان داد، زنانی که یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات را دنبال می‌کردند، نسبت به همتایان خود که یک رژیم غذایی کم کالری و متعادل از نظر مواد مغذی را دنبال می‌کردند، امتیازات کمتری در آزمون‌های حافظه کسب کردند. زمانی که این گروه دوباره مصرف کربوهیدرات‌ها را آغاز کردند، مغز آن‌ها نیز به سرعت به شرایط عادی بازگشت.

کج خلق و تحریک پذیر شده اید

افرادی که رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات را دنبال می‌کنند به خوبی می‌دانند که عصبانیت ناشی از گرسنگی چه معنایی دارد. زمانی که افراد مصرف کربوهیدرات‌ها را کنار می‌گذارند، به ویژه در ابتدای این مسیر، این می‌تواند به واقع بر خلق و خوی آن‌ها تاثیرگذار باشد. یک دلیل این شرایط دریافت کالری کم و سطوح قند خون پایین است. همچنین، کربوهیدرات‌ها برای تولید سروتونین در بدن ضروری هستند که یک ماده شیمیایی مسئول حال خوب است و در مغز تولید می‌شود. کربوهیدرات کمتر می‌تواند برابر با لبخند کمتر باشد. افزودن کربوهیدرات بیشتر به رژیم غذایی می‌تواند به بهبود خلق و خوی این افراد کمک کند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کربوهیدرات پارسی خبر رژیم غذایی کتو کاهش وزن تولید قند یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات انجام تمرینات ورزشی مصرف کربوهیدرات ها دنبال می کنند میزان کافی سطوح قند خون بوی بد دهان کاهش وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۱۴۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید

آفتاب‌‌نیوز :

در مبحث کاهش وزن، توجه به مصرف قند نکته بسیار مهمی است. بدیهی است که مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین می‌تواند تلاش‌ شما در امر کاهش وزن را بی‌ثمر کند؛ اما مسئله قابل توجه‌تر این است که شما با مراعاتِ هرچه‌تمام خوراکی‌هایی را به طور روزمره می‌خورید که در ظاهر شیرین نیستند ولی حاوی مقادیری قند پنهان هستند. تدوام در مصرف این قندها، بدون اینکه متوجه شوید، می‌تواند منجر به تجمع چربی در بدن و مانع از کاهش وزن شود.

خطرات قندهای پنهان

۱. افزایش وزن: بر اساس شواهد علمی، مصرف زیاد قندهای افزوده با افزایش وزن و خطر چاقی مرتبط است. قندهای افزوده‌شده بدون تأمین مواد مغذی ضروری، منجر به دریافت کالری اضافی و درنهایت افزایش وزن و سایر مشکلات می‌شوند.

۲. افزایش قند خون: قندهای پنهان می‌توانند باعث افزایش سریع سطح قند خون و در ادامه سبب افت شدید آن شوند و هم‌چنین احساس خستگی، گرسنگی و تمایل به خوردن بیشتر غذاهای شیرین را در شما ایجاد کنند. این اثر مخرب می‌تواند متابولیسم را مختل کند و مانع کاهش وزن شود.

کدام گروه از مواد غذایی حاوی قند پنهان هستند؟

۱. موادغذایی فرآوری‌شده: بسیاری از موادغذایی فرآوری‌شده، از جمله چیپس، پفک، سس‌ها و طعم‌دهنده‌های مصنوعی حاوی قندهای افزوده‌شده برای افزایش طعم و ماندگاری هستند.

۲. لبنیات کم چرب: یکی از انواع لبنیات که دارای قند پنهان است، ماست کم‌چرب است و در هر ۲۲۶ گرم از ماست کم‌چرب، حدود ۱۷ تا ۳۳ گرم قند افزوده وجود دارد؛ که این مقدار با میزان قند موجود در یک بسته شکلات یکسان است. علاوه بر ماست، شیر کم‌چرب نیز به عنوان یک ماده غذایی حاوی قند پنهان محسوب می‌شود.

۳. نوشیدنی‌های شیرین: نوشابه‌ها، آبمیوه‌ها، نوشیدنی‌های ورزشی و حتی برخی از آب‌های طعم دار به ظاهر سالم مملو از قندهای پنهان هستند. این نوشیدنی‌های شیرین دارای کالری بالایی هستند و عملاً هیچ فایده‌ای برای سلامت ما ندارند و به طور قابل توجهی باعث افزایش وزن می‌شوند.

۴. تنقلات بسته‌بندی‌شده: گرانولابار، ماست‌های طعم‌دار و اغلب خوراکی‌های صنعتی که به عنوان تنقلات سالم به بازار عرضه می‌شوند، اغلب حاوی مقادیر زیادی قند افزوده هستند. برای کاهش آسیب‌های احتمالی، سعی کنید به دنبال جایگزین‌های سالم‌تر بدون قند افزوده باشید یا مواد غذایی کامل مانند میوه‌ها، آجیل‌ها یا میان‌وعده‌های خانگی را انتخاب کنید.

۵. غلات

عناوین «غلات کامل» یا «غنی‌شده با ویتامین‌ها و مواد معدنی» روی محصولات غلات حتماً به این معنی نیست که درون آن محصول قند افزوده وجود ندارد. سعی کنید غلاتی را انتخاب کنید که در هر وعده حاوی ۱۰ تا ۱۲ گرم یا کمتر قند هستند.

راهکارهایی برای شناسایی و حذف قندهای پنهان

۱. سعی کنید در هنگام خرید مواد غذایی، برچسب مواد تشکیل‌دهنده خوراکی‌ها را با دقت بخوانید و مواردی که حاوی قندهای پنهان مانند فروکتوز، مالتوز، دکستروز، ساکارز، گلوکز یا هر کلمه‌ای که به "-ose" ختم می‌شود را حذف کنید.

۲. روی مواد غذایی مغذی مانند میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل تمرکز کنید. اینها قندهای طبیعی را همراه با فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید برای بدن فراهم می‌کنند و به‌طور کل گزینه‌های سالم‌تری هستند که و به کاهش وزن و سلامت کلی کمک می‌کنند.

۳. آماده کردن وعده‌های غذایی در خانه به شما امکان کنترل مواد تشکیل‌دهنده غذا را می‌دهد و شما را قادر می‌سازد قندهای پنهان را کاهش دهید. به جای قندهای تصفیه‌شده از شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند میوه‌ها، ادویه‌جات و مقدار کمی عسل یا شربت افرا استفاده کنید.

۴. فریب محصولاتی که برچسب "کم‌چرب" یا "کم‌کالری" دارند را نخورید. این محصولات در عوضِ کم‌چرب بودن ممکن است حاوی قندهای پنهان برای جبران طعمِ ازدست‌رفته باشند.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • «نمک دریا» ناخالصی‌های فلزی و غیرفلزی دارد/ نمک‌های صنعتی و سنگ نمک فاقد ید هستند
  • «نمک دریا» حاوی ناخالصی‌های فلزی و غیرفلزی است/ نمک‌های صنعتی و سنگ نمک فاقد ید هستند
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • زلفی گل: افزایش ۳ برابری مبلغ قرارداد‌های استادان با صنایع/ میزان اختصاص گرنت به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی اعلام شد 
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • روایتی از حذف قند و عوارضش، جزو پربازدیدترین‌های توییتر شد/ عکس
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید