Web Analytics Made Easy - Statcounter

فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا در گفت وگو با تسنیم، درباره ادعای روز گذشته مارک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، مبنی بر فعال شدن مکانیزم ماشه توسط این کشور  و بازگشت تحریم های سازمان ملل علیه ایران از 20 سپتامپر (30 شهریور) گفت: اقدامات اخیر آمریکا برای فعال کردن مکانیزم ماشه نه تنها با مخالفت ایران همراه شده بلکه حمایت هیچ یک از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل از جمله روسیه و چین و کشورهای اروپایی و حتی اعضای غیردائم این شورا را هم ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بنابراین قرائت حقوقی که آمریکا از قطعنامه 2231 دارد مورد تایید هیچ یک از کشورهای عضو شورای امنیت نیست ولی متاسفانه نگاه آمریکا به حقوق بین الملل، نگاه قانون جنگل است و معتقد است از آنجا که  آمریکا قدرتمندترین کشور دنیا است، بنابراین این اختیار را دارد تا حتی خلاف قوانین صریح بین المللی عمل کند و توجهی نیز به مخالفت دیگر کشورهای عضو شورای امنیت نیز نداشته باشد.

این کارشناس مسائل آمریکا گفت: بر همین اساس نباید انتظار داشت که از 30 شهریور ماه به بعد نیز در عمل اتفاق تازه ای بیفتد. چرا که آمریکا هم اکنون نیز بر اساس همان رویکرد قانون جنگل به هیچ یک از مفاد قطعنامه 2231 عمل نمی کند و کشورهایی که قصد اجرای این قطعنامه بین المللی را دارند، تهدید به تحریم می کند.

ایزدی در پاسخ به این سوال که چه میزان ممکن است که آمریکا بتواند از حربه «دابل وتو» برای فعال کردن مکانیزم ماشه استفاده کند، تصریح کرد: ادعاهای حقوقی آمریکا کاملاً بی اساس است چرا که این کشور  به شکل رسمی از برجام خارج شده و قانوناً نمی تواند از بندهای توافقنامه ای استفاده کند که خروج خود از آن را اعلام کرده است و این موضوع مسئله خیلی پیچیده ای نیست. اما همانطور که عرض کردم آمریکایی ها در سیاست های خود پایبند به قانون جنگل هستند و معتقدند که هر کاری که بخواهند می توانند انجام بدهند.

وی افزود: درخواست آمریکا برای فعال کردن مکانیزم ماشه و استفاده از حربه دابل وتو زمانی قابلیت پیگیری دارد که مورد تایید اعضای شورای امنیت قرار گیرد. در حالیکه رای گیری اخیر درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا به خوبی نشان داد که آمریکا در پیشبرد اهداف خود تنها است و به فرض اینکه یک کشور نیز همراه آمریکا باشد، با توجه به اینکه اجماعی علیه نظر  او شکل گرفته و حتی نزدیکترین متحدان آمریکا همچون انگلیس نیز مخالف اقدامات این کشور هستند، به نظر نمی رسد که آمریکا در پیشبرد اهداف توفیقی داشته باشد.

 

منبع: الف

کلیدواژه: مکانیزم ماشه شورای امنیت قانون جنگل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۱۹۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسداد ۱۲۸ تارنمای مجرمان اقتصادی در فضای مجازی

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا از انسداد ۱۲۸ تار نمای مجرمان اقتصادی در فضای مجازی خبرداد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار حسین رحیمی با اشاره به اقدامات شناسایی و کنترلی در فضای مجازی در راستای مبارزه با قاچاق وجرائم اقتصادی عنوان داشت: بیش از ۲۵۶۰ نفر ساعت پایش، کنترل و رصد در فضای مجازی پیرامون پی جویی جرائم اقتصادی، کالای قاچاق و جرائم گمرکی توسط کارشناسان معاونت امنیت اقتصاد دیجیتال پلیس امنیت اقتصادی در اسفند ماه سال گذشته انجام شد.

وی عنوان داشت: در اسفندماه سال گذشته با تلاش کارشناسان معاونت امنیت اقتصاد دیجیتال ۳۰۶ تارنمای فعال در بستر اینترنت که در زمینه جرائم اقتصادی، قاچاق کالا و جرائم مربوط به حوزه گمرک فعالیت داشتند شناسایی و مسدود شدند.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به شناسایی و رصد ۲۲۸ تارنما و صفحه فعال در بستر اینترنت که اقدام به تبلیغ و فروش کالای دخانی، لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم خانگی، الکترونیکی و ماهواره ای، قطعات و لوازم یدکی، مواد شیمیایی و پتروشیمی، پوشاک و البسه قاچاق می‌کردند، گفت: در اسفند ماه سال گذشته ۷۸ تارنماو صفحه فعال در بستر اینترنت که در حوزه جرائم اقتصادی از جمله اخلال در بازار ارز، قمار و پولشویی، دارو‌های غیر مجاز فعالیت داشتند شناسایی و از فعالیت آن‌ها جلوگیری شد.

سردار رحیمی با اشاره به انسداد ۱۲۸ تار نما و صفحه متخلف در فضای مجازی که در حوزه جرائم اقتصادی، قاچاق کالا و جرائم گمرکی فعالیت داشتند، گفت: به منظور پیشگیری از وقوع برخی تخلفات و جرایم محتمل در حوزه فضای سایبری ۶ نفر از مدیران صرافی‌های که دارای تراکنش مالی بالایی در حوزه رمز ارز بودند با هدف ساماندهی وضعیت رمز ارز احضار و موارد لازم با آن‌ها مطرح شد.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره اینکه فضای سایبری توسط معاونت امنیت اقتصاد دیجیتال پلیس امنیت اقتصادی فراجا رصد می‌شود، عنوان داشت: به منظور مقابله با اخلال گران اقتصادی در فضای سایبری ۲۴ پرونده قضایی برای گردانندگان صفحات متخلف در فضای مجازی تشکیل و ۲۷ نفر از مجرمین فعال (پیرامون قاچاق و جرائم اقتصادی) دستگیرشدند.

دیگر خبرها

  • بورل: هیچ همبستگی میان اروپا درباره روسیه وجود ندارد
  • فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکز هوشمند
  • تشکل‌های دانشجویی در شناسایی مسائل و اعتباربخشی سیاست‌ها کمک کنند
  • مساله اتباع بیگانه، امنیت، کم آبی و بیکاری چالش‌های اصلی فارس است
  • چرا فلسطین طی ۷ ماه جنگ همواره اصلی‌ترین موضوع جهانی بوده است؟
  • واکنش مقام اتحادیه اروپا به حوادث گرجستان
  • بورل: آواره شدن بیش از یک میلیون نفر در رفح ویرانگر خواهد بود
  • بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی مسدود شد
  • انسداد بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی
  • انسداد ۱۲۸ تارنمای مجرمان اقتصادی در فضای مجازی