Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@03:36:32 GMT

ثبت فرهنگ عاشورایی ضرورت تاریخی است

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۲۵۴۱۹

ثبت فرهنگ عاشورایی ضرورت تاریخی است

آثار مرتضی امین‌الرعایایی عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در نمایشگاه انفرادی عکس با عنوان محرم نیشابور  در دهه اول محرم با ۲۵ اثر در ابعاد ۱۰۰ در ۷۰ سانتی متر به نمایش درآمد.

این نمایشگاه شامل عکس‌های مراسم‌های آیینی ماه محرم در شهرهای اقماری و روستاهای نیشابور است که از سال ۹۳ تا ۹۷ به همت مرتضی امین‌الرعایایی عکاسی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امین‌الرعیایی در تشریح نمایشگاه انفرادی خود با موضوع عاشورا به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: این نمایشگاه حاصل سال ها عکاسی از آیین ها و سنت های قدیمی در ماه محرم شهرهای بار، خرو (محله های سفلی و علیا) و روستاهای مرزان و برزنون نیشابور است.

وی از ادامه این پروژه در قالب یک مقایسه تطبیقی با مراسم های عزاداری در شهرهای بزرگ کشور خبر داد و گفت: عکاسی از مراسم ماه محرم در شهرهای بزرگ کشور و پایتخت تقریبا در طی سال ها تغییر یافته است و به عبارتی شیوه جدیدی از عزاداری در آن رواج دارد که در آینده مقایسه شیوه عزاداری ها در روستاها و شهرهای بزرگ را به عنوان یک پژوهش تصویری انجام خواهم داد.

این عکاس مستند افزود: علاقه من به فرهنگ و تاریخ شهر نیشابور موجب شد که در طول چند سال اخیر به عکاسی مستند اجتماعی از مردم و محیط پیرامون مردم نیشابور بپردازم . آیین ها و مراسم ماه محرم نیز بخشی از این پروژه است و هر سال در نقاط مختلف این شهرستان آن را عکاسی کردم.

این مدرس عکاسی درباره دلیل برگزاری این نمایشگاه در فضای باز گفت: نخست به علت شیوع ویروس کرونا و رعایت بیشتر مسائل و پروتکل های بهداشتی بود و سپس اینکه اغلب نمایشگاه ها در گالری مخاطب خاص دارند و من دغدغه این را دارم که همه اقشار مردم عکس ها را ببیند و آیین ها و محیط پیرامون شان را بیشتر بشناسند و همینطور به دیدن آثار هنری ترغیب شوند که در نهایت این مسئله شاید یک نوع فرهنگ سازی هم باشد.

امین‌الرعیایی ثبت رویدادهای مرتبط با فرهنگ عاشورا را به نوعی گردآوری تاریخی عنوان کرد و گفت: ارائه تصویری این رویداد می تواند فرهنگ سازی و زنده نگه داشتن ارزش‌های والا و مهم قیام عاشورا را به همراه داشته باشد و  هم بر پیام این واقعه تاکید کند.

این سومین تجربه نمایشگاه انفرادی امین‌الرعیایی است که پیش از این  شرکت در ۱۴ نمایشگاه گروهی عکس و کسب بیش از ۵۰ مقام ملی و بین المللی در رشته عکاسی را در کارنامه هنری خود دارد.

این نمایشگاه با همکاری سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری نیشابور برگزار شد و علی نجفی شهردار این شهر در پیامی اختصاصی برای این نمایشگاه، هدف از برگزاری آن را حمایت از هنرمندان نیشابور و انعکاس و معرفی آیین های خاص و اصیل شهر این شهر در ماه محرم عنوان کرد که اغلب ناب و کم نظیر هستند.

برچسب‌ها عکاسی هنرهای تجسمی عاشورای حسینی نیشابور پروندهٔ خبری کرونا و آیین های محرم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: عکاسی هنرهای تجسمی عاشورای حسینی نیشابور عکاسی هنرهای تجسمی عاشورای حسینی نیشابور ماه محرم آیین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۲۵۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آفرینی «محمد رضا سنگری» در ادبیات پایداری بی بدیل است

به گزارش خبرنگار مهر، رضامراد صحرایی پنجشنبه شب در آئین بزرگداشت دکتر سنگری در جمع مردم دزفول در حسینیه ثارالله دزفول با اشاره به اینکه تکریم مقام معلم هدف اصلی آموزش و پرورش است، اظهار کرد: معلم در اسلام جایگاهی ویژه دارد، جایگاه رفیع معلم به این دلیل است نیکی‌ها را به انسان می‌آموزد.

وی با طرح این سوال که معلم چه می‌کند که خدا و ملائکه بر او درود و صلوات می‌فرستند، افزود: معلم نور می بخشد و معلم کسی است که با جهل می جنگد.

صحرایی با تاکید بر اینکه معلم علمدار مبارزه با جهل و میدان دار روشنایی است، عنوان کرد: در بیان رهبر معظم انقلاب، معلم سازنده زیرساخت کشور است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معلم کسی است که گوهر وجود کودکان کشور را می‌سازد، گفت: نقش آفرینی دکتر سنگری در ادبیات مقاومت و عاشورا، نقش آفرینی بی بدیلی است و دزفول در بطن خودش معلمانی بزرگ همچون محمد رضا سنگری پرورانده است.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از اهل دانش، شور و شعور عاشورایی را از او آموختند، عنوان کرد:

سنگری در ادبیات پایداری نقش آفرین است و معلمان ادبیات پایداری را از سنگری آموختند.

وزیر آموزش و پرورش با عنوان اینکه سنگری، هم عالم است و هم معلم ادامه داد: ویژگی ممتاز سنگری کسب جایگاه رفیع معلمی است چرا که عالم و معلم همزمان در او جمع شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا سنگری متولد اول آبان ۱۳۳۳ در دزفول است. پس از ریاست وی بر گروه برنامه‌ریزی و تألیف کتب درسی زبان و ادبیات فارسی، ادبیات اسلامی وارد کتب درسی شد. او نویسنده، پژوهشگر و شاعر ادبیات انقلاب اسلامی و شعر و ادبیات آئینی و عاشورایی است و آثار وی جزو منابع این موضوعات به‌شمار می‌رود.

وی فعال در نقد، داوری، سخنرانی و بررسی آثار ادبی به‌خصوص ادبیات عاشورایی و دفاع مقدس است.

رشته تحصیلی وی در دانشگاه زبان و ادبیات فارسی بوده که در این رشته با مدرک دکتری از دانشگاه تهران در سال ۱۳۷۳ فارغ‌التحصیل شده‌است. سنگری مؤلف چندین مقاله و کتاب است که در این میان کتب درسی سطوح مختلف ابتدایی و دبیرستان و همچنین دو منبع درسی دانشگاهی وجود دارد.

کد خبر 6095377

دیگر خبرها

  • رونمایی از ماکت عمارت تاریخی پست گیلان در شهرداری رشت
  • حواشی ناتمام «حشاشین»، مهمان ویژه نمایشگاه کتاب و خبرهای جدیدی از حج
  • نقش آفرینی «محمد رضا سنگری» در ادبیات پایداری بی بدیل است
  • تجلیل از منتخبین رویداد‌های فرهنگی استان یزد
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • غرفه استان کرمان جزء برترین‌های نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان
  • معرفی بیش از ۹۰ فرصت و بسته سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری آذربایجان غربی
  • جنتی: «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند/ ضرورت الگوگیری از نظام آموزشی امام صادق(ع)
  • آیین نامه خودروهای کارکرده هنوز در دولت است