Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا شنبه‌شب در پیامی توییتری نوشت: در حالی که چین برای دست کم دو برابر کردن حجم زرادخانه هسته‌ای خود اقدام می‌کند، نوسازی نیروی هسته‌ای ما (آمریکا) و حفظ آمادگی برای آزاد و باز نگهداشتن اقیانوس هند-آرام ضروری است.

این اظهارات رییس پنتاگون در حالی مطرح می‌شود که آمریکا از یکی از مهمترین پیمان‌های کنترل سلاح‌های هسته‌ای خارج شده و در حال مذاکره با روسیه برای تمدید پیمان «نیواستارت» است که در سال ۲۰۲۱ منقضی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا که روسیه را به نقض پیمان‌های پیشین و چین را به تلاش برای گسترش زرادخانه هسته‌ای خود متهم می‌کند، خواستار ورود چین به این مذاکرات است تا یک پیمان جدید سه‌جانبه با حضور واشنگتن، مسکو و پکن برای کنترل سلاح‌های هسته‌ای ایجاد شود.

چین در واکنش به نشست دو جانبه آمریکا و روسیه در مورد مذاکرات کنترل سلاح موسوم به «نیواستارت»، آمریکا را دارای بزرگترین زرادخانه هسته‌ای جهان دانست و تاکید کرد که واشنگتن موظف است با هدف اجماع جامعه جهانی، زرادخانه هسته‌ای خود را به صورت جدی کاهش دهد.

«جائو لی جیان» سخنگوی وزارت خارجه چین هفته گذشته گفت: آمریکا همچنین باید شرایطی را برای سایر کشورهای دارای تسلیحات هسته‌ای به منظور شرکت در مذاکرات چندجانبه درباره خلع سلاح هسته‌ای فراهم کند.

وی در عین حال در مورد موضع کشورش برای پیوستن به این مذاکرات نیز گفت: موضع آشکار و مداوم چین این است که قصد ندارد در مذاکرات کنترل سلاح شرکت کند، اما از این مذاکرات به خاطر صلح و امنیت بین‌المللی حمایت می‌کند.

پیمان نیواستارت آخرین توافق کنترل تسلیحاتی بین دو قدرت اتمی آمریکا و روسیه است که فوریه (بهمن/اسفند) ۲۰۲۱ منقضی می‌شود. چین که گمان می‌رود زرادخانه اتمی کوچکتری نسبت به آمریکا و روسیه داشته باشد، پیشتر دعوت برای حضور در این نشست مشترک را رد کرده و امیدواری‌های واشنگتن را برای سه‌جانبه کردن توافق استارت جدید نقش بر آب کرد.

«فو سونگ» مدیرکل کنترل تسلیحات وزارت خارجه چین پیشتر گفته بود در صورتی که آمریکا زرادخانه هسته‌ای خود را به سطح چین کاهش دهد، این کشور مایل به شرکت در مذاکرات سه‌جانبه با روسیه و آمریکا است.

گمانه‌زنی‌ها حاکی است روسیه و آمریکا هر یک بیش از ۶ هزار کلاهک هسته‌ای در اختیار دارند. اما سهم چین حدود ۳۰۰ کلاهک اتمی است.

برچسب‌ها پیمان منع موشک های هسته ای میان برد چین ایالات متحده آمریکا مارک اسپر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پیمان منع موشک های هسته ای میان برد چین ایالات متحده آمریکا مارک اسپر پیمان منع موشک های هسته ای میان برد چین ایالات متحده آمریکا مارک اسپر زرادخانه هسته ای خود کنترل سلاح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۲۷۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل

هم‌زمان با سالگرد فاجعه هسته‌ای چرنوبیل در سال ۱۹۸۶، رئیس‌جمهور اوکراین مدعی «تکرار» این فاجعه شد.

به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در پیام‌رسان تلگرام نوشت: «بزرگترین نیروگاه اتمی اروپا در حوالی زاپوریژیا برای هفتصد و هشتاد و پنجمین روز تحت کنترل روسیه است.»

طبق این پیامی که در تلگرام منتشر شده است، رئیس‌جمهور اوکراین مجددا از جامعه جهانی خواست تا فشاری علیه روسیه اعمال کند و این نیروگاه را به کنترل اوکراین دربیاورند.

ولودیمیر زلنسکی ادعا کرد: «تمامی ابزارهای هسته‌ای در اوکراین از حملات روسیه در امان هستند و این مسئله خود به تنهایی جهان را از یک فاجعه هسته‌ای جدید نجات می‌دهد.»

او در ادامه با اشاره به فاجعه چرنوبیل در ۳۸ سال پیش، نوشت: «ده‌ها هزار نفر به بهای سلامت و جان خود، از گسترش فاجعه چرنوبیل جلوگیری کردند و به زدودن پیامدهای وحشتناک آن در سال ۱۹۸۶ و در سال‌های پس از آن کمک کردند.»

فاجعه اتمی چرنوبیل، حادثه‌ای هسته‌ای بود که در ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ اتفاق افتاد؛ حادثه‌ای که در رآکتور هسته‌ای شماره ۴ نیروگاه چرنوبیل، در نزدیکی شهر پریپیات در شمال جمهوری سوسیالیستی اوکراین از اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی رخ داد.

روسیه و اوکراین مدتهاست یکدیگر را به حمله به نیروگاه اتمی زاپوریژیا متهم می‌کنند. برخلاف آنچه زلنسکی ادعا می‌کند، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه روز جمعه تاکید کرد ادامه حملات نیروهای مسلح اوکراین به نیروگاه اتمی زاپوریژیا می‌تواند منجر به «عواقب فاجعه‌بار» شود و هم‌چنین حملات مداوم نیروهای مسلح اوکراین به این نیروگاه هسته‌ای را «نگران‌کننده» خواند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • خبر احتمال مذاکرات هسته ای،قیمت دلار را در بازار تهران ریخت
  • آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی
  • زلنسکی باز هم ساز کمک کوک کرد
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند