Web Analytics Made Easy - Statcounter

"کان هالینن" روز دوشنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا درباره اهمیت نقشه راه تهران و پکن افزود: جزئیات این نقشه راه کاملا مشخص نیست اما در صورت نهایی شدن می‌تواند بیش از  ۴۰۰ میلیارد دلار در ظرف ۲۵ سال به اقتصاد ایران تزریق کند.

وی ادامه داد: ایران در محاصره اقتصادی آمریکا قرار دارد و  به دلیل تحریم‌ها و ویروس کرونا اقتصاد این کشور آسیب دیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین به کمک فوری  احتیاج دارد و این توافق نوید آن را می‌دهد که دست کم بخشی از این نیاز، عملی شود.

این تحلیلگر امور بین‌الملل تصریح کرد: این توافق، ایران را به ابتکار بزرگ جاده ابریشم چین پیوند خواهد داد که به دنبال پیوستگی و توسعه تجارت در سراسر آسیای جنوبی، آسیای مرکزی، خاورمیانه و اروپاست.

هالینن به رایزنی‌های گسترده جمهوری اسلامی و روسیه برای افزایش سطح همکاری‌های راهبردی اشاره کرد و گفت: توافق با چین تنها ابتکار عمل ایران برای مقاومت در برابر تحریم های ایالات متحده نیست. ایران همچنین برای تجدید پیمانی که دوره آن سال آینده به پایان خواهد یافت، چندین جلسه با مقام‌های روسیه برگزار کرده است.

وی خاطرنشان کرد: با وجود ترامپ در کاخ سفید و مایک پومپئو به عنوان وزیر خارجه، امید به بهبود روابط ایران با ایالات متحده اندک است. اگر ترامپ در ماه نوامبر شکست بخورد، ممکن است شکافی در دیوار بحران کنونی ایجاد کند.

این روزنامه نگار آمریکایی افزود: جو بایدن زمانی که معاون رئیس جمهوری بود، از توافق هسته‌ای ایران حمایت کرد و متعهد شده است که در صورت پیروزی، به آن باز گردد.

هالینن اضافه کرد: در این برهه، ایران به کمک نیاز دارد و توافق با چین می‌تواند بخشی از نیاز آن را تامین کند. خطر اینجاست که ترامپ به دلیل بحران داخلی نیاز به انحراف افکار عمومی از مشکلاتش در داخل دارد. تقابل با ایران (یا حتی چین) می‌تواند خوراک چنین انحرافی را فراهم کند. این موضوعی است که همه باید نگران آن باشند.

وی در پاسخ به این سوال که برخی می‌گویند همکاری راهبردی ایران و چین در نتیجه سیاست فشار حداکثری ترامپ است، گفت: بله، در عین حال این توافق یک حرکت در صفحه شطرنج بین‌المللی توسط چین بود. تردیدی نیست که تحریم‌ها ایران را به سوی توافق با چین سوق داده است اما از دیگر سو، حملات به چین از سوی دولت ترامپ نیز باعث شده است که چینی‌ها واکنش نشان دهند.

ستون نویس تارنمای "فارن پالیسی این فاکس" تصریح کرد: یکی از راه‌های واکنش چین این بوده است که سطح بازی خود را در خاورمیانه افزایش دهد، یعنی  منطقه‌ای که برای سال‌ها تحت سلطه ایالات متحده بوده است. این یک بازی بسیار پیچیده است. چین می‌خواهد روابط خوب خود را هم با اسرائیل و هم کشورهای عربی حفظ کند که بسیاری از آنها با ایران در تضاد هستند.

هالینن ادامه داد: باید دید که این بازی پیچیده چگونه پیش خواهد رفت. در عین حال بی تردید توافق ایران و چین نتیجه مستقیم خروج ترامپ از توافق هسته ای سال ۱۳۹۴ و برقراری یک جانبه تحریم‌ها علیه ایران است.

وی در پاسخ به اینکه آیا واقعا چین آماده است تا در مقابل تحریم‌ها و اقدام‌های تنبیهی غیرقانونی ایالات متحده بایستد و سرمایه گذاری‌های طولانی مدت در ایران انجام دهد، گفت: چین نمی‌توانست حرکت به سوی توافق با ایران را بدون اندیشیدن به پیامدهای آن انجام داده باشد. ایالات متحده در تلاش است تجارت و دسترسی به فناوری چین را در سایر نقاط جهان مسدود کند و می‌خواهد دسترسی چین به منابع انرژی کاسته شود.

هالینن تاکید کرد: این توافقنامه، دسترسی درازمدت چین به انرژی و افزایش سطح روابط با یکی از بزرگترین کشورهای خاورمیانه را تضمین می‌کند. اینکه آیا چین در برابر آمریکا بایستد، کاملاً مشخص نیست، چینی‌ها نمی‌خواهند وارد رویارویی نظامی با ایالات متحده شوند، زیرا این کار به سود آمریکایی‌ها تمام خواهد شد.

وی اظهار کرد: در عین حال، آنها قصد ندارند بی سر و صدا تماشاگر تحرکات ایالات متحده آمریکا در پیرامونشان باشند و دست روی دست بگذارند تا آمریکا با متحدان خود؛ یعنی استرالیا ، ژاپن و شاید هند، چین را محاصره کند.

این تحلیلگر امور بین الملل ادامه داد: خود چینی‌ها در حال بحث و گفتگو هستند که چه مسیری را باید در پیش گیرند و برای همین در حال حاضر مشخص نیست که چه راهبردی را خواهند پیمود اما پاسخ کوتاه این است که چین با علم به اینکه آمریکا از توافق با ایران خشمگین خواهد شد، این کار را کرده است.

هالینن اضافه کرد: آنها به روشنی حاضر به بهره برداری  از فرصت توافق با ایران هستند. آنها به سوی سرمایه گذاری‌های بلند مدت در ایران در قالب جاده ابریشم خواهند رفت.

برچسب‌ها تحریم ایالات متحده آمریکا سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین پروندهٔ خبری برنامه جامع همکاری ایران و چین، حدس‌ها و ابطال‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تحریم ایالات متحده آمریکا سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین تحریم ایالات متحده آمریکا سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین ایالات متحده توافق با چین ایران و چین تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۳۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» که سه‌شنبه منتشر شد، بر اصرار ماه گذشته خود مبنی بر اینکه تل‌آویو باید «جنگ را به پایان برساند» قبل از آنکه هرگونه حمایت بین‌المللی را از دست بدهد، ایستاد.

ترامپ گفت: «فکر می‌کنم که اسرائیل یک کار بسیار بد در حوزه روابط عمومی انجام داده است. فکر می‌کنم ارتش اسرائیل نباید هر شب تصاویری از ساختمان‌های فروریخته و بمباران بفرستد.»

او در پاسخ به این سوال که آیا او تعلیق یا اعمال شروطی برای کمک نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی را به منظور پایان دادن به جنگ در نظر دارد، گفت «خیر.»

تهدید ناتو

در جریان گفت‌وگو با مجله تایم، ترامپ همچنین خطاب به اعضای ناتو گفت آنها را به حال خود رها می‌کند، مگر اینکه آنها هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند.

دونالد ترامپ به اعضای ناتو هشدار داده است که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست‌جمهوری، آن‌ها «دست تنها» خواهند بود، مگر اینکه هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند. رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و نامزد سال ۲۰۲۴ گفت که پیام او به این ائتلاف نظامی این است: «اگر نمی‌خواهید هزینه کنید، پس خودتان هستید و خودتان.»

ترامپ که مدت‌هاست شکایت می‌کند که «ایالات متحده بار مالی ناروایی را در ناتو به دوش می‌کشد»، قبلا ماده پنج این معاهده، یعنی اصل دفاع جمعی ائتلاف را زیر سوال برده است.

در اوایل سال جاری، او بیشتر از این پیش رفت و گفت روسیه می‌تواند با متحدان ناتو که به اندازه کافی برای دفاع جمعی هزینه نکرده‌اند، «هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.» ترامپ در مصاحبه مفصل خود با مجله تایم گفت هنوز روی حرفش هست.

یک اقیانوس فاصله

این سیاستمدار ۷۷ ساله گفت، اگر در انتخابات نوامبر دوباره کاخ سفید را به دست بگیرد، ادامه کمک‌های ایالات متحده به اوکراین مشروط به این خواهد بود که اروپا با این کمک‌ها مطابقت کند. واشنگتن تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، با حمایت جو بایدن و حمایت دو حزب اصلی کنگره، کمک به اوکراین ارسال کرده است.

ترامپ می‌گوید: «ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها هیچی.»

ترامپ نگفت که آیا به همه کمک‌های مالی آمریکا پایان می‌دهد یا خیر، اما گفت: «تا زمانی که اروپا شروع به برابری نکند، پول نمی‌دهیم. اگر اروپا قرار نیست پول بپردازد، چرا ما باید پرداخت کنیم؟ آنها بسیار بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها نه.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا همچنین اشاره کرد که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست جمهوری، در حمایت نظامی دیرینه آمریکا از تعدادی از متحدان کشورش تجدیدنظر خواهد کرد. او پیشنهاد کرد که می‌تواند نیروهای آمریکایی را که با هدف بازدارندگی علیه نظام کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در کره‌جنوبی مستقر هستند، خارج کند.

ترامپ گفت که تدابیر فعلی «هیچ معنایی ندارد. چرا ما باید از کسی دفاع کنیم؟ و ما در مورد یک کشور بسیار ثروتمند صحبت می‌کنیم.»

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901651

دیگر خبرها

  • کره شمالی تازه‌ترین تحریم‌ها علیه تهران را غیرقانونی و غیرانسانی خواند
  • واکنش کره شمالی به تازه‌ترین تحریم‌ها علیه تهران
  • ادعای کاخ سفید مبنی بر اعطای پناهندگی به برخی آوارگان فلسطینی
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • تصویب ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه در سنای آمریکا
  • بلینکن: اکنون زمان آن است که حماس وارد عمل شود
  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • (تصاویر) A-۱۰ Thunderbolt II؛ «گراز» ترسناک نیروی هوایی آمریکا
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است