Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی سازمان برنامه و بودجه مدعی است که مصرف خوراک میعانات گازی و نفت خام در دولت یازدهم و دوازدهم رشد 455 هزار بشکه ای داشته است که بررسی ها نشان می دهد این رشد مصرف مدیون پالایشگاه ستاره خلیج فارسی است که دولت دهم احداث آن را آغاز کرده بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سازمان برنامه و بودجه گزارشی در خصوص عملکرد وزارت نفت در میزان مصرف خوراک پالایشگاه ها منتشر کرده است که طبق این گزارش با نمودار مدعی شده است مصرف خوراک پالایشگاه های کشور از قبیل نفت خام و میعنات گازی از یک میلیون و 860 هزار بشکه در روز در سال 92 به 2 میلیون و 135 هزار بشکه رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید گفت براساس یک حساب سر انگشتی از سال 92 تا سال 98 رشدی حدود 455 هزار بشکه در روز داشته است.

براین اساس باید گفت این شد به دلیل راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس است که روزانه حدود 360 هزار بشکه میعانات گازی را مصرف می کند و مابقی میعانات گازی تولید شده نیز با نفت خام تولیدی ترکیب شده و به مصرف برخی از پالایشگاه های کشور می رسد.

آنچه که امروز دولت مدعی است در طول 7 سال فعالیتش در صنعت پالایش انجام گرفته عملا به دلیل راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس است که توانسته است بخش اعظمی از معضل تولید میعانات گازی را برطرف کند.

هرچند که بیژن زنگنه وزیر نفت نیز اوایل شهریور ماه مدعی شده بود که این پالایشگاه در دوران اصلاحات احداثش آغاز شده است و این طرح در آن زمان پایه گذاری شده است که اخیرا برخی از مسئولان صنعت پالایش مانند فرهاد احمدی مدعی است این پالایشگاه در سال 84 ثبت و کار احداث آن در سال 85 آغاز شده است.

وی اخیرا در مصاحبه ای اعلام کرده است در سال 1383 زمانی که فازهای یک تا پنج پارس جنوبی به بهره‌­برداری رسید، حجم تولید میعانات گازی به حدود 75 تا 80 هزار بشکه در روز رسید که تا آن زمان صادرات میعانات گازی نداشتیم و باید برای این حجم تولید چاره­‌ای اندیشیده می­شد. لذا دو ایده مطرح بود یکی بحث صادرات میعانات گازی و دیگری پالایش آن. با توجه به اینکه رهبری بر جلوگیری از خام­‌فروشی تاکید داشتند، بحث پالایش میعانات گازی در دستور کار قرار گرفت. این ایده که باید برای مصرف میعانات گازی پالایشگاه ساخت در اواخر سال 1383 مطرح شد، اما تا زمانی که طرح توجیه اقتصادی و مطالعات امکان­سنجی آن ارائه نشود، نام پروژه را به خود نمی‌­گیرد.

مدیرعامل اسبق شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران ادامه می دهد در سال 1384 کار مطالعات امکان­‌سنجی ستاره خلیج فارس توسط شرکت ایرانی شرکت طراحی و ساختمان نفت و شرکت هندی ETL انجام شد. این پروژه ابتدا به عنوان یکی از طرح‌های شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران بود و مجری آن هم آقای مهندس حاج‌رسولی‌ها بود. اگر به این مطالعات نگاه کنید، نام این پروژه­ تحت عنوان طرح میعانات گازی پالایشگاه بندرعباس بود و اسمی از ستاره خلیج فارس نبود تا اینکه در دی ماه سال 1385 به عنوان پالایشگاه (پالایشگاه ستاره خلیج فارس ) به ثبت رسید.

این کار شناس صنعت پالایش تصریح می کند در دوره انجام مطالعات امکان‌سنجی رفته رفته این تفکر پیش آمد که با توجه به اجرایی شدن فازهای 20 گانه عسلویه و پیش‌بینی افزایش چشمگیر حجم میعانات گازی پارس جنوبی، ما در آینده با حجم میعانات گازی بیشتری روبرو خواهیم بود. بنابراین مطالعات به سمتی رفت تا یک پالایشگاه 360 هزار بشکه‌­ای و حتی در فاز دیگر آن یک پالایشگاه 360 هزار بشکه‌ای دیگر نیز مدنظر قرار بگیرد. این کارها در سال 1384 و زمانی که زنگنه دیگر مسئول وزارت نفت نبود، صورت گرفت. بنابراین مطالعات انجام شد و قرار شد ما یک هاب پالایشگاهی در بندرعباس داشته باشیم و به همین دلیل در کنار پالایشگاه ستاره خلیح فارس در سال 1385 پروژه پالایشگاه هرمز هم تعریف شد که با پالایشگاه ستاره خلیج فارس مشترکاتی هم داشت.

براین اساس پالایشگاه ستاره خلیج فارس در دی ماه 1385 رسما به عنوان پالایشگاهی با ظرفیت 360 هزار بشکه به ثبت رسید. علت نام­گذاری پالایشگاه با نام ستاره خلیج فارس هم به حضور یک شرکت اندونزیایی به اسم« استار پترولیوم» برمی­گردد که جزء سهامداران بود و نام ستاره از کلمه استار این شرکت گرفته شد

این گزارش حاکی است براساس اعلام مسئولان شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی دولت دهم کار احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس در انتهای دولت دهم به 73 درصد پیشرفت رسیده بود که تحویل دولت یازدهم داده شده بود هر چند که بیژن زنگنه مدعی است میزان پیشرفت این پالایشگاه در زمان تحویل به دولت یازدهم 69 درصد بوده است.   

 

انتهای پیام/س

 

منبع: دانا

کلیدواژه: پالایشگاه ستاره خلیج فارس میعانات گازی هزار بشکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۸۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلنگ‌زنی احداث هتل و تله‌کابین خوشاکو در روز افتتاح هتل ۲ ستاره در ارومیه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از آذربایجان‌غربی، با حضور جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و جمعی از مسئولین استانی و شهری ارومیه، یک باب هتل در ارومیه افتتاح شد.

این هتل با سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیارد تومان و با اشتغال‌زایی برای پنج نفر احداث شده و دارای ۳۲ اتاق با ۷۸ تخت اقامتی است.

بر طبق اخبار غیررسمی این هتل ۲ ستاره است

کلنگ احداث هتل و تله‌کابین خوشاکو ارومیه به زمین زده شد

با حضور معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی پروژه احداث هتل و تله‌کابین خوشاکو ارومیه کلنگ‌زنی شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی در این مراسم اظهار کرد: این پروژه در راستای توسعه مسیر گردشگری سبز سرو - اشنویه اجرا می‌شود و دارای یک خط تله‌کابین به طول یک هزار و ۳۰۰ متر و یک هتل با ۷۰ تخت اقامتی است که افتتاح این پروژه در توسعه گردشگری استان تاثیر مهمی خواهد داشت.

مرتضی صفری افزود: نزدیکی به مرز سرو و وجود جاذبه‌های تاریخی و گردشگری آبشارهای سوله‌دوکل و سلوک، پیست اسکی خوشاکو، آب گرم هفت‌آباد و ... از جمله ظرفیت‌های سیلوانا هستند.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901566

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • ارتقای شاخص‌های ایمنیِ صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • احداث شهرک‌های مسکونی کارگری در مجاورت مجتمع‌های صنعتی را دنبال می‌کنیم
  • خوابگاه‌های متاهلی دانشجویان در سطح استان بوشهر احداث می‌شود
  • سیستم تله‌متری بارگیری میعانات گازی در مدار قرار گرفت
  • کلنگ‌زنی احداث هتل و تله‌کابین خوشاکو در روز افتتاح هتل ۲ ستاره در ارومیه
  • آیین کلنگ‌زنی احداث پالایشگاه نفت خام کهگیلویه
  • آرسنال باید به این ستاره افتخار کند
  • قانون حمایت از صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی به تولید و اشتغال منجر می‌شود
  • روز خلیج فارس نماد استقلال، هویت ملی و استکبار ستیزی ملت ایران است