Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@08:29:13 GMT

ساخت ۷ سد و مسدود شدن ۱۶۷ حلقه چاه غیرمجاز

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۳۹۲۵۴

ساخت ۷ سد و مسدود شدن ۱۶۷ حلقه چاه غیرمجاز

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان گفت: هم اکنون کردستان دارای ۱۱ دشت و هشت حوزه آبخوان است که از این تعداد دشت، سه دشت آن در قروه، دهگلان و چاردولی به دلیل برداشت بی رویه از آب‌های زیرزمینی طی سال‌های گذشته ممنوعه است.

کامران خرم اظهار کرد: در نیمه شرقی استان ۷۳ درصد منابع آبی ما زیرزمینی است و همین مساله باعث شده فشار بسیاری به سفره‌های آب زیرزمینی منطقه وارد شود و در مقابل آن در بخش غربی استان ۷۳ درصد منابع آبی استان را آب‌های سطحی تشکیل داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه سالانه هزار و ۶۶ میلیارد مترمکعب آب در بخش‌های مختلف آب مصرف می‌شود، ادامه داد: ۸۰ درصد آب مصرفی در بخش کشاورزی، هفت درصد در بخش صنعت و تنها ۱۳ درصد از آن نیز برای شرب مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

خرم به وضعیت سدهای در حال احداث در استان اشاره کرد و با بیان اینکه طرح آبرسانی به شهر دیواندره از سد سیازاخ در حال انجام است، یادآور شد: پروژه تامین آب شرب شهر بیجار و حسن‌آباد یاسوکند از طریق ۱۴۷ کیلومتر خط انتقال انجام می‌شود و قرار است امسال ۱۵۰ میلیارد ریال دیگر نیز به آن تخصیص یابد.

قرار است طی سه تا چهار سال آینده آبرسانی به بیجار و حسن‌آباد یاسوکند اجرا ‌شود، ساختمان سد سیازاخ دیواندره ۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت بهره‌برداری از هفت هزار هکتار از اراضی پایاب را به آبی تبدیل می‌کند، ضمن اینکه مقرر شده شش میلیون مترمکعب آن به پتروشیمی بیجار اختصاص یابد.

تامین آب شرب سقز با بهره برداری از سد چراغ ویس

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: سد چراغ ویس نیز با دو هدف تامین آب شرب سقز و روستاهای مسیر در حال اجرا است که ساختمان سد در حال اتمام بوده و از شش کیلومتر خط انتقال آب تصفیه شده به شهر سقز، ۱.۲ کیلومتر آن انجام شده و مابقی نیز به زودی اجرا می‌شود.

خرم با اشاره به تامین آب پنج هزار هکتار از اراضی سقز از محل سد چراغ ویس، اظهار کرد: قرار است ۲۵ میلیون مترمکعب آب پشت این سد به بخش کشاورزی تخصیص یابد که تحول بزرگی در این بخش و اشتغالزایی ایجاد خواهد کرد.

وی با اشاره به تکمیل سد زیویه کامیاران و تخصیص آب به یک هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی پایاب این سد، افزود: تلاش ما این است که سد رمشت را تا دو ماه آینده آبگیری کنیم و امیدواریم سد امیرآباد نیز تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد، ضمن اینکه از محل این سدها یک هزار هکتار از اراضی پایاب آبی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان ادامه داد: با اجرای سد سورال یک هزار و ۲۰۰ هکتار، سنگ سیاه دو هزار هکتار و گاران بیش از چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی پایاب تبدیل به آبی خواهد شد.

تاکنون سه هزار و ۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شده است، با مسدود شدن این تعداد حلقه چاه، ۴۵ میلیون مترمکعب آب به آبخوان‌ها برگشت داده شده است.

تعداد چاه‌های غیرمجاز ردر استان هفت هزار حلقه است و  تاکنون دو هزار و ۷۷۸ کنتور هوشمند آب و برق روی چاه‌های کشاورزی نصب شده و ۱۰۰ درصد منابع آبی برقی دهگلان و قروه هوشمند است.

کد خبر 545004 برچسب‌ها استان کردستان سد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان کردستان سد هکتار از اراضی پایاب بهره برداری هزار هکتار تامین آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۹۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت

سعید خواجه گفت: از مجموع ۲ هزار و ۶۳۰ هکتار از وسعت شهرهای "گناباد، کاخک، بیدخت و روشناوند" در ۴۶۷ هکتار، معادل ۱۷ درصد آن طرح بازآفرینی شهری و احیای بافتهای فرسوده شهری طی سال جاری در حال اجراست.

وی اضافه کرد: از این میزان ۳۵۰ هکتار از وسعت هزار و ۸۰۰ هکتاری شهر گناباد و ۲۰ هکتار از وسعت ۲۶۰ هکتاری شهر کاخک را بافتهای ناکارآمد شهری تشکیل می دهد و طرح بازآفرینی شهری در آنها اجرا می شود.

او ادامه داد: ۶۵ هکتار از وسعت ۲۵۰ هکتاری شهر روشناوند و ۳۲ هکتار از مساحت ۳۲۰ هکتاری شهر بیدخت نیز مشمول طرح بازآفرینی شهری قرار گرفته است.

رییس اداره راه و شهرسازی گناباد گفت: طرح بازآفرینی شهری در سه بخش "بافتهای ناکارآمد، تاریخی و سکونتگاههای غیر رسمی" اجرا می شود و شامل فعالیتهایی نظیر کف سازی معابر، احداث دیوار ساحلی، توسعه و احداث پارکها و فضای سبز شهری و تغییر سیما و منظر شهری است.

خواجه افزود: در این راستا با مشوقهایی نظیر تخفیف ۵۰ درصدی صدور پروانه های ساختمانی، پرداخت تسهیلات بانکی با بهره کم و اعطای تراکم تشویقی برای جلب مشارکت مردم تلاش می شود.

وی اضافه کرد: توسعه و عمران مطلوب و عدالت اجتماعی خدمات شهری در مناطق شهری نیازمند طرح بازآفرینی شهری است و برخوداری همه مناطق شهری از امکانات فرهنگی، آموزشی و تفریحی از طریق ایجاد مشوقها برای مالکان بناهای مشمول این طرح موجب تمرکز زدایی در ارایه خدمات بهداشتی و درمانی و تجاری می شود.

اختصاص ۲۵۰ تن قیر رایگان به مناطق شهری گناباد

رییس اداره راه و شهرسازی گناباد از تخصیص ۲۵۰ تن قیر رایگان طی ۲ سال گذشته برای عمران شهری و آسفالت معابر شهرهای گناباد، کاخک و بیدخت خبر داد.

خواجه افزود: سهمیه قیر رایگان برای آسفالت معابر مناطق شهری این شهرستان طی سال ئجاری بعد از ارائه کامل درخواست شهرداریهای تابعه شهرستان گناباد و متناسب با نیاز تخصیص می یابد.

بازآفرینی شهری به عنوان یک واژه عام مفاهیم دیگری نظیر "بهسازی، نوسازی، بازسازی، توانمندسازی و روان بخشی" شهری را در بر می گیرد و به مفهوم احیا، تجدید حیات و نوزایی شهری و به عبارت دیگر زنده شدن شهر است.

در بازآفرینی شهری، توسعه شهری به مفهوم رشد کمی عناصر کالبدی شهر برای اسکان جمعیت و ارتقای کیفیت زندگی، در قالب طرح های توسعه شهری رخ خواهد داد.

فرسودگی ۸۰ درصد بافت مسکونی شهری گناباد، اجرای طرح های بازآفرینی شهری را به منظور توسعه و عمران این شهرستان جنوبی خراسان رضوی ضروری کرده است.

در اجرای طرح بازآفرینی شهری تلاش می شود تا با مشارکت شهروندان با احیای بافتهای فرسوده شهری حیات اجتماعی و رونق اقتصادی به این مناطق باز گردانده شود.

مرکز شهرستان گناباد با چهار شهر گناباد، بیدخت، کاخک و روشناوند و ۱۱۲ روستا در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ۶۴۰ هکتار از باغ‌های چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شد
  • ۶۴۰ هکتار از باغات چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شدند
  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • آزادسازی سه هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تبریز
  • شکارچی غیرمجاز در سبزوار قبل از شکار دستگیر شد
  • عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی
  • تخریب ۵۳ بنای غیرمجاز در استان قزوین
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • شناسایی و برخورد با ۵۶۲۷ مورد تجاوز به حریم راه‌های مازندران
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی در استان آذربایجان غربی