Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا به نامه نیوز گفت: سعید جلیلی و پرویز فتاح نمی‌توانند در قامت یک رئیس جمهور ظاهر شوند.

محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا طی گفتگویی در پاسخ به این پرسش که اعضای جبهه پایداری برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ کدام یک از دو گزینه پرویز فتاح یا سعید جلیلی را انتخاب می‌کنند؟، اظهار داشت: به نظرم آقای فتاح را نمی توان کاندیدای تمام عیار برای جبهه پایداری خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روش سیاسی او ثبات ندارد، اعضای پایداری فردی را می خواهند که صددرصد خودی باشد. بنابراین اگر بین این دونفر ناگزیر از انتخاب باشند به سراغ آقای جلیلی می‌روند.
 

وی در پاسخ به این سوال که آقای مصباح یزدی در سال ۹۲ به سختی از سعید جلیلی حمایت کردند، به نظر شما این بار هم رضایت به حمایت از سعید جلیلی می‌دهند یا گزینه بهتری را در نظر دارند؟، گفت: مدتی است کنش سیاسی و بروز رسانه ای از آیت الله مصباح ندیده ایم و شاید بشود این را به معنای این گرفت که ایشان ترجیح می دهند سکوت کنند. دلیلش هم شاید این است که جبهه پایداری از یک تشکل آرمانگرا به نتیجه گرا تغییر رویه داده است. در همین انتخابات اخیر مجلس با جناح قالیباف وارد معامله و چانه زنی شد و سهمش را مطالبه کرد و گرفت. در حالی که اعضای جبهه پایداری قبلا می گفتند کاندیداهای ما اینها هستند و لاغیر. حاضر نبودند در باره شان چانه بزنند. اما الان از آن روش آرمانخواهانه دست برداشته اند. بعید نمی دانم به همین دلیل از آقای مصباح فاصله گرفته باشند.

مهاجری در مواجهه با این پرسش که به نظر شما برای انتخابات ریاست جمهوری اصولگرایان بین آقایان؛ قالیباف، فتاح و جلیلی، کدامیک را در نهایت مورد حمایت قرار می دهند؟، پاسخ داد: کشور دارای اقتضائات خاصی است که بر انتخابات ۱۴۰۰ تاثیر می گذارد. بحران شدید اقتصادی و ایجاد نارضایتی در اقشار مختلف ، باعث شده برخی برنامه ریزان و سیاستمداران به این سمت بروند که رئیس جمهور و دولت آینده را به افرادی بسپارند که کاملا کارگزار باشند و ضمنا دارای سابقه کار اجرایی موثر باشند. در فرضی که شما گفتید و با توضیحی که من عرض کردم قطعا اصولگرایان سراغ آقای جلیلی نخواهند رفت. چون او اصلا سابقه مدیریت اجرایی حتی در حد فرمانداری یک شهر کوچک را هم نداشته بنابراین عقل سلیم حکم می کند که اصولگرایان سمت او نروند. در مورد آقای فتاح هم با توجه به اتفاقات اخیر، این شائبه وجود دارد که ایشان حاشیه هایش بر متنش سنگینی می کند و انتخاب او در واقع دردسر ساز می شود. گمان نمی کنم اصولگراها در شرایط حاضر دنبال این باشند که سری را که درد نمی کند دستمال ببندند.
 

حالا با فرض سوال شما اگر قرار باشد اصولگرایان خارج از این سه گزینه گزینه دیگری نداشته باشند ،طبعا سراغ آقای قالیباف خواهند رفت.

این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که به نظر شما جلیلی ۱۴۰۰ با جلیلی ۹۲ چه تفاوتی کرده است؟، بیان داشت: چرا می گویید جلیلی ۱۳۹۲؟ بگویید جلیلی ۱۳۸۴ چه فرقی با جلیلی امروز یا ۱۴۰۰ دارد؟ به نظرم هیچ.

مهاجری در پایان و در مواجهه با این سوال که با توجه به اظهارات اخیر فتاح، او می تواند گوی سبقت را از قالیباف و جلیلی برباید و حتی با پیگیری ادبیات «بگم بگم» جای احمدی نژاد را پر کند؟، ابراز داشت: در پاسخ سوال قبلی تان هم عرض کردم آقای فتاح نمی تواند کاندیدای نهایی اصولگراها باشد. من دو یا سه بار ایشان را در جلساتی زیارت کرده ام. بعد از همان جلسات هم ارزیابی ام این بود که ایشان صادق و صمیمی و دوست داشتنی و متواضع است اما عجول و احساسی هم هست. من شخصا ممکن است از سه گزینه ای که مطرح کردید به او رای بدهم اما اصلا این تصور را ندارم که بتواند از پس سمت ریاست جمهوری برآید.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد جبهه پایداری سعید جلیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۴۲۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، یکی از رویدادهای در دستور کار سیاسی این هفته قفقاز جنوبی، سفر صدیر جپاروف رئیس جمهوری قرقیزستان به جمهوری آذربایجان بود.

گفتگوهای صدیر جپاروف با الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان در چارچوب این سفر را می‌توان به عنوان گسترش روابط دوجانبه و همکاری چندجانبه یاد کرد.

در این سفر 18 سند بین جمهوری آذربایجان و قرقیزستان امضا شد. بر اساس مفاد آن اسناد، می‌توان گفت که دو کشور بر دیدگاه پویایی روابط اقتصادی-تجاری و حمل‌ونقل تأکید دارند.

الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان طی کنفرانس مشترک با همتای قرقیزستانی خود برای مطبوعات اعلام کرد: ما به طور گسترده در بخش انرژی و حمل‌ونقل بحث کردیم. ما در اینجا پتانسیل زیادی را می‌بینیم. ما علاقه‌مند به پروژه‌های سرمایه‌گذاری انرژی‌های تجدیدپذیر در قرقیزستان هستیم. در مورد بخش حمل‌ونقل، پروژه‌های حمل‌ونقل بزرگ و ساخت راه‌آهن در قرقیزستان و آذربایجان در حال اجرا هستند. البته در حال حاضر لازم است رایزنی‌ها در زمینه دیجیتالی شدن مسیرهای حمل‌ونقل و توافق بر سر سیاست تعرفه آغاز شود. ما باید مسیر اروپا را از طریق دریای خزر، آسیای مرکزی نه‌تنها از نظر مسافت، بلکه از نظر جذابیت تجاری نیز راحت کنیم.

صدیر جپاروف نیز گفت: در این مذاکرات دورنمای فعالیت متقابل دو کشور در خصوص توسعه کریدورهای حمل‌ونقل بین‌المللی از آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

این اظهارات حاکی از آن است که طرفین در حال بررسی زمینه‌های منطقه‌ای گسترده‌تر در فضای ژئوپلیتیکی هستند و در عین حال بر اهمیت حمایت از یکدیگر در روابط دوجانبه و سازمان‌های بین‌المللی تأکید دارند.

تراب رضایف کارشناس سیاسی آذری در مورد توسعه روابط جمهوری آذربایجان با قرقیزستان در مصاحبه با خبرگزاری ترند گفت: جمهوری آذربایجان در واقع آشکارا اعلام کرده که ما دیگر از روند ادغام در اتحادیه اروپا حمایت نمی‌کنیم.

وی تأکید کرد: مسیر آینده ما از طریق ادغام با کشورهای تُرک است. روابط سیاسی، اقتصادی و نظامی بین آذربایجان و ترکیه برقرار است. ما با قزاقستان و ترکمنستان در زمینه انرژی، حمل‌ونقل و لجستیک همکاری داریم. در 2 سال گذشته، گردش تجاری بین کشورهای تُرک بیش از دو برابر شده است.

این کارشناس سیاسی خاطرنشان کرد: روابط اقتصادی و سیاسی با قرقیزستان هنوز ضعیف است. ما در تلاش برای بهبود روابط سیاسی و اقتصادی با قرقیزستان در آینده هستیم. علاوه بر این، بین کشورهای ما در مسائل تاریخی، ملی، فرهنگی و مذهبی ارتباط وجود دارد. استقبال از رئیس‌جمهور الهام علی‌اف در سفرهایش به قزاقستان، ازبکستان و قرقیزستان نشان داد که روابط با کشورهای تُرک مبتنی بر پیوند اخلاقی است. به همین ترتیب، به ویژه مهم است که یادآوری کنیم که رؤسای جمهور قزاقستان و ازبکستان در طول سفرهای خود به آذربایجان، مدرسه‌ای در قره‌باغ ساخته و از زیرساخت‌ها حمایت می‌کنند. قرقیزستان نیز در کار ساخت‌وساز در سرزمین‌های آزاد شده آذربایجان مشارکت خواهد کرد. برداشتن چنین گامی از طرف قرقیزستان برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد. در همین زمان بنای یادبود چنگیز آیتماتوف در آذربایجان برپا شد. این به روابط ملی، فرهنگی و ادبی نیز کمک می‌کند.

«آقشین کریموف» در روزنامه «کاسپی» در این خصوص می‌نویسد: برای روشن شدن بیشتر موضوع باید گفت که قرقیزستان را نمی‌توان کشوری بسیار قوی از نظر قدرت نظامی و شاخص‌های اقتصادی دانست. اما عضویت بیشکک در سازمان کشورهای تُرک (TDT) سود اقتصادی، سیاسی و ژئوپلیتیکی بیشتری برای آن به همراه دارد. آذربایجان و متحد راهبردی آن ترکیه نقش عمده‌ای در شکل‌گیری این وضعیت دارند. هدف پشت سر هم باکو-آنکارا محافظت قابل‌توجه از دولت‌های تُرک در کشورهای آسیای مرکزی، از جمله قرقیزستان، از عواقب رقابت غرب، روسیه و چین از نظر منافع مشترکشان است.

آقشین معتقد است: بنابراین، علاوه بر تقویت هویت سازمان کشورهای تُرک در قرقیزستان، نشان دادن علاقه به ثبات سیاسی و امنیت پایدار در این کشور بسیار مهم است. کشور آذربایجان به رهبری الهام علی‌اف از ثبات و امنیت در همه مناطق حمایت می‌کند. با این حال، در بحبوحه تشدید رقابت تمرکز جهانی قدرت، بسیاری از مناطق در معرض مداخله خارجی قرار دارند. وضعیت سیاسی و امنیتی قرقیزستان نیز حساس است و خطر تحت فشار قرار گرفتن در بحبوحه رقابت قدرت را از دست نداده است. بنابراین، نیاز به افزایش توجه به پروژه‌های سرمایه‌گذاری در مقیاس بزرگ برای تضمین ثبات سیاسی، اقتصادی و امنیتی در قرقیزستان وجود دارد. به همین دلیل، تصادفی نیست که الهام علی‌اف و صدیر جپاروف مواضع خود را در مورد سبد سرمایه‌گذاری در پرتو همکاری‌های اقتصادی-تجاری و حمل‌ونقل متقابل بیان کردند.

وی تأکید می‌کند: البته نمی‌توان تقویت اهرم اقتصادی چین در منطقه آسیای مرکزی را نادیده گرفت. پکن سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی قابل‌توجهی را در آسیای مرکزی به عنوان بخشی از طرح کمربند و جاده انجام می‌دهد و فرصت‌های قابل‌توجهی برای توسعه زیرساخت‌ها ارائه می‌دهد. آخرین نمونه از آن برای دولت بیشکک، پروژه راه‌آهن چین- قرقیزستان- ازبکستان است. در حال حاضر، توجه به پروژه راه‌آهن چین، قرقیزستان، ازبکستان، خزر و ایجاد فرصت برای افزایش گردش کالا می‌تواند به عنوان یک اولویت مهم در خط باکو-بیشکک تلقی شود. بنابراین، قرقیزستان باید به چالش‌های قرار دادن این کشور در یک تعادل سالم قابل‌توجه در زمینه روابط با آذربایجان و نمایندگی در سازمان کشورهای تُرک نگاه کند. از این منظر می‌توان گفت که نظم سیاسی سازمان کشورهای تُرک از نشان دادن رویکرد چند بعدی خود بین روسیه-غرب-چین ابایی ندارد. زیرا بسیاری از پروژه‌ها در منطقه از جمله کریدور حمل‌ونقل ترانس خزر (دالان میانی) بر فرصت‌های ژئوپلیتیک چین تمرکز دارند. این افزایش توجه بدون شک غرب و روسیه را تا حد امکان بر روی رقابت شدیدتر با یکدیگر متمرکز می‌کند. با این حال، تمرکز بر جهت‌گیری غربی نخبگان سیاسی قرقیزستان از وابستگی اقتصادی یک‌طرفه جلوگیری می‌کند و جذب سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم یا غیرمستقیم را تسهیل می‌کند.

دیگر خبرها

  • عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا
  • جبهه پایداری به دنبال تصاحب هیات رئیسه مجلس است
  • نشست مهم رهبران گروه‌های مقاومت فلسطین در پرتو تحولات پر شتاب میدانی و سیاسی برگزار شد
  • تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟
  • صدا و سیما تحمل نقدپذیری خود را بالا ببرد
  • مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند
  • عهد کردیم خودسانسوری نکنیم
  • کارگران سربازان فداکار جبهه جنگ اقتصادی هستند
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • تداوم پایداری جوی تا نیمه هفته آینده در مازندران