Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد جانجان، کارشناس اقتصادی و بازار بورس در گفتگو با جام جم آنلاین در خصوص وضعیت این روزهای بازار بورس گفت: وضعیت فعلی بورس با ندانم کاری های دولت و صدور آیین نامه و دستورالعمل های متضاد که پی در پی وضعیت را تغییر داد و همچنین نااطمینانی که در بازار سهام به وجود آورد، باعث ریزش شده است.
احمد جانجان با بیان این که مردم و در واقع اشخاص حقیقی که به تازگی وارد بورس شدند مقداری عجول هستند، افزود: به خاطر این که مردم در دوره های قبلی رشد را دیدند، انتظار دارند که سود کنند و برایشان قابل درک نیست که ممکن است در یک برهه زمانی وارد زیان کوتاه مدت شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل بازار وارد به لحاظ روانی دچار اخلال شده است که امیدواریم طی چند روز آینده با اقداماتی که حقوقی ها انجام میدهند، فشار فروش کاهش پیدا کند و جو روانی آرام بشود.
این کارشناس بازار بورس اضافه کرد: گویا از ابتدا قرار بوده است بورس را بازار را با استفاده اصلاح مواجه کنند و بعد در محدوده ای مجدد حمایت کنند و آن را تا پایان دولت در یک روند صعودی نگه دارند و به همان شکل آن را به دولت بعد تحویل بدهند. از طرفی یک هدف دیگر هم جذاب کردن قیمت دارا دوم است که دولت می‌خواهد آن را بفروشد. اما من فکر میکنم این کار بسیار زشتی بود؛ بهتر بود به جای استفاده از یک سری تخلف‌های آیین نامه‌ای و دادن گافهای بزرگ و مصاحبه کردن، در همان سقف قیمتی عرضه سهام را بیشتر می‌کردند و بازار با عرضه‌ی سهام کاهش پیدا میکرد، نه این که با رانت خبری عده‌ای سهام خود را بفروشند و مردم به این شکل متضرر شوند.
وی اظهار کرد: به دلیل سلب اعتماد سرمایه گذاران و عمل نکردن مدیران به وعده های قبلی خود و تشکیک مردم، یکی دو هفته قبل از عرضه دارا دوم و رسیدن موعد، دولتی ها شروع کردند به حرفای تضاد زدن و بحث با یکدیگر و مردم هم با دیدن چنین وضعیتی میترسند. از طرفی هم کارهای غلطی که سازمان بورس انجام داد از جمله کاهش یکباره سطح اعتبارات کارگزاری ها از 15 به 10 که به همراه آن کاهش سقف سرمایه گزاری صندوق های درآمد ثابت در سهام را هم در پی داشت. یعنی سقف صندوق ها را یکباره از 15 به 5 رساند که این کاهش ضربه بسیاری وارد کرد و فشار فروش وحشتناکی را به وجود آورد.
جانجان ادامه داد: مورد بعدی که وجود داشت این بود که خیلی از سهم ها با کاهش قیمت 20 تا 50 درصدی، آیین نامه برای انها اجرا نشد. طبق آیین نامه معاملاتی و قوانین و مقررات، هر سهمی که 20 درصد منفی بشود، باید توسط ناظر بسته شود و ناشر توضیخاتی را پیرامون آن ارائه بدهد. لذا این موارد باعث سلب اعتماد مردم شده است.
این کارشناس اقتصادی اقدام رئیس دفتر رئیس جمهور در مصاحبه ای نابخردانه و غیرحرفه ای دانست و اذعان کرد: جای تعجب و تاسف است زمانی که یک مسئول مملکتی در تلویزیون اعداد و ارقام را اعلام میکند و میگوید سطح حمایتی بازار یک میلیون و ششصد تا یک میلیون و هفتصد هزارتاست. قبل از مصاحبه ایشان، بازار به طور نسبی به یک تعادلی رسیده بود و در روز اول کاری و با وجود مصوبات خوبی که سازمان بورس ابلاغ کرده بود، فشار فروش به شدت کاهش پیدا کرد و شاخص فقط چیزی در حدود 30 تا 35 هزار تا منفی شد. در هیچ کجای دنیا فردی بدون تخصص اعداد را اعلام نمیکند. اما رئیس دفتر رئیس جمهور با گاف بزرگ و آشکار این کار را کرد و از فردای آن روز فشار فروش بیشتر شد و شاخص حدود 50 تا 60 هزار واحد، منفی شد و این حاصل ندانم کاری مسئولین است.
وی تاکید کرد: باید دید چه اتفاقی می‌افتد؛ چون قیمت دارا دوم طبق مصوبه سازمان بورس، بر اساس قیمت روز قبل از عرضه است. لذا در محدوده فعلی ممکن است به این اقدامات نابخردانه ای که دولت انجام داد و به وجود آمدن این بی اعتمادی، استقبال کمتری از دارا دوم به نسبت دارا یکم بشود. 
وی در خصوص این که امکان نزول شاخص تا چه محدوده ای وجود دارد گفت: محدوده یک میلیون و پانصد و هفت حمایت سنگینی دارد ولی ما انتظار نداریم که شاخص تا آنجا نزول پیدا کند. به دلیل این که بازگشت مجدد آن طول میکشد و باید در همین محدوده فکری به حال بازار کنند. این جو روانی و سلب اطمینانی که شده است، مردم را به نااطمینانی کشانده و باعث شده که دارایی های خود را به هر قیمتی بفروشند.
 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: بازار بورس ریزش بورس دارا دوم سهام بازار بورس فشار فروش آیین نامه دارا دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۴۶۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد چکشیان در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه کرج ضمن تبریک هفته کار و کارگر با اشاره به دیدار ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از کارگران سراسر کشور با رهبر معظم انقلاب گفت: مقام معظم رهبری در جمع کارگران به تمایز نگاه اسلام با نگاه‌های موجود و رایج در دنیا به کارگر اشاره کردند و فرمودند که اسلام برای کار و کارگر ارزش ذاتی قائل است.

وی با اشاره به اینکه پیامبر اکرم (ص) بر دستان کارگران بوسه می‌زدند و این نمادی در فرهنگ اسلامی است که ارزش و جایگاه کارگر را نشان می‌دهد، مطرح کرد: یکی از موضوعات مورد اشاره در این دیدار نقش کارگران در تحقق شعار سال بود که در این رابطه مقام معظم رهبری فرمودند که جهش تولید با مشارکت مردم امکان پذیر است تا شاهد رشد اقتصاد باشیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری مهمترین راهبرد برای حل مسائل اقتصادی کشور جهش و رشد تولید است، عنوان کرد: با جهش تولید، ثروت تولید و توزیع و موجب برقراری عدالت می‌شود و این دو مورد عوامل اصلی حل مسائل اقتصادی جامعه هستند اما بدون مشارکت مردم، جهش تولید محقق نمی‌شود.

چکشیان با اشاره به نقش مردم و کارگران در ارزش آفرینی و تلاش و مشارکت در تولید بیان کرد: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، جامعه کارگری حدود ۱۴ میلیون نفر جمعیت دارد که با احتساب خانواده‌های آنها، این جامعه حدود ۵۰ درصد جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند و اگر حال این جامعه خوب باشد، بی شک حال و اوضاع کشور خوب می‌شود.

وی تأمین امنیت شغلی کارگران، پوشش بیمه‌ای آنها، تأمین ایمنی نیروی کار، ارتقای مهارت‌های شغلی و کشف استعدادهای درخشان جامعه کار و تولید را از جمله محورهای مورد مطالبه و توصیه رهبر به مسؤولان دانست و خاطرنشان کرد: ایشان به جامعه کار و تولید توصیه کردند که قدر کار خود را بدانند و ضمن امانت دانستن کار، در این مسیر اتقان کاری داشته باشند.

تحویل ۳۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اقدامات این وزارتخانه و سازمان‌های تابعه در دولت سیزدهم از تسویه بدهی ۱۰۶ هزار میلیارد تومانی سازمان تأمین اجتماعی به شبکه بانکی پس از سال‌ها و بخشودگی حدود ۷۵ هزار مورد جرایم ناشی از بدهی‌های بیمه‌ای بنگاه‌های اقتصادی در راستای حمایت از تولید و حفظ و ایجاد اشتغال خبر داد.

چکشیان با اشاره به اضافه شدن ۱۳ داروی جدید در پوشش بیمه‌ای و راه اندازی حدود ۲۱۲ کلینیک دیابت و فشار خون اظهار کرد: در دولت سیزدهم درمان زوج‌های نابارور به صورت صددرصد تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفت و با هوشمندسازی بخش درمان سازمان تأمین اجتماعی، نسخه نویسی الکترونیک از ۵۲ درصد به ۹۸ درصد تا پایان سال گذشته ارتقا یافت.

وی افزایش حدود ۴۰ درصدی ضریب پوشش بیمه اجتماعی زنان روستایی و عشایر را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد و با تاکید بر ضرورت معرفی، تبیین و روایت هنرمندانه این اقدامات به منظور امیدآفرینی در جامعه بیان کرد: تأمین حداقل معاش ۴۰ هزار خانواده دارای فرزند چند قلو و ۲۷۷ هزار بانوی سرپرست خانوار در پوشش سازمان بهزیستی از دیگر اقدامات است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تحویل ۳۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی خبر داد و مطرح کرد: در دولت سیزدهم بیش از دو و نیم میلیون فرصت شغلی ایجاد شده و نرخ بیکاری در کشور یک و نیم درصد کاهش یافته است. از دیگر اقدامات انجام شده در این دولت می‌توان به صدور آنی ۹۵ درصد مجوزهای مشاغل خانگی اشاره کرد.

کد خبر 6089052

دیگر خبرها

  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • فلاحت پیشه: نه‌تنها از منابع فروش نفت نفعی برای مردم حاصل نشد؛ بلکه دولت دست در جیب مردم کرده است
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • مردم سیستان و بلوچستان به احدی اجازه تفرقه‌اندازی نمی‌دهند
  • مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد