Web Analytics Made Easy - Statcounter

خلیفه ارامنه تهران در پیامی آیت الله تسخیری را الگوی گفت و گوی اسلام و مسیحیت و همچنین میان مذاهب اسلامی عنوان کرد و نوشت: آیت‌الله تسخیری در ۳۵ سال اخیر نقش محوری در راستای گفت وگوی میان اسلام و مسیحیت در سطوح داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی ایفا کرد.

به گزارش شورای خلیفه‌گری ارامنه، اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان روز سه‌شنبه در پیامی با گرامیداشت یاد و خاطره آیت‌الله تسخیری اظهارداشت: آیت‌الله محمدعلی تسخیری مشاور رهبر معظم انقلاب در امور جهان اسلام و رییس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی روز ۲۸ مرداد ماه در سن ۷۶ سالگی دار فانی را وداع گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلیفه ارامنه تهران افزود: آیت‌الله تسخیری در ۳۵ سال اخیر نقش محوری در راستای گفت وگوی میان اسلام و مسیحیت در سطوح داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی ایفا کرد.

سرکیسیان خاطرنشان کرد: آیت‌الله تسخیری از جمله چهره‌های انقلاب اسلامی ایران بشمار می‌آید که به آرمان‌های انقلاب اسلامی ایمان داشته و به عنوان مومنی متعهد بدون انکار و یا داشتن رویکردی منفی نسبت به دیگر ادیان توحیدی به نقش‌آفرینی از همان نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت.

وی عنوان کرد: سعه صدر و گفت وگو با پیروان ادیان دیگر از ویژگی‌های مهم آیت‌الله تسخیری بشمار می‌آید. آنانیکه از نزدیک با وی آشنایی داشته‌اند گواهی خواهند کرد که آیت‌الله تسخیری نه تنها مرد گفت وگو بوده بلکه الگوی گفت وگو میان اسلام و مسیحیت و همچنین مذاهب اسلامی محسوب می‌شود.

خلیفه ارامنه تهران یادآور شد: مسئولیت‌های مختلف وی از جمله ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سپس ریاست شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بهترین گواه بر این واقعیت است.

سرکیسیان اضافه کرد: آیت‌الله تسخیری شخصیتی صادق و فروتن بوده و با برخورد توام با احترام خود به عنوان فردی متعهد نسبت به هم نوع خود عشق ورزید و به همین دلیل نیز محبت دیگران را نسبت به خود جلب کرد.

وی گفت: آیت‌الله تسخیری با وسعت‌نظر و دیدگاه‌های مترقی خود، به بهترین وجه ممکن جمهوری اسلامی ایران را در جهان خارج و بویژه جهان مسیحیت نمایندگی کرد.

خلیفه ارامنه تهران تصریح کرد: سابقه آشنایی اینجانب با مرحوم آیت‌الله تسخیری به ۳۰ سال پیش و زمانی باز می‌گردد که در ژانویه سال ۱۹۹۰ میلادی مرحوم جاثلیق گارگین دوم رهبر کل ارامنه حوزه دینی سیلیسی را در سفر به ایران همراهی می‌کردم.

سرکیسیان ادامه داد: از همان نخستین دیدار رابطه‌ای دوستانه میان ما برقرار شد. در گردهمایی که با موضوع "اسلام و مسیحیت ارتدکس" در سال ۱۹۹۲ میلادی در شهر آتن یونان برگزار شد از اینجانب به عنوان یکی از سخنرانان این همایش دعوت به عمل آورد.

وی افزود: در دسامبر سال ۱۹۹۹ میلادی و پس از آنکه به عنوان خلیفه ارامنه عازم تهران شدم وی از نخستین افرادی بود که انتصاب اینجانب را تبریک گفت و رابطه ما بر اساس احترام و محبت متقابل تا هنگام درگذشت دردناک وی ادامه یافت.

خلیفه ارامنه تهران خاطرنشان کرد: آیت‌الله تسخیری روابط بسیار نزدیکی با جاثلیق آرام اول رهبر کل ارامنه حوزه دینی سیلیسی داشت. جاثلیق آرام اول همواره از وی با احترام و به عنوان یکی از همراهان صادق کلیسای ارمنی و بویژه شخص جاثلیق یاد می‌کرد.

سرکیسیان گفت: آیت‌الله تسخیری به عنوان روحانی متعهد، با حس بالای مسئولیت و همچنین ابراز عشق و وفاداری نسبت به سرزمینش آن را به بهترین نحو ممکن در گردهمایی‌ها و مجامع منطقه‌ای و بینالمللی نمایندگی کرد.

وی افزود: آیت‌الله تسخیری با دانش گسترده و مهارت‌های ویژه خود بهترین نماینده جمهوری اسلامی ایران بشمار می‌آمد. مسئولیت‌هایی که آیت‌الله تسخیری بر عهده داشته، وی را نه تنها تبدیل به شخصیتی شناخته شده بلکه مورد احترام کرد که فقدانش برای مدتی طولانی احساس خواهد شد.

خلیفه ارامنه تهران افزود: درگذشت نابهنگام وی را به سوگ نشسته و فقدانش را به محضر آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، خانواده، برادران و سایر همکاران وی از صمیم قلب تسلیت می‌گویم. روحش شاد و قرین آرامش ابدی باد. یاد و خاطره افراد نکونام قرین رحمت باد./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: میان اسلام و مسیحیت خلیفه ارامنه تهران آیت الله تسخیری انقلاب اسلامی مذاهب اسلامی گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۵۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس

به گزارش جماران از پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛ امام خمینی در سال 1323 مطلبی را در دفترچه یادداشت های آقای وزیری مکتوب کرد که امروزه به عنوان قدیمی ترین متن مبارزاتی ایشان از آن یاد می شود و به نامه قیام لله مشهور است. در این مکتوبه که پس از تبعید رضا خان و در ابتدای سلطنت محمدرضا پهلوی نگارش شده است امام با مهیا دانستن شرایط برای قیام اسلامی از حق طلبان درخواست می کند که منافع شخصی را رها کنند و به فکر حرکت اصلاحی به منظور اعاده اسلام باشند.

یکی از نکات بسیار مهم این نامه امتزاج دقایق عارفانه و آیات قرآنی به منظور انعکاس وظیفه کنشگری عموم و خواص است. از آغاز که با استناد به آیه "قُلْ اِنَّما اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ أنْ تَقُومُوا لله مَثنی وَ فُرادی" کلام پی گرفته می شود و با حکایت مبارزات پیامبران ادامه پیدا می کند و درنهایت با استناد به آیه " وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً اِلَی الله ِ وَ‌‎ ‎‌رَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکْهُ الْمَوتُ فَقَد وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی الله" سخن پایان می پذیرد.

 

 

 

 

 

30 سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی در تاریخ 1353/1/17 آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز دست خطی را در این دفتر مرقوم می کنند که امروز برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می شود.

آیت‌الله خامنه‌ای نیز در یادداشت خود با استناد به آیه " وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِیلًا" از عدم کنشگری متولیان امور دینی و عموم امت اسلامی در قیام برای تحقق اسلام گله کرده و آمدن روزی را آرزو دارد که با کنار رفتن مکاتب مادی و سست پایه، اسلام به عنوان برنامه زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گرفته شود.

 

 

متن کامل این نامه بدین شرح است:

«زیارت گنجینه گرانبهائی از کتاب و نوشته ی اسلامی که محصول کوششی ارجمند است بیننده را به یاد اقیانوس بیکران فرهنگ عمیق و غنی و عریق اسلام عزیز می افکند که در روزگار ترکتازی افکار و مکاتب و فرهنگهای سست و بی پایه ی بشری و در عهدی که پوشالی ترین بنیانهای فکری را در فکر و دل جهانیان مرتبت‌ها و پایگاه‌هاست همچنان و همچنان در عزلتخانه ی کتابها و کتابخانه ها زندانی است و در محوطه ئی بسی دور از زندگی و عمل پیروان اسلامی، تبعیدی. و متولیان و منادیان و مدعیانش را چیزی که کمتر به خاطر است و بیشتر در نسیان، رسالت و مسئولیت و تعهد خطیری است که قرآن و اسلام بدوش آنان نهاده که: و اذ اخذ الذین اوتو الکتاب لتبیننه للناس و لا تکتمونه .... به امید آن روز که امت عظیم اسلام، قرآن و اسلام را همچون برنامه ی زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گیرند... به امید بیداری ها و درس گیری ها... به امید تجلی حماسه ی اسلام و تشیع در زادگاه و پرورشگاه اسلام و تشیع

در روز دوشنبه 12 ربیع الاول هزار سیصد و نود و چهار هجری قمری

در حضرت مؤسس عالیقدر کتابخانه ادوم الله برکات وجوده الشریف نگاشته آمد

53/1/17

سید علی خامنه‌ای »

دیگر خبرها

  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری | تصاویر
  • خلیفه کل ارامنه آذربایجان اهانت به قرآن کریم را محکوم کرد
  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس
  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • خلیفه ارامنه آذربایجان اهانت به قرآن کریم را محکوم کرد
  • خلیفه‌ کل ارامنه آذربایجان اهانت به قرآن کریم را محکوم کرد
  • مرجعیت علمی امام صادق (ع) انحراف را به حداقل رساند