Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - به اطلاع همه متقاضیان ثبت‌نام و شركت در پذیرش دوره مهندسی فناوری و دوره کارشناسی حرفه‌ای (ناپیوسته) نظام آموزش مهارتی دانشگاه جامع علمی - کاربردی مهر ماه سال 1399
به اطلاع همه متقاضیان ثبت‌نام و شركت در پذیرش دوره مهندسی فناوری و دوره کارشناسی حرفه‌ای (ناپیوسته) نظام آموزش مهارتی دانشگاه جامع علمی - کاربردی مهر ماه سال 1399 می‌رساند كه ثبت‌نام برای شركت در پذیرش دوره مذكور از طریق درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان به آدرس www.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

sanjesh.org از روز سه‌شنبه مورخ 99/06/11 آغاز و در روز سه‌شنبه مورخ 99/06/18 پایان می‌پذیرد؛ لذا كلیه داوطلبان متقاضی ثبت‌نام، كه دارای شرایط عمومی و اختصاصی به شرح ذیل هستند، می‌توانند در پذیرش مذكور ثبت‌نام و شركت نمایند.
روش گزینش دانشجو
گزینش دانشجو در هر یک از کدرشته‌ محل‌های تحصیلی، براساس معدل کل مندرج در گواهینامه کاردانی، نوع مدرک کاردانی، سهمیه‌های آزاد، شاغل، رزمندگان و ایثارگران، بومی‌ بودن و با توجه به صلاحیت‌های عمومی متقاضیان براساس ضوابط دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی و مصوبات مربوط صورت می‌گیرد. متقاضیان سهمیه آزاد که مدرک کاردانی آنان مطابق جدول شماره (3) مندرج در دفترچه راهنمای ثبت نام مرتبط با رشته‌های تحصیلی انتخابی باشد در اولویت پذیرش برای آن رشته قرار می‌گیرند. در ضمن ظرفیت باقیمانده در هر کدرشته محل، با اولویت یکسان به متقاضیان سهمیه آزاد با مدارک کاردانی غیرمرتبط اختصاص می‌یابد. بنابراین پیشنهاد می‌شود متقاضیان نسبت به انتخاب کدرشته محل‌های مرتبط با رشته تحصیلی مقطع کاردانی خود اقدام نمایند. متقاضیان سهمیه شاغل صرفاً در یک زیرگروه آموزشی در رشته مرتبط با شغل آنان پذیرش خواهند شد. بدیهی است برای هر یک از موارد فوق ارائه مستندات مربوط در زمان ثبت‌نام از سوی دانشجو به مرکز آموزشی ضروری است.
شرایط ثبت نام:
متقاضی شرکت در پذیرش، باید اقدام های زیر را به موقع و در مهلت مقرر انجام دهد:
1- مراجعه به درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور به آدرس www.sanjesh.org.
2-دریافت دفترچه راهنمای ثبت‌نام از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان و مطالعه آن.
3-مراجعه به درگاه اطلاع‌رسانی سازمان، برای خرید كارت اعتباری.
تبصره- با توجه به اینكه پرداخت هزینه ثبت‌نام به صورت اینترنتی انجام می شود، متقاضیان لازم است با استفاده از کارت‌های عضو شبکه بانکی شتاب که پرداخت الکترونیکی آنها فعال است، با مراجعه به درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان و پرداخت مبلغ 466.000 (چهارصد و شصد و شش هزار) ریال به عنوان وجه ثبت‌نام و هزینه ارسال پیام کوتاه، نسبت به دریافت اطلاعات كارت اعتباری (شماره سریال 12 رقمی) اقدام نمایند.
4-آماده نمودن مدارک و اطلاعات مورد نیاز برای ثبت‌نام.
متقاضی باید پس از مطالعه دفترچه راهنمای پذیرش در این دوره و آشنایی با تمامی شرایط و ضوابط پذیرش، با مراجعه به درگاه اطلاع‌رسانی فوق نسبت به ثبت‌نام اقدام نماید. لازم به توضیح است که دفترچه راهنمای پذیرش دوره مهندسی فناوری و دوره کارشناسی حرفه‌ای (ناپیوسته) نظام آموزش مهارتی دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی مهر ماه سال 1399 و همچنین نحوه ورود به درگاه برای ثبت‌نام و اقدامات لازم برای انجام ثبت‌نام اینترنتی، در درگاه اطلاع‌رسانی مذكور در زمان مقرر قرارداده شده است.
تبصره 1: دانشجویان سال آخر دوره كاردانی كه حداكثر تا تاریخ 99/06/31 موفق به اخذ مدرک كاردانی خواهند شد، مجاز به انتخاب کدرشته محل می باشند؛ اما چنانچه دانشجویی احتمال می‌دهد که تا پایان شهریورماه سال جاری (1399) موفق به اخذ مدرک كاردانی نمی‌شود، موکداً توصیه می‌شود ثبت نام ننماید؛ بنابراین چنانچه دانشجو در یکی از کدرشته محل‌های انتخابی پذیرفته گردد، ولی تا پایان شهریورماه سال 1399 موفق به دریافت گواهینامه پایان تحصیلات دوره كاردانی نشود، قبولی ایشان ملغی و اجازه ثبت‌نام نخواهند داشت.
یادآوری های مهم:
1) مندرجات فرم تقاضانامه باید دقیق و صادقانه تكمیل شود.
2) مسئوولیت صحت تمامی مندرجات تكمیل شده فرم تقاضانامه به عهده متقاضی خواهد بود.
3) مندرجات فرم تقاضانامه قابل تغییر نیست؛ بنابراین، متقاضی باید در زمان تكمیل اطلاعات تقاضانامه، نهایت دقت را به‌كار گیرد.
4) در هر مرحله از پذیرش (ثبت‌نام، پذیرفته‌شدن، حین تحصیل در دانشگاه و ...) مشخص شود كه متقاضی حقایق را كتمان نموده و یا واجد شرایط و ضوابط مندرج در این دفترچه نیست، از ادامه تحصیل محروم خواهد شد.
5) متقاضی می‌بایست پس از پایان ثبت‌نام الكترونیكی (اینترنتی)، از تمامی صفحات، پرینت تهیه نموده و نزد خود نگه دارد.
دستورالعمل و نحوه تكمیل تقاضانامه ثبت نام اینترنتی:
به متقاضیان توصیه می‌شود كه مطابق دستورالعمل مندرج در دفترچه راهنمای ثبت نام، ابتدا فرم پیش نویس تقاضانامه مندرج در دفترچه مذكور را تكمیل نموده و سپس بر اساس فرم پیش نویس، با مراجعه به درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش كشور، اطلاعات لازم را بر اساس بندهای برنامه نرم افزاری ثبت نام وارد نمایند. ضمناً راهنمای جامع نحوه تكمیل فرم در برنامه‌نرم افزاری ثبت‌نام اینترنتی موجود است و متقاضیان برای كسب اطلاع بیشتر می‌توانند به این راهنما مراجعه نمایند. همچنین متقاضیان لازم است كه در درج اطلاعات ثبت نام دقت نمایند. بدیهی است در صورت مشاهده هرگونه مغایرت در موارد قید شده در تقاضانامه ثبت‌نام با مدارك متقاضی، در صورت پذیرفته شدن، قبولی وی ملغی و از ادامه تحصیل داوطلب جلوگیری خواهد شد.
نـكات و توصیه‌های‌ مـهم‌:
1) اگر از طریق كافی‌نت اقدام به ثبت‌نام می‌نمایید، تأكید می‌شود كه تمامی مراحل ورود اطلاعات ثبت‌نامی را شخصاً انجام دهید یا بر انجام امور مربوط، در كافی‌نت نظارت مستقیم داشته باشید.
2) با توجه به ورود اطلاعات ثبت‌نامی از سوی متصدیان كافی‌نت‌ها، مسئوولیت هرگونه خطا در این مورد، متوجه شخص متقاضی است و سازمان سنجش آموزش كشور به هیچ وجه امكان اصلاح اشتباهات مذكور را نداشته و هیچگونه عذری در این زمینه پذیرفته نخواهد شد.
3) توصیه‌ می‌شود متقاضیان ، پس از تكمیل تقاضانامه، دریافت شماره پرونده 6 رقمی و كدپیگیری 16 رقمی، یك نسخه پرینت از تقاضانامه خود تهیه و آن را نگهداری نمایند.
4) هرگونه‌ تغییری‌ از طریق‌ نشریه پیك‌ سنجش (هفته‌نامه خبری‌ و اطلاع‌رسانی‌ سازمان ‌سنجش‌)، سایت سازمان سنجش و در صورت لزوم،‌ از طریق رسانه‌های گروهی ‌اعلام ‌خواهد شد.
5) با توجه به عدم پذیرش حضوری متقاضیان در این سازمان و برای تسریع در ثبت و بررسی درخواستها به صورت الکترونیکی، متقاضیان می توانند به سیستم پیشخوان خدمات الکترونیکی سازمان سنجش آموزش کشور به آدرس: http://darkhast.sanjesh.org مراجعه و درخواست خود را به همراه مستندات لازم ثبت نمایند. پس از ثبت درخواست، برای متقاضی شماره نامه و کدرهگیری از طریق پیام کوتاه ارسال می¬شود. متقاضیان می¬توانند پس از دریافت شماره و کد رهگیری از طریق پیام کوتاه، به پرتال رهگیری الکترونیکی مکاتبات به آدرس: http://rahgiri.sanjesh.org وارد و از آخرین وضعیت درخواست خود مطلع شوند.
6) در صورت‌ لزوم‌ متقاضیان می‌توانند در ساعات اداری با شماره تلفن‌های: 42163-021 با روابط عمومی ‌سازمان‌ سنجش‌ آموزش‌ كشور تماس‌ حاصل‌ نمایند و یا از طریق سیستم پاسخگویی اینترنتی (غیرحضوری) سازمان اقدام نمایند.
روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: پذیرش دوره مهندسی فناوری و دوره کارشناسی حرفه ای نظام آموزش مهارتی دانشگاه جامع علمی درگاه اطلاع رسانی سازمان کاربردی مهر ماه سال 1399 سازمان سنجش آموزش دفترچه راهنمای کدرشته محل ثبت نام خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۷۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - مریم محرمی: سخن از فرار مغزها و مهاجرت نخبگان از ایران همواره مطرح بوده اما آنسوی دیگر این ماجرا هیچگاه آنطور که باید به چشم نیامده است.

در چند دهه اخیر همواره گلایه از این بوده که چرا مهاجرت نخبگان ایرانی بازگشتی به کشور ندارد یا چرا به همان میزان که در صادرات مغزهای ایرانی فعال هستیم در واردات آن کوتاهی کرده‌ایم؟ اصلاً سهم ما در جذب دانشجویان خارجی در همه این سال‌ها چقدر بوده است؟

زمانی که صحبت از همکاری‌های بین‌المللی است، حضور دانشجویان بین المللی به عنوان یکی از ارکان اصلی بین المللی شدن تجلی پیدا می‌کند. یعنی اگر دانشجوی بین المللی در دانشگاهی حضور نداشته باشد نمی‌توان انتظار داشت که دانشگاه چهره بین المللی به خود بگیرد. بنابراین اگر بخواهیم در حوزه مرجعیت علمی گام برداریم باید به موضوع جمعیت دانشجوی بین‌الملل در دانشگاه‌ها توجه داشته باشیم.

توسعه علمی یک حرکت چند وجهی است که در ظرف محیط بین المللی رخ می‌دهد، پدیده جهانی شدن اقتصاد و فرهنگ از سویی و موضوع جهانی بودن علم و فناوری از سوی دیگر، روند رو به رشد فعالیت‌های بین المللی را افزایش داده است. از این رو پدیده و سیاست بین المللی شدن آموزش عالی در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشورها و مناطق مختلف با رشد فراگیر و استقبال روز افزونی رو برو بوده است.

بهانه این گفت‌وگو با همین سوالات کلید خورد تا ما به سراغ دکتر اسماعیل چمنی؛ رئیس دانشگاه محقق اردبیلی برویم تا به این سوالات پاسخ دهد. کسی که توانست بیش از یک هزار و ۷۰۰ دانشجوی خارجی را به این دانشگاه جذب کند.

حضور ۱۷۰۰ دانشجوی خارجی در اردبیل، در استان بازتاب‌های متفاوتی از نظر مردم داشت. برخی از آنها این تعداد را باعث افتخار و به نوعی به کیفیت بالای نظام آموزش عالی ایران و دانشگاه محقق اردبیلی نسبت می‌دادند و معتقد بودند جامعه ایرانی عادت دارد خوبی‌های خودش را نبیند و در مقابل عده‌ای معتقد بودند مقایسه این تعداد با موج مهاجرت نخبه‌ها از ایران از اساس اشتباه است و دلیل این حضور را به نوعی تجارت دانشجو می‌دانستند که در همه جای دنیا معمول است.

* مزایای بین المللی شدن دانشگاه محقق اردبیلی را بفرمائید؟

دانشجویان ما سفیران ما در کشورهای خودشان هستند چرا که با فرهنگ و آداب و رسوم اصیل ایرانی آشنا می‌شوند و روابط فردی- اجتماعی زیادی با کشور ما برقرار کرده اند.

با حضور این دانشجویان در دانشگاه‌های کشور روند جذب دانشجویان خارجی افزایش پیدا می‌کند چرا که در صورت رضایتشان از دانشگاه محل تحصیلشان به عنوان مبلغان آن دانشگاه در کشور خودشان خواهند بود و دوستان و افراد زیادی را به تحصیل در ایران و در آن دانشگاه ترغیب خواهند کرد.

در کل تحصیل دانشجویان خارجی از جنبه‌های علمی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی برای کشور ما مفید است. دیپلماسی علمی یکی از دستاوردهای حضور این دانشجویان در ایران است. بطوریکه می‌توانند پل ارتباطی بین اساتید ایران و کشور خودشان باشند و پروژه‌های مشترک علمی و فناوری بین دو کشور را پیش ببرند.

در بعد اقتصادی می‌توانند به کنشگران اقتصادی فعال در مبادلات اقتصادی دو کشور تبدیل شوند و با مراودات بازرگانی که در این راستا اتفاق می‌افتد منجر به افزایش ارزآوری کشور از طریق صادرات محصولات ایرانی یا محصولات دانش بنیان مراکز رشد دانشگاه‌ها یا پارک‌ها گردند.

در بعد سیاسی با افزایش مناسبات سیاسی دو کشور منجر به بهبود روابط دو کشور می‌شوند و در درازمدت با گرفتن کرسی‌های مهم سیاسی کشورشان عامل تقویت همکاری‌های سیاسی دو کشور می‌شوند. زندگی در کنار دانشجویان ایرانی یا دانشجویان کشورهای دیگر که در دانشگاه‌های ایران در حال تحصیل هستند منجر به تبادلات فرهنگی آن‌ها شده و سازگاری و تاب آوری با زندگی در کنار فرهنگ‌های متنوع دنیا از نتایج دیپلماسی فرهنگی حضور این دانشجویان در ایران است.

* چالش‌ها و موانع بین المللی شدن دانشگاه چیست و چه راهکاری را برای حل این چالش‌ها پیشنهاد می‌دهید؟

ابتدا توضیح این مورد ضروری است که بالاخره وقتی کار جدید و حرکتی نو در محیطی شروع می‌شود قطعاً مشکلاتی خواهد داشت و بعضاً موانعی در این راه ایجاد خواهد شد ولی از آنجایی جذب دانشجویان خارجی سبب بین المللی شدن دانشگاه و افزایش اعتبار آن‌در سطح ملی و بین المللی می‌شود باید این موارد را ‌پذیرفت و ریل‌گذاری صحیحی انجام داد.

به این سوال از چند جنبه می‌توان پاسخ داد. جنبه اول ظرفیت بسیار بزرگ اساتید نخبه موجود در دانشگاه‌های کشور است که به جرأت می‌توان گفت در سطح بین المللی جزو نفرات اول دنیا هستند از جمله دانشمندان ۱ درصد و ۲ درصد کشور. ولی آنچنان که باید شناخته شده نیستند و این برمی‌گردد به تبلیغات کم در عرصه بین المللی و گاهاً تبلیغات منفی که علیه ایران در عرصه بین المللی وجود دارد.

برای حل این مشکل باید مزیت‌های تحصیل در ایران و دانشگاه‌های کشور همچنین مزیت‌های کشور ایران از حیث فرهنگی، گردشگری و اقلیمی و موقعیت سیاسی آن برای دانشجویان تبلیغ شود.

جنبه دوم عدم آشنایی برخی دستگاه‌ها و مسئولین کشور به اهمیت حضور این دانشجویان در ایران است چرا که به جنبه راهبردی حضور دانشجویان بین الملل و نقش بی همتای آنها در دیپلماسی علمی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی اهمیت نمی‌دهند؛ برای حل این مشکل باید با برگزاری جلسات توجیهی متعدد چه از طریق رسانه‌ها و چه از طریق متولیان امر اهمیت حضور این دانشجویان برجسته شود.

جنبه سوم جایگاه امور بین الملل دانشگاه‌ها در سطح وزارتخانه است که پیشنهاد می‌شود در چارت سازمانی به صورت یک دست در کل دانشگاه‌های کشور از سطح مدیریت به معاونت تبدیل شود که با چنین تغییری پیشرفت بهتری در حوزه بین المللی سازی دانشگاه‌ها می‌تواند اتفاق افتد.

جنبه چهارم کندی روند صدور ویزای تحصیلی است که البته اخیراً با پیگیری‌های سازمان امور دانشجویان به مراتب بهتر از قبل شده است ولی همچنان می‌توان با چابک سازی روند صدور ویزا و تسهیل محدودیت‌های اقامت و تردد دانشجویان به این امر کمک کرد.

* راهکارهای بهبود جذب دانشجوی خارجی چیست؟

شرکت در نمایشگاه‌های جذب دانشجویان خارجی در اقصی نقاط دنیا، رایزنی با سفیران ایران در کشورهای مختلف دنیا و برگزاری نشست‌های مختلف با مسئولین کشورهای مختلف، ایجاد بورسیه‌های مختلف از طریق وزارت علوم ایران یا وزارت امور خارجه برای جذب و معرفی نخبگان کشورهای مختلف به دانشگاه‌های ایران، ساماندهی شرکت‌ها و کارگزارهای جذب دانشجویان خارجی و تشویق آنها به منظور جذب از سایر نقاط دنیا نه فقط کشورهای همسایه از جمله راه کارهای بهبود ساز و کار جذب دانشجویان خارجی است.

* راه اندازی سامانه جذب دانشجویان بین المللی در دانشگاه محقق اردبیلی برای بین المللی شدن دانشگاه چه اقداماتی لازم است و دانشگاه محقق اردبیلی چه اقداماتی انجام داده است؟

علاوه بر ارتقای سطح علمی دانشگاه و افزایش مقالات و کتب علمی قابل استناد، ثبت اختراعات در سطح جهانی، کسب رتبه‌های بالا در نظام‌های مختلف رتبه بندی بین المللی، یک سری اقدامات زیربنایی نیز لازم است.

در این راستا دانشگاه محقق اردبیلی با توسعه اداره امور بین الملل از طریق اختصاص ساختمان جداگانه، افزایش تعداد کارکنان این بخش، ایجاد اداره امور کنسولی جهت انجام مراحل صدور ویزا و اقامت این دانشجویان، همچنین اخذ مجوز مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان «آزفا» و راه اندازی سامانه جذب دانشجویان بین المللی اقداماتی انجام داده است.

در حال حاضر معاونت‌های مختلف دانشگاه در حال تدوین برنامه‌های مختلف دانشجویی، فرهنگی و تربیتی برای این دانشجویان هستند که با برگزاری دوره‌ها و اردوهای مختلف فرهنگ اصیل ایرانی – اسلامی را بهتر به آنها منتقل کنند. قدم بعدی احداث خوابگاه دانشجویان بین الملل و همچنین اخذ مجوز راه اندازی پردیس بین الملل دانشگاه است که در دستور کار قرار دارد.

* مهمترین سیاست‌ها، مقررات و قوانین جذب دانشجویان خارجی چیست؟

امروزه اهمیت تبادل دانشجویان در عرصه بین المللی بر کسی پوشیده نیست و در همین راستا رقابت شدیدی بین کشورهای مختلف در جذب دانشجو وجود دارد. هر کشوری که چشم انداز ماندگاری برای دانشگاه و آموزش عالی خود از حیث علمی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی قائل است وارد این رقابت بین المللی می‌شود.

با در نظر گرفتن مزیت‌های عنوان شده ایران که دانشگاه‌هایی در تراز بین المللی دارد و آموزش عالی آن مزیت‌ها و ظرفیت‌های زیادی دارد وارد این رقابت شده است تا به جایگاه مطلوبی در مرجعیت علمی برسد و در گسترش زبان فارسی نیز تأثیرگذار باشد. سیاست کنونی کشور جذب دانشجویان از همه کشورهای دنیا و بعبارتی تنوع ملیتی است.

* در شرایط جهانی شدن اقتصاد، فرهنگ و فناوری نقش دانشجویان خارجی در تولید علم و تسهیل فناوری چیست؟

همانطوری که عنوان شد تقویت مرجعیت علمی‌، رشد دیپلماسی عمومی و گسترش زبان فارسی سه علت اصلی جذب دانشجوی بین الملل است.

رسیدن به مرجعیت علمی، یعنی توجه دنیا نسبت به علم ایران و پذیرش مرجعیت ایران در حوزه علم و دانش‌، مرهون حضور دانشجویان بین الملل در دانشگاه‌های ایران است چرا که هر کدام از این دانشجویان صاحب مقالات علمی یا شرکت‌های دانش بنیان هستند و می‌توانند با نقش آفرینی در عرصه دانش و فناوری کشور ایران را سردمدار علم و دانش کنند و در تولید علم که همان مرجعیت علمی است مؤثر باشند.

* وضعیت موجود دانشجویان بین الملل در ایران و در اردبیل رو بفرمائید؟

در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو از بیش از ۹۰ ملیت در ایران مشغول به تحصیل هستند که با وجود رشد خوب نسبت به گذشته، هدف گذاری روی جذب بیش از ۲۵۰ هزار دانشجو در یک بازه زمانی ۵ ساله در کل کشور در نظر گرفته شده است.

دانشگاه محقق اردبیلی نیز همراستا با سیاست‌های بالادستی از سال ۱۴۰۱ به صورت جدی به موضوع جذب دانشجویان خارجی وارد شد که حاصل آن جذب بیش از ۱۷۰۰ دانشجوی خارجی از کشورهای عراق، سوریه، نیجریه و ترکیه بوده است.

* دانشجویان خارجی در اردبیل در چه رشته‌هایی تحصیل می‌کنند؟

دانشجویان خارجی در رشته‌های مختلف موجود در دانشگاه تحصیل می‌کنند که پرتقاضاترین آنها به ترتیب رشته‌های مدیریت بازاریابی و ارتباطات ورزشی، مدیریت بازرگانی، مدیریت آموزشی، اقتصاد توسعه و برنامه ریزی، زبان و ادبیات عربی، مدیریت کسب و کار مالی، روانشناسی تربیتی، آموزش زبان انگلیسی، مطالعات منطقه‌ای گرایش خاورمیانه و شمال آفریقا، جغرافیا و برنامه ریزی شهری، آمار ریاضی، مدیریت سازمان‌ها و باشگاه‌های ورزشی، مهندسی عمران، زیست شناسی سلولی-مولکولی، تاریخ، روانشناسی عمومی، مهندسی مکانیک تبدیل انرژی، مهندسی کامپیوتر و شیمی تجزیه هستند.

اگر به ترتیب دانشکده‌ها از پرتقاضاترین به کم تقاضاترین عنوان کنیم دانشکده علوم اجتماعی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشکده علوم، دانشکده فنی و مهندسی و دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی قرار دارند.

* انگیزه حضور دانشجویان خارجی در اردبیل چیست؟

تبادل دانشجویان در عرصه بین المللی موضوع جدیدی نیست و سال هاست کشورهای مختلف به علت نقش راهبردی دانشجویان دنیا در گسترش دیپلماسی علمی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی به اعزام دانشجویانشان به کشورهای مختلف دنیا و پذیرش دانشجویان از کشورهای مختلف دنیا اقدام می‌کنند.

کشور ایران با توجه به داشتن دانشگاه‌های همتراز با دانشگاه‌های معتبر دنیا مقصد بسیاری از دانشجویان از جمله دانشجویان کشورهای دوست و همسایه است.

علاوه بر این، ظرفیت پذیرش دانشجویان در بعضی کشورها مثل عراق به خصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی بسیار پایین است و به همین علت بسیاری از دانشجویان این کشورها برای تحصیل در مقاطع بالاتر که امکان آن در کشور خودشان مهیا نیست به دانشگاه‌های برتر کشورهای دیگر از جمله ایران می آیند. به علت قرابت فرهنگی و تاریخی بسیار زیاد بین ایران و عراق و با توجه به مسلمان بودن دو کشور، ایران اولین مقصد تحصیل برای دانشجویان عراقی و حتی سوری است.

هزینه تحصیل و زندگی در ایران نیز برای این دانشجویان به نسبت پایین است و علاوه بر آن جاذبه‌های تاریخی و گردشگری فراوانی وجود دارد که در کنار تحصیل می‌تواند از بعد تفریحی هم حائز اهمیت باشد و در کنار آن نزدیکی به ایران برای کشورهای همسایه از دیگر مزیت تحصیل در ایران برای آن هاست.

* کلام آخر؟

به نظر می‌رسد امروزه کشورها با ارتقای سطح همکاری‌ها و تبادلات بین المللی علمی نه تنها مشروعیت جانبی و منزلت اجتماعی کسب می‌کنند بلکه به نوسازی اقتصاد و کارآمدی فناوری خود مدد می‌رسانند.

یکی از ابعاد بین المللی سازی، ارتقای هویت ملی است و این ابزاری است برای معرفی زبان و فرهنگ ملی کشورها در عرصه بین المللی است تا کشورها بتوانند از راه گسترش آموزش عالی در قلمرو بین المللی از وابستگی صرف به کشورهای غربی بکاهد.

حضور دانشجویان با زبان‌ها، قومیت‌ها، نژادها، فرهنگ‌ها و سطح اجتماعی-اقتصادی متفاوت در دانشگاه‌های ایران، سابقه‌ای طولانی دارد. استفاده از این تجربه در انسجام و انطباق سریع‌تر دانشجویان بین المللی می‌تواند دانشگاه‌های ما را محل مطلوبی برای پذیرش دانشجویان از کشورها و فرهنگ‌های دیگر کند.

بین المللی شدن دانشگاه‌ها و جذب دانشجویان بین المللی مزیت‌های گوناگونی برای کشور و نظام آموزش عالی ایران دارد. از جمله این مزایا، بهبود کیفیت دانشگاه، دستیابی به مرجعیت علمی، افزایش تعامل فرهنگی - اجتماعی، جذب نخبگان علمی، افزایش سرمایه‌های اجتماعی، اشتغالزایی و درآمدزایی ارزی، توسعه دامنه نفوذ فرهنگی و ایجاد امنیت پایدار در منطقه و در نهایت افزایش قدرت نرم کشور است و این فارغ التحصیلان غیر ایرانی می‌توانند سفیران و مبلغان نظام آموزشی ایران به شمار روند.

کد خبر 6089261

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد آذربایجان‌شرقی و شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس 
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • روز ماما در سال ۱۴۰۳ چه روزیه + تاریخ، معرفی رشته مامایی و بازار کار
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • ۲۰ هزار جوان قمی عضو جمعیت هلال‌احمر هستند
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: عدالت آزمونی در سازمان سنجش تحقق پیدا کرده است
  • عبدالحسین خسروپناه: عدالت آزمونی در سازمان سنجش تحقق پیدا کرده است
  • رئیس سازمان سنجش: کنکور در سلامت کامل برگزار شد