Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی فرمانداری تالش حاکی است که مسعود الماسی امروز در جلسه بررسی مشکلات تولید و صادرات کیوی در فرمانداری تالش اظهار کرد: برداشت زودتر از موعد کیوی به نهال آن نیز صدماتی وارد می کند که در درازمدت تاثیرات آن قابل ملاحظه است و بهره برداران از این منظر دچار خسران و زیان می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: پس از بررسی‌های تخصصی و فنی، ۱۵ مهرماه جهت آغاز صادرات کیوی تعیین شده و دانشگاه استان نیز به عنوان مرجع علمی در فرآیند بررسی و تعیین زمان، کمک و راهنمایی کرده‌ و در این تصمیم منافع تولیدکنندگان و صادرکنندگان لحاظ شده است.

فرماندار تالش نیز در این جلسه گفت: فرآیند تولید، بسیار دشوار و نیازمند حمایت ویژه است و سیاست دولت، حمایت از تولید و اشتغال پایدار به ویژه با موضوع کشاورزی و اشتغال پایدار روستایی است.

سید عیسی مهدوی افزود: محصول کیوی تابع بازار عرضه و تقاضاست و بهره برداران آن باید در مراحل تولید، برداشت، انبار و صادرات بر کیفیت محصول و سیاست گذاری مناسب در بسته بندی، کنترل حجم صادرات و بازارهای هدف، دقت و توجه ویژه داشته باشند.

نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: با توجه به مراجعات و مکاتبات متعدد مرتبط با مشکلات کیوی، لزوم تشکیل جلسه حاضر با هدف بررسی و ارائه راهکار حل مشکلات این محصول در تالش که قطب تولید کیوی است، محسوس بود.

حسن محمدیاری افزود: در فرآیند تولید تا فروش و صادرات کیوی بیشترین آسیب از محل واسطه گری و از جانب واسطه ها متوجه تولید کنندگان این محصول می شود و فایده تشکیل چنین جلساتی، تقابل نظرات و توافق جمعی است.

بر اساس این گزارش؛ در این جلسه مقرر شده است تا سردخانه داران تالش با هماهنگی جهاد کشاورزی این شهرستان در اسرع وقت به تهیه آنالیز قیمت پیشنهادی نگهداری محصول کیوی اقدام و طبق مفاد مصوبه مربوطه اقدام و رونوشتی از آنالیز را به فرمانداری ارسال کنند.

همچنین نمایندگان باغداران، سردخانه داران، صادرکنندگان و صاحب نظران صنعت کیوی نسبت به برگزاری جلسه مشترک با هدف بررسی مشکلات و موانع سر راه تولید تا فروش و صادرات کیوی تشکیل و برآیند جلسه را جهت اقدام بعدی به فرمانداری ارسال کنند.

علاوه بر آن با توجه به درخواست نمایندگان باغداران و صادرکنندگان کیوی مبنی بر تغییر تاریخ شروع صادرات این محصول از ۱۵ مهر به ابتدای این ماه، در این خصوص با سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان گیلان مکاتبه کنند.

۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر در گیلان در تولید کیوی فعالیت دارند و تالش با ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار اراضی زیر کشت، بزرگترین تولیدکننده کیوی گیلان است و پس از آن شهرستان های رودسر و آستارا در رتبه های بعدی قرار دارند و در سال گذشته ۹۷ کامیون بار کیوی شامل ۲ هزار تن محصول، از مرز آستارا واقع در غرب استان صادر شده بود.

شهرستان تالش با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و با بخش های مرکزی، اسالم، حویق و کرگانرود در ۱۱۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی توسعه صادرات برداشت محصول بازار محصولات تجارت گیلان تالش صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی توسعه صادرات برداشت محصول بازار محصولات تجارت گیلان تالش صادرات غیر نفتی وزارت جهاد کشاورزی توسعه صادرات برداشت محصول بازار محصولات تجارت گیلان تالش صادرات غیر نفتی جهاد کشاورزی صادرات کیوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۶۰۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد گفت: برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است و برای سلامت قلب و بسیاری از دستگاه‌های بدن مفید است.

محمود شبان در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه با فرا رسیدن فصل بهار، برداشت برگ انگور از تاکستان‌های خلیل‌آباد آغاز شد، اظهار کرد: هرساله از ابتدای اردیبهشت‌ماه برگ‌های انگور چیده شده و بعد از بسته‌بندی به سایر استان‌ها به خصوص تهران برای تهیه دلمه و سایر صنایع مانند کنسرو برگ و استفاده دارویی ارسال می‌شود.

وی با بیان اینکه همزمان با فرا رسیدن فصل بهار، برداشت برگ انگور از تاکستان‌های خلیل‌آباد آغاز می‌شود، تصریح کرد: به دلیل ارزش دارویی، غذایی برگ مو و افزایش متقاضی آن در بازارهای داخلی هر سال میزان برداشت آن بیشتر می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلیل‌آباد خاطرنشان کرد: در این راستا چندین مرکز جمع‌آوری دایر شده است که همه روزه ۲۰ کامیون به میزان ۲۰ تن از شهرستان بارگیری می‌شود که این امر منجر به ایجاد اشتغال در روستاها به مدت ۵۰ روز و در هر روز ۸۰۰ نفر شده است.

وی ادامه داد: چیدن برگ درخت انگور باعث توزیع صحیح و منظم مواد غذایی در اندام‌های بوته مو و به منظور تهویه بیشتر و جلوگیری از فعالیت سفیدک و پوسیدگی خوشه می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه ۸۵ درصد مردم شهرستان خلیل‌آباد، کشاورز هستند، اظهار کرد: خلیل‌آباد دارای ۵۷۲۷ هکتار تاکستان‌های انگور است و ۸۵ درصد باغات خلیل‌آباد زیر کشت انگور قرار دارد.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد از این شهرستان به عنوان مهمترین قطب تولید انگور نام برد و گفت: ۸۰ درصد انگور تولید شده شهرستان به کشمش تبدیل شده و باقی برای تازه خوری به کشورهای همسایه و سایر استان‌های کشور صادر می‌شود.

وی افزود: باغات انگور این منطقه دارای شرایط ویژه‌ای از نظر کمی و کیفی هستند به نحوی که انگور تولید شده دارای لطافت خاصی بوده و درآمد اصلی مردم از تولید انگور و کشمش است.

شبان افزود: برداشت انگور شهرستان از دهم تیرماه از سطح باغات شروع می‌شود، در خلیل‌آباد بیش از ۳۰ رقم انگور شناسایی شده است که مهمترین ارقام آن شامل پیکامی و عسکری معمولی است.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد از ترکمن ۴، لعل، ریش بابا، صاحبی، رزقی، یاقوتی، فخری، مسکه، طرقی، خلیلی و ارقام تجاری جدید که برای تازه خوری و تهیه مویز و تیفی استفاده می‌شود نام برد و گفت: سطح زیر کشت انگور در خراسان رضوی نزدیک به ۲۲ هزار هکتار با میانگین تولید ۲۱ تن در هکتار بوده که بیشتر سطح زیر کشت آن مربوط به خلیل‌آباد است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل
  • از برداشت موز تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد