Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@08:52:47 GMT

انتخابات آمریکا چه تاثیری بر بازار نفت دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۶۲۵۴۹

انتخابات آمریکا چه تاثیری بر بازار نفت دارد؟

رییس دفتر مطالعات انرژی وین گفت: بازار نفت این نگرانی را دارد که در صورت پیروزی احتمالی دمکرات ها در انتخابات آمریکا، فعالیت تولید شیل، کند شود.

به گزارش مشرق، فریدون برکشلی، رئیس دفتر مطالعات انرژی وین با اشاره به اینکه نفت شیل هم به پیچیدگی معادلات بازار نفت در شرایط کنونی افزوده است، گفت: تا زمانی که شیل محدود به بازار داخلی آمریکا بود، تولید کنندگان نفت خام‌های متعارف را خیلی نگران نمی‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما زمانی که شیل، به تولید ۱۰ میلیونی رسید و شروع به دست اندازی به بازارهای سنتی نفت خام‌های متعارف کرد، دیگر مطلقاً قابل تحمل نبود.

وی افزود: در واقع پیوند امروزی اوپک و غیر اوپک، مدیون ظهور شیل است. نفت شیل از خط قرمز اوپک و اوپک پلاس تجاوز کرد. در چنین شرایطی پاسخ اوپک پلاس، آغاز جنگ قیمتی بود که بر اساس آن قیمت از مرز ۶۰ دلار آن قدر دور بماند که بخش مهمی از تولید شیل از دسترس خارج شود. در عین حال قیمت آن چنان پایین هم نیاید که تولید کنندگان نفت خام‌های متعارف را با بحران‌های اقتصادی و مالی جدی روبرو سازد.

بیشتر بخوانید: شرکت نفت یمن از اتمام کامل ذخیره سوخت در بندر الحدیده خبر داد توافق ایران و چین چطور منطقه را تحت تأثیر قرار می‌دهد؟ خسارت شدید طوفان به صادرات انرژی آمریکا

حساسیت اوپک به افزایش سطح ذخیره سازی نفت

این کارشناس بین المللی بازار نفت اظهار داشت: باید بررسی کرد که تحت شرایط کنونی بازار، میزان مصرف چقدر است. چه میزان از نفتی که بازار جهانی عرضه می‌شود، واقعاً مصرف می‌شود و چه میزان ذخیره سازی می‌شود. اوپک نسبت به سطح ذخایر، حساسیت بالایی دارد. بنابراین هدف مهم اوپک پایین آوردن متوسط سطح ذخایر در سطح متوسط پنج ساله گذشته است.

برکشلی با بیان اینکه اطلاعات دبیر خانه اوپک، حکایت از آن دارد که متوسط سطح ذخیره سازی ها، اندکی کاهش یافته است، ادامه داد: اوپک پلاس مدتی است که رصد و پیگیری شرایط بازار بین المللی را به صورت اجلاس‌های وزارتی ماهانه برگزار می‌کند. چنین اقدامی در تاریخ اوپک، فقط در دهه ۱۹۸۰ میلادی، مدت کوتاهی در اوایل دهه ۱۹۹۰ در جریان بود که اوپک با بحران‌ها و تلاطم‌های سخت سیاسی مواجه بود.

نفت ارزان در سبد چینی‌ها

به گفته رئیس دفتر مطالعات انرژی وین قیمت‌های پایین از یکسو وکاهش هزینه حمل و نقل دریایی از سوی دیگر، برخی از کشورهای مصرف کننده را به خرید بیشتر نفت ترغیب کرده است. این رویه در چین و کشورهای منطقه آ. سه. آن بیش از بقیه کشورهاست.

وی توضیح داد: در عین حال هم گزارشات دبیرخانه اوپک، به دو موضوع توجه کرده است؛ اول اینکه، کاهش جهانی تقاضا، کمتر از آن سطحی است که در ابتدای شیوع کرونا، برآورد شده بود. به این ترتیب که در سه ماهه اول ۲۰۲۰ میلادی، برآوردها از کاهش تقاضا در سطح ۳۰-۲۵ میلیون بشکه در روز، دور می‌زد. برآوردهای کنونی، بر روی کاهش تقاضا در سطح ۱۲-۱۵ میلیون بشکه در روز متمرکز است. دوم اینکه، بازگشت اقتصاد و زندگی به شرایط نسبتاً عادی، سریع‌تر از ارزیابی‌های اولیه اتفاق افتاده است. اگر چه هنوز هم برآوردهای قطعی دشوار است، اما شرایط در کانون‌های عمده مصرف نفت، مانند چین، آسیای جنوب شرقی، اروپا و تا حدی هم آمریکا، امیدواری برای بازگشت تدریجی به شرایط نسبتاً عادی را تقویت کرده است.

خودکفایی در انرژی به هر قیمتی

برکشلی با اشاره به اینکه عامل مهم دیگری که کمتر به آن توجه می‌شود، آینده انتخابات آمریکا و بازگشت بحث امنیت عرضه است، تصریح کرد: ترامپ در استراتژی انرژی و خودکفایی آن، مسیری را ادامه داد که سال‌ها قبل دیک چینی، معاون بوش پسر، طراحی کرده بود. خود کفایی انرژی به هر قیمتی و به هر هزینه‌ای.

وی گفت: تولید نفت شیل با هزینه و آسیب‌های پرهزینه و بعضاً غیر قابل جبران زیست محیطی همراه است. در حقیقت آنچه که امروز از تولید و عرضه شیل حاصل می‌شود، به ناچار در سال‌های بعد صرف اصلاح و جبران خسارات ناشی از فرایند کراکینگ می‌شود.

طبق اظهارات رئیس دفتر مطالعات انرژی وین بازار این نگرانی را دارد که در صورت پیروزی احتمالی دمکرات‌ها، فعالیت تولید شیل، کند شود.

قیمت کمتر از ۵۰ دلار باقی می‌ماند

برکشلی در پاسخ به پیش بینی نرخ قیمت نفت در آینده نیز توضیح داد: احتمال اینکه در طول ماه‌های باقیمانده ۲۰۲۰، قیمت جهانی نفت بتواند، رقم ۵۰ دلار در هر بشکه را رد کند، کم است. اوپک و غیر اوپک، در بیرون راندن شیل از بازار هم راستا هستند. البته این بدان معنا نیست که اوپک پلاس بخواهد یا حتی بتواند نفت شیل را از صحنه صنعت جهانی نفت خارج کند.

وی افزود: این جنگ سهمیه‌ها را ما در دهه ۱۹۸۰ هم با نفت تازه وارد نروژ در بازار داشتیم. شیل هم باید بتواند تا به قاعده بازی کند. سهم بازار برای نفتی‌ها مثل حق حاکمیت ملی است. جنگ بر سر سهم بازار واقعی و جدی است. در درون اوپک، یک جنگ سهمیه مابین عربستان و عراق خواهد بود و یک جنگ سهمیه دیگر بین اوپک و غیر اوپک.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قرارداد ایران و چین نفت شیل عراق ترامپ نروژ چین بازار نفت عربستان انتخابات آمریکا اوپک اروپا آمریکا اوپک پلاس بازار نفت نفت شیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۶۲۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برق خورشیدی بالکنی راهکار نوین آلمان برای انرژی سبز

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، این طرح که «بالکن خورشیدی» نام دارد یک دهم خروجی پنل‌های پشت بامی برق تولید می‌کند، اما اگر صاحبخانه قصد نقل مکان به خانه دیگری را داشته باشد می‌تواند آن را با خود ببرد.

محبوبیت این سامانه‌های خورشیدی پلاگین روی بالکن‌ها در میان آلمانی‌هایی که در آپارتمان‌های کوچک‌تر زندگی می‌کنند، هر روز بیشتر می‌شود.

تاکنون بیش از ۴۰۰ هزار دستگاه از این نوع در بالکن خانه‌های آلمانی نصب شده و فقط در سه ماهه اول سال جاری بیش از ۵۰ هزار دستگاه از آن به فروش رفته است.

آلمانی‌ها از فرهنگ خورشیدی قویبرخوردارند، مردم می‌خواهند بخشی از تلاش برای گذار به سوی انرژیپاک باشند که جهان برای کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای روی آن متمرکز است.

هنگامی که پنل‌های خورشیدیپشت بامی برای اولین بار در دهه ۲۰۰۰ عرضه شد، دولت این کشور ورود انرژی اضافی به شبکه را مجاز دانسته و قیمت ثابتی برای آن تعیین کرد که موجب، استقبال عموم از تولید برق خورشیدی خانگی شد. این مورد در مورد پنل خورشیدی پشت بامی است، اما گزینه بالکن خورشیدی حتی ساده‌تر است.

بالکن خورشیدی چیست؟

راه حل بالکن خورشیدی شبیه به سیستم خورشیدی پشت بامی است، اما بسیار کوچکتر. بالکن خورشیدی به جای آرایه‌ای از پنل ها، حداکثر از دو پنل دارد که به طور مستقیم به یک پریز برق متصل می‌شود.

اگرچه توان خروجیاین سامانه بالکنی یک دهم تولید برق پنل‌های پشت بامی است، اما بزرگترین مزیتآن برای کاربران سهولت استفاده است. برخلاف سیستم پشت بامی که برای نصب به افراد حرفه‌ای نیاز دارد، یکسامانه خورشیدی بالکنی متشکل از پانل‌ها و یک سازه نصب است و هر کسی می‌تواند با استفاده از دستورالعمل‌های ارائه شده آن را مونتاژ کند.

خانه‌هایی که به دلیل حفاظت از میراثیا مسائل سایه نمی‌توانند پنل خورشیدی پشت بامی نصب کنند می‌توانند از بالکن خورشیدی برای تولید برق بهره‌مند شوند. حتی افرادی که صاحب خانه نیستند نیز می‌توانند این راه حل را اتخاذ کنند، زیرا هزینه آن یارانه است و می‌توانند هنگام نقل مکان به خانه دیگری آن را با خود ببرند.

ساختمان‌های آپارتمانی هنوز درک دقیقی از نحوه توزیع انرژی و مزایای استفاده از راه‌حل پشت بامیندارند، اما راه‌حل برق خورشیدی بالکنی به این موضوع نیزمی پردازد. مقامات این کشور در حال بررسی اجازه نصب سیستم‌های چهار پنلی برای بالکن‌های بزرگ‌تر هستند.

در حالی که اتحادیه اروپا از این فناوری استقبال کرده است، اما تعدادی از کشور‌های عضو چندان اقبالی به آن نشان نداده اند. اتریش، فرانسه، ایتالیا و لهستان این راهکار را پسندیده اند، اما کشور‌هایی مانند بلژیک نگران میزان ورود زیاد برق خانگی این سامانه‌ها به شبکه هستند و ترجیح می‌دهند کنترل بیشتری را بر تولید کنندگان خانگی داشته باشند و مانع از فروپاشی شبکه برق به دلیل ورودی زیاد شوند.

آلمان، از سوی دیگر، نگرانی از این مساله ندارد. کارشناسان می‌گویند خروجی این سیستم‌های بالکنی آن قدر کم است که از نظر شبکه برق اصلی قابل اغماض است.

نکته جالب اینجاست سامانه خورشیدی بالکنی برای افرادی که نمی‌خواهند برق تولیدی خود را به شبکه وارد کنند، امکان ذخیر سازی دارد و ساکنان خانه، فقط خودشان از آن بهره مند می‌شوند.

خانواده‌های کم جمعیت که روز‌ها خانه نیستند می‌توانند با استفاده از اپلیکیشن بر تولید برق بالکنی خود نظارت کرده و شب‌ها آن را برای کاهش هزینه‌های قبض برق خود مصرف کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور
  • افزایش ۶۲ درصدی تولید انرژی در نیروگاه ری
  • بریتانیا در یک قدمی شبکه برق بدون کربن
  • تبدیل دریاچه‌ها به نیروگاه‌های عظیم تولید برق
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • ریزش نرخ دلار چه تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی گذاشت؟
  • برق خورشیدی بالکنی راهکار نوین آلمان برای انرژی سبز