Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان ؛احمدرضا لاهیجان زاده  در جلسه کمیته مدیریت احیاء تالاب انزلی در خصوص ساماندهی پسماند و جلوگیری از نفوذ آن به چرخه اکولوژیکی بیان داشت: برای سال آتی یک هزار میلیارد تومان با اولویت استان های ساحلی  در ارتباط با بحث پسماند در قانون بودجه لحاظ شده است.

وی با قدردانی از استاندار گیلان به سبب پیگیری های مستمر در راستای تحقق اهداف توسعه محور زیست محیطی، تالاب انزلی و صیانت از آن را امری مهم خواند و به طرح جامع هفت ساله احیاء تالاب انزلی اشاره و بر لزوم پیگیری مستمر دستگاه های اجرایی مرتبط با اجرای آن در جهت تامین اعتبار و اجرا تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: برای صندوق ملی محیط زیست، فعالیت های گسترده ای در نظر گرفته شده که امیدواریم گیلان از این ظرفیت استفاده کند.

لاهیجان زاده،  ساحل خواری و زمین خواری را از جمله معضلاتی خواند که دولت برای مقابله با آنها عزمی جدی دارد و پایش هوایی تالاب انزلی که برای اولین بار در کشور در این وسعت به اجرا می رسد را پروژه ای بزرگ و جامع دانست که اطلاعات حاصل از آن می تواند در برنامه ریزی های کلان تاثیرگذار باشد.

راه‌حل‌ها برای نجات تالاب انزلی، متناسب با زیست‌بوم منطقه باشد

استاندار گیلان نیز با تأکید بر اینکه راه‌حل‌ها برای نجات تالاب بین المللی انزلی، باید متناسب با زیست‌بوم منطقه باشد، جلب مشارکت جوامع محلی و گروه‌های مدنی را گامی در مسیر صیانت از این پهنه آبی دانست و گفت: دستگاه‌های اجرایی مرتبط با احیاء تالاب، پیشرفت کارهای محوله را به‌طور منظم گزارش دهند.

ارسلان زارع اظهار کرد:  تالاب انزلی به عنوان یکی از مهم‌ترین تالاب‌های جهان علاقمندان به حوزه طبیعت، محیط زیست و مورد توجه جدی مردم است و یکی از ظرفیت‌های خدادادی برای گیلان به شمار می رود.

وی با اشاره به اینکه اکوسیستم کم نظیر تالاب انزلی با حدود ۲۰ هزار هکتار وسعت و به سبب دارا بودن ۱۸۹ گونه پرنده، ۵۲ گونه انواع ماهی و صدها گونه گیاهی در کنار چشم‌انداز طبیعی برای گردشگران جذابیت بالایی دارد ،تصریح کرد: این تالاب همچنین مکانی برای اشتغال و معیشت مردم منطقه است و احیاء و صیانت از آن به عنوان یک ظرفیت ملی و جهانی اهمیت زیادی دارد.

زارع،  حفاظت از تالاب‌ها را تلاشی در جهت حفظ این پهنه ارزشمند خواند و خاطرنشان کرد: دولت طی دو سال اخیر در جهت احیاء تالاب انزلی اهتمام خاص داشته و در اواخر تیرماه سال جاری؛ سومین جلسه ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالاب‌های کشور به ریاست معاون اول رئیس جمهوری تشکیل و در آن گزارشی در خصوص برنامه ها و اقدامات طرح جامع هفت ساله احیاء تالاب انزلی ارائه شد.

وی افزود: این طرح جامع با اعتباری بالغ بر دو هزار و ۵۵۸ میلیارد تومان در راستای احیاء مجدد و جلوگیری از مرگ تالاب انزلی تصویب و ابلاغ شده که طبق مصوبه یاد شده دستگاه های اجرایی ذیربط مکلفند منابع اعتباری لازم برای اجرای پروژه های مصوب را با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور، در بودجه سنواتی خود پیش بینی نمایند.

زارع تصریح کرد: سازمان‌های مربوطه در این حوزه باید با رویکردی ملی در کنار هم بکوشند؛  تا بتوانیم از روند تخریب این تالاب بین‌المللی جلوگیری کنیم.

نماینده عالی دولت در گیلان ، کاهش عمق تالاب انزلی، تخلیه فاضلاب‌های صنعتی، خانگی، زباله‌ها و نخاله‌ها در تالاب، انباشت  رسوبات و وجود گیاه مهاجم سنبل آبی و دیگر گیاهان مضر را از جمله تهدیدات حیات تالاب انزلی عنوان و  تصریح کرد: برای مدیریت هریک از این چالش ها، نیازمند استفاده از ظرفیت های مردمی در چارچوب‌های قانونی و اجرای پروژه ها در طرح جامع مدیریت تالاب هستیم.

وی گفت: یکی از الزامات برای احیای تالاب انزلی ، برقراری پیوند بیشتر بین مردم و این تالاب است ضمن آنکه تمامی راه حل ها برای نجات تالاب، باید متناسب با زیست بوم منطقه تعریف شود و از ظرفیت های موجود از جمله بخشداران، دهیاران و گروه‌های مدنی برای احیاء تالاب بهره مند شد.

 زارع در ادامه با تاکید بر لزوم تکمیل طرح کاداستر (حدنگاری)  افزود: برای اجرای این طرح مهم افزون بر پنج میلیارد تومان مورد نیاز است که دو میلیارد تومان آن از بودجه استان تامین می شود.

وی یادآور شد: برخی اقدامات کوتاه مدت برای احیای تالاب انزلی می تواند در بهبود زندگی مردم تاثیرگذار باشد زیرا در فصول مختلف به ویژه هنگام بارندگی‌ها، شاهد آبگرفتگی در محدوده زندگی مردم هستیم که انجام لایروبی ها این معضل را تا حدی کاهش می دهد.

زارع،  تعیین محدوده تالاب را از جمله دغدغه های مردم و مسئولان خواند و با بیان اینکه برنامه های خوبی  در حوزه مدیریت پسماند استان تدوین و اجرا شده ، بر لزوم استمرار این فعالیت ها تاکید و اضافه کرد : برای ساماندهی دو رودخانه زرجوب و گوهررود رشت، پیش‌بینی‌هایی صورت گرفته که امیدواریم تا فصل بهار سال آینده، به مرحله اجرا گذاشته شود.

وی به سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تأکید کرد که پیگیری های لازم در خصوص افزایش میزان اعتبار تخصیص ردیف اعتباری احیای تالاب انزلی با اولویت طرح جامع را انجام دهد.

استاندار گیلان همچنین به موضوع جمع آوری گیاهان مزاحم تالابی نیز اشاره و بیان کرد: مبلغی از اعتبارات استان برای اختصاص به اجرای این مهم پیش بینی شده است.

نماینده مردم شهرستان صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی نیز در سخنانی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای ساماندهی حوزه آبخیز صومعه سرا اظهار داشت: تمامی رودخانه های این شهرستان ساماندهی شده اند.

کاظم دلخوش با بیان اینکه تله رسوب‌گیر به تنهایی نمی تواند از ورود و انباشت زباله و رسوبات به حوزه آبخیز جلوگیری کند، رهاسازی زباله از سوی مسافران ، ورود آلاینده های دیگر رودخانه ها و نیز ورود لاشه حیوانات از سوی برخی افراد به بسترهای آبی تالاب را از جمله معضلات مهمی خواند که نیازمند مدیریت اثرگذار است.

وی خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت جامعه محلی برای صیانت از تالاب استفاده بیشتری صورت گیرد.

دلخوش در خاتمه بر لزوم مشخص شدن وضعیت کاداستر(حدنگاری) در حاشیه تالاب تاکید کرد و از مدیران حوزه های مرتبط با تالاب خواست نسبت به پیگیری مطالبات این پهنه در کشور اهتمام ورزند.

گیلان دارای بیش از ۳۰ هزار هکتار پهنه تالابی است که افزون بر ۲۴ هزار هکتار آن، ۸۰ درصد در قالب سه تالاب (انزلی ، امیرکلایه و بوجاق ) تحت عنوان کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است؛ این پهنه‌ها زیستگاه بیش از ۳۰۰ گونه پرنده به خصوص پرندگان مهاجرند که هر ساله هزاران پرنده مهاجر بخشی از چرخه زندگی خود را در این استان سپری می‌کنند.

تالاب‌های استان گیلان، زیستگاه مناسب برای بیش از ۶۰ گونه ماهی را فراهم ساخته‌اند.

برچسب‌ها استانداری گیلان تالاب انزلی گیلان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استانداری گیلان تالاب انزلی گیلان استانداری گیلان تالاب انزلی گیلان احیاء تالاب انزلی میلیارد تومان تالاب ها طرح جامع بر لزوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۶۴۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پسماند و پساب مشکل اصلی شهرهای ساحلی

ایسنا/مازندران رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نور چالش اصلی این شهرستان را مانند دیگر استان‌های شمالی، پسماند دانست و گفت: متاسفانه به دلیل بالا بودن سطح آب در شهرهای ساحلی در حوزه پساب‌ها دچار چالش هستیم، البته پایش‌ها توسط همکاران به صورت مستمر انجام می‌شود و برای مکان‌هایی که دچار مشکل هستند جهت مدیریت پساب اخطار صادر می‌شود تا نسبت به سیستم تصفیه فاضلاب اقدام کنند.

یاسر سالار در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: شعار امسال هفته‌ی زمین پاک «مشارکت مردم ایران در برابر پلاستیک و نجات زمین» نامگذاری شده است.

وی با بیان اینکه هر ساله در هفته‌ی زمین پاک برای ایجاد فرهنگ‌سازی هر چه بیشتر در بین آحاد جامعه و خصوصا کودکان و نوجوانان برنامه‌های متنوعی انجام می‌شود، افزود: در روز جهانی زمین با مشارکت جوامع محلی و همکاران محیطبان به صورت‌ نمادین پاکسازی سواحل با هدف فرهنگ سازی انجام می‌شود تا محیط پیرامونی عاری از هرگونه زباله باشد.

رئیس اداره‌ حفاظت محیط زیست شهرستان نور به طرح یک ساعت با محیطبان در مدارس جهت آشنایی دانش‌ آموزان با محیط زیست و پیرامون آن به صورت مستمر را از برنامه‌های فرهنگی دانست و گفت: باید آینده‌ای به دور از زباله داشته باشیم.

سالار افزود: محیط زیست مختص یک اداره و یا نهاد خاصی نیست، بلکه بر اساس اصل ۵۰ قانون اساسی حفظ و حراست از محیط زیست وظیفه همگانی است و در همین راستا دوستداران محیط زیست و رسانه‌ها هم می‌توانند جهت تنویر افکار عمومی بین جوامع محلی برای داشتن زمینی پاک اطلاع رسانی و فرهنگ سازی‌لازم را انجام دهند.

رئیس اداره‌ حفاظت محیط زیست شهرستان نور یادآور شد: مردم می‌توانند با انجام کارهای کوچکی چون رها نکردن زباله در داخل رودخانه‌ها، جوی آب‌، جنگل، دریا و یا جایگزین کردم کیسه پارچه‌ای به جای کیسه نایلونی و خیلی از کارهای دیگر به داشتن محیط زیستی سالم کمک کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود
  • اولویت اولم ادامه همکاری با ملوان است/ قهرمانی حق انزلی‌چی‌ها بود
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال از بودجه مدیریت بحران کشور به استان ایلام
  • رهاسازی پسماند‌ها در رودخانه‌ها امری جبران ناپذیر است
  • ساماندهی لندفیل سراوان ۸۴ درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی
  • رفع تهدیدهای خطرناک زیست‌محیطی؛ اولویت شهرداری کرمان در مدیریت پسماند
  • ۱۸ هزار میلیارد برای اصلاح مسیل و شبکه فاضلاب ایلام اختصاص یافته است
  • ۵۰ میلیارد تومان دیگر به حل مشکلات پسماند گیلان اختصاص یافت
  • پسماند و پساب مشکل اصلی شهرهای ساحلی