Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس تجزیه‌وتحلیل نتایج یک‌جا شده هفت بررسی که با سرپرستی سازمان جهانی بهداشت انجام شده  و روز چهارشنبه ۱۲ شهریور در ژورنال انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است، نشان داد داروهای کورتونی نسبت به دارونما (داروی بی‌تاثیر) خطر مرگ را در افراد دچار بیماری شدید کووید-۱۹ که به اکسیژن اضافی نیاز دارند، در ماه اول بستری حدود یک سوم کاهش می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر مارتین لاندری از دانشگاه آکسفورد که سرپرست یکی از این بررسی‌ها بود، گفت: «این نتایج به معنای این است که گزینه‌های بیشتری برای درمان بیماران وجود دارد. هر چه گزینه‌ها بیشتر درمانی در دسترس باشند، بهتر است.»

دکتر آنتیونی گوردون از امپریال کالج لندن نتایج را «قدمی بزرگ به جلو» خواند، اما افزود:‌ «با اینکه این نتایج امیدارکننده هستند، اما این داروها علاج‌ کامل کرونا نیستند.»

داروهای کورتونی ارزان‌قیمت، به طور گسترده در دسترس هستند و برای دهه‌ها مورد استفاده بوده‌اند. این داروها التهاب را کاهش می‌دهند که در برخی از بیماران کووید-۱۹ در نتیجه واکنش بیش از حد دستگاه ایمنی برای مبارزه با عفونت به وجود می‌آید و باعث بدتر شدن حال بیماران می‌شود.

 این داروها از همان نوع داروهای استروئیدی نیستند که برای افزایش قدرت ورزشکاران استفاده یا سوءاستفاده می‌شوند.

یک بررسی بزرگ در ماه ژوئن (خرداد) به سرپرستی دانشگاه آکسفورد نشان داد که یک داروی استروئیدی به نام دگزامتازون میزان مرگ بیماران کووید-۱۹ بستری‌شده را که نیاز به درمان با دستگاه تنفس مصنوعی داشتند، تا ۳۵ درصد و میزان مرگ در بیمارانی را که اکسیژن اضافی دریافت می‌کردند، تا ۲۰ درصد کاهش می‌دهد. اما دگزامتازون به بیماران با شدت کمتر بیماری کمکی نکرده بود و حتی ممکن است تجویز آن در این مراحل ابتدایی بیماری زیانبار باشد.

پیشرفتی عمده در درمان کرونا| دگزامتازون خطر مرگ را در بیماران شدید کرونا کاهش می‌دهد

نتایجی که در آن هنگام به دست آمد به طور فوری باعث تغییر در مراقبت بیماران شد  و باعث شد بررسی‌های دیگری که در حال آزمایش سایر داروهای استروئیدی یا کورتونی بودند، متوقف شوند تا به بیماران داروی کورتونی دگزامتاوزن داده شود.

این تجزیه‌وتحلیل جدید بر نتایج به دست آمده شش مورد از این بررسی‌ها که به طور زودرس متوقف شده بودند و نیز افراد با بیماری شدید در بررسی آکسفورد متمرکز بود تا معلوم شود آیا همه انواع داروهای کورتونی تاثیر درمانی مشابهی دارند یا نه و نتیجه‌گیری این است که سایر داروهای کورتونی ضد التهاب هم به درمان بیماران کمک می‌کنند.

سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه در توصیه‌های درمانی‌اش تجویز داروهای استروئیدی یا کورتونی را برای افراد با بیماری شدید کووید-۱۹ پیشنهاد کرده است و از طرف دیگر توصیه‌اش برای افراد با شدت کمتر بیماری تجویز نکردن این داروها است.

کد خبر 545862

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: داروهای کورتونی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۶۸۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلمب یک واحد عطاری به دلیل عرضه داروهای مخدر در آبسرد

به گزارش خبرنگار مهر، مجید طیران صبح پنج شنبه در جمع خبرنگاران از پلمب یک واحد عطاری به دلیل عرضه داروهای مخدر در آبسرد خبر داد و اظهار کرد: در بازدید عصرگاهی از تعدادی از واحدهای صنفی سطح شهر آبسرد، تخلف عرضه داروی مخدر و دخالت در امر پزشکی از سوی یک واحد عطاری، برای ناظرین بهداشت و درمان شهرستان کشف و بر اساس قوانین و مقررات پزشکی این واحد صنفی تعطیل و پرونده آن به مراجع قضائی ارسال خواهد شد.

معاون درمان شبکه بهداشت دماوند گفت: پیرو مراجعات، اظهار نگرانی و شکایات خانواده‌ها نسبت به دخالت تعداد معدودی از عطاری‌ها به عرضه و تجویز داروهای مخدر و دخالت در امور تخصصی طبابت و به علت خطرات جبران ناپذیری که این گونه تخلفات برای سلامت جوانان، بیماران و مردم خواهد داشت، تعطیلی این عطاری‌ها کمترین برخورد با آنها خواهد بود.

توکلی، معاون غذا و داروی شبکه بهداشت دماوند نیز با تاکید بر اینکه محل عرضه هر نوع دارو اعم از گیاهی، طبیعی، بیولوژیک و شیمیایی داروخانه‌ها هستند، گفت: عطاری‌ها اجازه فروش و عرضه هیچ گونه دارو یا فرآورده دارویی را ندارند و صرفاً می‌توانند گیاهان دارویی مجاز و غیر سمی را عرضه کنند.

وی افزود: دخالت در امور درمان بیماران نیز منوط به داشتن تخصص و اخذ مجوز فعالیت می‌باشد.‌

وی به مردم شریف توصیه کردند، داروهای مورد نیاز خود را صرفاً از داروخانه‌ها و با مشاوره از پزشک یا دکتر داروساز تهیه نمایند و تاکید می‌شود از خرید هرگونه اقلام دارویی از عطاری‌ها جداً خودداری گردد

کد خبر 6088389

دیگر خبرها

  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • پلمب یک واحد عطاری به دلیل عرضه داروهای مخدر در آبسرد
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا