Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد صاحب الزمانی روز شنبه در نشست خبری که در محل انجمن برگزار شد، افزود: از مسوولان می خواهیم نسبت به تامین کیت های آزمایشگاهی در کشور اقدام کنند زیرا آزمایشگاه ها در تعیین تعرفه و کیت مشکل دارند و ممکن است این مسئله به بحران تبدیل شود.

صاحب الزمانی با بیان اینکه سالانه ۱۵۰ میلیون نفر به آزمایشگاه ها مراجعه می کنند، ادامه داد: حدود دو میلیارد تست در سال انجام می شود و آزمایشگاه های تشخیص طبی ابزاری مهم در بیمار یابی بوده و ارکان آنها بر پایه تعرفه، هزینه ها و درآمدها استوار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی تصریح کرد: آزمایشگاه های تشخیص طبی ۸۰ درصد در کنترل بیماریها نقش دارند و باید مدیریت این آزمایشگاهها نسبت به آئین نامه ها و دستورالعمل در مورد تعرفه های آزمایشگاهی که توسط نهادها انجام می شود، آگاهی داشته باشند و لازم است نظام مراقبت از آزمایشگاه ها تشکیل شود.

صاحب الزمانی با بیان اینکه کیت های آزمایشگاهی وابستگی خارجی دارد و ارز تخصیصی آن باید کارشناسی شود، گفت: لازم است وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با انجمن های مرتبط با آزمایشگاه ها در این زمینه مشورت کند. با توجه به کمیابی کیت، نرخی که برای این وسیله مهم آزمایشگاهی تدوین می شود بدون نظارت بود و قیمت آن مشخص و شفاف نیست به همین دلیل گاهی با بحران در این زمینه مواجه می شویم.

وی تصریح کرد: حدود هشت ماه است که نسبت به نظارت قیمت کیت در وزارت بهداشت مشکل داریم و متولی خاصی در این زمینه وجود ندارد کمیاب شدن کیت، بحران در آزمایشگاها بوجود می آورد و جان مردم و نظام سلامت به خطر می افتد و آزمایشگاه ها نیز نمی توانند پاسخگوی مردم باشند.

صاحب الزمانی اظهار داشت: باید قیمت پایه تست آزمایشگاهی را استخراج کرده و با درآمد و هزینه آنها متناسب باشد و با توجه به نوسانات نرخ ارز و تحریم ها برنامه ریزی شود.

کسب و کارهای مجازی انجام آزمایش مجوز ندارند

رئیس انجمن آسیب شناسی ایران نیز در این نشت خبری گفت: کسب و کارهای مجازی ( شرکت ها و استارت آپ) و تبلیغات آنها برای انجام تست های آزمایشگاهی از جمله کرونا بدون مجوز است و پایه و اساس علمی ندارد ، این شرکت ها نمونه های آزمایشگاهی را جمع کرده و به آزمایشگاهها ارسال می کنند.

فرید کرمی تاکید کرد: افرادی در این استارت آپ ها فعالیت می کنند و با مراجعه به منازل از زبان افراد تست کرونا می گیرند در حالیکه غلط بوده و انجام تست از حلق و بینی باید انجام شود، لازم است در این زمینه اطلاع رسانی گسترده انجام شود تا مردم جانشان را به خطر نیاندارند.

وی اظهار داشت: متاسفانه سازمانهای بیمه گر در این زمینه سکوت کرده اند و آزمایشگاهها نیز متحمل زیانهای بسیاری می شوند.

کرمی با بیان اینکه شورای عالی بیمه تعرفه های آزمایشگاهی را یکسان نمی بیند، افزود: تشخیص زودهنگام بیماری از طریق تست های ازمایشگاهی بسیار مهم است و شورای عالی بیمه باید نگاه ویژه ای در زمینه تعرفه ها داشته باشد در حالیکه بدون در نظر گرفتن بحث کارشناسی نرخ پایین برای تعرفه ازمایشگاهی تعیین می شود و هزینه های مردم بالا می رود.

وی تاکید کرد: بازنگری در شورای عالی بیمه به تعرفه تست های آزمایشگاهی مهم است و باید جیب مردم نیز در نظر گرفته شود.

غلامرضا حمزه لو عضو هیات مدیره انجمن متخصصان علوم آزمایشگاهی نیز در این نشست گفت: تامین منابع برای آزمایشگاه مهم است هر گونه اختلال در این امر تاثیرات جبران ناپذیری برای نظام سلامت دارد، بحث تعرفه های آزمایشگاهی قدیمی و تاریخی بوده و وابستگی به نرخ ارز دارد.

وی افزود: بسیاری از مواد اولیه تولیدات داخلی ما، از خارج تامین می شود و اگر در زمینه تخصیص ارز برای کیت های ازمایشگاهی اقدام انجام نشود با بجران مواجه می شویم.

حمزه لو به کسب وکارهای مجازی نیز اشاره کرد و ادامه داد: این کسب و کارها مشکلات بسیاری را برای آزمایشگاه ها بوجود آورده و در کار آنها مداخله می کنند جایگاه مناسب برای آنها در نظام سلامت تعریف نشده و مجوز فعالیت را از ورات صمت می گیرند ولی در حوزه سلامت فعالیت می کنند.

وی اظهار داشت: آنها حوزه آزمایشگاهی را محل کسب می دانند و در واقع میان ارتباط آزمایشگاه و بیمار واسطه گری می کنند و با انحصار ارجاع بیمار به آزمایشگاه خواسته های خود را به همکاران ما تحمیل می کنند در حالیکه آزمایش باید با دستور پزشک انجام شود.

افزایش قیمت کیت در تعرفه ها دولتی و بیمه ها لحاظ شود

هنچنین کمال الدین باقری عضو هیات مدیره انجمن دکتری علوم آزمایشگاهی و تشخیص طبی ایران در این نشست گفت: افزایش قیمت کیت ها در تعرفه های دولتی و بیمه ها باید لحاظ شود تا فشاری به مردم وارد نشود و در ارائه خدمات با کیفیت و مطلوب نیز مشکلی نباشد.

وی ادامه داد: کیت ها از کشورهای اروپایی وارد می شود و نیاز به ارز دولتی داریم تا بتوانیم خدمات مطلوب به مردم ارائه دهیم.


منبع: پارسینه

کلیدواژه: تست کرونا پارسی خبر ویروس کرونا آزمایشگاه ها صاحب الزمانی تعرفه ها کیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۸۹۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی بسیار متفاوت و بالاتر است

به گزارش انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران، شهروز همتی رئیس پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مراسم اختتامیه این رویداد با بیان اینکه آزمایشگاه های کشور دو مشکل عمده درباره تعرفه و خدمات بیمه دارند گفت: مشکل اول این است که در ۱۰ سال اخیر در دو سال متوالی افزایش تعرفه ای در خدمات آزمایشگاهی نداشتیم و در سال های بعد افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی را در این باره شاهد بودیم که در این صورت از تورم جاری عقب ماندیم.

وی افزود: تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی در خرید مایحتاج متفاوت و بسیار بالاتر است لذا این مشکل برای آزمایشگاه ها به وجود آمد و با افزایش قیمت ارز تجهیز آزمایشگاه ها با مشکل روبرو شد لذا آزمایشگاه ها نتوانستند با پیشرفت های کشورهای دیگر و تجهیزات جدید، خود را به روزرسانی کنند.همتی بیان کرد: این موضوع در نهایت به نظام سلامت برمی گردد زیرا ۵ درصد بودجه سلامت در بخش آزمایشگاه مصرف و ۹۵ درصد بودجه در بخش درمان و بستری صرف می شود اما با تجهیز آزمایشگاه ها و ایجاد تعرفه و به روزرسانی خدمات، پوشش بیمه ای تسهیل داده می شود.وی تاکید کرد: در نظام سلامت مبتنی بر ارزش، ارزش گذاری به خدمات آزمایشگاه ها می تواند بودجه نظام سلامت را کاهش دهد.

وی اظهار کرد: از متولیان امر درخواست داریم دید دیگری به آزمایشگاه ها داشته باشند؛ ۷۰ درصد تشخیص، پیشگویی و درمان بیماری ها نقش مهم آزمایشگاه را نشان می دهد لذا آزمایشگاه به روز و پیشرفته به راحتی می تواند یک بیماری را تشخیص و درمان بیمار آغاز شود.دکتر همتی بیان کرد: تعرفه خدمات آزمایشگاهی به روز نیست و از تورم عقب هستیم تاخیر در پرداخت بیمه ها نیز مشکل دیگری است که باید حل شود اکنون مردم باید ۳۰ درصد از تعرفه خدمات آزمایشگاهی را پرداخت کنند اما بیمه ها این تعرفه را پوشش نمی دهند و مردم ۷۰ درصد، پرداختی دارند این ارتباط مالی بین آزمایشگاه ها و بیمار نباید اختلاف داشته باشد تا بتوان ارتباط خوبی بین آزمایشگاه ها و بیمار برقرار کرد.

وی اظهار کرد: دو خواسته در این بین مطرح است؛ یک اینکه تعرفه ها منطقی شوند اکنون قیمت تمام شده تست ها آماده شده و قیمت های واقعی در قالب یک نرم افزار به زودی در اختیار مرجع سلامت قرار می گیرد در این راستا قیمت یک تست مشخص است.وی در پایان یکی از بازوان مهم نظام سلامت را آزمایشگاه ها دانست.

در ادامه، پروفسور امیرحسن زرنانی دبیر علمی کنگره نیز در این مراسم ضمن تشکر از برگزار کنندگان کنگره، گفت: توجه به خدمات آزمایشگاه ها، پرهیز از صنف گرایی، استفاده از افراد متخصص، انتشار علم علوم آزمایشگاهی و شناساندن آن به جامعه دانش آموزی برای انتخاب رشته، معرفی چهره های ماندگار، حرکت روبه آینده از دستاوردهای برگزاری این کنگره است.

همچنین غلامرضا حمزه لو دبیر اجرایی این رویدا اظهار کرد: «کیفیت را پایانی نیست» شعار کنگره امسال بود سعی کردیم در این راستا حرکت کنیم، همچنین استفاده از بسترهای الکترونیک در کنگره امسال، از دیگر مزایای برگزاری کنگره بود.

براساس این گزارش، قطع نامه پایانی کنگره امسال، توسط دکتر فریبا شایگان مدیر روابط عمومی انجمن، قرائت شد.گفتنی است در روز پایانی برگزاری این کنگره، که به مدت ۴ روز از ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد، محمدامین واعظی در بخش پوستر برگزیده کنگره امسال شد.

شایان ذکر است دکتر فرزانه عزیزمحسنی مسئول پنل محققین جوان و پوسترهای کنگره از ۱۱۳ پوستر پذیرفته شده در کنگره امسال، ۹۰ ارائه وجود داشت که با توجه به امتیازات از بین ۵ نفر منتخب بخش پوستر، محمدامین واعظی از دانشگاه علوم پزشکی ایران انتخاب شد همچنین در این مراسم از ۵ نفر منتخب نیز با اهدای جوایز تقدیر و تشکر شد.زینب داوودی مقدم، ناهید رضایی، امیرسالار نیکخواه بهرامی، محمدخانی عشرت آبادی اسامی منتخبان بودند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229335 برچسب‌ها بیمه

دیگر خبرها

  • بیمه ها تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • بیمه ها تعرفه تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی‌دهند/ تورم در بخش پزشکی با اجتماعی متفاوت است
  • بیمه ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی بسیار متفاوت است
  • مردم ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی را از جیب پرداخت می‌کنند
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم پزشکی در مقایسه با بخش اجتماعی بالاتر است
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی بسیار متفاوت و بالاتر است
  • دو مشکل آزمایشگاه‌های پزشکی با بیمه و تعرفه
  • دو مشکل آزمایشگاه های پزشکی با بیمه و تعرفه
  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود