Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@15:21:49 GMT

برنامه دولت حرکت به سوی اصلاح ساختار بودجه است

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۹۳۳۲۵

برنامه دولت حرکت به سوی اصلاح ساختار بودجه است

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، «تلاش کنید در یک سال باقیمانده کارهای اساسی و بزرگی برای دولت بعد به یادگار بگذارید که اصلاح ساختار بودجه، نظام بانکی و نظام مالیاتی جزو اینگونه کارهاست.» این توصیه رهبر معظم انقلاب که در جمع اعضای دولت مطرح شده، در سال های اخیر، در دستور کار دولت قرار داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصلاح ساختار بودجه یکی از کلیدی‌ رهنمون‌های رهبر معظم انقلاب حداقل در طول سه دهه گذشته بوده است؛ تاکیدی که مسیر رسیدن به آن از اقتصاد مقاومتی عبور می‌کند و با گذر زمان، دلیل اهمیت اجرای این فرایند بیشتر نمایان می‌شود.

این موضوع به خصوص از زمان خروج یکجانبه آمریکا از برجام اهمیت بیشتری به خود گرفت و به مطالبه جدی بدل شد، چرا که دیگر عملا فروش نفت به آسانی گذشته میسر نبود و کشور ناگزیر در مسیر بودجه بدون نفت قرار گرفت. به همین دلیل سهم نفت از منابع بودجه پس از این اقدام به صورت چشمگیری رو به کاهش گذاشت و این روند هر ساله با شدت بیشتری به راه خود ادامه می‌دهد. چنانچه در قانون بودجه سال۹۸، حدود ۲۷ درصد از منابع بودجه به فروش نفت وابستگی داشت و در سال جاری این رقم به حداکثر ۵۰ هزار میلیارد تومان یعنی ۲۰ درصد منابع بودجه رسید.

البته عده‌ای دستیابی به این رقم را با توجه به افت شدید قیمت و حجم صادرات نفت ایران غیر ممکن می‌دانند و با کم شدن درآمدهای نفتی، ضرورت اصلاح ساختار بودجه جدی‌تر از همیشه شده است.

توصیه‌های مکرر درباره اصلاح ساختار بودجه

رهبر معظم انقلاب مهرماه سال ۹۷ اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی را به اتخاذ تصمیم‌های قاطع و راهگشا درخصوص مسائل اصلی و چالش‌های مهم اقتصاد کشور توصیه‌ مؤکد کردند و گفتند: «برای حل برخی مسائل کلیدیِ اقتصاد مانند مشکلات نظام بانکی، نقدینگی، اشتغال، تورم و فرایند بودجه‌ریزی باید تصمیم‌های جدی و عملیاتی بگیرید».

چند ماه بعد و همزمان با تدوین لایحه بودجه ۹۸ نیز ایشان دستوری مبنی بر اصلاح ساختار بودجه صادر کردند. در بخش چکیده گزارش سازمان برنامه و بودجه کشور با عنوان «چارچوب اصلاح ساختاری بودجه با رویکرد قطع وابستگی مستقیم بودجه به نفت» آمده است: «در آذرماه سال ۱۳۹۷، رهبر معظم انقلاب مقرر فرمودند نقشه راه و برنامه کلی اصلاح ساختار بودجه عمومی و کاهش کسری بودجه با افق دو سال (۹۹- ۱۳۹۸) تدوین و مصوب شورای عالی هماهنگی اقتصادی شود، و بودجه سال ۱۳۹۸ نیز در چارچوب این برنامه تنظیم شود. همچنین تاکید فرمودند آنچه در سیاستهای کلی و برنامه‌های مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در خصوص اصلاح ساختار بودجه عمومی و قطع وابستگی بودجه به نفت تصویب و ابلاغ شده لازم است اجرایی و در بودجه سال ۱۳۹۸ گنجانده شود».

در اردیبهشت ۹۸ رهبرمعظم انقلاب اسلامی بار دیگر در تاکیدی هشدارگونه تصریح کردند: «قرار بر این شد که در چهار ماه اول سال ۹۸، مجلس و دولت با همکاری این مشکل ساختاری بودجه را برطرف کنند، حل کنند؛ دو ماهش گذشته، الان دو ماه بیشتر باقی نیست؛ این یکی از کارهای اساسی و مهمی است که بایستی انجام بگیرد».

بار دیگر در آستانه ارائه لایحه بودجه سال ۹۹، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با فعالان اقتصادی گفتند: «همین نظام بانکی و مساله بودجه ریزی؛ اینها مشکلات ما است. ما الان در زمینه بودجه ریزی واقعا مشکل داریم. بنده هم سفارش کرده ام، تاکید هم کرده ام، چهار ماه هم از اول سال فرصت دادیم که در این چهار ماه، نظام بودجه را اصلاح کنید؛ خوب نشده دیگر. گره علمی وجود دارد؛ این را باید دانشگاه ها حل کنند؛ در نظام بانکی ما هم همین جور است».

بنابراین آنطور که مشخص است، زنگ خطر بودجه وابسته به نفت از سال‌های پیش به صدا درآمده است. اگرچه هنوز تا رسیدن به مقصد فاصله است اما پا گذاشتن در این مسیر از دولت یازدهم کلید خورده و تاکنون ادامه دارد.

چنانچه رییس جمهوری در جلسه اخیر هیات دولت که به صورت ویدئو کنفرانس در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی تشکیل شد؛ گفته است: دولت از پیش و در چارچوب عمل به تأکیدات حضرتعالی برای کاهش اتکاء بودجه به نفت، اتکاء بودجه به نفت را به ۹.۹ دهم درصد در سال ۹۸ رسانده بود که امسال این اتکاء از این هم کمتر شد.

 از آنجا که رهبر معظم انقلاب اسلامی گفته‌اند تصور رفع تحریم های اقتصادی در یکی دو سال آینده نادرست است و مسوولان باید برای مقابله طولانی مدت با این تحریم ها آماده شوند، پس این تازه آغاز راه است و طبیعی است چنین اصلاحی در سال‌های نخست با کاستی‌هایی همراه باشد. اما آنچه واضح است اینکه از اصلاح ساختار بودجه گریزی نیست؛ تصمیمی که با تائید اقتصاددانان و کارشناسان اقتصادی همراه شده است.

پربیننده ترین ۵ خبر مهم اقتصادی ۱۳۹۹/۶/۱۴ طلا پربازده‌ترین بازار هفته دوم شهریور شد/ سرمایه‌گذاران ارز بی‌نصیب از سود امکان فروش یک قطره نفت هم وجود نـدارد/ ایران را در اوج تحریم‌ها اداره می‌کنیم وعده آزادسازی سهام عدالت در دولت دوازدهم عملی شد آخرین اخبار آزادسازی سهام عدالت/ سهام عدالتی که عادلانه نیست

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اصلاح ساختار بودجه برجام اشتغال بودجه رهبر معظم انقلاب سازمان برنامه و بودجه برجام ساختار بودجه اصلاح ساختار بودجه قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت اصلاح ساختار بودجه معظم انقلاب اسلامی رهبر معظم انقلاب بودجه به نفت نظام بانکی بودجه سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۳۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقب‌نشینی دولت از اصلاح ماده ۴۱ قانون کار در پی درخواست کارگران و دستور رئیس جمهور

مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: رئیس‌جمهور اشاره‌ای داشتند که ما آن را درک کرده و از ارسال لایحه اصلاح ماده ۴۱ عقب نشینی کردیم و فعلا اراده‌ای برای اصلاح این ماده قانونی نداریم.

 مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در جلسه روز کارگر که با حضور رئیس جمهور برگزار شد برخی از نمایندگان تشکل‌ها از رئیس‌جمهور درخواست کردند که تعیین حداقل حقوق و دستمزد کارگران مانند گذشته بر عهده شورای عالی کار باشد و این امر به مجلس شورای اسلامی سپرده نشود.

رئیس‌جمهور نیز اشاره‌ای داشتند که ما آنرا درک کرده و از ارسال لایحه اصلاح ماده ۴۱ عقب نشینی کردیم و فعلا اراده‌ای برای اصلاح این ماده قانونی نداریم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عقب‌نشینی دولت از اصلاح ماده ۴۱ قانون کار در پی درخواست کارگران و دستور رئیس جمهور
  • توجه به اصلاح بودجه سازمان غذا و دارو تا ۱۸۰ همت
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • حرکت جدی بنیاد ملی علم ایران به سوی مرجعیت علمی 
  • ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» ابلاغ شد
  • ماده واحده «اصلاح ماده 4 آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی»
  • فوری | واریزی مددجویان تحت پوشش ۳ برابر شد