Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، پیرو اطلاعیه‌هایی که چند روز گذشته در باره قدردانی از موضع امام جمعه شاهرود و بسطام در باره برداشت از معدن بوکسیت شاهوار در فضای مجازی منتشر می‌شد ، این آیین شنبه شب با حضور بیش از ۱۰۰ تن از علاقمندان به محیط زیست در مجموعه تاریخی بسطام ودر صحن امامزاده محمد (ع)و جوار مقبره عارف نامی جهان اسلام بایزید بسطامی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جمعه بسطام در این گردهمایی کوه شاهوار را شاهرگ حیاتی مردم شاهرود و بسطام خواند و ابراز کرد: برای ما افتخار بزرگی است که پروردگار این سرمایه کهن را به صورت رایگان در اختیار ما قرار داده که هیچ قدرتی را یارای ساخت مانند آن نیست.

حجت‌لاسلام سید علی رضوی نسب با بیان اینکه موضوع شاهوار در حیطه تخصص امامان جمعه نیست، تأکید کرد: چنانچه کارشناسانی منصفانه و بدون هیچ حب و بغض تشخیص دهند که معدن بوکسیت برای آب های زیرزمینی، محیط زیست و منابع طبیعی ضرر دارد، باید همه مسوولان و معدن کاران پای این نظر کارشناسانه بایستند و معدن را تعطیل کنند.

وی ادامه داد: از طرف دیگر نیز اگر کارشناسانی به صورت منطقی و علمی مدارکی بیاورند که این معدن برای شاهوار و آب های زیرزمینی آسیب ندارد، جمع حاضر نیز از آن باید دفاع  کنند.

امام جمعه بسطام تأکید کرد: هیچ کدام از افرادی که در این جمع حضور دارند مخالف اشتغال و توسعه شهرستان نیستند و کسانی که بخواهند این موضوع را شعار خود قرار دهند اشتباه محض است.

رضوی نسب تأکید کرد: از مسوولان تقاضا داریم این میراث کهن را ببینند، این مردم را هم ببینند که نفع شخصی ندارند بلکه نفع مردم از شاهوار عمومی و برای آیندگان است.

وی با بیان اینکه مسوولان وظیفه دارند حرف مردم را بشنوند، افزود: مطمئن باشید امامان جمعه و روحانیت پیگیر خواسته های مردم هستند و ندای آنان را به گوش مسوولان می رسانند.

معاون پیشین فرماندار شاهرود هم در این گردهمایی، اظهار داشت: از مسوولان سیاسی و قضایی شهرستان، استان و کشور انتظار داریم پاسخ منطقی و منطبق بر قانون به مردم شاهرود بدهند.

گلچهره  محمدی با اشاره به انتشار گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی درباره آسیب های معدن بوکسیت در شاهوار و همچنین بازدید میدانی معاون وقت وزیر صمت و سرپرست کنونی این وزارت خانه از شاهوار، بیان کرد: از مسوولان استان می خواهیم گزارش مرکز پژوهش های مجلس را به عنوان یکی از سه رکن اداره کشور مطالعه کنند.

وی افزود: در بخش ارایه راهکار این گزارش آمده است بر اساس شواهد و مدارک موجود، فعالیت های معدنی در تاش موجب ایجاد چالش های جدی محیط زیستی و اجتماعی شده است.

معاون پیشین فرماندار شاهرود خطاب به رییس سازمان صمت استان سمنان گفت: شما که از معدن بازدید و فقط با مدیران آلومینا ملاقات می کنید و بعد می گویید در همه دنیا این اتفاق می افتد، بدانید در گزارش مرکز پژوهش های مجلس آمده است در هیچ کشوری  معدن بوکسیت را روباز و با انفجار برداشت نمی کنند.

 محمدی با بیان اینکه معدن بوکسیت از سال ۸۹ فعالیت خود را به صورت غیرقانونی آغاز کرده است، افزود: بارها مدیران دستگاه های اجرایی اعلام کردند فعالیت معدن غیرقانونی است و مدارک آن هم موجود است. در سال ۹۰ تعهد دادند که به یک سری موارد عمل کنند و در سال ۹۷ شورای عالی معادن استان اعلام می کند که شرکت آلومینای جاجرم به هیچ یک از تعهداتش عمل نکرده است.

وی با طرح این پرسش که چرا سازمان صمت به خاطی جایزه می دهد، اظهار داشت: اداره منابع طبیعی شاهرود از شرکت آلومینای ایران بابت تصرف عدوانی اراصی ملی شکایت رسمی کرده است.اگر یک باغدار یک خانه باغ بسازد با افتخار اعلام می کنند برای حفظ منابع طبیعی یک خانه باغ کوچک را خراب می کنند،  دستگاه قضایی نسبت به این موضوع واکنش کافی نشان دهد.

وی  مبنای کار را سیاست های زیست محیطی ابلاغی رهبر معظم انقلاب و گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی دانست و تأکید کرد: بهتر است مسوولان شرکت آلومینا به گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی توجه بیشتری کنند.

همچنین مسوول مردمی جمع آوری اسناد و مدارک درباره تخلفات انجام شده در کوه شاهوارهم در جمع مردم گفت: تاکنون حدود 400 برگ سند معتبر جمع آوری شده است. متاسفانه فشارهایی روی مدیران شهرستانی بود در حالی که آن ها به وظایف خود عمل می‌کردند مشکلاتی برایشان پیش آمد که نتوانستند موضوع را پیگیری کنند.

حسن حلاجی با بیان اینکه این مدارک در زمان نماینده قبلی مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی جمع آوری شد، افزود: اسناد به همراه طومار 17 متری  به مقامات کشوری و استانی ارایه شد اما تا این تاریخ هنوز اتفاقی رخ نداده است.

رییس هیات مدیره بنیاد ملی گندمکاران و دبیر اجرایی خانه کشاورز استان سمنان نیز به نمایندگی از کشاورزان شهرستان شاهرود هم گفت: شاهرود، قطب کشاورزی استان سمنان  است . 

محمد حسین خنکال خطاب به مسوولان افزود: ما کشاورزان سهم 12 درصدی از رشد اقتصاد کشور را داریم ، در حالی که می توانید بوکسیت را از معادن دیگر تهیه کنید چرا منابع آبی شهرستان شاهرود را نابود می کنید؟

جمع آوری امضا برای نماینده و رونمایی از سرود  شاهوار هم بخش های دیگر این گردهمایی بود.

برداشت از معدن بوکسیت شاهوار در چند سال گذشته به موضوعی اختلاف برانگیز میان حامیان محیط زیست و استفاده کنندگان از آن تبدیل شده است.

با پیگیری های انجام شده ، برداشت از این معدن از اسفند ۲ سال گذشته به صورت موقت تعطیل شده ، اما گروه‌های مردم نهاد حامی محیط زیست و دیگر اقشار مردم نگران ادامه فعالیت معدن هستند، به همین خاطر تلاش می‌کنند تا تعطیلی معدن دایمی شود . 

به گفته مخالفان ، برداشت از معدن موجب نابودی ذخیره گاه های آب و آلودگی آن به مواد معدنی خطرناک  و نابودی زیستگاه درخت کمیاب ارس کوهی و نیز حیوانات در حال انقراض مانند خرس می‌شود .

به خاطر استقرار دفتر شرکت بهره‌بردار در شهرستان جاجرم استان خراسان شمالی ، امکان دسترسی به آنها برای خبرنگاران وجود ندارد.

قله شاهوار با حدود چهار هزار متر ارتفاع بلندترین قله استان سمنان بوده و در مرز استانهای سمنان و گلستان ، در البرز شرقی واقع شده است. 

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی شاهرود بسطام اعتراض

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی شاهرود بسطام اعتراض مجلس شورای اسلامی شاهرود بسطام اعتراض گزارش مرکز پژوهش های مجلس مجلس شورای اسلامی استان سمنان معدن بوکسیت محیط زیست جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۴۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراکتور ۲۰۰ میلیون جریمه و تهدید شد

به گزارش همشهری آنلاین، تیم فوتبال تراکتور که در دیدار برگشت لیگ برتر شکست سنگین ۴ بر یک را در ورزشگاه یادگار امام تبریز مقابل ذوب‌آهن متحمل شد، به دلیل تخلف هوادارانش در این بازی باید جریمه سنگینی را پرداخت کند.

فدراسیون فوتبال در این باره نوشته است: «دیدار تیم‌های تراکتور و ذوب آهن اصفهان در هفته بیست و سوم لیگ برتر فوتبال کشور برگزار شد که کمیته انضباطی رای خود را به این شرح صادر کرد: باشگاه تراکتور به دلیل فحاشی و پرتاب اشیا توسط تماشاگران منتسب در چندین نوبت و نقض اصول کلی رفتار و مستند به مواد ۵۱ و ۸۶ با جریمه ۲۰۰ میلیون تومانی مواجه شده که این رای قابل تجدید نظر در کمیته استیناف است.»

باشگاه تراکتور در این فصل و به ویژه دور برگشت چندین مقطع اقدام به رایگان کردن مسابقات خانگی خود کرد که فدراسیون فوتبال در این باره هم به سرخ پوشان تبریزی هشدار داده است.

در پایان رای انضباطی برای باشگاه تراکتور عنوان شده: «به باشگاه اخطار می‌گردد چنانچه بلیت فروشی مطابق مقررات انجام نشود، با تنبیهات شدیدتری مواجه خواهند شد.»

کد خبر 848305 منبع: ورزش سه برچسب‌ها ویژه ورزشی باشگاه تراکتور تبریز

دیگر خبرها

  • اعتراض شماری از مسوولان فنی و کنترل کیفی کارخانه های مواد غذایی
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • تراکتور ۲۰۰ میلیون جریمه و تهدید شد
  • تراکتور 200 میلیون جریمه و تهدید شد
  • کودکان هم در اصفهان فهمیدند شهر در خطر فرونشست است/ مسوولان هنوز نفهمیدند یا نمی‌توانند جلوی برداشت‌های بی‌رویه آب را بگیرند (فیلم)
  • چرا شهرک‌های فدک و کوثر شاهرود به شهرداری واگذار نشد؟
  • مراقبت از جایگاه وکلا و کارشناسان دادگستری ضروری است
  • مناظره در باره نقش مردم در حکومت در دیدگاه های آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مرتضی مطهری
  • حفظ و احیای معماری اسلامی و ایرانی در یزد ضروری است
  • ۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش اصناف قم انجام شد