Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

این کارگردان و تهیه کننده سینما و سخنگوی انجمن تهیه کننده،کارگردانان سینمای ایران در این متن که در اختیار ایسنا گذاشت، نوشت: "انتخابات تازه خانه سینما مقارن با تحولی شده است که اخیرا شیوع کرونا در سینمای ایران و جهان ایجاد کرده و با بسته شدن سالن های نمایش و ریزش فراوان مخاطبان معادلات بازار سینما را به نحوی چشمگیر به نفع نمایش خانه گی و سینما انلاین و وی او دی تغییر داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سینمای ایران که با نا امنی در این بازارها مواجه است و تکثیر و توزیع و نمایش های غیر قانونی و همچنین نمایش قاچاق سایت های اینترنتی و سرقت های ماهواره ای دارایی ها و مخاطبان این سینما را بیش از هر جای دیگری از جهان در معرض تهاجم و تاراج بازار سیاه قرار داده ، اینک در بزنگاهی تاریخی قرار گرفته ‌است که باید با توجه همه جانبه به شرایط موجود به اتخاذ تصمیماتی سرنوشت ساز دست بزند. و در این میان خانه سینما به عنوان جامعه اصناف سینمایی ایران، جایگاهی مهم تر از هر نهاد صنفی دیگر دارد و ناگزیر است با به جا اوردن این جایگاه نقش خطیر و تاریخی خود را به خوبی ایفا کند.
متاسفانه تبدیل هر چه بیشتر خانه سینما به ادامه تشکیلات دولتی و غلبه منافع سینما داری بر همه شوون سرمایه گذاری و تولید و توزیع و نمایش فیلم های سینمایی در سالیان اخیر به وابستگی هر چه بیشتر سینمای ایران به سالن های سینما دامن زده است و موجب محرومیت روز افزون فیلم های ایرانی از بازاری قانونمند و به رونق در نمایش خانه گی گردیده است انچنانکه با وقوع بحران کرونا و کسادی سالن های نمایش سینمای ایران نیز صدمه ای تاریخی خورده و با بیش از صد فیلم سینمایی تولید شده در یکی دو سال اخیر زمین گیر شده و بلا تکلیف مانده است.

در حالیکه اگر در طول این سالیان خانه سینما و دیگر نهادهای صنفی تسلیم انحصار نمایش فیلمهای ایرانی در سالنها نمی شدند و برای تامین امنیت نمایش خانه گی و تلویزیونی و ماهواره ای و اینترنتی فیلم های ایرانی تلاش می کردند و با انفعال و بی تفاوتی به تثبیت انحصار سالن ها دامن نمی زدند، امروز سینمای ایران اینگونه درمانده نمی شد و همچون همه جای دیگر جهان با نمایش گسترده و به رونق سینما انلاین و وی او دی جان می گرفت و اینگونه از نفس نمی افتاد و فیلمهایش روی دستش باد نمی کرد. اینک با انتخابات تازه و امدن هیات مدیره جدید و مخصوصا انتخاب نماینده کانون کارگردانان به عنوان رییس هیات مدیره ، وقت خانه تکانی و تجدید نظر در سیاست هایی شده است که به وابستگی هر چه بیشتر سینمای ایران به سفارشات اندک‌ مخاطبان سالن ها انجامیده و همچنین موجبات دور افتادن ان از مخاطبان دهها میلیونی نمایش خانه گی را نیز فراهم کرده است. امروز کاری بزرگ و وظیفه ای خطیر در پیش روی هیات مدیره جدید خانه سینما قرار گرفته است.

فقر و بیکاری و از حرکت افتادن چرخ تولید همه حکایت از ضرورت تحولی تازه در سینمای ایران دارد. تحولی که با توجه به بازار بالقوه دهها میلیونی نمایش خانه گی می تواند به انقلابی تازه در سرمایه گذاری و تولید و توزیع و نمایش در سینمای ایران بی انجامد و بار دیگر به تلاش برای باز پس گیری بازارها و مخاطبان از دست رفته این سینما منجر شود. در شرایط کنونی حضور محمد علی نجفی در راس هیات مدیره خانه سینما یادآور دورانی است که در بعد از انقلاب با مدیریت او اغاز شد و در ادامه ان سینمای ایران توانست بار دیگر از خاکستر سالن های سوخته سربلند کند و در بازه زمانی کوتاهی به نیازهای مخاطبان داخلی پاسخی متفاوت داده و توجه جهانیان را نیز به هنر سینما در این سر زمین جلب کند. با به فال نیک گرفتن حضور او ، برای خانه سینما دورانی تازه و رویکردی مستقل و چشم اندازی به رونق و نقشه راهی سرشار از مشارکت اعضا را ارزو می کنم."

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: خانه سینما علیرضا داودنژاد سینمای ایران هیات مدیره خانه سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۵۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب‌های نیلگون، روی پرده نقره‌ای

گرچه گذشته از معدود آثاری نظیر «جنگ نفتکش‌ها» دست سینمای ایران از ساخت فیلم‌هایی با محوریت خلیج فارس خالی‌ست، اما این دریای ناپیدا از کران، همواره بستر ساخت آثاری با مضامین گوناگون از جنگی تا تاریخی بوده است؛ یک موقعیت خاص جغرافیایی با جاذبه‌های چشم‌نواز دیداری که هر کارگردانی را برای بهره از بحر گرم و نیلگونش وسوسه می‌کند.

«ناخدا خورشید» از آثار دوست‌داشتنی سینمای ایران به کارگردانی ناصر تقوایی یکی از آن فیلم‌هاست که لنج ناخدایش در آب‌های نیلگون خلیج همیشه فارس در گذر است. رسول ملاقلی‌پور نیز برای ثبت سکانس‌های جنگی چهارمین فیلم بلند سینمایی خود با نام افق به آب‌های گرم دریای جنوب متوسل شده است تا هجوم رزمنده‌های ایرانی به اسکله راداری عراق در جریان هشت سال دفاع مقدس را در چنین فضایی تصویر کرده باشد.

امیرو در «دونده» امیر نادری از دیگر شخصیت‌هایی‌ست که یاد خلیج فارس را در اذهان سینمادوستان زنده می‌کند. گرچه نظیر سایر فیلم‌ها پهنای بی‌کران آب‌های آبی جنوب منظور مخاطب نمی‌شود، اما خلیج فارس، از مضامین اصلی داستان و عبور از آن دغدغه مهم «امیرو» است. «موج مرده» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا نیز راوی روزهای پایانی خدمت یکی از فرماندهان نیروی دریایی است که اتفاقات عجیبی را در دل دریای خلیج فارس پشت سر می‌گذارد.

اما سهم قاب‌های محمد بزرگ‌نیا از آب‌های نیلگون خلیج همیشه فارس، بیش از هر کارگردان دیگری بوده است. «کشتی آنجلیکا» دومین تجربه فیلم‌سازی این کارگردان، به بهانه غرق شدن کشتی محمول طلا و نقره در آب‌های جنوب می‌گذرد. همچنین محمد بزرگ‌نیا به سال 1372، «جنگ نفتکش‌ها» را کلید می‌زند، فیلمی که سهم خلیج فارس به‌واسطه جنگ ایران و عراق که دامنه‌اش تا آب‌های گرم جنوب کشیده شده، بیش از قاب و تصویر است.

«راه آبی ابریشم»، اثری پر بازیگر که به سفر طولانی یک ناخدا برای رساندن مال‌التجاره‌ای به چین می‌پردازد، سومین فیلم محمد بزرگ‌نیا با نقش‌آفرینی پهنه بی‌کران دریای جنوب است. در این فیلم، سفر پرماجرای ناخدا از آب‌های نیلگون خلیج فارس آغاز می‌شود.

خلیج فارس هنوز از سینمای ایران طلب دارد و باید خیلی بیشتر سهمش را از سینمای ایران بگیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • اولین هنرپیشه زن سینما و یک سرگذشت تلخ پرتکرار
  • (ویدئو) ماجرای خدمتی که عباس کیارستمی در دهه ۷۰ به سینمای ایران کرد چه بود؟
  • آب‌های نیلگون، روی پرده نقره‌ای
  • دومین برنامه‌ سینماتک خانه سینما به مستندخوانی اختصاص یافت 
  • از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • رکورد فروش روزانه سینما شکسته شد
  • استقبال بیش از ۱۸ هزار مخاطب از سینما‌های تصویر شهر
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم