Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - متاسفانه حضور برخی مافیاهای پشت برده سبب افزایش چند برابری قیمت اقلام بهداشتی در بازار شده که امروز انتظاری که مردم از دستگاه‌های نظارتی دارند این است که ثبات را به بازار برگردانند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان نیاز به ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده یکی از نیازهای اساسی برای همه جوامع در سرتاسر دنیا در این روزهای کرونایی به شمار می‌رود و در این روزها که تنها راه مقابله با ویروس کرونا رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله اجتماعی است در دسترس بودن این اقلام بیش از پیش اهمیت پیدا کرده و طبیعتا این امر بر کسی پوشیده نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند رعایت پروتکل‌ها اعم از زدن ماسک، استفاده از دستکش و رعایت فاصله اجتماعی در ظاهر امری ساده به نظر می‌رسد و در همه رسانه‌ها و جوامع توصیه می‌شود اما به راستی مردم برای تامین وسایل بهداشتی مورد نیاز در امر پیشگیری چقدر با سختی مواجه می‌شوند و آیا گران‌تر شدن حبابی این اجناس مردم را کلافه نمی‌کند؟

مسائل و مشکلات پیرامون کرونا آنقدر گسترده است که نمی‌توان در یک گزارش از همه جوانب به بررسی آن پرداخت. اینکه دولت باید نظارت دقیقی بر تمام چرخه تولید تا مصرف لوازم بهداشتی داشته باشد امری ضروری و بدیهی است و جدا از اینکه باید نظارت‌ها در راستای تامین به اندازه و درست اقلام بهداشتی وجود داشته باشد، قیمت تمام شده این اقلام باید به قدری باشد که مصرف کننده بتواند آن را تهیه کند.

استان زنجان همانند دیگر نقاط کشور بعد از شیوع ویروس کرونا در هفته‌های ابتدایی با کمبود ماسک و دستکش مواجه شد که طبیعتا این امر به دلیل غیر منتظره بودن این پدیده، عدم آمادگی و همینطور عدم نیاز به این حجم از ماسک و دستکش طبیعی بود اما از همان روزهای ابتدایی عده‌ای با بی‌رحمی با عنوان "مافیای ماسک" شناخته شدند که با احتکار و کم فروشی علاوه بر ضربه زدن به سلامتی مردم سبب کمبود ماسک و دستکش در بازار شدند.

متاسفانه استان زنجان در اوایل سال جاری مجددا در برهه‌هایی با کمبود ماسک مواجه شد که این موضوع برای این استان که  قطب نساجی کشور محسوب می‌شود موضوعی عجیب و قابل تامل است، اما مسئله پررنگ‌تر از کمبود ماسک، جهش قیمت‌ها و افزایش سوال برانگیز آن‌ها است. جهش قیمت ماسک، دستکش لاتکس و مواد ضد عفونی کننده تعجب همگان را برانگیخت و هیچ مسئولی از آن روز تاکنون چه در استان و چه در کشور دلیل قانع‌کننده‌ای از افزایش چند برابری این اقلام بهداشتی نداده است. به راستی علت این افزایش قیمت‌ها چیست؟ مگر نه اینکه بارها و بارها از طریق رسانه‌ها قیمت‌های رسمی و قانونی اعلام شدند و گران‌فروشی کتمان شد، پس چرا آمار و ارقام بازار با ادعای مسئولان متناقض است؟

یدالله منصوری، رئیس اتحادیه لوازم آرایشی و بهداشتی در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: تا حدود دو ماهه آخر سال 98 فروش دستکش‌های لاتکس و ماسک در فروشگاه‌های تجهیزات پزشکی نیز انجام می‌شد که با شروع بیماری کرونا به ما اعلام شد که اجازه این کار را نداریم.

تهیه ماسک برای 351 هزار دانش‌آموز کرمانشاهی امکان‌پذیر نیستبسیج سازندگی یک میلیون ماسک در اختیار مردم بابل قرار دادضرورت تأمین ماسک 360 هزار دانش‌آموز گیلانی؛ پروتکل‌ها در مدارس استان رعایت می‌شودبزرگ‌ترین واحد‌ تولید‌ ماسک در گلستان راه‌انداز‌ی می‌شود

وی با بیان اینکه دستکش لاتکس توسط خود اعضای تجهیزات پزشکی وارد می‌شد، افزود: قیمت دستکش لاتکس در آن برهه حدود 23 الی 25 هزار تومان بود که با شروع کرونا این دستکش‌ها از مغازه‌ها جمع آوری شد و اعلام شد که فقط داروخانه‌ها اجازه فروش دارند.

رئیس اتحادیه لوازم آرایشی و بهداشتی زنجان با ابراز تاسف از قیمت  200 هزار تومانی دستکش لاتکس در بازار گفت: ما هم علت این افزایش قیمت را نمی‌دانیم چرا که کارخانه تولید آن در قزوین است و تولید داخلی است و این افزایش قیمت منطقی نیست.

وی همچنین به گرانی ماسک اشاره و تصریح کرد: ماسک نسبت به گذشته افزایش چشم‌گیری داشته که ما این را هم منطقی نمی‌دانیم چرا که ماسکی که در گذشته هر سه عدد حدود یک هزار و 500 تومان  به فروش می‌رسید هم‌اکنون چهار برابر افزایش داشته است.

منصوری با انتقاد از عملکرد مسئولان مربوطه در راستای کنترل بازار گفت: اگر به تجار و واردکنندگان اجازه فعالیت می‌دانند آنها خود با همکاری مردم می‌توانستند بازار را کنترل کنند و قطعا از نظر قیمت‌های اجناس وضعیت بهتر می‌شد ولی متاسفانه در حال حاضر بازار در سردرگمی محض قرار دارد.

با تمام آنچه گفته شد آن طور که  به‌نظر می‌رسد قصه قیمت ماسک و دستکش پیچیده‌تر از آن چیزی است که تصور می‌شد و متاسفانه حضور برخی مافیاهای پشت پرده دلیل افزایش قیمت ماسک و اقلام بهداشتی در بازار است و انتظاری که از دستگاه‌های نظارتی و سازمان تعزیرات می‌رود این است که با افراد متخلف در این حوزه به شدت برخورد کنند و ثبات را به بازار برگردانند. امید است در روزهای آینده نگاه ویژه مسئولان شامل حال اقلام بهداشتی مورد نیاز شهروندان شود و همه مردم بتوانند وسایل مورد نیاز خود را به قیمت واقعی و منصفانه خریداری کنند.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اقلام بهداشتی ماسک و دستکش افزایش قیمت دستکش لاتکس کمبود ماسک قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۶۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد

به گزارش صدای ایران از تجارت‌نیوز، قیمت طلا و سکه در سومین روز هفته با افزایش ۵۰۰ تومانی قیمت دلار همراه شد. افزایش قیمت در بازار طلا با تلرانس ۱۰۰ تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی بود و تنها قطعه‌ای را که در کانال بالاتر نشاند، سکه امامی بود.

مهار بازار طلا مقطعی است؟

کارشناسان اقتصادی شکل‌گیری هر روندی در بازار طلا را متاثر از نوسانات قیمت دلار می‌دانند. با وجود اینکه سیاست‌گذار همواره درصدد ایجاد چارچوب قیمتی مشخصی برای دلار است، اما تحلیلگران اقتصادی اقدامات سیاست‌گذار برای مهار قیمت‌ها را مقطعی می‌دانند و و معتقدند قیمت‌ها مسیر حرکتی خود را می‌روند. با وجود این، آنها می‌گویند نباید انتظار رشد عجیب و غریبی در قیمت طلای داخلی طی هفته‌های آینده داشته باشیم.

توصیه کارشناسان اقتصادی به خریداران بازار فلز زرد خرید‌های پلکانی و ممانعت از نقطه‌زنی است.

گفتنی است اونس جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش با رقم ۲۳۳۲ دلاری معامله می‌شود و کاهش نزدیک به ۶ دلاری دارد. اونس جهانی نقره نیز روی قیمت ۲۷ دلار و ۲۴ سنتی ایستاده است. هر گرم نقره ۹۹۹ با رقم ۵۴ هزار تومانی معامله شد و رشد ۴۹۰ تومانی نسبت به روز گذشته داشته است.

سکه امامی میلیونی رشد کرد

قیمت سکه امامی روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با رشد یک میلیون و ۳۹۴ هزار تومانی به کانال ۴۱ میلیونی صعود کرد و روی رقم ۴۱ میلیون و ۶۸۹ هزار تومانی بسته شد. قیمت سکه بهار با افزایش ۶۹۵ هزار تومانی با رقم ۳۷ میلیون و ۶۹۰ هزار تومانی بسته شد.


گفتنی است قیمت نیم سکه با رشد ۳۰۰ هزار تومانی با رقم ۲۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی معامله شد. قیمت ربع‌سکه نیم میلیون تومان گران شد و با رقم ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بسته شد. قیمت سکه گرمی روز دوشنبه ۲۰۰ هزار تومان بالا رفت و با قیمت ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شد.

قیمت طلا ۵۰۰ هزار تومان گران شد

قیمت طلا در سومین روز معاملاتی هفته افزایشی شد. هر مثقال طلای ۱۸ عیار ۵۶۱ هزار تومان افزایش پیدا کرد و با قیمت ۱۴ میلیون و ۹۸۲ هزار تومان معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با رشد ۱۳۱ هزار و ۴۰۰ تومانی روی رقم سه میلیون و ۴۵۷ هزار تومانی ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم سه میلیون و ۴۱۱ هزار تومانی معامله شد.

حباب سکه روز دوشنبه در تمام قطعات افزایش داشت. حباب سکه امامی ۷۷۱ هزار تومان، سکه بهار ۸۷ هزار تومان، نیم‌سکه ۶ هزار تومان، ربع‌سکه ۳۴۹ هزار تومان و سکه گرمی ۱۲۵ هزار تومان افزایش پیدا کرد.


دیگر خبرها

  • پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • دیدار ایلان ماسک با نخست وزیر چین در پکن
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟
  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید
  • نفت در مدار رشد؟