Web Analytics Made Easy - Statcounter

فصل برداشت طلای سرخ که از راه می رسد دغدغه های بهره برداران هم یکی یکی خود را نشان می دهد و امسال مسئولان دستگاه های اجرایی شهرستان برای گذراندن فصل زعفرانی بی دغدغه، خیز برداشته اند.

 خبرگزاری شبستان _ فاروج؛ فاروج با  دارا بودن دو هزار و 435 هکتار سطح زیر کشت، قطب تولید طلای سرخ در استان است اما سال به سال بر مشکلات تولیدکنندگان این محصول در شرایطی که برای پاک کردن گُل زعفران نیاز به  10 تا 12 هزار نفر است، افزوده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 نوسانات قیمت، دامنه گسترده فعالیت دلالان در خرید این محصول، نیاز نیروی کارگری و ... گریبانگیر بهره برداران این گیاه ارزشمند است.

 

از ابتدای امسال نشست های مختلفی برای ساماندهی بازار عرضه این محصول در شهرستان برگزار شده که آغاز ساخت بازارچه متمرکز، پیگیری دریافت مجوز آزمایشگاه و به تازگی هم فراهم سازی زمینه اختصاص تسهیلات برای خرید دستگاه های پاک کردن این گُل از ثمرات این نشست ها بوده است.

 

تسهیلات برای خرید 7 دستگاه پاک کن زعفران برای شهرستان پیش بینی شده است

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فاروج در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری شبستان در فاروج گفت: اختصاص تسهیلات با نرخ سود 4 درصد برای خرید هفت دستگاه پاک کن گُل زعفران هر کدام به ارزش سه میلیارد ریال برای شهرستان پیش بینی شده است.

 

«حبیب الله مقتدر» افزود: از تعداد هفت دستگاه، دو تا سه دستگاه به اداره تعاون روستایی با توجه به در دست اجرا داشتن بازارچه زعفران شهرستان اختصاص می یابد و بقیه تسهیلات به متقاضیان دارای شرایط ارائه می شود.

 

وی بااشاره به اینکه روزانه به طور متوسط 34 تا 35 تُن گل زعفران از مزارع شهرستان برداشت می شود، گفت: ظرفیت فعالیت این دستگاه به طور متوسط روزانه یک تُن است و هفت دستگاه نیاز شهرستان را تامین نمی کند.

 

مقتدر گفت: امسال شرایط فعالیت این دستگاه ها بررسی می شود تا در صورت موثر بودن آن برای افزایش این دستگاه ها اقدام شود.

 

به گُل نشستن زعفران روزانه 24 هزار نفر را برای برداشت مشغول کار می کند که میانگین تولید گُل به ازای هر هکتار در شهرستان 700 کیلوگرم  است.

 

هفت واحد فرآوری این محصول در شهرستان مجوز دریافت کرده اند اما چهار واحد فرآوری و بسته بندی فعال است و  همچنان ظرفیت محصول تولیدی از این واحدها بیشتر است.

 

خریداران گُل زعفران شهرستان از  استان های خراسان رضوی، جنوبی و تهران هستند و محصول فرآوری شده با برند شهرستان به کشورهای سوئیس، اسپانیا، چین، هند، و کشورهای عربی  صادر می شود.

 

 

پایان پیام/640

منبع: شبستان

کلیدواژه: زعفران طلای سرخ مزارع زعفران توسعه صنعت زعفران شهرستان فاروج زعفران ل زعفران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۷۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت با ساخت پارکینگ هوشمند

صادق گلیانی مدیر واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به ساخت پارکینگ هوشمند برای جلوگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت در این شرکت اظهار کرد:‌ محصول مورد نظر وسیله‌ای بوده برای نظم‌دهی دوچرخه در زمان پارک که می‌تواند از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت نیز پیشگیری کند.

وی دباره عملکرد پارکینگ هوشمند دوچرخه و موتورسیکلت عنوان کرد: پس از قرارگیری دوچرخه یا موتورسیکلت در جای تعبیه شده روی دستگاه، کاربر می‌تواند همه قسمت‌های بازشونده و مهم وسیله مورد نظر خود را با استفاده از کابل فولادی که در پشت دستگاه قرار دارد، قفل کند که به محض قفل شدن، دزدگیر فعال شده و نزدیک شدن به پارکینگ توسط سنسور‌های حرکتی تشخیص داده می‌شود و در صورت رعایت نکردن فاصله مجاز و نزدیکی بیش‌ازحد به‌وسیله قفل شده برای جلوگیری از آسیب یا کنجکاوی بوق هشدار به صدا درمی‌آید.

مدیر واحد فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد افزود:‌ هرگونه آسیب و بریدگی سیم فولادی باعث به صدا درآمدن سیستم هشدار طولانی‌مدت می‌شود که با قطع جریان برق ساختمان، سیستم به‌صورت خودکار توسط منبع تغذیه دستگاه به حالت کم‌مصرف تغییر حالت می‌دهد و تا ۶ ساعت به کار خود ادامه می‌دهد و هرگونه تماس یا حرکت دادن غیرمتعارف وسیله نقلیه، توسط سنسور‌ها تشخیص داده می‌شود و آژیر هشدار فعال می‌شود.

گلیانی با تشریح ظاهر و بدنه پارکینگ هوشمند دوچرخه و موتورسیکلت بیان کرد: ظاهر شیک و منحصربه‌فرد دستگاه با گره چینی ایرانی و طراحی مدرن، حس مدرنیته همراه با هویت ایرانی را به کاربر القا می‌کند. ابعاد دستگاه عرض ۶۰ سانتیمتر، ارتفاع ۱۰۰ سانتی‌متر و ضخامت ۲۰ سانتیمتری دارد که می‌تواند در هر مکانی نصب شود.

وی اضافه کرد: جنس به کار رفته در این دستگاه از ورق فلزی و ترموود باکیفیت بوده و یراق‌آلات به کار رفته از باکیفیت‌ترین محصولات بازار است. یراق‌آلات سیستم امنیتی طراحی و خاص محصول ساخته می‌شود که نمونه این یراق‌آلات را نمی‌توان در بازار یافت و نصب راحت و بدون تخریب نیز از دیگر مزایای این دستگاه است.

مدیر واحد فناور «مهراز صنعت سبز» گفت: عشق و علاقه به وسایل نقلیه وابستگی و حس تعلقی را به وجود می‌آورد که فراتر از رابطه انسان و یک وسیله نقلیه است که فقط می‌تواند فرای مسائل مالی، ضربه‌های روحی و روانی را همراه داشته باشد. پیشگیری از سرقت همیشه دغدغه بوده که با توجه به سهولت در فروش مال مسروقه دوچرخه و موتورسیکلت در کشور بر آن شدیم تا محصولی جهت پیشگیری از سرقت تولید کنیم.

گلیانی توضیح داد:‌ این واحد فناوراز منظر کارکردی برای تقویت استفاده از دوچرخه در شهرها مجهز بوده و زمانی که پارکینگ‌های امن دوچرخه در شهر‌ها تعبیه شوند، شهروندان تشویق می‌شوند تا از دوچرخه برای رفت‌وآمد‌های روزانه خود استفاده کنند که این بر سلامت جامعه و پاک نگهداشتن هوای شهر‌ها کمک بسیار شایانی خواهد داشت.

وی مطرح کرد: حمایت مالی و بازاریابی یکی از عمده‌ترین کمبود‌های شرکت‌هایی هستنند که توسط دانشجویان تأسیس شده‌اند. مطابق قراردادی که بین این شرکت و مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد منعقد شده با توجه به حمایت دانشگاه از این محصول، درصدی از سود فروش محصول به دانشگاه تعلق می‌گیرد. شرکت مهراز صنعت سبز از سه عضو دانشجویی و یک عضو هیئت علمی دانشگاه در سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را به‌صورت حقوقی آغاز کرد که محصول محوری این شرکت پارکینگ هوشمند دوچرخه و موتورسیکلت است.

به گزارش آنا، صادق گلیانی مدیر این واحد فناور دانشجوی ترم آخر کارشناسی ارشد برنامه‌ریزی شهری بوده که دو ثبت اختراع و یک ثبت طرح صنعتی داشته و در جشنواره‌های گوناگون پژوهشی حائز مقام‌های متعددی شده است.

گفت‌وگو از لادن لنگری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است
  • مدیران شهرستان بوشهر پیگیر جذب اعتبارات استانی و ملی باشند
  • چهار محصول ایران خودرو گران شد
  • امحاء مزارع آلوده به فاضلاب خام در شرق شیراز
  • مدیران دستگاه‌های اجرایی شهرستان بوشهر پیگیر جذب اعتبارات باشند
  • جذب نیرو‌های بومی در شرکت‌های منطقه از مهم‌ترین دغدغه‌های جوانان دهلرانی است
  • عملیات امحای مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • پیشگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت با ساخت پارکینگ هوشمند
  • دغدغه اهالی هرمز درباره گلزار شهدا چه زمانی رفع می‌شود؟