Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش ایرنا،  براساس گزارش سازمان آموزشی یونسکو، بیش از ۱۶۰ میلیون دانش آموز در حوزه آمریکای لاتین و کارائیب برای جلوگیری از شیوع گسترده ویروس کرونا نمی توانند به کلاس های درس بازگردند هرچند در کشورهای موفق درزمینه کنترل همه‌گیری مانند کوبا با اتخاذ تدابیر ویژه بهداشتی از همان روز آغاز سال تحصیلی، درب‌های مدارس و دانشگاه‌ها به روی محصلان گشوده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق اطلاعات دانشگاه آمریکایی جان هاپکینز، به ویژه در برخی از کشورهای منطقه لاتین تبار همچون برزیل، پرو، کلمبیا، مکزیک و آرژانتین که از نظر شمار بالای مبتلایان به کووید ۱۹، جزء ۱۰ کشور اول جهان محسوب می شوند، برای متوقف کردن خیزش کرونا این امر ضروری قلمداد می شود.

براساس نظر سازمان یونسکو، تعطیلی های گسترده و قرنطینه که باعث «بحران بی سابقه» در همه مناطق شده، در زمینه آموزش و تحصیلات نیز موجب شد که یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دانش آموز و دانشجو در تمام مقاطع تحصیلی از حضور در کلاس های درس بازبمانند.

براساس گزارش یونسکو، اکثر قریب به اتفاق کشورهای منطقه (۲۹ کشور از کل ۳۳ کشور)، پیگیری دروس را به روش های مختلف "از راه دور" مانند کلاس های اینترنتی، روش های آفلاین یا یادگیری ترکیبی (حضوری و نیمه حضوری) ایجاد کرده اند.

 مکزیک

دولت امسال به دلیل همه گیری ویروس کرونا که جان بیش از ۶۵ هزار نفر را گرفته و بالغ بر ۶۱۰ هزار مورد مبتلا به کووید ۱۹ را در این کشور ثبت کرده، مجوزی برای کلاس های حضوری صادر نکرده، درنتیجه ۳۰ میلیون دانش آموز مکزیکی ناگزیر از راه دور آموزش خواهند دید.

از آنجا که آموزش از راه دور حتی در کشورهای توسعه یافته نیز دشوار است، اتخاذ چنین روش آموزشی در کشورهایی چون مکزیک که بنا به آمار دولتی، تنها ۵۶ درصد منازل به اینترنت دسترسی دارند، به مراتب سخت تر خواهد بود.

بنابراین اگر طبق قانون همه کودکان مکزیکی می بایست آموزش عمومی دریافت کنند، با توجه به امکانات و ظرفیت های کشور، دولت مکزیک بهترین روش را آموزش از طریق امواج رادیویی دانسته است؛ چرا که حدود ۹۳ درصد خانواده ها به تلویزیون دسترسی دارند. هرچند به گفته کارشناسان راهبرد روشنی برای کلاس ها از طریق تلویزیون وجود ندارد.

 برزیل

مدارس تعطیل هستند، اما بازگشایی آنها بستگی به هر ایالت یا استان دارد و به علت آنکه هنوز همه شرایط مشخص نیست، تاریخ ها به طور مداوم در حال تغییراست.

کلمبیا

مدارس برای آموزش حضوری تعطیل است و کلاس ها به صورت مجازی برگزار می شود؛ اما براساس دستور ریاست جمهوری، درخصوص آموزش عالی، بازگشت به آزمایشگاه های عملی حضوری آزاد است.

پرو

مدارس تا ماه دسامبر ۲۰۲۰ (آذرماه) تعطیل است مگر در برخی موارد استثنا که دوره قرنطینه را به پایان رسانده اند به صورت نیمه حضوری بازگشایی خواهند شد.   

 اوروگوئه

مدارس ابتدایی و متوسطه با حفظ پروتکل های سخت گیرانه و کاهش ساعات کلاسی، به صورت حضوری برقرار است، همچنین مواد غذایی رایگان در مدارس توزیع می شود. نکته کلیدی برای این بازگشت حفظ فاصله فیزیکی و استفاده اجباری از ماسک می باشد.

نیکاراگوئه

در نیکاراگوئه نیز که براساس آمار تارنمای وردمترز، برخلاف ادعای سی ان ان، در پایین جدول شیوع کرونا قرار دارد، دولت تعلیق کلاس ها را در مدارس تصویب نکرد. اما با وضع تدابیر لازم، مراکز آموزشی اقدامات بهداشتی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و همچنین برنامه شیفت بندی را برای پیشگیری از ازدحام دانش آموزان انجام دادند.

البته انتقاداتی نیز از سوی برخی گروه ها وجود دارد که می گویند بسیاری از والدین برای رعایت الزاماتی مانند ماسک و سایر لوازم بهداشتی، توانایی اقتصادی ندارند.

بازگشایی مدارس در کوبا

از روز سه شنبه گذشته (یکم سپتامبر) با بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید در اغلب  بخش های کوبا، اقدامات بهداشتی سازمان یافته با کنترل دقیق همه گیری در این کشور انجام شد. به ویژه در هاوانا، پایتخت کوبا که بیشترین شمار مبتلایان ثبت شده در کشور را دارد، از ۳۱ اوت (۱۰ شهریور) تدابیر تازه ای در راستای کاهش تردد و کمک به فاصله اجتماعی با محدود کردن ساعات کار مشاغل و فروشگاه ها و تعطیلی موسسات تجاری غیرضروری در کنار تعیین جریمه علیه متخلفان اتخاذ شده است.  

وزیران حوزه آموزش کوبا، بازگشت دانش‌آموزان به کلاس‌های درس را در کنار به کارگیری تدابیر لازم برای مقابله با کووید ۱۹، رضایت‌بخش خواندند.

به گفته بالاترین مقامات ارشد هاوانا، پس از پایان دوره ۱۵ روزه پیش بینی شده برای این اقدامات، مجدداً با بررسی اوضاع درباره برقراری برخی از محدودیت ها یا حتی اتخاذ تدابیر دیگر تصمیم گیری خواهد شد.

چالش های عدم بازگشت به مدارس

در کنار نگرانی هایی که درباره سلامت محصلان و شیوع بیشتر ویروس کرونا با بازگشایی مدارس وجود دار، باید در نظر گرفت که در صورت تعطیلی آموزشگاه ها نیز مشکلات بسیاری به وجود خواهد آمد؛ از جمله : عدم دسترسی موثر و همگانی به دنیای دیجیتال که با وجود تلاش بسیاری از دولتها برای ادامه کلاسهای آنلاین، براساس گزارش یونسکو باعث می شود بسیاری از دانش آموزان از این روش یادگیری کنار گذاشته شوند.

مسئله دیگری که کارشناسان را نگران می کند اقدامات حبس آمیز است که می تواند "تأثیرات جدی بر سلامت روان مردم و افزایش در معرض خشونت قرار گرفتن کودکان و نوجوانان" داشته باشد.

یونسکو همچنین به عواقب سوء ناشی از تعطیلی مدارس، از جمله افزایش احتمالی ترک تحصیل اشاره می کند، زیرا پس از تعطیلات طولانی مدت و هنگامی که بحران های اقتصادی برای خانواده ها مشکلاتی را به وجود آورد ممکن است کودکان و جوانان را برای کار تحت فشار قرار می دهد و منجر به فزایش کودکان کار شود.

همچنین از آنجا که مدارس مراکز فعالیت های اجتماعی و تعامل انسانی است، با بسته شدن آنها، بسیاری از کودکان و نوجوانان این ارتباط اجتماعی را که برای یادگیری و پیشرفت آنها ضروری است، از دست خواهند دارد.

برچسب‌ها ویروس کرونا بازگشایی مدارس آمریکای لاتین پروندهٔ خبری بازگشایی مدارس و دانشگاه ها در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا بازگشایی مدارس آمریکای لاتین ویروس کرونا بازگشایی مدارس آمریکای لاتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۸۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینجا به تماشای ایثار بنشینید؛ معلمانی که پیامبر زمان خود شده‌اند

معلمی، شغل یا حرفه نیست بلکه جلوه‌ای از ایثار، فداکاری و از خودگذشتگی برای دانش‌آموزانی است که آینده‌سازان این مرزوبوم هستند و چه زیبا امام راحل فرموده‌اند که معلمی شغل انبیاست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، دوازدهم اردیبهشت هر سال یادآور روزی است که به نام مجاهدان و فداکاران عرصه علم و تربیت نام‌گذاری شده است، روزی که به نام و برای معلمان است تا پاسداشتی از این مجاهدان بی‌ادعا از تدریس تا فداکاری برای دانش‌آموزان این مرزوبوم صورت بگیرد.

در گوشه گوشه استان فارس جلوه زیبای از این مجاهدت معلمان برای دانش‌آموزان مشهود است؛ پارگی عصب دست، شکستگی دست و پا، گذشتن از حق نه ماهه مرخصی زایمان، بیماری و سایر مشکلات موجب نشده است تا معلمان از فعالیت و تدریس علم و تربیت به دانش‌آموزان دست بکشند.

این گزارش تنها بخشی از ایثارگری معلمان و مدیران را در سطح استان فارس روایت می‌کند که هر یک عشق و ایثار خود را به دانش‌آموزان بدون هیچ چشمداشتی ابراز می‌کنند.

رفتار مسئولانه آموزگار در قبال دانش‌آموز کم‌بینای خود

فهیمه محجوب معلم پایه اول از وقت فراغت خود برای تدریس به دانش‌آموز کم‌بینای خود استفاده می کند، وی آموزگار دبستان دخترانه شهید قاطعی میمند فارس است.

این معلم مسئولیت‌پذیر روزانه در شیفت‌های عصر که ساعت استراحت و تعطیلی است، در مدرسه حضور پیدا می‌کند و کلاس‌های آموزشی و تقویتی را بدون دریافت هیچ‌گونه هزینه‌ای برای دانش‌آموز کم‌بینای خود برگزار می‌کند تا مشق ایثار و فداکاری دهد.

مدیر مدرسه‌ای که موجبات آزادی پدر یک دانش‌آموز را فراهم آورد

حکایت دیگری از روایت ایثار و فداکاری معلمان و مدیران در مدارس استان فارس مربوط به مدیر مدرسه‌ای در شهرستان قیرو کارزین استان فارس است که در ذهن یکی از دانش‌آموزان خود قابی ماندگار ایجاد کرد.

یعقوب عباسی که مدیر یکی از آموزشگاه‌های ابتدایی شهرستان قیر و کارزین استان فارس است با جمع‌آوری و پرداخت بدهی، موجبات آزادی پدر یک دانش‌آموز را فراهم آورد.

ماجرای این اتفاق نیک به زمانی باز می‌گردد که معلم و مدیر مدرسه با مشاهده افت تحصیلی و کم شدن نشاط و انرژی دانش‌آموز، پیگیر مسائل آموزشی او شدند و متوجه شدند که مسائل پیش‌آمده به دلیل زندانی بودن پدر دانش‌آموز است.

این مدیر متعهد مدرسه با پیگیری و کمک گرفتن از خیران و همکاران فرهنگی خود باعث پرداخت بدهی ولی دانش‌آموز شد و در یک روز دانش‌آموز را با دیدن پدر خود در مدرسه غافلگیر کرد و روحیه نشاط و سر زندگی را به این دانش‌آموز برگرداند.

تدریس مجازی معلم دل‌سوز میمندی استان فارس برای دانش‌آموز بیمار

خانم معلم اهل میمند استان فارس هر روز از تدریس خود فیلم می‌گیرد و برای دانش‌آموزش که دارای بیماری مسری است، ارسال می کند تا علاوه بر بهره بردن دانش‌آموزش از مطالب درسی، او را با ایثار و فداکاری و دل‌سوزی آشنا کند.

لیلا کشاورزی، معلم پایه دوم دبستان نرجس خاتون میمند استان فارس است که در اقدامی مسئولانه در مواجهه با بیماری مسری دانش‌آموزش، جهت هماهنگ بودن با آموزش‌های کلاس، از تدریس‌های خود فیلم تهیه می‌کند و برای دانش‌آموز ارسال می‌کند و زمان استراحت در منزل نیز برای این دانش‌آموز وقت می‌گذارد و رفع اشکال انجام می‌دهد.

معلمی که فوت مادرش هم مانع تعطیلی کلاس نشد

معلم اهل فسا استان فارس که با وجود فوت مادر و داشتن این اندوه بزرگ کلاس درسش را تعطیل نکرد.

معصومه جعفری، آموزگار دبستان شهید دیالمه شهرستان فسا استان فارس است که با وجود اینکه مادر خود را از دست داد و غم بزرگی تمام وجودش را فراگرفت اما در عملی مسئولیت‌پذیرانه کلاس درسش را تعطیل نکرد و باعث شد دانش‌آموزانش از درس عقب نمانند.

ادای نذر معلم فیروزآباد فارس برای دانش‌آموزان تحت پوشش بهزیستی

یک خانم معلم اهل فیروزآباد استان فارس نیز در یک نذر علمی هرساله برای دانش‌آموزان تحت پوشش بهزیستی و کم‌شنوا کلاس درس رایگان برگزار می‌کند و در حل مسائل درسی به آنها کمک می کند.

فریبا کشاورز معلم مدارس متوسطه اول شهرستان فیروزآباد استان فارس هرسال در ایام امتحانات نهایی به دانش‌آموزان تحت پوشش بهزیستی و کم‌شنوا با برگزاری جلسات رایگان رفع اشکال و تدریس دروس در امتحانات کمک می‌کند.

این خانم معلم متعهد هر سال با شروع امتحانات نهایی با حضور در خوابگاه دانش‌آموزان بهزیستی و دانش‌آموزان کم‌شنوا به آنها کمک می‌کند تا در امتحانات خود موفق باشد.

وی هدف از انجام این کار را ادای یک نذر خود می‌داند و می‌گوید: وقتی موفقیت و پیشرفت این دانش‌آموزان را می‌بینم حاضر نیستم این خوشحالی را با هیچ چیز دیگری عوض کنم.

این معلم فیروزآبادی اضافه می‌کند: قبولی این دانش‌آموزان در امتحانات بهترین دستمزد و افتخار برای من است و من با تمام توان و اراده این کار را سال‌ها ادامه می‌دهم و تصمیم دارم با همکاری دبیران دیگر بتوانیم در تمام دورس مشکلات این عزیزان را مرتفع سازیم.

رفتار مسئولانه یک خانم مدیر مدرسه در قبال دانش‌آموزان کم‌برخوردار

یک مدیر مدرسه در بوانات استان فارس در قبال دانش‌آموزان کم‌برخوردار آموزشگاه خود احساس مسئولیت می‌کند و با تهیه بسته‌های معیشتی سعی می‌کند اندکی از محرومیت آنها را بکاهد.

خدیجه کاظمی، مدیر دبیرستان شبانه‌روزی حضرت زهرا بوانات استان فارس است و طی شناسایی دانش‌آموزان نیازمند مدرسه اقدام به تهیه بسته‌های معیشتی برای آنها می‌کند.

وی به صورت کاملاً محرمانه این بسته‌های معیشتی را بدون اینکه دانش‌آموزانش متوجه شوند به دست خانواده‌های آنها می‌رساند،این مدیر مدرسه معتقد است، هر میزان که دغدغه دانش‌آموزان نسبت به معیشتشان کمتر شود تمرکز آنها برای یادگیری درس بالاتر می‌رود.

ادای نذر دانایی معلم شیرازی نسبت به دانش‌آموزان

دبیر تاریخ شاغل در هنرستان شهید جوانمردی آموزش و پرورش ناحیه سه شیراز، 150 جلد کتاب را به کتابخانه مدرسه هدیه داد.

افشین ابروان، دبیر تاریخ هنرستان جوانمردی ناحیه سه شیراز که علاقه‌مند به کتاب و کتابخوانی است، ۱۵۰ عنوان کتاب را به کتابخانه هنرستان محل تدریس خود اهدا کرد تا با نذر دانایی، محتوای خوب را در اختیار دانش‌آموزان علاقمند به مطالعه قرار دهد،به گفته همکاران این آقا معلم، ایشان فردی مطلع، تاریخ‌دان و آشنا به امور روان‌شناسی است که در مواقع مختلف، فرهنگیان و دانش‌آموزان را در یادگیری و بیان اطلاعات مورد نیازشان یاری می‌کند.

به گزارش ایمنا، این روایت‌ها تنها گوشه‌ای از فداکاری‌های معلمان این سرزمین است، معلمانی که پیامبران زمان خویش شده‌اند تا دانش‌آموزانشان بدون هیچ دغدغه‌ای درس بخوانند تا بعدها بتوانند در پیشرفت و سازندگی کشورشان سهیم باشند.

کد خبر 749529

دیگر خبرها

  • بانوان آمریکای لاتین نسبت به کشتار زنان در غزه موضع بگیرند
  • از معلمی روی صندلی چرخدار تا معلمی در برفی که هم‌قد دانش‌آموزان است
  • اینجا به تماشای ایثار بنشینید؛ معلمانی که پیامبر زمان خود شده‌اند
  • ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها
  • معلم خلاق، دانش‌آموز هنر آفرین
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول!
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول، غیرقانونی است
  • زنگ سپاس معلم در مدارس خراسان شمالی طنین انداز شد
  • تحویل ۱۰ هزار کلاس درس در سال ۱۴۰۳ در صورت تزریق بودجه
  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان