Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@00:16:51 GMT

دروس خارج فقه باید پویا باشند

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۹۹۹۷۲

دروس خارج فقه باید پویا باشند

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به عدم توجه به پژوهش در حوزه علمیه، گفت: تکرار مطالب و پویا نبودن دروس خارج فقه درست نیست چون طلبه ها در نسل جدید رشد پیدا کرده اند.

به گزارش قدس آنلاین، آیت الله سیداحمد علم الهدی پیش از ظهر امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید حوزه علمیه خراسان گفت: از صدر اسلام تا کنون یک خط دستوری از جانب خداوند برای علم آموزی تعیین شده است که به عنوان یک الگوی مناسب برای حوزه علمیه و جریان علمی و آموزشی استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: در موقعیت های پیش آمده در هر زمان، چه در زمان توفق دشمنان شیعه و چه در زمان تسلط جریانات دینی مهمترین اتفاق، تاسیس حوزه های علمیه به اشکال گوناگون است. وی با بیان اینکه دلیل اصرار بزرگان بر تربیت و آموزش دینی، همیشگی شدن این مسئله به عنوان یک نهاد مقدس و تعلیم و تربیت در راستای دین است، تأکید کرد: مسئله تفقه در دین، مقدمات آن، درس خواندن و درس دادن برای طلاب یک واجب شرعی است که باید از دو رکن آموزش و پژوهش در تفقه و علم آموزی استفاده کرد. امام جمعه مشهد افزود: حوزه در قبل از انقلاب نظام مند نبود و طلبه ها راهنمایی نمی شدند. در آن زمان بی سوادی و بی اخلاقی زیاد بود اما به برکت خون شهدا و پیروزی انقلاب اسلامی اکنون حوزه نظام مند شده و افراد تعلیم و آموزش می بینند. وی با بیان اینکه در حال حاضر آنچنان به پژوهش توجه نمی شود، اظهار کرد: البته باتوجه به تحولات مدیریتی در حوزه علمیه کارهایی در حال انجام است و بحث مباحثه در حال نظام مند شدن است. تکرار مطالب و پویا نبودن دروس خارج فقه درست نیست چون طلبه ها در نسل جدید رشد پیدا کرده اند و رشد نسل چهارم انقلاب با نسل اول قابل مقایسه نیست و مطالب قدیمی برای نسل جدید کارساز نخواهد بود.  عضو شورای برنامه ریزی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه بحث مهم در سازمان دهی درس خارج بحث تقریرات و تحقیق است گفت: درس خارج فقه باید بهتر سازمان دهی شده و با تجهیزات روز کار انجام شود. وی با اشاره به ضرورت یکسان بودن امکانات برای همه طلبه ها، اظهار کرد: مسئولان باید تجهیزات آموزشی را به روز کنند و امکانات را در اختیار طلاب بگذارند. بحث معیشت طلاب بسیار مهم است اما از آن مهم تر بحث آموزش طلبه است. آیت الله علم الهدی ضمن تشکر از معاونت آموزشی حوزه که در بحث پژوهش کارهایی از قبیل چاپ کتاب و... انجام داده است، افزود: رکن سوم حوزه در کنار آموزش و پژوهش، مسئله تبلیغ است که اگر نباشد آموزش و پژوهش بی تأثیر است. در هجمه های فعلی مهمترین مسئله تبلیغ و انذار است لذا باید اقدامات خوبی در بحث تربیت مبلغ توسط حوزه انجام شود. منبع: مهر انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آیت الله علم الهدی حوزه علمیه درس خارج فقه حوزه علمیه خارج فقه طلبه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۹۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای جذب فارغ‌التحصیلان حوزه علمیه با آموزش و پرورش وارد گفت‌وگو شدیم

ایسنا/مازندران مدیر مرکز حوزه‌های علمیه خواهران کشور گفت: با آموزش و پرورش وارد گفت‌وگو شدیم تا فارغ التحصیلان حوزه علمیه با شرکت در آزمون بتوانند جذب این نهاد شوند.

حجت الاسلام والمسلمین مجتبی فاضل امشب در نشستی با کارکنان، طلاب و اصحاب رسانه، با بیان اینکه حوزه علمیه خواهران با ۵۰۰ مدرسه در ۲۸ استان فعالیت دارد، اظهار کرد: یکی از رسالت‌های مهم حوزه علمیه خواهران نظارت و ارزیابی بر انجام فعالیت آموزشی، پژوهشی و تربیتی است که در استان‌ها به این مهم پرداخته می‌شود .

وی با اشاره به اینکه برنامه ۵ ساله حوزه‌های علمیه خواهران در سال ۱۴۰۱ تصویب شد، بیان کرد: مقرر شد در سال ۱۴۱۴ به یک افق در حوزه خواهران دست پیدا کنیم تا به نوعی بانوان اقدامات خودشان را بتوانند عملی کنند .

فاضل از برنامه‌های مهم سفر به مازندران را پیگیری توسعه آموزش عالی در استان و ارتقای برخی مدارس از سطح ۲ به سطح ۳ دانست و گفت: سالانه حدود ۱۱ هزار نفر در حوزه‌های علمیه ثبت نام می‌کنند.

حجت الاسلام والمسلمین فاضلی اظهار کرد: لشکر ۷ هزاره سفیران رضوان در ایام ثبت نام حوزه‌های علمیه فعالیت دارند که بصورت چهره به چهره اقدام به تبلیغ می‌کنند، امسال از اول اردیبهشت ثبت نام حوزه‌های علمیه شروع شده است.

وی با اعلام اینکه تاکنون برای حدود ۵۰ هزار نفر طلبه خواهر در سطوح ۱ تا ۳ ثبت نام صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: پیگیری‌ها جهت احداث سایت اداری مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران صورت گرفته است که امیدواریم در سال ۱۴۰۳ عملی شود . 

وی با بیان اینکه اشتغال فارغ التحصیلان حوزوی در گذشته از دغدغه مدیریت مرکز حوزه علمیه نبوده است لذا جهت بکارگیری فارغ التحصیلان حوزوی در دستگاه‌های اداری پیگیری‌های لازم  صورت گرفته است، یادآور شد: آموزش مشترک فارغ التحصیلان حوزه و مرکز قضا در قم آغاز  شده و توافقات خوبی با معاونت آموزش قوه قضاییه صورت گرفته است.

فاضل گفت: در حال حاضر با  نهادهایی مانند آموزش و پرورش وارد گفت‌وگو شدیم تا فارغ التحصیلان حوزه علمیه با شرکت در آزمون بتوانند جذب این نهاد شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تلاش برای استخدام طلبه های زن در آموزش و پرورش
  • برای جذب فارغ‌التحصیلان حوزه علمیه با آموزش و پرورش وارد گفت‌وگو شدیم
  • بزرگداشت روز معلم در مدرسه علمیه خواهران ماکو
  • تحصیل پنجاه هزار طلبه خواهر در مدارس علمیه کشور
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • دوران حفظ دروس گذشته است/ مطالعات باید مبتنی‌بر اطلاعات روز، ارتباطات و اینترنت باشد
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • دوران حفظ کردن دروس گذشته است/ مطالعات باید مبتنی‌بر اطلاعات روز، ارتباطات و اینترنت باشد
  • طلبه‌های جوان و افتخارآفرینان المپیاد‌های علمی در آمل تجلیل شدند
  • حوزه علمیه خواهران الزهراء (ع) بندرعباس طلبه می‌پذیرد