Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی، آزمایشی برای تشخیص کووید-۱۹ ابداع کرده‌اند که می‌تواند نتایج را طی ۴۰ دقیقه آماده کند و آنها را در تلفن همراه نمایش دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌نیوزتودی، پژوهشگران "دانشگاه ایلینوی در اربانا-شمپین"(UIUC)، نوعی آزمایش سریع برای تشخیص کووید-۱۹ ابداع کرده‌اند که نتایج را روی تلفن همراه نمایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها باور دارند که این روش جدید می‌تواند امکان دسترسی گسترده به آزمایش کارآمد کووید-۱۹ را در مناطقی که فاقد تخصص، زیرساخت و تجهیزات مخصوص آزمایشگاهی هستند، فراهم کند.

در اختیار داشتن یک آزمایش دقیق، کلید کنترل کروناویروس و کاهش انتقال آن است. روش موسوم به "RT-PCR" در حال حاضر، بهترین روش آزمایش ابتلا به کووید-۱۹ به شمار می‌رود. آمریکا، اروپا و آسیا به صورت گسترده از آزمایش‌های RT-PCR استفاده می‌کنند. اگرچه این آزمایش‌های استاندارد، مقیاس‌پذیری بالایی دارند اما بزرگترین محدودیت آنها این است که برای انجام دادن آنها، تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز است.

این آزمایش برای تقویت ماده ژنتیکی ویروسی، به دمای متفاوتی در هر چرخه نیاز دارد تا دانشمندان بتوانند آن را تجزیه و تحلیل کنند. این روند موجب می‌شود که زمان انتظار برای دریافت نتایج، در مناطقی که به زیرساخت و تخصص مورد نیاز دسترسی ندارند، افزایش یابد.

پژوهشگران دانشگاه ایلینوی با در نظر گرفتن این محدودیت‌ها، یک آزمایش سریع و کم‌هزینه موسوم به "RT-LAMP" ابداع کردند. به گفته پژوهشگران، این آزمایش می‌تواند با کمک یک ابزار دستی خوانش، یک کارتریج سه‌بعدی و یک تلفن همراه هوشمند، وجود کروناویروس را طی ۴۰ دقیقه تشخیص دهد.

کاهش زمان انتظار

این آزمایش جدید به جای تکیه بر تقویت ماده ژنتیکی ویروس و استفاده از آن در ۳۵ تا ۴۰ چرخه متفاوت، روند ساده‌تری را به کار می‌گیرد.

دانشمندان، یک روش آزمایشی موسوم به "LAMP" را حدود ۲۰ سال پیش ابداع کردند و آن را به عنوان یک جایگزین مقرون به صرفه در تقویت DNA به کار گرفتند. آنها در حال حاضر از این روش برای تشخیص DNA در سل و مالاریا استفاده می‌کنند.  

دانشمندان اخیرا روش RT-LAMP را برای تشخیص آران‌ای در ویروس‌هایی مانند "HIV" ابداع کرده‌اند. در این آزمایش، نمونه تا دمای ۱۴۹ درجه فارنهایت گرم می‌شود تا همه ویروس‌های موجود در آن فعالیت خود را آغاز کنند. سپس پژوهشگران، ویروس را تجزیه می‌کنند تا توالی ژنتیکی نشان‌دهنده کروناویروس را تشخیص دهند.

گزارش‌ها نشان می‌دهند که RT-LAMP، حساسیت کمتری نسبت به آزمایش PCR دارد و نمی‌تواند وجود ویروس را در سطوح پایین تشخیص دهد.

پژوهشگران به رغم وجود این محدودیت‌ها، روش RT-LAMP را به کار گرفتند زیرا این روش، به دستگاه‌های تجاری موسوم به "ترموسایکلر" (Thermocycler) که جهت تقویت و تکثیر DNA از آنها استفاده می شود، نیازی ندارد. علاوه بر این، روش RT-LAMP نیازی ندارد که چندین مرحله را برای جذب ویروس پشت سر بگذارد.

در مقاله این پژوهش آمده است: شاید این روش بتواند به تشخیص مقیاس‌پذیر کووید- ۱۹ بدون نیاز به زیرساخت‌ها و منابع آزمایشگاهی کمک کند و به خصوص در مکان‌هایی مانند مدارس، مراکز مراقبت از سالمندان و رویدادهای ورزشی به کار برود.

این گروه پژوهشی در حال حاضر با شرکتی موسوم به "Fast Radius" که در شیکاگو واقع است، همکاری می‌کنند تا آزمایش خود را به مرحله تجاری برسانند.

این پژوهش، در مجله "Proceedings of the National Academy of Sciences" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کووید 19 آزمايش تلفن همراه کرونا در جهان برای تشخیص تلفن همراه کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۱۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان راه موبایل قاپان با شلیک پلیس

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ محمد افشار گفت: تیم عملیاتی ۱۳۴ شهرک قدس در حال گشت زنی بودند و راکب و ترک نشین موتور سیکلت که قصد سرقت تلفن همراه شهروندی را داشتند مشاهده که با دیدن مأموران به طور خطرناکی متواری شدند.

وی افزود: پس از مدتی تعقیب و گریز موبایل قاپان اقدام به استفاده از گاز اشک‌آور به سمت عوامل کلانتری کردند که پس از ده دقیقه تعقیب و گریز در نهایت با شلیک پلیس موبایل قاپان زمین گیر و دستگیر شدند.

این مقام انتظامی گفت: یکی از سارقان در حین فرار از ناحیه پا مورد اصابت گلوله قرار گرفته که در بازرسی اولیه از متهمان تعداد دو عدد تلفن همراه مسروقه که به تازگی سرقت کرده بودند کشف و متهمان به همراه اموال مسروقه به کلانتری منتقل شدند.

سرکلانتر دوم پلیس پیشگیری پایتخت انتقال متهم به مراکز درمانی و تحت درمان قرار گرفتن وی اشاره کرد و ادامه داد: در تحقیقات اولیه مشخص شد که موبایل قاپان ۲۴ ساله و دارای سابقه کیفری می‌باشند و متهمان به ۳۰ فقره موبایل قاپی اعتراف کردند.

سرهنگ افشار خاطر نشان کرد: کشف جزئیات پرونده در دستور کار قرار دارد.

کد خبر 6099302

دیگر خبرها

  • پیام اپراتور ایتالیایی برای صهیونیست‌ها: به فلسطین خوش آمدید
  • پایان راه موبایل قاپان با شلیک پلیس
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • باورتان می‌شود این گوشی تلفن همراه، پرفروش‌ترین در جهان است؟
  • ارزیابی میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه در سازمان تنظیم مقررات
  • دستگیری فیشینگ کار حرفه‌ای در کرج
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج اعلام شد
  • برگه‌های آزمایش الکی!
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود