Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری، ابراهیم شیرانی میزان  تولید برداشت محصول گردو در سال زراعی گذشته را سه هزار تن اعلام کرد و اظهار داشت: پارسال بدلیل پدیده سرمازدگی بخش عمده ای از محصول گردو  این استان دچار خسارت و از بین رفت.

وی همچنین از تولید ۲۴ هزار تن  محصول بادام این استان در  سال جاری خبر داد و گفت: با این میزان تولید، در سال زراعی گذشته با  پدیده سرمازدگی  تنها ۱۷ هزار تن گزارش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، وسعت بادامستانهای بارور استان را ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار برآورد کرد و گفت: بیش از۷۰ درصد بادام چهارمحال و بختیاری از نوع مامایی و مابقی از ارقام 'سفید، ربیع، محبی، سنگی و شاهرودی' است.
شیرانی افزود: بخش عمده بادامستانهای این استان در شهرستان های سامان، بن و حاشیه رودخانه زاینده رود است.

وی  ، وسعت باغات مثمر این استان را  ۴۴ هزار و ۵۰۰   هکتار  عنوان کرد و گفت: حدود ۳۰ هزار و ۷۰۴ هکتار آن بارور و مابقی شامل نهال و درختان غیربارور است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری ،از حذف و جایگزینی ۴۰۰ هکتار از باغات فرسوده استان با نهال اصلاح شده سازگار اقلیم در سال زراعی جاری در استان را یادآور شد و گفت:   امسال بیش از دو هزار و ۸۰۰ هکتار از باغات استان اصلاح و عمل پیوند انجام شده است .

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری وسعت باغات فرسوده این استان را ۱۰ هزار هکتار برآورد کرد و گفت: حداقل هزینه مورد نیاز برای حذف و جایگزین هر هکتار باغات فرسوده افزون بر ۱۵۰ میلیون ریال اعتبار نیاز است .به گفته وی، بخشی از باغ های مثمر با توجه به فرسودگی و کهن بودن درختان در برابر آفت باغی ضعیف و آسیب پذیر هستند.

وی از تولید و آماده توزیع، ۴۴۶ هزار اصله نهال مثمر در ۷ نهالستان استان در سال جاری خبر داد و تصریح کرد: این میزان نهال در زمان مناسب کشت به منظور توسعه، حذف و جایگزینی باغ ها، بین بهره برداران با قیمت متعادل عرضه خواهد شد.

شیرانی، میزان محصول برداشت سالانه محصولات باغی این  استان را بیش از ۱۹۰ هزار تن عنوان و تصریح کرد: در صورت اصلاح و احیای باغ های قدیمی و کم بازده، برداشت محصول تا ۳۵ درصد افزایش می یابد.

سالانه در چهارمحال وبختیاری بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات باغی، زراعی، دامی و شیلات تولید می شود، سطح زیرکشت استان نیز ۲۷۰ هزار هکتار با ۶۰ هزار بهره بردار است.

48

کد خبر 1429536

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان چهارمحال و بختیاری چهارمحال و بختیاری هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۱۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌ریزی برای توسعه ۱۶۰۰ هکتاری باغات

رحمان فیض قربانی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه امسال توسعه ۱۶۰۰ هکتاری باغات را در برنامه استان داریم، گفت : هزار هکتار به توسعه باغات آبی و ۶۰۰ هکتار دیگر به توسعه باغات دیم اختصاص خواهد داشت.

فیض قربانی افزود: پیش‌بینی می‌شود با این سطح از توسعه در مجموع ۱۶ هزار تن محصول باغی به مجموع تولیدات باغی استان کرمانشاه اضافه شود.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: توسعه باغات دیم شامل باغات بادام، انگور، پسته و توسعه باغات آبی نیز شامل توسعه نخیلات، باغات مدرن و باغات کلاسیک خواهد بود.

وی سرمایه‌گذاری در زمینه توسعه باغات را در استان دارای توجیه اقتصادی عنوان کرد و افزود: استان کرمانشاه به دلیل برخورداری از شرایط اقلیمی مناسب و طبیعت چهار فصل مستعد توسعه باغات بوده، ضمن اینکه همجواری با کشور عراق فرصت خوبی را برای صادرات محصولات باغی در اختیار استان قرار خواهد داد.

فیض‌قربانی با دعوت از سرمایه گذاران برای ورود در زمینه توسعه باغات در استان، تاکید کرد: سرمایه گذاری روی توسعه باغات می‌تواند ارز آوری بالایی برای استان کرمانشاه از قِبَل صادرات محصولات باغی به همراه داشته باشد.

وی اضافه کرد: از سرمایه گذارانی که بخواهند در زمینه توسعه باغات کار کنند، هم در زمینه تسهیل صدور مجوز‌ها و هم در حوزه معرفی به بانک برای دریافت تسهیلات ارزان قیمت حمایت خواهد شد.

وی گفت: سال گذشته در مجموع ۹۰۰ هکتار - شامل ۳۷۶ هکتار باغ دیم و مابقی باغات آبی - به سطح باغات استان اضافه شد.

فیض‌قربانی با بیان اینکه استان کرمانشاه هم اکنون ۴۵ هزار هکتار باغ دارد، گفت: سالانه ۳۴۰ هزار تن محصولات باغی در استان کرمانشاه تولید می‌شود .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • برنامه‌ریزی برای توسعه ۱۶۰۰ هکتاری باغات
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • پیش بینی بارش باران درچهارمحال و بختیاری
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • ۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای چهارمحال و بختیاری زیر کشت رفت
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • تحقق ۵۰ درصدی تعهد خیرین مدرسه ساز