Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-05@02:28:41 GMT

چرا افراد در بزرگسالی سیگاری می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۰۶۱۳۵

چرا افراد در بزرگسالی سیگاری می‌شوند؟

به گزارش افکارنیوز،

افزایش خطر سیگار کشیدن در میان جوانانی که هرگز سابقه سیگار کشیدن نداشته اند، یکی از موضوعات مهم و چالش برانگیز جوامع امروز است. به طوری که ۱۴ درصد این افراد با میانگین سنی ۱۸ تا ۲۴ سال هستند که سه عامل برای بروز عادت سیگار کشیدن، پیش بینی می‌شود.

اخبار اجتماعی- یکی از اساتید دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه مونترال و نویسنده مجله مطالعه بهداشت نوجوانان تاکید می‌کند که برخی از افراد، با وجود این که به سیگار کشیدن گرایش دارند و به طور منظم هم از الکل استفاده می‌کنند، درصد کمی از شروع کنندگان مصرف سیگار را دربر می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی می‌گوید: با توجه به این که ۱۴ درصد سیگاری‌ها را افرادی با میانگین سنی ۱۸ تا ۲۴ سال تشکیل می‌دهند. از اینرو، جامعه هدف کمپین‌های پیشگیری از استعمال دخانیات ، باید افرادی با این میانگین سنی باشند.

برخی از محققان، با استناد به مطالعات متعددی مبنی بر افزایش مصرف سیگار در جامعه، بر این باور هستند که در حال حاضر، صنعت دخانیات، تمام تلاش خود را برای جذب جوانان برای مصرف سیگار می‌کند. به طور مثال؛ در ایالت متحده آمریکا, ۵۰ درصد افزایش مصرف کنندگان، به جوانانی اختصاص دارد که پس از فارغ التحصیلی در مقطع دبیرستان به مصرف سیگار گرایش پیدا می‌کنند.

برخی از این پژوهش‌ها حاکی از این است که شروع سیگار کشیدن با سه عامل خطرِ بالا بودن گرایش، عملکرد ضعیف در مدرسه و مصرف بیشتر الکل همراه است.

این یک واقعیت است که وقتی فردی بزرگتر می‌شود علایق و گرایش‌های خود را به طور آزادانه بیان می‌کند چرا که والدینش همیشه کنار او نیستند تا کنترلش کنند، امّا همین فرد، زمانی که سنش بالا می‌رود تحت کنترل و مراقبت والدین است.

وقتی که بچه‌ها در خانه به همراه خانواده شان زندگی می‌کنند تحت کنترل خانواده خود هستند. به طوری که والدین از بروز رفتار‌هایی که منجر به سیگار کشیدن آن‌ها می‌شود محافظت می‌کنند که این محافظت ممکن است با گذشت زمان و بزرگ شدن فرزندشان کاهش پیدا کند.

سختی‌هایی که بچه‌ها در مدرسه با آن روبرو می‌شوند، یکی از علل خطر افزایش مصرف سیگار در میان آن هاست چرا که باعث می‌شود این افراد ترک تحصیل کنند و به دنبال یافتن شغل باشند.

از آن جایی که برخی از جوانان، به مکان‌هایی که الکل مصرف می‌کنند گرایش بیشتری دارند. از اینرو، با رفتن به این مکان ها، بیشتر تحت تاثیر افراد سیگاری قرار می‌گیرند و ترغیب می‌شوند که سیگار مصرف کنند. نکته شایان ذکر این است که به دلیل جلوگیری کردن الکل از بروز احساسات و کاهش خودکنترلی فرد، این می‌تواند یک عامل خطر برای شروع سیگار کشیدن در میان جوانان محسوب شود.

حال، باید این موضوع را در نظر گرفت که کمپین‌های پیشگیری از استعمال دخانیات معمولا نوجوانان را هدف قرار می‌دهند. زیرا برخی از مطالعات نشان می‌هند که بخشی از مصرف کنندگان سیگار، نوجوانان ۱۲ – ۱۳ ساله هستند. از اینرو، بسیاری از برنامه‌های مرتبط با پیشگیری باید به گروه سنی نوجوانان اختصاص یابد. البته این بدان معنا نیست که باید از اهمیت پیشگیری مصرف سیگار در میان جوانان غافل بود. زیرا کمپین‌های تبلیغاتی کارخانه‌های دخانیات به طور خاص، این گروه سنی را مورد هدف قرار می‌دهند.

در نتیجه، اگر بتوان از شروع مصرف سیگار در میان جوانان جلوگیری کرد احتمال سیگاری نشدن آن‌ها بسیار بالا خواهد بود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سیگار استعمال دخانیات سیگار سیگار کشیدن استعمال دخانیات میان جوانان مصرف سیگار سیگار کشیدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۶۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانت در جنوب کشور+فیلم

حیدریان فر گفت:دنیای مجازی به دنبال یکسان سازی فرهنگ هاست که متاسفانه باعث از بین رفتن بخشی زیادی از بافت فرهنگی و قومیتی میشود.

حیدریان فر مشاور و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو _ زهره عرب زاده در رابطه با چالش‌های نوجوانان در شهر‌های جنوبی کشور اظهار داشت: متاسفانه در جنوب کشور به دلیل بدی آب و هوا والدین بیشتر ساعت‌های روز را با فرزندان خود در خانه سپری میکنند و فضای مناسب برای بازی را ندارند و همین مسئله باعث میشود که کودکان و نوجوانان بیشتر زمان خود را با فضای مجازی پر کنند.

متاسفانه دنیای مجازی هم نمایانگر دنیای پر زرق و برقیست که با دنیای واقعی تفاوت زیادی دارد و کودکان و نوجوانان هم به انداره بزرگسالان توانایی درک این موضوع را ندارند.

وی افزود: دنیای مجازی به دنبال یکسان سازی فرهنگ هاست که متاسفانه باعث از بین رفتن بخشی زیادی از بافت فرهنگی و قومیتی میشود.

حیدریان فر ادامه داد: بهترین راه حل ایجاد فضای بیشتر برای بازی و فعالیت کودکان و نوجوانان است. فضا‌های سرپوشیده‌ای که به دور از گرما و آلودگی باشند که بچه‌ها بتوانند مقداری از زمان خود را به فعالیت در مکان‌های مناسب بپردازند.

حیدریان فر با اشاره به دوزبانه بودن کودکان در شهر‌های جنوبی کشور هم گفت که این امر میتواند بر کیفیت یادگیری و تعامل کودکان تاثیر بگذارد که بهترین راه حل همگام و هماهنگ بودن محتوای آموزشی با فرهنگ آن قومیت باشد.

دیگر خبرها

  • خط و نشان کشیدن رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای دانشجویان حامی فلسطین
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانات در جنوب کشور+فیلم
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانت در جنوب کشور+فیلم
  • سقوط مرگبار عکاس ۴۰ ساله از ارتفاعات جنگل ابر شاهرود
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • ممنوعیت‌های تازه به سبک دهه ۶۰ در مدارس
  • اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • اشتغال ۹۲ هزار نفری تعاونی‌های زنان در کشور
  • یک روزنامه: سختگیری دهه 60 در مدارس در حال تکرار است/ هنوز «آینه» ممنوع است! دانش‌آموزان دوره متوسطه می‌گویند در مدرسه کیف‌هایشان را می‌گردند و مسئولان مدرسه برخوردهای خشن و توهین‌آمیز دارند