Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@04:41:12 GMT

نگاه های هیز به جواهر دریای عرب

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۰۷۴۹۶

نگاه های هیز به جواهر دریای عرب

 جزیره سقطری مجمع الجزایری در جنوب یمن است که در غرب اقیانوس هند، در دهانه خلیج عدن و بین دو قاره آسیا و آفریقا قرار دارد. این جزیره نه تنها استراتژیک است، بلکه به دلیل گونه های خاص گیاهی و جاذبه های طبیعی منحصر به فردش بسیار معروف است.

مجمع الجزایر سقطری، در برگیرنده جزیره های مرجانی «سقطری، عبدالکوری، سمهه، درسه» و چندین جزیره کوچک تر است که روی هم رفته ۳ هزار و ۶۲۵ کیلومتر مربع وسعت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جزایر سقطری، زیست بومی بسته است، به همین دلیل گونه های جانوری و گیاهی منحصر به فردی دارد. نزدیک به یک سوم جانداران این جزایر، تنها در همان جا یافت می شوند. گونه ای درخت که به «خون اژدها» مشهور است، در این منطقه فراوان دیده می شود. این جزیره حدود ۵۰ هزار سکنه دارد.

گفته می شود که جزایر سقطری یکی از عجایب کره زمین است و قدمتی به اندازه خود زمین دارد. پوشش گیاهی و جانوری آن به قدری منحصربه‌فرد و عجیب است که در هیچ جای دیگر دنیا نظیر آن‌ها یافت نمی‌شود.

دولت امارات از اردیبهشت ۱۳۹۷ جزیره یمنی سقطری را اشغال کرده است. اشغال جزیره سقطری از سوی امارات در شرایطی است که کنترل آن پیش از آن در اختیار دولت مستعفی و فراری یمن به ریاست منصور هادی بود و کشور امارات هم به عنوان یکی از اعضای ائتلاف عربی – آمریکایی ظاهرا از این دولت حمایت می کرد. اقدامات امارات از زمان اشغال این جزیره انگیزه توسعه طلبانه و چشم داشت اقتصادی و ژئوپلتیکی این کشور به این جزیره استراتژیک را نشان می دهد

با شعله ورتر شدن جنگ یمن مشخص شد که اهداف متجاوزان در یمن به ویژه امارات بسیار گسترده تر است و ابوظبی چشم طمع و غصب و غارت این جزیره مهم و استراتژیک را دارد.

رسانه های عرب زبان منطقه پیشتر از قول یک مقام دولت مستعفی یمن هشدار داده بودند که امارات از زمان حضور خود در سقطری اقدام به تخریب محیط زیست و آثار و جاذبه های طبیعی این منطقه کرده است. یکی از این مصاحبه ها با شبکه الجزیره بود که تاکید داشت "مناطق وسیعی در سواحل مجمع الجزایر سقطری را امارات با قراردادهای فروش غیرقانونی به کنترل خود درآورده است."

زیاده خواهی‌های امارات در یمن و به عبارت دقیق تر در جزیره سقطری  با سودای گسترش نفوذ در منطقه تا آنجا پیش رفته  که ابوظبی در صدد ایجاد پایگاههای نظامی در این جزیره به منظور جمع آوری اطلاعات نظامی و جاسوسی است تا جایی که از امارات به عنوان ابزاری در دست آمریکا و رژیم صهیونیستی یاد می شود.

تحولات شش سال گذشته یمن حالا وارد مرحله جدیدی شده است، اما این بار اوضاع با گذشته تفاوت بیشتری دارد و بنا بر اخبار غیررسمی دریافتی، نظامیان رژیم صهیونیستی و سازمان اطلاعات نظامی این رژیم موسوم به "آمان" با کمک نظامیان اماراتی در یک سال گذشته اقدام به آموزش برخی مزدوران یمنی در جنوب این کشور کرده اند.

 ورود علنی نظامیان و ماموران رژیم صهیونیستی به قضیه یمن، به دنبال توافق عادی سازی روابط میان ابوظبی و تل آویو در ۲۳ مرداد ماه، افشا شده است و امارات سعی می کند به اهداف صهیونیستی و یا همان غصب جزیره راهبردی سقطری (سوکاترا) در اقیانوس هند که متعلق به یمن است، با کمک رژیم صهیونیستی جامه عمل بپوشاند.

در همین ارتباط چندی پیش پایگاه  jforum یهودی- فرانسوی از همکاری امارات و رژیم صهیونیستی برای ایجاد پایگاه جاسوسی در جزیره سقطری خبر داد و اعلام کرد، در این میان همکاری اسرائیل و امارات برای ایجاد پایگاههای اطلاعاتی و جاسوسی در جزیره سقطری یمن در چارچوب همکاری محرمانه دو طرف جا دارد که از چند سال پیش (به طور محرمانه) کلید خورده است و یکی از اهداف آن نظارت بر تکاپو و فعالیت انصارالله و تسلط بر دریانوری در منطقه است.

به نوشته پایگاه  jforum، اسرائیل پیش از آن یعنی از سال ۲۰۱۶ کار ساخت بزرگترین پایگاه جاسوسی در حوزه دریای سرخ واقع در کوههای امباساریا در اریتره را در یک منطقه راهبردی مشرف به باب المندب آغاز کرده و اکنون به همراه امارات در تکاپوی فراهم کردن تمام نیازهای لجستیکی لازم برای ساخت یک پایگاه جاسوسی دیگر است که هدف از آن جمع آوری اطلاعات از سراسر خلیج عدن از باب المندب تا جزیره سقطری است که تحت سلطه امارات قرار دارد.

 اهداف امارات نسبت به عربستان در یمن گسترده‌تر و استعماری‌تر می باشد که تصرف جزیره بکر و سرشار از منابع طبیعی "سقطری" و تغییر بافت جمعیتی برخی دیگر از استان های یمن در همین راستاست که این مساله با کمک رژیم صهیونیستی در حال انجام است.

تصرف جزیره سقطری (سوکاترا)، تلاش برای تجزیه یمن (به دو کشور جنوبی و شمالی) و آموزش، تجهیز و تسلیح شمار زیادی از شبه نظامیان (به عنوان عامل امارات) قسمتی از برنامه ها و اقدامات اماراتی ها طی سال های اخیر در یمن بوده است.

نگاه امارات به جزیره سقطری با عینک صهیونیستی یعنی جدا کردن این جزیره از یمن و تغییر موقعیت جغرافیایی آن می باشد تا ابوظبی و رژیم صهیونیستی از این طریق مناطق و گذرگاه های دریایی راهبردی همچون دریای عمان، اقیانوس هند و دریای عرب تا باب المندب را در رصد اطلاعاتی و جاسوسی خود قرار دهند.

یکی از اهداف مهم دیگر امارات و رژیم صهیونیستی در تصرف جزیره سقطری پشتیبانی اطلاعاتی و نظامی از اقدامات دزدان دریایی سومالی می باشد، دزدانی که محدوده کاری آنها بیشتر در مسیر دریایی انتهای دریای عمان تا باب المندب قرار دارد و این دزدان در سال های اخیر دهها کشتی متعلق به کشورهای آسیایی، عربی و اروپایی را ربوده اند.

نکته قابل تاملی که در این میان وجود دارد این است که در گزارش های منتشر شده از دزدان سومالیایی، آنها در سال های اخیر حتی یک کشتی متعلق به آمریکا و یا رژیم صهیونیستی را نربوده اند و این نکته نشان می دهد که صهیونیست ها و آمریکایی ها شریک قافله دزدان دریایی سومالی می باشند.

شواهد نشان می دهد  که اماراتی ها اهداف بلندپروازانه ای در یمن و خصوصا در جزیره سقطری در سر دارند و با توافق عادی سازی روابط میان ابوظبی و تل آویو که در ۲۳ مرداد ماه با دلالی دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا صورت گرفت و پس از آن قرارداد امنیتی میان امارات و رژیم صهیونیستی منعقد گردید، این مساله حالت کاملا اجرایی به خود گرفته و تل آویو – ابوظبی برای تصرف خاک یک کشور اسلامی برای دستیابی به اهداف مورد نظر خود با هم همدست شده اند. َ

برچسب‌ها تل آویو جنگ یمن دریای عمان اقیانوس هند یمن اسرائیل ابوظبی منصورهادی رژیم صهیونیستی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تل آویو جنگ یمن دریای عمان اقیانوس هند یمن اسرائیل ابوظبی منصورهادی رژیم صهیونیستی تل آویو جنگ یمن دریای عمان اقیانوس هند یمن اسرائیل ابوظبی منصورهادی رژیم صهیونیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۷۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توانمندی دفاعی ایران از نگاه غرب؛ از فتوشاپ تا تغییر محاسبات

اقدام ایران در حمله به سرزمین‌های اشغالی از داخل خاک خود در میان رسانه‌های صهیونیستی هم بازتاب داشت و این رسانه‌ها را مجبور کرد تا توانایی جمهوری اسلامی ایران برای درگیری با صهیونیست‌ها را مورد تحلیل و ارزیابی قرار دهند. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، «ایرانی‌ها موشک‌هایی با بُرد بسیار طولانی و دقت بسیار خوب دارند. کشورهای زیادی در جهان نیستند که چنین موشک‌هایی داشته باشند.» این سطری از گزارشی است که دویچه‌وله آلمان منتشر کرده است. گزارشی که در گفت‌وگو با یک کارشناس مسائل نظامیِ اندیشکده مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک (IISS) مستقر در بریتانیا به تحلیل پاسخ نظامی ایران به رژیم صهیونیستی پرداخته بود.

از نگاه این کارشناس نظامی، هرچند ایران توانایی‌ نظامی و دفاعی بالایی دارد اما مخالفان اصلی او هم کشورهای هستند که رهبران مطلق فناوری‌های نظامی در دنیا محسوب می‌شوند. عبارتی برای تخفیف قدرت دفاعی ایران که البته یک اعتراف ضمنی در آن نهفته است؛ این‌که ایران، توان دفاعی و نظامی خود را نه در سطوح پایین منطقه‌ای، بلکه با سطوح عالی دفاعی و نظامی در دنیا تنظیم کرده است.

این گزارش اما تنها گزارشی نیست که رسانه‌ها و کارشناسان غربی به توان جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از منافع خود به‌صراحت یا تلویح اشاره کرده‌اند. اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک از دیگر مراکزی است که به این موضوع پرداخته است. پایگاه اینترنتی این اندیشکده در گزارشی که در میان سطور و کلمات آن می‌توان رشحات معادله جدید منطقه غرب آسیا را یافت که البته این مرتبه توسط ایران در حال وضع شدن است. نوعی نظم منطقه‌ای که این مرتبه ایران معمار آن است.

در بخش‌هایی از این گزارش آمده است: «حمله بی‌سابقه 14 آوریل ایران به خاک اسرائیل یک تیر هشدار بود. این نشان می‌دهد که تهران توانایی بالقوه‌ای برای ایجاد ضربه‌ای بر برتری هوایی هولناک اسرائیل علی‌رغم فقدان نیروی هوایی مدرن دارد.»

 اسرائیل عمق راهبردی ندارد
نویسنده در بخش دیگری از گزارش به دو مسئله دیگر هم اشاره می‌کند. نخست آن‌که این حمله - که البته کشورهای آمریکا، انگلیس، اردن، فرانسه و چند کشور دیگر برای به حداقل رساندن ضربات آن به کمک صهیونیست‌ها آمدند - به‌وضوح «فقدان عمق استراتژیک و راهبردی» رژیم صهیونیستی را به نمایش کشید.

مفهومی که هر قدر حدأقلی باشد، توانایی یک نظام سیاسی در دفاع از خود را هم کاهش می‌دهد. دیگر آن‌که این حمله که بزرگ‌ترین حمله پهپادی و موشکی تاریخ تا این لحظه محسوب می‌شود «استراتژیست‌های دفاعی در آمریکا و اسرائیل را وادار می‌کند تا محاسبات خود را درباره محدودیت‌های تحمل خطر و توانایی‌های ایران تغییر داده و درباره ایران تجدیدنظر کنند.»

این گزارش با این عبارات معنادار به پایان می‌رسد: «درحالی‌که بیشتر بحث درگیری ایران و اسرائیل بر حملات زمینی نیابتی، عملیات مخفیانه و جنگ سایبری متمرکز شده است، حمله ایران به اسرائیل نشان‌دهنده تشدید دور جدید و خطرناکی در آسمان است.»

اهمیت این اشاره شورای آتلانتیک وقتی معنادارتر می‌شود که در نظر بیاوریم پیش‌فرض تحلیل‌گران و اندیشکده‌های نظامی غرب درباره جمهوری اسلامی، ضعف ایران در پوشش امنیت هوایی خود بود. حالا یکی از مهم‌ترین اندیشکده‌های غربی به این موضوع اشاره می‌کند که حمله ایران، ساحت درگیری‌ها با صهیونیست‌ها را تغییر داده و از حوزه فضای سایبر و نبردهای اطلاعاتی و درگیری‌های روی زمین به آسمان نیز کشانده است. 

 ضربه به بازدارندگی پوشالین صهیونیسم
گاردین از دیگر رسانه‌های غربی است که به تحلیل توانایی‌های اقدام نظامی ایران پرداخته است. این رسانه این حمله را اولین حمله یک کشور خارجی به اسرائیل در طول سه دهه گذشته معرفی می‌کند. حمله‌ای که البته ایالات‌متحده، بریتانیا، اردن و فرانسه به کمک آمدند تا بتوانند ضربات آن را کاهش دهند. گاردین این حمله را یکی دیگر از مصادیق و نشانه‌های تضعیف بازدارندگی امنیتی و نظامی اسرائیل توصیف کرد. بازدارندگی رو به ضعفی که پیش‌ازاین با رویدادهایی مثل طوفان‌الاقصی در نوار غزه، درگیری با حزب‌الله لبنان در مرزهای شمالی سرزمین‌های اشغالی و تلاش برای حملات پهپادی از سوی حوثی‌های یمن ضربات متعددی خورده و زیر سؤال رفته بود.

در بین رسانه‌های منطقه و جهان عرب هم شبکه الجزیره از رسانه‌هایی بود که در اوج تنش بین جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی در گزارش مفصلی به تبیین توانایی‌های دفاعی ایران به‌خصوص در حوزه پدافند هوایی پرداخت.

الجزیره با اشاره به اینکه ایران در حوزه نیروی هوایی و جت‌های جنگنده دارای ضعف است؛ صریحاً به این موضوع اشاره کرده است که ایران تلاش کرده با توسعه برنامه‌های موشکی و پهپادی، این ضعف را جبران کند. الجزیره در ادامه تأکید کرده که ایران برای بهبود سامانه‌های دفاع هوایی خود تمرکز کرده و این کار علاوه بر آن است که برخی پایگاه‌های هوایی، انبارهای موشکی و تاسیسات هسته‌ای خود را برای محافظت در برابر مهمات سنگرشکن آمریکایی و اسرائیلی در دل کوه و در اعماق زمین احداث کرده است.

 توان دفاعی ایرانی‌ها کاملاً بومی است
در این میان، بودند رسانه‌هایی مانند واشنگتن‌پست که هرچند با اتکا بر ادعای صهیونیست‌ها به رهگیری 99 درصدی شلیک‌ها سعی کردند پاسخ نظامی و دفاعی ایران را در حمله به سرزمین‌های اشغالی تخفیف دهند اما در نهایت به این موضوع هم اعتراف کردند که زرادخانه موشک‌های بالستیک ایران، بزرگ‌ترین زرادخانه موشکی در کشورهای غرب آسیاست.

نکته مهم گزارش واشنگتن‌پست آن است که این توانایی تسلیحاتی به‌طور کامل با اتکا به توان و تولید داخلی توسعه یافته است. این رسانه مطرح آمریکایی در ادامه اشاره کرده که ایران در سال‌های اخیر نشان داده که توانایی ارتقا و بهبود برخی از سامانه‌ها را داشته تا برد و دقت این موشک‌ها را افزایش دهد. واشنگتن‌پست این موضوع را هم مورد تأکید قرار داده که این حمله محک خوبی برای ایران بود تا نقاط قوت و ضعف شبکه پدافندی رژیم صهیونیستی را شناسایی کند.

اقدام ایران در حمله به سرزمین‌های اشغالی از داخل خاک خود در میان رسانه‌های صهیونیستی هم بازتاب داشت و این رسانه‌ها را مجبور کرد تا توانایی جمهوری اسلامی ایران برای درگیری با صهیونیست‌ها را مورد تحلیل و ارزیابی قرار دهند.

روزنامه تایمز اسرائیل در یکی از این گزارش‌ها که البته قبل از عملیات «وعده صادق» منتشر شده به توانایی‌های دفاعی ایران برای انتقام از صهیونیست‌ها پرداخته است. این رسانه با تأکید بر این‌که جمهوری اسلامی ایران بزرگ‌ترین قدرت موشکی در غرب آسیاست به نقل از شبکه 12 رژیم اسرائیل به موضوع جالبی اشاره می‌کند: «موشک‌های بالستیک شلیک‌شده از ایران 12 دقیقه طول می‌کشد تا به اسرائیل برسد، موشک‌های کروز دو ساعت طول می‌کشد و پهپادهایی که از جمهوری اسلامی پرتاب می‌شوند 9 ساعت طول می‌کشد تا به هدف خود برسند.»

 و ما ادراک ما العماد
اورشلیم‌پست دیگر رسانه صهیونیستی هم در تحلیل حمله موشکی ایران به سرزمین‌های اشغالی به بررسی توانایی‌های یکی از موشک‌هایی پرداخته که در عبور از سپر دفاع ضدموشکی رژیم صهیونیستی کارنامه خوبی از خود بر جای گذاشته است: «این حمله اولین استفاده عملیاتی از موشک بالستیک جدید ایرانی، عماد بود که سال گذشته نیز معرفی شد. نوآوری اصلی این موشک این است که یک موشک قابل مانور است: این موشک در زمان پرتاب بر روی یک مسیر بالستیک از پیش تعیین شده پرواز نمی‌کند. با این‌حال، می‌تواند پس از ورود به جو برای فریب سامانه‌های دفاع موشکی رهگیری و موشک‌های رهگیر که برای رهگیری آن پرتاب می‌شوند، مانور دهد. عماد با بردی در حدود 1700 کیلومتر به ایران اجازه می‌دهد از عمق خاک خود به اسرائیل موشک پرتاب کند. انرژی آن از سوخت مایع تامین می‌شود. سر جنگی آن نیز به‌طور قابل‌توجهی بزرگ‌تر از موشک‌های کروز و راکت‌های سنگین شلیک شده به‌سوی اسرائیل است.»

آن‌چه در سطرهای گذشته به آن اشاره شد نمونه کوچکی از بازتاب حمله مستقیم ایران از داخل خاک خود به سرزمین‌های اشغالی است که در دفاع از منافع خود انجام گرفت. بازتاب‌هایی که هر یک را می‌توان به نوعی اعتراف به توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران دانست. توان دفاعی و نظامی که پیش از این و از جانب همین رسانه‌ها و تحلیلگران مورد طعنه و کنایه واقع می‌شد. حالا و در میان معرکه نبرد و میدان عمل مشخص شده است که توان ایرانی‌ها واقعی بود یا ادعای مضحک آن سیاست‌مدار آمریکایی که توانایی‌ها و تجهیزات دفاعی و نظامی ایران را فتوشاپ خوانده بود.

منبع: khamenei.ir

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دیدار رهبر مخالفان نتانیاهو با وزیز خارجه امارات
  • دیدار رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی با وزیر خارجه امارات در ابوظبی
  • نخست‌وزیر سابق اسرائیل به خانه وزیر خارجه امارات رفت + عکس
  • لاپید به امارات می‌رود
  • توانمندی دفاعی ایران از نگاه غرب؛ از فتوشاپ تا تغییر محاسبات
  • رهبر معظم انقلاب در دیدار معلمان: سند تحول را چندسال در کشو گذاشتند و درش را بستند/ به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا نگاه کنید؛ نشان می‌دهد ملت‌ها به مسئله غزه حساسند/ باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند
  • رهبر انقلاب: امروز مسئله غزه، مسئله اول دنیاست/ به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا نگاه کنید! نشان می‌دهد ملتها به مسئله غزه حساسند/ باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند
  • جنگ دریایی بی‌سابقه میان یمن و آمریکا و انگلیس | در ۴۸ساعت گذشته در دریای سرخ چه گذشت؟
  • رئیس اپوزیسیون رژیم اسرائیل به امارات می‌رود
  • تصاویر حمله پهپادی انصارالله یمن به کشتی رژیم صهیونیستی در دریای سرخ + فیلم