Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از رفسنجان، فصل برداشت پسته و بزرگترین رویداد اقتصادی این شهرستان فرار رسیده و قرار است حاصل یک سال دسترنج کشاورزان رفسنجانی چرخ‌دنده‌های اقتصادی شهرستان را به گردش درآورد.

 کشاورزانی که چندین سال پسته نداشتند و عوامل طبیعی محصول‌شان را از بین برده بود اکنون که سال پسته است خوشحال و خرسند از این برکت هستند که بتوانند خسارات گذشته را اندکی جبران کنند و البته مسؤولان هم باید کشاورزان را در همه زمینه‌ها حمایت کنند تا از هیچ جایی گزندی به آنها نرسد چراکه این سال‌ها از محل همین محصولات ساختمان‌های عریض و طویل مدارس، بیمارستان‌ها و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..ساخته شده و زیرساخت‌های مهم شهرستان با همین محصول ایجاد شده است.

عباس حاج‌عبداللهی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان در خصوص آخرین وضعیت پسته در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رفسنجان اظهار داشت: برداشت پسته کال معمولا اواسط مردادماه بسته به رقم آغاز می شود و امسال در 500 هکتار برداشت کال داشتیم.

وی ادامه داد: برداشت رسمی پسته امسال از 20 شهریور آغاز می‌شود که عمده مالکان از این تاریخ و خرده‌مالکان معمولا از اول مهرماه برداشت را آغاز می‌کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان بیشترین مقدار برداشت پسته با توجه به رقم و وضعیت منابع آبی را در منطقه نوق و کمترین میزان برداشت را در کبوترخان عنوان کرد.

وی عنوان داشت: روزانه به 25 هزار نفر تا 30 هزار نفر کارگر احتیاج داریم تا بتوانیم پسته را برداشت کنیم و طول دوره برداشت 45 تا 60 روز خواهد بود.

حاج‌عبداللهی نسبت به برداشت محصول توصیه‌هایی هم به کشاورزان از جمله اینکه برداشت هرچه سریع‌تر انجام شود چراکه تأخیر در برداشت موجب می‌شود افلاتوکسین پسته افزایش پیدا کند، ارائه کرد.

وی ادامه داد: با برداشت سریع نه تنها افلاتوکسین کمتر بلکه درختان هم زودتر آزاد خواهند شد و ریزش جوانه‌ها کمتر می‌شود.

حاج‌عبداللهی همچنین بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی از سوی کشاورزان و کارگران تأکید کرد و گفت: با توجه به وجود ویروس کرونا اگر این پروتکل‌ها اجرا نشود رفسنجان در ماه‌های آتی با بحران بیماری مواجه می‌شود.

وی در بخش دیگری از توصیه‌های خود به کشاورزان اظهار کرد: در زمان نزدیک‌شدن به برداشت پسته از پاشیدن سموم خودداری کنند و اگر لازم است مبارزه‌ای صورت گیرد از آب تنها یا آب و صابون‌های سم‌پاشی استفاده کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان تصریح کرد: امسال ارقام احمد‌آقایی و اکبری بیشترین محصول را دارند و رقم کله‌قوچی تا قبل از گرمازدگی مرداد میزان قابل توجهی داشت که متأسفانه دارای بیشترین خسارت شده و موجب شده محصول به آن حدی که ما در شهرستان انتظار داشتیم نرسد.

وی در خصوص عرضه محصول به بازار هم گفت: عرضه به یکباره محصول توسط کشاورزان موجب می‌شود تقاضا برای خرید پایین بیاید و سیستم عرضه و تقاضا به هم بخورد بنابراین کشاورزان به مرور و طی چندین ماه محصول خود را به بازار عرضه کنند تا قیمت مناسب بماند.

انتهای پیام/80016/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: رفسنجان پسته رویداد اقتصادی کشاورزان برداشت پسته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۷۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبدانان گفت: در سال زراعی جاری ۲۹ هزار هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت انواع محصولات کشاورزی شامل گندم، جو، دانه‌های روغنی و حبوبات رفته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، عبدالنبی امینی پور امروز- شنبه هشتم اردیبهشت ماه- در جمع خبرنگاران اظهار کرد: علی‌رغم کاهش ۳۴ درصدی بارش‌ها در سال زراعی جاری، اما به دلیل اینکه بارش‌ها در زمان مناسب بارید پیش‌بینی داریم میزان محصول مورد انتظار به دست آید.

وی افزود: اگر حوادث غیر مترقبه رخ ندهد از ۲۲ هزار هکتار زیرکشت گندم ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارعه آبدانان برداشت و تحویل چهار مرکز خرید در شهرستان خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبدانان اضافه کرد: علی‌رغم مساعد نبودن شرایط جوی در ابتدای کاشت محصولات کشاورزی از جمله کشت کلزا، امسال برای نخستین بار ۳۵۰ هکتار از اراضی منطقه زیر کشت دانه‌های روغنی (کلزا) رفت که پیش‌بینی می‌شود ۴۰۰ تن کلزا برداشت شود.

امینی‌پور با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی، گفت: بارش‌های اخیر باعث تخریب کامل جاده‌های بین مزارعه شده که انتظار می‌رود ادارات عضو برداشت در جهت مرمت، ترمیم و رکلاژ جاده‌های بین مزارع همکاری لازم را با مدیریت جهاد کشاورزی انجام دهند.

وی با اشاره به مشکل سوخت ادوات کشاورزی، افزود: با توجه به توپوگرافی منطقه، گستردگی حوزه، طولانی شدن زمان برداشت محصول، و وجود بیش از ۲۰۰ دستگاه کمباین در پیک برداشت گندم و جو میزان سوخت تعیین شده برای هر هکتار کشت دیم ۱۱ لیتر و برای کشت آبی ۲۱ لیتر کافی نیست و انتظار می‌رود شرکت پخش فرآورده‌های نفتی تمهیدات لازم را در این خصوص به عمل آورد.

وی ادامه داد: ۴۸ دستگاه کمباین در منطقه کار برداشت محصولات کشاورزی را انجام می‌دهند، اما در زمان برداشت با اضافه شدن کمباین‌های غیر بومی این تعداد به ۲۰۰ دستگاه می‌رسد.

کد خبر 748568

دیگر خبرها

  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر در دزفول
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • از برداشت موز تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی