Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشهدی گفت: اجرای طرح مرمت، تعمیر و بازسازی قلعه سالار محتشم خمین کلید خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی مشهدی رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان خمین در گفتگو با دیارآفتاب؛ با اشاره به اجرای طرح مرمت، تعمیر و بازسازی قلعه سالار محتشم گفت: کاهگل قسمت هایی از دیوارهای قلعه که در اثر بارندگی ها آسیب دیده بود مورد مرمت قرار گرفته همچنین سفید کاری و کف سازی اتاق های قلعه سالار محتشم ایجاد رمپ ورودی و بهسازی  قسمتهایی از پل تاریخی جلماجرد که در اثر برخورد خودروها آسیب دیده بود مورد مرمت قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشهدی اظهار کرد: مجموعه مصالح به کار رفته در قلعه سالار محتشم سنتی است که با گذشت زمان فرسوده شده و بر همین اساس سفید کاری و کف سازی اتاق ها در دستور کار قرار گرفت.

وی گفت: اعتبار اولیه برای طرح مرمت، تعمیر و بازسازی بنای تاریخی قلعه سالار محتشم، 200 میلیون ریال است که این مبلغ تا 500 میلیون ریال افزایش می یابد.

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان خمین گفت: 92 مورد از  آثار تاریخی شهرستان خمین تاکنون در فهرست آثار ملی کشور ثبت شدند.

وی بیان کرد: قلعه سالار محتشم متعلق به نوادگان محتشم است که 180سال پیش ساخته شده و 18 سال قبل در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

این بنای تاریخی دارای عکاس خانه اختصاصی بوده و اکنون عکس های بسیاری از آن به جای مانده که علاوه بر ارزش هنری از نظر شناخت تاریخ شهرستان خمین نیز حایز اهمیت است.

این بنا پس از مرمت و تجهیز، در خردادماه سال 1385 به موزه مردم شناسی خمین تبدیل شد و با نصب پیکره هایی، رسومات قدیمی این شهر از جمله « شب چله»، « کردعلی به کوه» و «کوسه ناقالدی» در آن به نمایش گذاشته شده است.

شهرستان خمین زادگاه معمار کبیر انقلاب در 61 کیلومتری اراک قرار دارد که مهمترین آثار تاریخی آن سنگ نگاره های تیمره، دستکندها، بیت تاریخی امام خمینی(ره)، تیمچه بازار، قلعه های تدافعی، کبوترخانه ها، قلعه سالار محتشم و 24 بقاع متبرکه است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: قلعه سالار محتشم شهرستان خمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۰۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل گفت: خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان صحت ندارد و هیچگونه مجوزی در این محوطه تاریخی صادر نشده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، حسن محمدی ادیب در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان صحت ندارد و هیچگونه مجوز ساخت و ساز در محدوده این محوطه تاریخی صادر نشده است.

وی افزود: قلعه اولتان یکی از محوطه‌های تاریخی مهم استان اردبیل بوده و در سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و تا کنون هفت فصل کاوش در این محوطه انجام یافته که نشان دهنده اهمیت آن است.

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل تاکید کرد: همچنین با توجه به اهمیت قلعه اولتان، اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل پیشنهاد تبدیل اولتان قالاسی به پایگاه ملی را به وزارت میراث‌فرهنگی ارائه کرده است و پیگیر اخذ مجوزهای لازم برای این مورد هستیم.

محمدی ادیب ادامه داد: محوطه‌ها و بناهای تاریخی عرصه و حریم مشخصی دارند و در مورد قلعه اولتان نیز عرصه و حریم آن در سال ۱۳۹۸ تعیین و در شورای حرایم کشور به تصویب رسیده است که بر اساس همان موارد مصوب، حفاظت از قلعه اولتان انجام می‌شود.

کد خبر 750872

دیگر خبرها

  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • شواهدی از آثار تاریخی در خیابان باباطاهر همدان مشاهده شد
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • زلنسکی در فهرست «مجرمان تحت تعقیب» روسیه قرار گرفت
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد