Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - پروانه بندپی: گویا قرار نیست موضوعات روز کشور، عادی و بدون اما و اگر پیش بروند و بی دردسر به سرانجام برسند. پس از برگزاری پرماجرای کنکور که اضطراب و کلافگی شدید داوطلبان و والدین آنها را به دنبال داشت، سرانجام پرونده آن به هرحال بسته شد، حالا نوبت بازگشایی مدارس و برگزاری حضوری کلاس‌ها در تمام مناطق کشور اعم از قرمز، سفید و زرد است که موجب نگرانی شدید خانوده‌ها برای فرزندان به خصوص بچه‌های دبستانی شده است؛ ناگهان همه به مدرسه رفتند، بدون هیچ استثنایی!

تناقض‌های زیاد در اظهارنظرهای مسئولان درباره بازگشایی مدارس خانواده‌ها را بسیار سردرگم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محسن حاجی‌میرزایی، وزیر آموزش و پرورش امروز گفت «مطلع هستیم که خانواده‌ها نگران هستند و مدیران وظیفه ‌دارند برای رفع نگرانی خانواده‌ها با آن‌ها مدارا کنند.»

حاجی‌میرزایی ساعتی بعد در گفتگو با رسانه‌ها اعلام کرد که الزامی به حضور دانش‌آموزان در مدارس نیست. این در حالی است که وزارت آموزش و پرورش تا پیش از این اصرار و تاکید زیادی بر بازگشایی حضوری مدارس داشت و گفته بود که همه دانش‌اموزان موظفند که روز ۱۵ شهریور در مدارس خود حضور یابند. حاجی‌میرزایی این را هم گفت که «شواهد کافی برای کاهش خطر ابتلای دانش‌آموزان به کرونا با بسته ماندن مدارس وجود ندارد.» اظهارنظری که والدین را شاکی کرده و به نگرانی آنها دامن زده است. بسیاری از والدین می‌گویند مسئولان هر دقیقه یک تصمیم می‌گیرند و مشخص نیست دقیقا در چه فکری هستند.

بیشتر بخوانید؛

حاجی میرزایی: شواهد کافی برای کاهش خطر ابتلای دانش‌آموزان به کرونا با بسته ماندن مدارس وجود ندارد | مدیران با دانش‌آموزان غایب تماس بگیرند

اما مجلس شورای اسلامی با برگزاری کنکور در تابستان هم مخالف بود، اکنون نیز اعلام کرده که با بازگشایی مدارس به شیوه کنونی و با پروتکل‌هایی که به اندازه کافی سختگیرانه نیست، انتقاد دارد و وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش باید در این زمینه دقت نظر بیشتری داشته باشند تا سلامت و جان دانش‌آموزان به خطر نیفتد.

چرا ایران را با بقیه کشورها مقایسه می‌کنند؟

در این میان زهرا شیخی مبارکه، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس که دیروز به نمایندگی از دیگر نمایندگان مجلس، از تصمیم آنی آموزش و پرورش در خصوص بازگشایی حضوری مدارس انتقاد کرده بود، امروز به همشهری‌آنلاین گفت: ما مخالف بازگشایی مدارس و آموزش حضوری نیستیم. چون هیچ چیزی جایگزین آموزش حضوری نیست. همه ما می‌دانیم و قبول داریم که بهترین آموزش، آموزش حضوری است. اما باید دید شرایط لازم برای برگزاری حضوری کلاس‌ها را داریم یا نه. چون خط قرمز ما سلامتی دانش‌آموزان است.

شیخی گفت: کمیسیون بهداشت دیروز (۱۶ شهریور) جلسه‌ای برای بررسی موضوع «بازگشایی مدارس با حضور فیزیکی دانش‌آموزان» با حضور معاونان وزیران آموزش و پرورش و بهداشت و درمان برگزار کرد و آنها گفتند که بازگشایی مدارس در کشورهای دیگر هم اتفاق افتاده است. اما ما گفتیم که مقایسه وضعیت کشورمان با سایر کشورها و به دنبال آن بازگشایی مدارس استدلال درستی نیست. معاون وزیر بهداشت هم گفت ما پروتکل‌ها را با دقت زیاد و سختگیرانه نوشته‌ایم اما سوال این است که پروتکل‌ها قابل اجرا هست و اجرایی هست یا نه. چون اولویت ما سلامت بچه‌ها است.

این نماینده مجلس ادامه داد: معاون آموزش و پرورش هم در جلسه دیروز عنوان کرد که سلامت فقط سلامت جسم نیست و می‌خواهند بگویند که قصدشان از بازگشایی مدارس این است که سلامت روان بچه‌ها آسیب نبیند. ما هم قبول داریم که سلامت روان بچه‌ها خیلی مهم است. چون همه‌مان پزشک هستیم. اما در این میان حرف ما این است که سلامت روان والدین و خانواده‌ها هم مهم است. و این که اگر اتفاقی برای بچه‌ها در مدرسه رخ بدهد، چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ از حدود ۱۵ میلیون دانش‌آموز کشور، ۸ میلیون دانش‌آموز دبستانی داریم. این ۸ میلیون آمار بالایی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

بودجه بهداشتی به آموزش و پرورش بدهیم

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس درباره راهکارهای موجود گفت: پیشنهاد مجلس این است که اولا تلاش کنیم بودجه‌ای برای موارد بهداشتی و رعایت پروتکل‌ها به آموزش و پرورش داده بشود. سازمان برنامه و بودجه هم این تعهد را بدهد که این بودجه را در اختیار آموزش و پرورش بگذارد. به هر حال اگر بخواهیم ساختاری را تعریف کنیم که پروتکل‌ها در آن رعایت بشود، باید فضای فیزیکی این اجازه را بدهد. ما باید تهویه کلاس‌ها، سرویس بهداشتی مناسب و ... در مدارس داشته باشیم تا جای نگرانی نباشد و در مدتی که دانش‌آموزان در مدرسه حضور دارند، میزان خطر ابتلا به کرونا پایین بیاید.

بیشتر بخوانید؛

انتقاد نمایندگان از تصمیم آنی بازگشایی حضوری مدارس | حضور دانش آموزان اختیاری است | بعد از بازگشایی حضوری مدارس پیک ابتلا رخ می‌دهد؟

شیخی گفت: پیشنهاد این بود که کمیته‌ای متشکل از کمیسیون بهداشت و درمان، کمیسیون آموزش، وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش تشکیل بشود که بحث نظارت به صورت هفتگی و بعد که بحران کرونا کنترل شد، به صورت ماهانه انجام بشود. ما الان به کمک وزارت بهداشت و وزارت صمت خیلی نیاز داریم. چون الان نیاز زیادی به ماسک‌های مخصوص بچه‌ها داریم. موضوع دیگر این است که اگر قرار است پروتکلی نوشته بشود، سختگیرانه و قابل اجرا باشد.

او تاکید کرد: باز هم می‌گویم ما مشکلی با بازگشایی مدارس نداریم. مخالفت با شیوه فعلی است. خانواده‌ها باید با این سبک زندگی تطبیق پیدا کنند و بدانند که ممکن است مجبور بشویم تا چند سال درگیر این ویروس باشیم یا ویروس‌های دیگری پیدا بشوند. اما باید توجه کنیم که با چه شیوه‌ای اعلام بشود. مثلا اعلام ناگهانی بازگشایی مدارس باعث شد همه نمایندگان شاکی بشوند که چرا باید تصمیمات خلق‌الساعه گرفته بشود.

چرا ناگهانی مدارس باز شدند؟

این نماینده گفت: اولا تا حالا سابقه نداشت که مدارس ۱۵ شهریور شروع بشود. معمولا طبق قانون اول مهر است. اما اگر قرار است این اتفاق بیفتد، چرا ناگهانی؟ دو روز مانده به بازگشایی اعلام کردند. حرف نمایندگان این است که باید شیوه‌نامه دقیقی تعریف می‌شد، یک آمادگی در خانواده‌ها ایجاد می‌شد، به خانواده‌ها باید آموزش داده می‌شد. این تصمیمات «یهویی» نگران‌کننده است.

شیخی در پاسخ به این پرسش که چرا مجلس زودتر از اینها جدیت و نظارت خود را در این موضوع اعمال نکرد، گفت: هر تصمیمی که ستاد ملی مقابله با کرونا می‌گیرد، در حکم قانون است. برای مجلس هم در زمان بحرانی مثل کرونا تمام مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا در حکم قانون است. ولی حرف مجلس، بحث نظارت است. وقتی پروتکلی نوشته می‌شود، سختگیرانه بودنش یه بحث است، اجرای سختگیرانه آن هم بحث دیگری است.

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس گفت: در بحث نظارت ما موظفیم که از وزارت بهداشت سوال کنیم که چه تمهیداتی در نظر گرفته‌ و با چه آیتم‌هایی ورود کرده‌ است؟ وقتی توضیحات را شنیدیم، گفتیم که بهتر نبود این توضیحات را در یک پروسه زمانی از طریق رسانه‌ها به خانواده‌ها اطلاع‌رسانی می‌کردید تا این همه اضطراب در جامعه ایجاد نشود؟

بچه‌ها درکی از رعایت درست پروتکل‌ها ندارند

شیخی گفت: من خودم بچه مدرسه‌ای دارم. خیلی از همکاران من که هیچ کدام جرات نکردند فرزندان خود را به مدرسه بفرستند. من خودم هم نفرستادم. چون بچه‌اند و درکی از رعایت درست پروتکل‌ها ندارند. حرف آموزش و پرورش این بود که خانواده‌ها مختارند برای این که بچه هایشان را بفرستند مدرسه و می‌توانند نفرستند. ما قبول داریم که در جامعه و بین والدین و دانش‌آموزان به خاطر موضوع بازگشایی مدارس اضطراب ایجاد شده و ما نمی‌خواهیم که به این اضطراب دامن بزنیم.

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس در پاسخ به این که آیا ممکن است به دلیل بازگشایی مدارس، وزیر آموزش و پرورش یا مسئولان ستاد کرونا به مجلس احضار یا دعوت شوند، گفت: این چیزی نیست که در کمیسیون مطرح شده باشد. مجلس می‌خواهد از ظرفیت نظارتی خود به درستی استفاده کند و می‌خواهیم کمک کنیم و قصدمان این نیست که اتفاق بدی را رقم بزنیم. ما دوست داریم بچه‌ها اذیت نشوند. ما همه قبول داریم که ساعت خواب بچه‌های مدرسه‌ای تغییر کرده، والدین شاغل دارند اذیت می‌شوند اما خب نگران سلامتی بچه‌ها هستیم.

بیشتر بخوانید؛ وزیر آموزش و پرورش باز هم تصمیمش را تغییر داد | حضور دانش‌آموزان در مدارس الزامی نیست کد خبر 547150 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش ستاد ملی مقابله با کرونا وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران مدرسه و مدارس دانش آموز مجلس شورای اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش ستاد ملی مقابله با کرونا وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران مدرسه و مدارس دانش آموز مجلس شورای اسلامی سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس بازگشایی حضوری مدارس وزارت آموزش و پرورش بازگشایی مدارس وزارت بهداشت دانش آموزان قبول داریم حاجی میرزایی خانواده ها پروتکل ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۴۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان

مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان از اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان خبر داد و گفت: تراکم حضور این دانش آموزان در شهرستان‌های کرمان، رفسنجان، بردسیر و سیرجان بیشتر است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، رضا رضایی مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان در نشست خبری از اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان خبر داد و گفت: تراکم حضور این دانش آموزان در شهرستان‌های کرمان، رفسنجان، بردسیر و سیرجان بیشتر است.

وی افزود: تبعه‌ای که کد یکتا دارد و بطور قانونی زندگی می‌کند؛ آموزش و پرورش ملزم به ثبت نام در مدارس است.

او تعداد فرهنگیان استان را ٤٣ هزار نفر اعلام کرد که در ٦ هزار و ٢٠ مدرسه مشغول به تدریس هستند و تعداد کلاس مدارس استان را ٢٩ هزار و ٢٧٤ مورد ذکر کرد.

وی با بیان اینکه مخالف تعطیلی مدارس به هر علت هستم گفت: در دو سال اخیر هیچ مدرسه‌ای تعطیلی نشده است؛ در تلاش برای بهبود خوابگاه‌های مدارس عشایری و روستایی هستیم.

رضایی افزود: در دو سال اخیر عملیات ساخت بیش از ٥٠٠ مدرسه را تمام کردیم؛ در استان کرمان ٢٥٠ مدرسه با وجود یک تا ٥ دانش آموز در راستای تحقق عدالت آموزشی مشغول فعالیت هستند.

او شعار هفته معلم امسال را "همه ما مدیون توایم معلم " اعلام گفت: عطا احمدی یک معلم بازنشسته است که ٢٦٠ مدرسه را در کرمان ساخته است.

وی خبر داد: ١٢ معلم نمونه در استان کرمان انتخاب شده اند و فروغ نادری به عنوان معلم نمونه کشوری انتخاب شده است.

مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان در پاسخ به سوالی گفت: تدریس معلمان زن در مدارس متوسطه پسرانه نوبت دوم ممنوع است و با متخلفین برخورد می‌شود.

او افزود: دانشگاه فرهنگیان نقطه ثقل آموزش و پرورش است.

وی خبر بازسازی اردوماه‌های جوادیه و باهنر با بیش از ٦٠ میلیارد تومان با همکاری شرکت‌های مس و گل گهر را نیز اعلام کرد و گفت:خوابگاه ٤٠٠ نفره در اردوگاه باهنر ساخته خواهد شد.

رضایی کسب رتبه اول کشور در شاخص‌های اختصاصی و رتبه دوم در کل شاخص‌ها، انتخاب به عنوان موفق‌ترین مدیر کل، کسب شش رتبه تک رقمی در کنکور سال قبل، کسب رتبه‌های دو رقمی و سه رقمی در کنکور، کسب ١٣ مدال در جشنواره خوارزمی، رتبه اول اعزام راهیان نور، رتبه اول سلامت، افتخار آفرینی در کسب رتبه مسابقات ورزشی، فرهنگی و هنری، راه اندازی ٩٠ پایگاه مطالعاتی، جذب ١٥٠٠ دانش آموز بازمانده از تحصیل، تطبیق مدارک ٢٥٠٠ مهدکودک در استان، راه اندازی ٣٥ مرکز سنجش دانش آموزان پایه اول، تجهیز مدارس استان به سیستم پایش تصویری با ٧ میلیارد تومان را از جمله افتخارات و اقدامت آموزش و پرورش برشمرد.

وی اظهار داشت: ٢٥٤ حوزه امتحان نهایی در استان به منظور برگزاری امتحانات نهایی انتخاب شده اند که به راکت الکترونیک و دوربین مجهز شده اند.

او همچنین از تداوم طرح تجاری سازی مدارس استان خبر داد.

وی گفت: مرکز آمار ایران تعداد دانش آموزان ترک تحصیل کرده در استان را ٧ هزار و ٥٠٠ نفر اعلام کرده که ما این عدد را به این صورت قبول نداریم.

رضایی در پایان اظهار داشت: ساخت اردوگاه شهید سلیمانی از محل اعتبارات وزارت نفت در شهر کرمان در حال پیگیری است.

دیگر خبرها

  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه در این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • کمبود زمین برای ساخت مدرسه در البرز/ درخواست کمک از دستگاههای ملی
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان
  • تکریم شان معلم در این هفته بسیار مهم است/انتخاب۷معلم نمونه استانی