Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس نماینده ولی فقیه در استان فارس با قدردانی از شهرداری به واسطه اجرای طرح معماری ایستگاه وکیل‌الرعایای خط یک متروی شیراز، تاکید کرد که باید مراقبت کرد تا معماری شهری شیراز نمود دهنده و متناسب با تفکر ایرانی اسلامی باشد.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام پس از بازدید ایستگاه متروی وکیل الرعایا و در جلسه شورای مدیران شهرداری شیراز گفت: در این ایستگاه هرچه دیدیم در درجه اول نمود کار طراحان و سازندگان، در درجه دوم نمود کار مدیریت قطار شهری، در درجه سوم نمود کار مدیریت شهرداری و نهایتا نمود هنر شیراز و شیرازی‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا به نقل از دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در فارس، آیت‌الله دژکام با بیان اینکه، هنر شیراز در ایستگاه وکیل‌الرعایا جلوه‌گر شده و این جلوه تا آخر خواهد ماند، گفت: انسان وقتی در این ایستگاه منتظر قطار هست، حسی متفاوت به او دست می‌دهد، اینجا دوباره خود را به عنوان ایرانی و شیرازی پیدا می‌کند و می‌تواند یک احساس ناب فرهنگی و پیام‌های اصیل اسلامی و ایرانی را به مخاطب القا کند.

باید ایرانی مسلمان با همه ویژگی‌های خود باشیم

امام جمعه شیراز با تاکید براینکه می‌خواهیم ایرانی مسلمان و شیرازی با همه ویژگی های خود باشیم و مخاطب ما با حضور در هر نقطه احساس کند با چه تفکری روبروست، خاطرنشان کرد که کار انسان، جلوه وجود انسان است و سخن هر انسانی از درون و ذات او بیرون می‌آید.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: سخن و کار ما جلوه وجود ماست و معماران و سازندگان خود را در کاری که ارائه می دهند جلوه می دهند چنان که خدای متعال در همه این عالم تجلی کرده و این عالم کار خداست و جاهایی نیز کار بشر است و آنجایی که ما کاری ارائه می دهیم خود را به نمایش می گذاریم.

امام جمعه شیراز ضمن اشاره به اینکه قرآن در مورد ساختمان و بنا بسیار سخن گفته است، خاطرنشان کرد: خانه کعبه جلوه کار حضرت ابراهیم است و با اینکه چند هزار سال از ساخت آن گذشته است و قرآن کریم می فرماید "وَإِذْ یَرْفَعُ إِبْرَاهِیمُ الْقَوَاعِدَ مِنَ الْبَیْتِ وَإِسْمَاعِیلُ".این دو نفر خود را نشان دادند و خانه توحید ساختند.یا در آیه دیگری می فرماید "وَ تَنحِتُون‌َ مِن‌َ الجِبال‌ِ بُیُوتاً فارِهِین‌َ"، از دل سنگ خانه های با شکوهی بیرون می آورد و هنوز آثار آن باقی است.

فلسفه صدرایی در شیراز نمود داشته باشد

نماینده ولی فقیه در استان فارس اضافه کرد: نکته ای در اینجا مطرح است که چون فرهنگ ما در این بناها جلوه می کند ما باید در مسابقه بین تمدن ها مراقب باشیم که چه کاری انجام می دهیم و چه بنایی برای زیست مردم آماده می کنیم؟ جناب شهردار گفتند در ساخت و ساز استانداردهایی وجود دارد که به کار تحمیل می شود اما ببینید خدای متعال در قرآن کریم می فرماید " أَتَبْنُونَ بِکُلِّ رِیعٍ آیَةً تَعْبَثُونَ"، آیا بنا می‌کنید به هر سرزمین مرتفع عمارت و کاخ برای آنکه به بازی عالم سرگرم شوید (و از یاد خدا غافل مانید).

آیت الله دژکام افزود: از گذشته و در تمدن های مختلف برخی چیزها را می ساختند که نشانه بود اما وقتی نگاه به فرهنگ این نشانه ها میکردید متوجه می شدید که آنها بیهوده و عبث بودند و برخی از معماری ها، نمود فلسفه پوچی بود. از طرفی نمود فلسفه صدرایی را ببینید. ما و شما نماینده این فلسفه متعالی هستیم که پایگاه آن شیراز بوده است و انسان در این فضا که جلوه می کند تمام باورهایش را نشان می دهد.

امام جمعه شیراز خطاب به مدیران شهرداری گفت: باید مراقب باشید که نماینده چه تفکر و فلسفه ای هستید که هم در این دنیا جلوه می کند و هم در روز قیامت جلوه خواهد کرد. همان طور که خداوند فرموده است" فَمَنْ یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَیْرًا یَرَهُ"، کار شما در قیامت نیز جلوه خواهد کرد. پس مراقب باشید که معماری و شهرسازی و کاری که انجام می دهید متناسب با فلسفه و هدف متعالی که داریم باشد.

معماران ببینند کارشان جلوه کدام تفکر است

نماینده ولی فقیه در فارس افزود: در بعضی از جلساتی که خدمت دوستان مهندس، معمار و طراح بوده ام مکرر عرض کردم که ببینید کار شما جلوه کدام تفکر است؟ هر چه زیباتر جلوه دهید جاذبه اش برای مردم بیشتر می شود. در بین مردم چند نفر کتاب ملاصدرا را خوانده یا اصلا دیده اند؟ولی نمود تفکر ملاصدرا در معماری را در بازار وکیل، مدرسه خان و  از این به بعد در ایستگاه متروه وکیل الرعایا می بینند. ما می خواهیم بگوییم که نماینده این نوع تفکر در عالم هستیم و کار ما با این تفکر سازگار است.

آیت الله دژکام خاطرنشان کرد: چشم ما به مجموعه ای بسیار ارزشمند از نظر هنر معماری معاصر اما ریشه دار در گذشته ارزشمندمان روشن شد چون در کار جلوه های جدیدی را نیز مشاهده می کنیم  و امیدواریم این کار را تکرار کرده و رشد دهیم و در آینده نزدیک همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند ما شاهد تمدن نوین اسلامی باشیم. موضوع دیگری را نیز باید مدنظر خود قرار دهید و مجموعه مترو از این جهت می تواند مهم باشد.این ایستگاه در مکانی ساخته شده است که به نوعی بافت قدیم شیراز است و عدالت در همین جاها خود را نشان می دهد.

بافت تاریخی شیراز فریاد عدالت می‌زند

وی با بیان اینکه امروزه منطقه بافت قدیم و تاریخی شیراز فریاد عدالت می زند، گفت: همه شهرداری شیراز و سایر نواحی باید به کمک شهردار این منطقه بیایند. شیراز قدیم در اصل همین منطقه بوده است و بقیه مناطق، توسعه شهر است اما امروز وقتی وارد این قسمت می شویم رنج را حس می کنیم. در برخی نقاط مانند سنگ سیاه یا محله لب آب جا دارد که انسان گریه کند. مردم توقع دارند که در این مکان ها عدالت نمود پیدا کند.

امام جمعه شیراز اظهار کرد: به مسئول مترو عرض میکنم که اگر می خواهید ۴۰۰ هکتار را به عنوان بافت تاریخی شیراز حفظ کنید باید به فکر باشید. به این مناطق  به دلیل شرایط میراث و بافت نمی شود دست گذاشت پس باید از زیر زمین حرکت کنیم. از دوستان خواهش دارم که در طراحی خط های بعدی مترو به فکر این باشند که دسترسی را برای مردمی که در این منطقه تاریخی و قدیمی زندگی می کنند آسان کنند چون از بالا محدودیت هایی داریم ولی می شود ایستگاه هایی برای آنها قرار دهیم تا بتوان دسترسی و عبور و مرور مردم را آسان کنیم و ترکیب شهر نیز خراب نشود.این کار را به صورت ویژه مدنظر قرار دهید.

نماینده ولی فقیه در فارس افزود: طرح هایی وجود دارد که زندگی را به این بافت برگردانیم. مطمئنا ما باید در ابتدا امکان رفت و آمد و عبور ومرور را تسهیل کنیم وگرنه به هدفی که داریم نخواهیم رسید.

اهمیت حفظ باغ‌های شیراز

آیت الله دژکام با اشاره به اهمیت باغ های قصردشت گفت: حفظ باغ های شهر به خصوص باغ های قصردشت مهم است و اگر راه حفظ آنها را ندانیم باغ خشک می شود و امروز خشک شدن و از بین رفتن باغات شیراز، یک دغدغه بسیار جدی برای بنده است. شیراز از قدیم شهر باغ بوده است و باید باغ ها را حفظ کرد. شیراز در اطرافش باغ های بسیار زیبا بوده و شهر درون باغ بوده است.می خواهیم بافت و باغ ها را حفظ کنیم باید زحمت بکشیم و نبوغ به خرج دهیم.

امام جمعه شیراز با بیان اینکه شهرداری برای حل آسیب های اجتماعی زمینه و شرایط لازم را دارد، افزود: شهرداری باید خود را در این خصوص فعال تر کند و نتیجه زحمات بخش های مختلف را نمود دهد.

نماینده ولی فقیه در فارس اظهار کرد: اگر به نقطه ای برسیم که شیراز را در جلوه گری که در تاریخ داشته استمرار دهیم ان شاالله نتایج بسیار خوبی از نظر آبادی و رونق زندگی مردم خواهیم گرفت و همه برای شما دعا خواهند کرد و این دعاها برای خود و خانواده شما تاثیر نیک خواهد داشت.

اجازه استفاده انتخاباتی از فضای شهرداری را نمی‌دهیم

شهردار شیراز نیز در این جلسه گفت: ایستگاه متروی وکیل الرعایا با معماری چشم نواز برگرفته از دوره زندیه و سطح بالای کیفیت ساخت، استاندارد جدیدی را به احداث ایستگاه های متروی کشور اضافه کرده است.

حیدر اسکندرپور با اشاره به سخنان آیت الله دژکام مبنی بر اینکه «از سقف زیبا و هلالی شکل ایستگاه متروی وکیل الرعایا نمی توان چشم برداشت» افزود: احداث این ایستگاه و استقبال شهروندان از آن نشان داد که می توان با بهره گیری از مشاورین و پیمانکاران مجرب پروژه های با کیفیت و زیبا احداث کرد.

وی اضافه کرد: بهره برداری از این پروژه حدود ۶ ماه به تعویق افتاد تا پروژه ای با کیفیت بالا افتتاح و در اختیار شهروندان قرار بگیرد.

شهردار شیراز خطاب به معاونان و مدیران این مجموعه تاکید کرد: لازم است تا انقلاب فکری و رویکردی در حوزه عمرانی، شهرسازی و معماری شهرداری ایجاد شود تا شاهد احداث پروژه هایی دارای کیفیت بالای ساخت و قابل ارائه در عرصه ملی و بین المللی همچون این ایستگاه مترو باشیم.

اسکندرپور خاطرنشان کرد: شهرداران مناطق با توجه به در پیش بودن فصل بارندگی باید لیستی از انجام لایروبی کانال ها، مسیل ها و جداول تهیه و به تایید معاون خدمت شهری برسانند تا شاهد آبگرفتگی در سطح شهر نباشیم.

شهردار شیراز با تاکید بر اینکه در ۶ ماهه دوم سال جاری با جدیت پروژه های مختلف شهری را افتتاح و کلنگ زنی می کنیم، افزود: در نیمه دوم امسال علی رغم وارد شدن فضای عمومی کشور به فضای انتخابات اما اجازه نمی دهم فضای شهرداری، فضای کار انتخاباتی شود، اگر مدیر یا کارمندی قصد فعالیت انتخاباتی داشته باشد از سمت خود استعفا دهد، به فعالیت مورد نظر خود بپردازد و به وقت شهرداری و شهروندان احترام بگذارد.

شهردار شیراز همچنین بر لزوم پاسخگو بودن این مجموعه خصوصا اداره کل روابط عمومی و شهرداران مناطق و مدیران شهرداری به افکار عمومی را مورد تاکید قرار داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی حیدر اسکندرپور ایستگاه متروی وکیل الرعایا نماینده ولی فقیه ولی فقیه در فارس امام جمعه شیراز آیت الله دژکام ایستگاه مترو شهردار شیراز وکیل الرعایا تاریخی شیراز باغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۴۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ شعاعی با بیان اینکه در بحث بازآفرینی عمدتا دو رویکرد در کشور داریم که یکی از این رویکردها، رویکرد رایجی است که از طرف ستاد شرکت بازآفرینی نیز با هدف ایجاد مشوق لازم برای ساخت و تجدید بنای بافت‌های فرسوده پیگیری می‌شود، گفت: رویکرد این امر نیز آن است که هم بحث خدمات و هم بحث مخاطرات در آن دیده شود.

وی بابیان اینکه خروجی این رویکرد این است که به صورت کلی یا موضعی طرح‌هایی در این بافت‌ها اجرا می‌شود، ادامه داد: با توجه به اینکه بستر زیرساختی موجود در این بافت‌ها وجود دارد اقبال بر این است که از بستر‌های موجود استفاده شود، اما چون زیرساخت‌ها عمر زیادی دارند مشکلاتی در آنها خواهیم داشت.

معاون عمرانی استاندار زنجان با بیان اینکه در محلات هدف بازآفرینی شهری یک بخش مربوط به بافت فرسوده و یک بخش مربوط به بافت ناکارآمد است، افزود: در این زمینه باید تفکیک قائل شویم، زیرا بافت‌های ناکارآمد معمولا بافت‌هایی است که به لحاظ تفکیک و زندگی از دست حکمران خارج بوده و در طول ادوار گذشته سر و شکل گرفته است و معمولا محلاتی که به زورآباد‌ها معروف هستند این شکلی بوده‌اند.

شعاعی با بیان اینکه بافت‌های فرسوده نیز بافت‌هایی را شامل می‌شود که به لحاظ سابقه شهری در شهر‌های مختلف سابقه زیادی از زندگی در آن جا وجود دارد، گفت: عمر زیادی از بافت‌های فرسوده گذشته و معمولا در مراکز شهر قرار دارند و بافت‌هایی هستند که مردم شهر یک قرابت و یک همزاد پنداری با آن دارند.

وی با توضیح اینکه در بافت‌های فرسوده یک رویکرد این است که این بافت‌ها را با ضوابط و مسائل شهرسازی به روز کنیم، افزود: رویکرد‌های جدیدی که در کشور در حال اتفاق افتادن است توسعه گردشگری در این مناطق با اعطای تسهیلات و مشوق‌ها است که اگر درست اجرایی شود از طرح‌های بسیار خوب است.

معاون عمرانی استاندار زنجان با بیان اینکه درباره بافت‌های ناکارآمد مسائل مختلفی طرح موضوع می‌شود، گفت: از جمله این مسائل می‌توان به بحث‌هایی نظیر توانمندسازی و جابه‌جایی اشاره کرد که در مورد این بافت‌ها بررسی و مطالعات دقیق از اهمیت بسزایی برخوردار است و همچنین طرح‌هایی که آماده می‌شود حتما باید یک سیستم کارگزاری حتی در بافت‌های فرسوده نیز مستقر باشد، زیرا بخش‌های دولتی معمولا توان و فرصت کافی برای راهبری با تمام جزئیات نخواهند داشت.

دیگر خبرها

  • اجرای ۱۰۷ میلیاردی پروژه دفع آب‌های سطحی در بافت تاریخی یزد
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • تصویب مطالعات طرح ویژه تفصیلی بافت تاریخی شهر ارومیه
  • بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان اعلام شد
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • حضور مخرب هوش مصنوعی در سینما/ به جوانان اعتماد کنیم
  • دسترسی به بافت تاریخی و حرم‌های مطهر با پروژه تقاطع غیرهمسطح قائم-رحمت-احمدی
  • اراده کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شیراز برای رفع فقر
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • شیراز؛ اولین شهر ایرانی که صاحب یک روز در تقویم شد