Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-29@12:22:14 GMT

۱۶۵ میلیون هکتار مساحت کشور در آستانه بیابان زایی

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۱۵۳۰۳

‍‍‍‍‍‍

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها اعلام کرد: ۱۶۵ میلیون هکتار از وسعت کشور در معرض بیابان زایی است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، وحید جعفریان در گفتگوی ۱۸:۳۰ تاکید کرد: برای حفاظت موثر از جنگل‌های دست کاشت و کاهش آسیب‌پذیری این عرصه‌ها نیازمند برنامه‌ریزی در جهت ارتقای تاب آوری، سازگاری و کنترل عوامل تخریب هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او گفت: در حال حاضر یک میلیون و ۳۶۰ هزار هکتار جنگل‌های دست کاشت مناطق بیابانی نیازمند تبیین سیستم پایش برای مدیریت کنترل عوامل تخریب است.

جعفریان افزود: با همکاری دفتر حفاظت و شورای عالی جنگل، برنامه بازنگری در مدیریت جنگل‌های دست کاشت با رویکرد‌های مشارکتی و مردم محور و مبتنی بر ارزیابی اقتصادی در دستور کار قرار گرفته است.

او در خصوص برنامه های آتی ارگان متبوعش هم این طور توضیح داد:
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
او گفت: عرصه‌های بیابانی اکنون به تناسب گذشته بر اثر شرایط اقلیمی و اکوسیستم موجود، شکننده و آسیب‌پذیر شده‌اند.
او افزود: به شدت نیازمند ارتقای سازگاری در اکوسیستم بیابانی هستیم تا در مقابل تنش‌ها و چالش‌ها تاب‌آوری داشته باشیم.
این مسئول امور بیابان در ادامه با تاکید بر استفاده از گونه‌های متنوع بومی در مناطق بیابانی خاطرنشان کرد: هر گونه اقدامات اجرایی در عرصه‌های منابع‌طبیعی بدون مشارکت مردم امکان پذیر نخواهد بود.

سلمان زارع کارشناس منابع طبیعی نیز در ادامه برنامه تاکید کرد: سهم عوامل انسانی در بیابان زایی بیشتر از عوامل ذاتی است.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

 

برچسب ها: بیابان زایی ، محیط زیست ، میانگین جهانی

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: بیابان زایی محیط زیست میانگین جهانی بیابان زایی جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۵۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال

رسول مقسم روز شنبه گفت : سال قبل گلستان از محل تولید نهال‌جنگلی ۳۸۷ هکتار از عرصه‌های جنگلی هیرکانی را با کاشت «بلوط، ون، افرا و خانواده سرو نقره‌ای» احیا کرد یا توسعه داد که شامل ۲۰۰ هکتار در منطقه «قلعه‌قافه» مینودشت، ۱۰۰ هکتار در منطقه «قربان‌دره» مراوه‌تپه، ۵۷ هکتار در منطقه «جوزچال» رامیان و ۳۰ هکتار در مناطق« عربکلو و خسروآباد» گالیکش بود.

طبق گزارش مسوولان حوزه جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، سال قبل در قالب اجرای طرح ملی چهارساله کاشت یک میلیارد درخت، ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال جنگلی برای فضای سبز، زراعت چوب، احیا و توسعه جنگل و مرتع و بیابان با بهره‌گیری از نهالستان‌های دولتی و خصوصی در استان تولید و در اختیار استان‌ها قرار گرفت در حالی که تعهد ایجاد شده برای گلستان در این سال پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نهال بود.

به روزرسانی جنگل‌های هیرکانی نیازمند احیا و توسعه

رییس اداره جنگلکاری، پارک‌ها و تفرجگاه‌های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: مکاتبه با ادارات شهرستانی منابع طبیعی و آبخیزداری برای شناسایی جنگل‌های مخروبه، کم پوشش و فقیر جنگلی انجام شده است.

طبق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، در این استان شمالی با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.

گلستان طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ تعداد یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد که اقتصاد اصلی ساکنان آن برپایه کشاورزی استوار است.

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • خطر ریزگردهای قم بیخ گوش تهران