Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر گفت: آمادگی داریم با استفاده از ظرفیت سرورهای استانی آموزش مجازی و برخط را در سطح استان ارائه دهیم.

گروه استان‌های خبرگزاری آنا، حسین عقابی؛ آموزش مجازی بعد از شیوع ویروس کرونا در کشور شکل جدیدی به خود گرفت و همه مراکز آموزشی از جمله دانشگاه آزاد اسلامی برای به پایان رساندن سال تحصیلی به‌نوعی مجبور به استفاده از این نوع آموزش شدند که موفقیت‌هایی خوبی را برای این دانشگاه رقم زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مدت زمان بیش از 6 ماهی که از آموزش مجازی گذشته است، مراکز آموزشی توانستند با همه کاستی‌ها و مشکلات با این نوع آموزش سال تحصیلی را به پایان برسانند و اکنون دانشگاه‌ها به‌ویژه دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی برای دانشجویان و تداوم شیوع ویروس کرونا به‌دنبال رفع نقاط ضعف و تقویت زیرساخت‌ها در آموزش برخط و مجازی هستند.

**بیشتر بخوانید:

آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان برای برگزاری کلاس‌های حضوری

اعتماد و نظارت سازمان مرکزی 2 بال موفقیت آموزش مجازی در واحدهای دانشگاهی

خبرنگار خبرگزاری آنا برای اطلاع از اینکه آیا مشکلات آموزش مجازی  در استان‌ها و شهرهای مختلف برطرف شده است و اینکه دانشگاه‌ها چه برنامه‌ای برای ارائه هرچه بهتر این نوع آموزش دارند با اسماعیل عبداللهی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر به گفتگو نشسته است که در ادامه خواهیم خواند.

آنا: با توجه به ارائه آموزش مجازی در 6 ماه گذشته و برخی اعتراض‌ها به‌دلیل کمبودها در این نوع آموزشبه‌ویژه در مناطق محروم و مشکلات اینترنتی، چه تمهیداتی را در ترم جدید آموزشی برای رفع کاستی‌ها اندیشیده‌اید؟

عبداللهی: استان بوشهر آموزش مجازی و آزمون‌های آنلاین را نسبتاً خوب اجرا کرد و این کار چند دلیل داشت. یکی اینکه تقریباً مجری سیدا چهار بودیم و این آمادگی وجود داشت که بتوانیم این ظرفیت را روی سامانه سیدا ایجاد کنیم.

در ترم قبل 330 واحد دانشگاهی از آزمون آنلاین سیدا4 بوشهر و 70 واحد دانشگاهی هم از کلاس‌های آموزش مجازی استفاده کردند. ترم تابستان هم این روند اجرا شد و از همه ظرفیت‌هایی که داشتیم، استفاده کردیم.

لازم است مشکلات در زیرساخت‌های اینترنتی حل شود؛ اما با توجه به مجموعه تجربیات و اطلاعاتی که داریم روی سامانه سیدا4 با حداقل اینترنت هم امکان دسترسی وجود داشته و دانشجویان چه از طریق لپ‌تاپ شخصی، موبایل و چه از طریق زیرساخت‌هایی که در خود واحدهای دانشگاهی ایجاد شده است، فعال شدند و رضایت روزبه‌روز افزایش پیدا کرد.

اگر همین وضعیتی را که اواخر ترم قبل داشتیم، دنبال کنیم و سامانه آموزشیار هم به‌زودی اجرایی شده و فرآیند آن تکمیل شود، امیدواریم با این تجربیات و اطلاعات بتوانیم در ترم جدید خدمات بهتری را ارائه کنیم.

در ترم گذشته و تابستان اطلاع‌رسانی به همه دانشجویان و استادان به‌منظور آموزش آنان برای نحوه استفاده از ظرفیت‌ها، تجهیزات و امکانات انجام شد. طرح تعاون هم کمک زیادی کرد و خیلی از دانشجویان در واحدهای دانشگاهی دیگر امکان بهره‌گیری از این ظرفیت را پیدا کردند و همکاری خوبی وجود داشت و مشکل چندانی نداشتیم.

امیدواریم با قولی که دولت و وزیر ارتباطات داده و دانشگاه هم پیگیری می‌کند، اینترنت رایگان برای دانشجویان داشته باشیم که این موضوع یکی از دغدغه‌های اولیا و دانشجویان بوده است و مطرح می‌کردند که چرا باید هزینه اینترنت را متقبل شویم.

آنا: در ترم جدید چه تمهیداتی اندیشیده شده تا زمان‌های از دست رفته دانشجویان در گذشته جبران شود و پیش‌بینی شما حضور چنددرصدی دانشجویان و استادان در کلاس‌های مجازی در سال تحصیلی پیش رو است؟

عبداللهی: همیشه در کلاس‌های عادی و حضوری یک‌درصدی غایب داریم و این‌طور نیست که همیشه همه دانشجویان در کلاس‌ها شرکت کنند. آیین‌نامه هم در این مورد تأکید دارد که برخی از دانشجویانی که غیبت بیش‌ازحد مجاز دارند باید درس‌هایشان را حذف کنند. از طرفی در این ترم و در سامانه سیدا فایل‌های ضبط شده کلاس‌ها را هم داریم که می‌تواند در اختیار دانشجویان قرار بگیرد تا اگر کسی نتوانست آنلاین شرکت کند، بتواند  از این ظرفیت بهره‌مند شود.

همه تلاش‌ها بر این است که تعداد غایبان را به کلاس‌های عادی نزدیک کنیم. با استفاده از تجربیاتی که تاکنون کسب شده و ذخیره‌کردن فایل‌ها، این اطمینان را بدهیم که دانشجویان اکنون با این پدیده آشنایی کامل دارند؛ چراکه تعداد غایبان در آزمون‌ها بسیار پایین بود؛ بنابراین امیدواریم این تعداد حضور را افزایش دهیم و به آن حد معقول و متعارفی که مورد انتظار در کلاس‌های عادی و حضوری است، برسانیم.

آنا: آموزش برخط و مجازی در 6 ماه گذشته تجربه خوبی برای دانشگاه شد، دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر قرار است از چه زیرساخت‌هایی برای ترم تحصیلی سال جدید استفاده کند؟

عبداللهی: با توجه به اینکه سامانه آموزشیار یکپارچه می‌شود، طبیعتاً همه باید از این ظرفیت استفاده کنیم. ‌اکنون هم سیدا4 که دارای این قابلیت بود، قابل استفاده نیست و از دسترس خارج شده است؛ اگر سازمان مجوز بدهد که بتوانیم مجدداً از این سامانه استفاده کنیم، این آمادگی وجود دارد که از ظرفیت سرورهای استانی بتوانیم بهره‌مند شویم و می‌توانیم این خدمات را به کل استان بدهیم و طوری برنامه‌ریزی کلاسی کرده‌ایم که تقریباً درس‌های مشترک و مشابه در کل استان برای همه دانشجویان در رشته‌ها و واحدهای مختلف قابل استفاده باشد.

آنا: با توجه به اینکه چند ماه گذشته را با سیستم آموزش مجازی طی کرده‌اید، به نظر شما با مشکلاتی در حوزه آموزش مجازی در سال جدید برخورد خواهید کرد؟

عبداللهی: فکر می‌کنم مشکلات بیشتر درباره دسترسی به اینترنت و تسهیل اینترنت مورد نیاز باشد. عملاً دانشجویان و استادان خودشان را با این سامانه یا روش آموزش تطبیق داده‌اند و امیدواریم زیرساخت‌ها که عمدتاً هم مربوط به دانشگاه نیست و مربوط به دولت و اولیای امور است، فراهم شود یا حداقل در همین حدی که تاکنون بوده، وجود داشته باشد تا بتوانیم خدمات خود را بهتر از گذشته ارائه کنیم.

آنا: حضور دانشجویان، استادان و کارمندان در ترم جدید تحصیلی به چه صورت خواهد بود؟

عبداللهی: اینکه آیا استادان و دانشجویان ملزم به حضور 100 درصدی هستند یا خیر، بستگی به وضعیت کرونا در کشور و استان دارد. طبیعتاً تابع تصمیمات ستاد ملی کرونا و ستاد استانی کرونا هستیم. اگر وضعیت قرمز باشد، طبق بخشنامه سازمانی حق نداریم کلاس حضوری برگزار کنیم و خانواده‌ها هم از ما انتظار دارند که الزام به برگزاری حضوری کلاس‌ها نداشته باشیم.

هیئت علمی و کارمندان دانشگاه هم به‌عنوان بخشی از جامعه، حق دارند دغدغه سلامتی و امنیت خودشان را داشته باشند؛ بنابراین اگر وضعیت کرونا به همین شکل باشد، توصیه این است که زیرساخت‌های آموزش مجازی تقویت و در اختیار مخاطبان قرار داده شود و همین وضعیت ادامه پیدا کند.

البته در مورد کلاس‌های با جمعیت کم یا کلاس‌های عملی و آزمایشگاهی، مانند گذشته بنای ما بر این است که بتوانیم با تعداد کم این کلاس‌ها را به‌صورت حضوری و با رعایت پروتکل‌ها اجرا کنیم.

آنا: از مسئولان آموزش مجازی در ترم تحصیلی جاری چه انتظاری دارید؟

عبداللهی: اگر قرار است آموزش مجازی از طریق آموزشیار و به‌صورت یکپارچه به اجرا درآید، باید ظرفیت‌سازی شود تا به علت حجم کاربران و کاری که قرار است از طریق این شیوه اتفاق بیفتد، مشکلات وجود نداشته باشد و بتوانیم این سرویس را به مردم که کم‌کم به آن عادت کرده و اعتماد می‌کنند، ارائه دهیم.

اکنون که آموزش و پرورش می‌خواهد کلاس‌ها را حضوری برگزار کند، خیلی از مردم مقاومت می‌کنند و حق هم دارند؛ اما وظیفه داریم همان‌طور که آموزش و پرورش درگیر زیرساخت و تمهید امکانات مورد نیاز بوده است، از طریق سازمان هم کمک‌هایی در این رابطه انجام شود و رایزنی‌هایی صورت گیرد.

در عین حال مانند گذشته تابع مقررات و دستوران سازمانی هستیم و قطعاً  استان بوشهر که در این رابطه، هم ابتکار عمل را در اختیار داشته و هم تجربه خوبی در موضوع آموزش مجازی دارد، می‌تواند وظایف خودش را در چارچوب وظایف سازمانی به‌خوبی انجام دهد.

انتهای پیام/4121/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر آموزش مجازی دانشگاه الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی آموزش مجازی نوع آموزش استان بوشهر ترم جدید زیرساخت ها سال تحصیلی کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۶۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گفت: ایجاد مراکز مشاوره فعال و استفاده از ظرفیت خیرین یکی از مهم‌ترین راهکارهای کاهش مشکلات دانشجویان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، جهانگیر جوانمرد در نشست با مسئولان فرهنگی دانشگاه ها اظهار داشت: در صورتی که از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها، نخبگان و صاحبنظران به خوبی استفاده شود در پیشگیری از وقوع بسیاری از معضلات اجتماعی به نتایج خوبی دست می یابیم.

وی با انتقاد از فاصله فکری ایجاد شده در بین اساتید و دانشجویان خاطرنشان کرد: تقویت مهارت های ارتباطی از طریق برگزاری دوره های آموزشی و گفتمان بین اساتید و دانشجویان به منظور فراهم کردن فرصت های آشنایی با مشکلات دانشجویان و تلاش برای حل آن ضروری است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل با بیان اینکه مقوله پیشگیری یک امر فرازمانی و فراقوه ای است، گفت: یکی از مهمترین راهکارهای کاهش آسیب‌ها، استرس‌ها و نیز سایر مشکلات دانشجویان، ایجاد واحد‌های مشاوره فعال و مراکز نیکوکاری در دانشگاه‌هاست که می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های دستگاه‌ها و نهاد‌ها و به ویژه خیرین نسبت به حل و فصل بسیاری از این مشکلات دست پیدا کرد.

در این نشست مسئولان فرهنگی دانشگاه‌ها نیز با قدردانی از حمایت‌های دستگاه قضایی استان از برنامه‌های پیشگیرانه در دانشگاه‌ها به تبیین و تشریح برنامه‌های خود پرداختند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • اینترنت کوانتومی و توسعه فناوری دسترسی رادیویی باز؛ پروژه‌های پرچمدار ستاد اتصال‌پذیری
  • آموزش علوم پزشکی از کلاس درس تا عرصه
  • ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت
  • اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی
  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!
  • فرافکنی دانشگاه‌ها درباره نقش خود در تعلیم و تربیت اجتماعی/ اثرگذاری اساتید و تشکل‌ها محدود است
  • برپایی کلاس درس دانشجویان دانشگاه آزاد در باغ موزه دفاع مقدس
  • کلاس تمام دانشگاه امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد