Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران،  دولت بریتانیا با تعیین ضرب‌الاجل یک ماه و نیمه برای امضای قرارداد آزاد تجاری پسابرگزیت، اتحادیه اروپا را تهدید به لغو توافقنامه‌های پیشین و تجارت طبق قوانین سازمان تجارت جهانی کرد.

به گزارش «دیلی اکسپرس»، «بوریس جانسون»، نخست‌وزیر انگلیس در شرایطی دیروز، 15 اکتبر را به عنوان مهلت بازنگری اعضای اتحادیه اروپا بر شرایط جدید تجاری کشورش تعیین کرد که قرار است نمایندگان انگلیس و اتحادیه اروپا در موضوع برگزیت از امروز هشتمین دور از مذاکراتشان را از سر بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیانیه «جانسون» که با موضعگیری اتحادیه اروپا، فرانسه، اسکاتلند و ایرلند روبه‌رو شد چهره تازه‌ای را از انگلیس پسابرگزیت نشان داد: «می‌خواهم کاملاً روشن صحبت کنم. همان‌طور که از ابتدا هم گفته‌ایم این جدایی برای ما دستاورد مثبتی است و به عنوان رئیس دولت اعلام می‌کنم مرزها و بنادر ما برای به ثمر رساندن اهدافمان آماده است. بنابراین قوانین و معاهدات و قلمروی آبی صیادی‌مان در کنترل کامل‌مان درخواهد آمد. ما به دنبال تجارت آزاد با اتحادیه اروپا به روشی مشابه کانادا و استرالیا هستیم اما اگر این توافق تا 15 اکتبر حاصل نشد، دو طرف راه خود را خواهند رفت. ضمن اینکه این زمان تمدید نخواهد شد.»

بریتانیا پس از سه سال و نیم کشمکش 31 ژانویه 2020، جدایی از اتحادیه اروپا را جشن گرفت و تا پایان دسامبر برای تعیین تکلیف قراردادهای تجاری خود با این اتحادیه فرصت دارد. بنابراین در صورتی که این توافق حاصل نشود تعرفه‌ها و قوانین جدیدی بر تجارت میان اتحادیه اروپا و انگلیس حکمفرما خواهد شد. اما اصرار انگلیس بر انحصار صیادی مانع بزرگی پیش روی این توافق گذاشته است؛ شرایطی که به نظر می‌رسد از نگاه مقامات بریتانیا دستاورد خوبی باشد. جانسون نیز بر این موضوع تأکید دارد: «اگر توافقی صورت نگیرد ما مانند استرالیا و براساس تعرفه‌ها و قوانین سازمان تجارت جهانی با اتحادیه اروپا تجارت خواهیم کرد.»

تبعات پیش‌ روی اتحادیه و انگلیس

به باور تحلیلگران شبکه «الجزیره»، در صورتی که این توافق حاصل نشود، بریتانیا باید علاوه بر مسأله تجارت آزاد، در موضوع پروازها، ترانزیت کالا و همکاری‌های علمی با اعضای اتحادیه اروپا نیز راهکار جدید پیدا کند. به نوشته روزنامه «فایننشال تایمز»، دولت بریتانیا با زیر پا گذاشتن مهمترین بند توافق برگزیت قصد تبیین قوانین تازه‌ای را دارد تا زیان ناشی از قطع روابط تجاری با اتحادیه را به حداقل برساند.

یک منبع آگاه به این روزنامه گفت: «این توافق روشن و آگاهانه می‌تواند توافقات درباره ایرلند شمالی را نیز باطل کند تا قوانین مرزی سختگیرانه میان انگلیس و اتحادیه اروپا برقرار شود.» «میشل بارنیه»، مسئول مذاکرات اتحادیه اروپا در موضوع برگزیت معتقد است: «مذاکرات درباره آینده روابط بسیار دشوار پیش می‌رود. ما آرام حرکت کرده و تا نیل به توافقنامه پیش می‌رویم. اما اوضاع نگران‌کننده است. چرا که با توجه به اینکه بریتانیا به دنبال سود دوجانبه است توافق دشوار خواهد بود.»

در همین حال «دیوید فراست»، همتای او از انگلیس گفت: «دولت بریتانیا از توافق نکردن هراسی ندارد. همان‌طور که جانسون هم گفت ما به دنبال توافق آزاد تجاری استاندارد با اتحادیه با قوانین یک کشور مستقل هستیم. نخست‌وزیر بر سناریوی بدون توافق برگزیت حساب کرده و پیام واضحی برای اتحادیه فرستاده است. اتحادیه اروپا نمی‌خواهد بپذیرد که ما برای حفظ منافع ملی به دنبال تبیین قوانین و روابط آزاد هستیم. ما از این پس در خدمت اتحادیه نخواهیم بود و با قوانین خودمان پیش می‌رویم.»

موضع سرسختانه بریتانیا در برابر اتحادیه اروپا به مذاق حزب ملی اسکاتلند نیز چندان خوشایند نیست. به نوشته «گاردین»، اعضای این حزب بر این باورند امتناع بریتانیا از توافق با اتحادیه اروپا طبق استانداردهای پیشین، ضربات جبران‌ناپذیری بر مشاغل اسکاتلندی‌ها و اقتصاد آن در بحبوحه کرونا خواهد زد. «یان بلکفورد» رهبر این حزب معتقد است: «اگر شرایط طوری پیش برود که توافقی میان بریتانیا و اتحادیه منعقد نشده و خواست اسکاتلند نادیده گرفته شود، دیگر نمی‌توان به سیاست‌های نخست‌وزیر اعتماد داشت و بدون شک باید به استقلال از بریتانیا بیندیشیم.»

از سوی دیگر کارشناسان بر این باورند که هرگونه عقب‌نشینی از سوی طرفین و امضا نشدن توافقنامه، قواعد تجاری ایرلند شمالی و دیگر بخش‌های بریتانیا را تحت تأثیر قرار خواهد داد. موضوعی که صاحبان مشاغل را نیز نگران کرده است.

اما در نهایت به نظر می‌رسد «بوریس جانسون» و مقامات ارشد بریتانیا حاضر به کوتاه آمدن نیستند: «درهای بریتانیا همواره به روی دوستانمان در اتحادیه اروپا باز است اما بدون توافق تجارت آزاد با آنها مذاکره خواهیم کرد.» این اظهارات در حالی مطرح شد که چند روز قبل «شارل میشل»، رئیس شورای اروپا گفت: «دیر یا زود بریتانیا باید خواسته‌اش را روشن کند. نمی‌شود هم از اتحادیه جدا شوند و هم از مزایای آن بهره گیرند.»

در این میان «ایو لوریان»، وزیر خارجه فرانسه نیز با ابراز ناامیدی از روند مذاکرات، مواضع بریتانیا را به نقد کشید: «ترجیح ما توافق است اما توافقی براساس قواعد خودمان. در این میان یک‌ سری مسائل مانند موضوع صیادی نباید در چارچوب توافقنامه قرار گیرد.»

پربیننده ترین نقش سرمایه‌سازان خطرپذیر در کاهش احتمال شکست استارتاپ‌ها/ شکست ۹۲درصد از فعالیت‌های استارتاپی در سه سال نخست فعالیت ترامپ آرایشگاه رفتن نانسی پلوسی را سوژه کرد +عکس کدام مدیران آمریکایی بیشترین دستمزد را می‌گیرند؟ ابزاری به نام ویزای استارتاپی/ تلاش دولت‌ها برای جذب فعالان اقتصاد دانش‌بنیان از کشورهای دیگر توئیت وزیر خارجه سوئیس پس از دیدار با ظریف

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بوریس جانسون اتحادیه اروپا تجارت آزاد اروپا بوریس جانسون قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۷۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی دولت روسیه اعلام کرد در شرایط حاضر هیچ بستری برای آغاز گفت‌وگوهای صلح بین اوکراین و روسیه وجود ندارد.

وی با اشاره به شکست گفت‌وگوهای مقامات اوکراینی و روس در ماه‌های اولیه جنگ در استانبول ترکیه گفت: دلیل امتناع اوکراین از ادامه مذاکرات در استانبول فشار مستقیم از سوی لندن بود، باقی همه حدس و گمان است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خردادماه پارسال در نشست با رهبران آفریقایی که با هدف میانجی‌گری مذاکرات صلح بین مسکو و کی‌یف، به روسیه سفر کرده بودند، برای نخستین بار اسنادی محرمانه را افشا کرد!

پوتین در این نشست فاش کرد که پس از «توافق صلح پارسال بین مسکو و کی‌یف در ترکیه»، نیروهای روسیه از کی‌یف و مناطق تحت کنترل اوکراین خارج شده بودند. وی اضافه کرد که «پس از خروج داوطلبانه نیروهای روسیه به عنوان بخشی از این توافق، کی‌یف از امضای توافق خودداری کرده است.»

به گفته پوتین، مسکو و کی‌یف در بهار ۲۰۲۲ در استانبول به طور ضمنی با پیش‌نویس این توافق که «پیمان بی‌طرفی دائمی و ضمانت‌های امنیتی برای اوکراین» نام داشته، موافقت کرده بودند و پس از آنکه روسیه به تعهدات خود ذیل این توافق عمل کرده و از کی‌یف خارج می‌شود، اوکراین بدعهدی کرده و از امضای توافق خودداری می‌کند.

براساس این سند، انگلیس، چین، روسیه، آمریکا، فرانسه و ترکیه به عنوان ضمانت‌دهندگان ایفای نقش می‌کردند. به باور پوتین، عدم تعهد کی‌یف به این توافق ناشی از «اقدامات و تلاش‌های مخرب غرب» بوده است. رئیس جمهور روسیه به نقل از گزارش نشریه «فارین اِفرز»، خاطرنشان کرد که این تحولات (بدعهدی اوکراین) با سفر بوریس جانسون، نخست وزیر وقت انگلیس به کی‌یف تلاقی داشته و جانسون، طلایه‌دار تلاش‌های غرب برای مانع‌تراشی در مسیر اجرای این توافق بوده است.

به نوشته این نشریه، چند منبع آگاه پیش‌تر درباره تأثیر تلاش‌های جانسون برای متوقف کردن مذاکرات، روشنگری و تأیید کرده بودند که در جریان سفر به کی‌یف، جانسون، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را ترغیب کرده تا مذاکرات با روسیه را به دو دلیل اصلی متوقف کند؛ نخست آنکه «مذاکره با پوتین ممکن نیست» و دوم اینکه «غرب در حال حاضر (در آن برهه) آمادگی پایان جنگ را ندارد.»

کد خبر 6089884

دیگر خبرها

  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل هجوم مهاجران به ایرلند
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست
  • افزایش بودجه نظامی انگلیس در کوران انتقادها
  • موافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا
  • توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • ویرانی های غزه از جنگ جهانی دوم بیشتر است