Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرماخوردگی که "رینوفارنژیت" نیز نامیده می‌شود، نوعی عفونت دستگاه تنفسی است که توسط یکی از انواع ویروس‌های موجود ایجاد می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، سرماخوردگی، شایع‌ترین بیماری عفونی در بین انسان‌ها است که به شدت مسری بوده و به راحتی از طریق تماس فرد بیمار با فرد سالم به او منتقل می‌شود. خوشبختانه سرماخوردگی یک بیماری خود محدودکننده است و معمولاً بدون ایجاد هیچ‌گونه عوارض جدی، حدود هفت تا ۱۰ روز پس از بروز علائم خودبه‌خود برطرف می‌شود؛ البته بهبود کودکان، خردسالان و همچنین افراد سیگاری ممکن است به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علائم سرماخوردگی چیست؟

سرماخوردگی ممکن است در تمامی فصول سال رخ دهد، اما با توجه به فصلی بودن ویروس آن در فصل‌های پاییز و زمستان بیش از دو فصل دیگر شیوع دارد. به طور متوسط و در حالت کلی بزرگسالان در طول یک سال دو یا سه مرتبه و کودکان به‌ویژه اطفال زیر ۶ سال، بیشتر به سرماخوردگی مبتلا می‌شوند. در سنین مدرسه نیز ممکن است کودکان در یک سال تا ۱۰ بار سرما بخورند. علائم این بیماری شامل گلو درد، آبریزش و گرفتگی بینی، عطسه، سرفه، دردهای جزئی عضلانی، سردرد، لرز و تب خفیف است. این ویروس از طریق تماس با بزاق یا ترشحات بینی فردی که قبلاً به آن آلوده شده است، منتقل می‌شود. عطسه یا سرفه نیز باعث گسترش ویروس سرماخوردگی در محیط و آلوده شدن سطوح می‌شود و ممکن است افراد دیگر با نیز لمس آن‌ها بیمار شوند.

بدن افراد در برابر سرماخوردگی ایمن می‌شود؟

این بیماری معمولاً بدون خطر است، اما گاهی منجر به عفونت میکروبی حنجره می‌شود که با گرفتگی صدا و به دنبال آن از دست دادن صدا، گوش درد، عفونت گوش میانی و التهاب لوزه‌ها همراه است. از سوی دیگر با توجه به این‌که این بیماری با گونه‌های متفاوتی از ویروس سرماخوردگی ایجاد می‌شود، ایمن‌سازی بدن در برابر آن امکان‌پذیر نیست، چرا که پیشگیری از ابتلاء به هر یک از این ویروس‌ها مستلزم استفاده از آنتی‌بادی‌های منحصربه‌فرد است که گنجاندن همه آن‌ها در بدن به‌طور هم‌زمان غیرممکن است.

پیشگیری و درمان سرماخوردگی

با توجه به قابلیت ناتوان‌کننده سرماخوردگی به دنبال ضعف سیستم ایمنی و نیاز مبتلایان به مدیریت عفونت، لازم است بیمار استراحت کافی داشته باشد، مایعات زیادی مصرف کند و از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها برای مقابله با ویروس خودداری کند، چرا که این داروها تنها برای عفونت‌های باکتریایی مؤثر واقع می‌شوند. بنابراین استفاده از آن‌ها برای درمان عفونت تنفسی ویروسی کاملاً بی‌فایده است. استفاده از مسکن‌ها برای تسکین سردرد، تب و دردهای عضلانی تأثیر چندانی ندارد، اما در کاهش این علائم مفید است. داروهای ضد احتقان نیز تنها عامل کمکی برای تنفس بزرگسالان محسوب می‌شود.

مصرف ترکیبات طبیعی هم‌چون ویتامین C نقش بسزایی در کنترل عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی دارد و مدت زمان بیماری را کاهش می‌دهد. مصرف منظم مکمل‌ها نیز در کاهش مدت و شدت بیماری بسیار مؤثر است، اما در مجموع می‌توان گفت سرماخوردگی ویروسی است که باید دوران خود را طی کند و برای آن هیچ درمان مشخصی وجود ندارد. از آنجایی که ویروس‌های سرماخوردگی سریع منتقل می‌شوند، رعایت تمامی موارد امنیت سلامت برای پیشگیری از آلوده شدن دیگران نظیر شستشوی مداوم دست‌ها و خودداری از لمس صورت در دوران سرماخوردگی، استفاده از دستمال یک‌بار مصرف در زمان سرفه و عطسه، دور انداختن دستمال‌ها و سایر وسایل آلوده ضروری است.

کد خبر 442987

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سرماخوردگی فصل سرما بیماری بیماری های تنفسی بیماری های عفونی عفونت های ویروسی عفونت ویروسی بیماری ویروسی درمان سرماخوردگی علائم سرماخوردگی علائم سرماخوردگی چيست پیشگیری از سرماخوردگی فصل پاییز فصل زمستان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۹۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعریف حباب قیمت به زبان ساده + فیلم

حباب قیمت  یا همان حباب بازار زمانی رخ می‌دهد که قیمت یک دارایی به قیمتی بسیار بالاتر از ارزش واقعی آن برسد. در واقع حباب، چرخه‌ی اقتصادی افزایش سریع قیمت یک دارایی خواهد بود.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • آیا حتما به خرید قرص ویتامین C نیاز داریم؟
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال
  • تعریف حباب قیمت به زبان ساده + فیلم
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت