Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-عضو شورای عالی سیاست گذاری جبهه اصلاح طلبان، تنها نماینده آرای خاکستری و متفاوت را اصلاح طلبان عنوان کرد و گفت: اصولگرایان فکر می‌کردند با بریدن قشر خاکستری از اصلاح‌طلبان، آنها به سمت اصولگرایان می‌روند ولی تجربه انتخابات گذشته نشان داد این قشر هرگز به اصولگرایان روی خوش نشان نمی‌دهند.

سید محمود میرلوحی روز سه شنبه در گفت‌وگو یی اظهار کرد: بخشی از اصلاح‌طلبان مثل اصولگراها می‌اندیشند ولی بخشی از آنها هم اصل را بر نظر مردم می‌گذارند و سرمایه اجتماعی را به عنوان مهمترین رکن جمهوریت و مشارکت می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو شورای شهر تهران افزود:  در گذشته به این شکل بود که  اگر ۲۰ درصد مردم به اصلاح‌طلبان و ۲۰  به اصولگرایان رای می‌دادند، بقیه رای دهندگان با توجه به شرایط به شخصی رای می‌دادند که وعده‌هایش به خواسته‌های آنها نزدیکتر بود.

میرلوحی ادامه داد: قشر سرگردان و خاکستری، در حال حاضر  تمایلی به رای دادن ندارد. مگر اینکه شرایطی حاکم شود و همه بتوانند به‌طور برابر در انتخابات شرکت کرده و برنامه خود را در معرض قضاوت عامه قرار دهند به طوری که مردم قانع شوند اراده‌ای برای پی‌گیری مطالبات آنها وجود دارد. در این صورت است که خاکستری‌ها جهت گیری خود را مشخص می‌کنند.

مشارکت حداکثری نیاز امروز کشور است 

میرلوحی گفت: انتخابات اسفند ۹۸، شیوع ویروس کرونا، شرایط عمومی کشور و اتفاقاتی که در منطقه و سطح جهان در حال رخ دادن است؛ نشان می‌دهد ما شرایط خاص، ویژه و حساسی را در پیش رو داریم و این سوال مطرح می‌شود که اراده‌ای برای بالا بردن نرخ مشارکت وجود دارد یا قرار است مدل انتخابات اسفند ۹۸ تکرار شود و اقلیتی بر مشارکت حداکثری ترجیح داده شوند؟

این فعال اصلاح طلب افزود: اخبار و نشانه‌ها مختلفی وجود دارد. گاهی از برخی مواضع، تکرار اتفاق دوم اسفند ۹۸ استنباط و بعضی مواقع هم نشانه‌هایی از تجدید نظر و گشایش دیده می‌شود.

میرلوحی، مشارکت حداکثری را نیاز امروز کشور ارزیابی کرد و با بیان اینکه گره‌ها و مشکلات کشور با حضور یک جریان گشوده نمی‌شود، گفت: اصولگرایان تمایل دارند انتخابات بعدی به شیوه اسفند ۹۸ برگزار شود. آنها مشارکت، شور و هیجان مردم در سال‌های ۹۲، ۹۴ و ۹۶ را فراموش نکرده اند به همین دلیل بقای خود ر ا در مشارکت ۲۰ تا ۲۵ درصدی می‌بینند.

میرلوحی گلایه مردم از اصلاح طلبان را یکی از عوامل کاهش نرخ مشارکت در انتخابات گذشته دانست و با طرح این پرسش که این گلایه از کجا نشأت می‌گیرد، یادآور شد: این سوالی است که باید به آن پاسخ داد. مردم می‌گویند شما به وعده‌ها عمل نکردید. به همین دلیل از صندوق رای ناامید شده‌اند و تمایلی به مشارکت ندارند.

این فعال سیاسی بیان کرد: بعد از انتخابات سال ۹۶ و انتخاب اعضای شورای شهر تهران، جوانان زیادی با انگیزه آماده کمک به شورای شهر بودند، پیشنهاد می‌دادند و نهاد شورا را از آن خود می‌دانستند اما اکنون دیگر ناامید شدند. این در حالی است که اصلاح‌طلبان شورای شهر تهران برای محور قرار دادن شهر و اصلاح نواقص گذشته نهایت تلاش خود را کردند. لذا ناراحتی مردم و بدنه حامی اصلاح‌طلبان از مشکلات بزرگتری ناشی می شود که در کشور به وجود آمده است.

وی، ریشه مشکلات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را بی برنامگی در سطح کلان توصیف کرد و افزود: گروهی عملاً  اصلاح‌طلبان را از بدنه رای و حامیان خود جدا کردند و  به مطالبه گرانی تبدیل شده‌اند که با هیچ جریانی ارتباط برقرار نمی‌کنند و در هیچ انتخاباتی شرکت نخواهند کرد.  بنابراین اگر مشکلات حل نشود با چنین وضعیتی کشور با چالش‌های جدی مواجه می شود.

این فعال اصلاح‌طلب گفت: در  یک انتخابات آزاد و رقابتی که هر کس حق داشته باشد به گزینه خود رای دهد حتی اگر رادیکال‌ترین نامزد جناح رقیب هم رای بیاورد باید به آن احترام گذاشت و به آنها کمک کرد. همه باید بتوانند داوطلب شوند و همه باید میان نامزدها گزینه مطلوب خود را داشته باشند.

بیشتر اصلاح طلبان در پی نامزد اجاره ای برای ۱۴۰۰ نیستند

میرلوحی درباره استراتژی اصلاح طلبان در انتخابات، گفت: دو دیدگاه در اصلاح‌طلبان وجود دارد، یکی دیدگاه آنهایی است که در انتخابات اسفند ۹۸ لیست دادند و شرکت کردند، آنها معتقدند با همان فرمان و رویکرد در انتخابات ۱۴۰۰ هم شرکت کنند. مشاهده کردیم در اسفند ۹۸ آنها نتوانستند مردم را پای صندوق‌های رای بیاورند.

عضوشورای مرکزی مجمع دانش آموختگان ایران اسلامی ادامه داد: آنها از بقیه اصلاح‌طلبان گلایه دارند که اگر همه در تهیه لیست مشارکت می‌کردند، مردم می‌آمدند. با وجودی که چند حزب با تابلوی اصلاح‌طلبی اقدام به تهیه لیست کردند ولی چون تفکر اقناعی و نظرات مردم در آن رویکرد انتخاباتی غایب بود، نتیجه‌ای به همراه نداشت. رییس دولت اصلاحات در این به صراحت اعلام کرد که اگر من هم از مردم بخواهم در انتخابات شرکت نمی‌کنند.

میرلوحی درباره سرخوردگی رای دهندگان خاطرنشان کرد:  دیدگاه دوم مربوط به شورای عالی سیاست گذاری جبهه اصلاح طلبان است. آنها  به این جمع‌بندی رسیدند که با این شیوه لیست ندهند و تاکنون دیدگاه آنها تغییری نکرده است. لذا جز افراد و احزابی که در اسفند ۹۸ لیست دادند، دیگر اصلاح‌طلبان طرفدار حمایت از نامزد غیراصلاح‌طلب و به اصطلاح اجاره‌ای در ۱۴۰۰ نیستند.

عضو شورای شهر تهران گفت: خرد جمعی اصلاح‌طلبان می‌گوید در آزمونی که شکست آن از پیش معلوم است شرکت نکنند. در انتخابات اخیر مجلس بخشی از اصلاح‌طلبان مدلی بی‌نتیجه را استفاده کردند و نتیجه نگرفتند پس این شیوه نباید تکرار شود.  

وی، مشارکت قابل قبول مردم در انتخابات ۱۴۰۰ را در گرو اطمینان خاطر آنها از اصلاح اوضاع کنونی دانست و عنوان کرد: در این باره هر چه بخواهیم استدلال کنیم، افکار عمومی از ما نمی‌پذیرد.

لازم باشد تا بهبود شرایط صبر می‌کنیم

میرلوحی گفت: اسفند ۹۸ در کنار مردم قرار گرفتیم. همین بهتر که نیامدیم و اگر لازم باشد تا بهبود شرایط انتخابات صبر می‌کنیم، اینطور نیست که تصور کنیم اگر ۱۴۰۰ را از دست دهیم فرصتی دیگری نخواهیم داشت بنابراین باید شاهد آثار عملکرد مجلس یازدهم بود.

منبع: ایرنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد شورای شهر تهران اصلاح طلبان اسفند ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۹۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه مهم به مردم در خصوص دور دوم انتخابات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد صالح جوکار در گفت‌وگویی، با اشاره به انتخابات دور دوم مجلس دوازدهم اظهار کرد: براساس بیانات مقام معظم رهبری چهار راهبرد رقابت، سلامت، امنیت و مشارکت در انتخابات مطرح بود که همین راهبرد در مرحله اول در پیش گرفته شد. در آن زمان بالابودن مشارکت مردم تاثیرات زیادی در عرصه بین‌المللی و جهانی داشت و سرمایه اجتماعی نظام را نشان می‌داد.

بنابر روایت ایسنا، وی اضافه کرد: با توجه به این‌که تکلیف تعدادی از کرسی‌های مجلس دوازدهم در مرحله اول مشخص شده است، انتظار می‌رود که مردم با مشارکت گسترده تکلیف ۴۵ کرسی باقی‌مانده را در دور دوم تعیین کنند.

منتخب مجلس دوازدهم بیان کرد: مردم با مشارکت گسترده بهترین و اصلح‌ترین افراد را راهی مجلس دوازدهم کند یعنی کسانی که به دنبال رفع مشکلات مردم بوده و بتوانند در حوزه قانون‌گذاری و نظارت اقدامات موثری انجام دهند.

جوکار با بیان این‌که حضور مردم می‌تواند منجر به انتخاب اصلح شود افزود: مردم بهترین و برترین نماینده را انتخاب کند که برای رسیدن به این هدف قطعا مشارکت آنها مهم است.

رئیس کمیسیون شوراها با اشاره به برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی در هشت حوزه اظهار کرد: در مرحله اول انتخابات مجلس شورای اسلامی تجربه برگزاری الکترونیکی انتخابات کسب شد که در مجموع روش خوبی است. اکنون دنیا به این سمت می‌رود چون خطای برگزاری انتخابات الکترونیکی بسیار کمتر است.

وی در پایان گفت: قطعا ضعف‌های احتمالی در مرحله دوم رفع می‌شود و می‌توان از این تجارب برای برگزاری انتخابات الکترونیکی در آینده و برای سایر انتخابات استفاده کرد.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903125

دیگر خبرها

  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • صیانت از آرای مردم وظیفه اصلی است
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • توصیه مهم به مردم در خصوص دور دوم انتخابات
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران