Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در سال‌های اخیر نگرانی‌ها در مورد آلودگی دریای خزر بیشتر شده‌ است. این دریاچه با مشکلات زیست‌محیطی متعددی مثل ورود فاضلاب شهری و صنعتی روبروست. ورود این فاضلاب‌ها باعث آلودگی سواحل شده و برای شناگران در این آب‌ها مشکلاتی ایجاد می‌کند.

با توجه به اهمیت آلودگی آب و ارتباط آن با سلامت گردشگران، سیده فاطمه موسوی، هادی نیک‌نژاد و فتح‌الله غلامی بروجنی از پژوهشگران بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مازندران در مطالعه‌ای کیفیت آب سواحل شنای شهرستان محمودآباد استان مازندران را بررسی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرستان محمودآباد بیشترین ساحل آزاد و قابل دسترس برای مسافران را در بین سایر شهرهای ساحلی استان دارد و در ایام تعطیلات مقصد مسافران زیادی از مناطق مختلف کشور است.

آشنایی با دریای خزر

با بررسی میزان تراکم جمعیتی و نیز میزان استفاده گردشگران از ایستگاه‌های شنا در شهرستان محمودآباد، ۱۵ ایستگاه انتخاب شد و از هر ایستگاه به صورت ماهانه در چهار فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان ۱۶۸ نمونه از عمق ۲۰ تا ۳۰ سانتی‌متری از سطح آب دریا برداشته شد. این نمونه‌گیری‌ها در دو شرایط آب‌وهوایی آرام و مواج انجام گرفت و از مناطقی بود که بیشترین تعداد شناگر را داشتند.

نمونه‌ها پس از برداشت بلافاصله در شرایط استاندارد به آزمایشگاه مرکز بهداشت شهرستان محمودآباد منتقل و آزمایش‌های میکروبی بر روی آن‌ها انجام می‌شد. پس از انجام آزمایش‌های مربوطه، میانگین تعداد باکتری‌های کلی‌فرم کل و کلی‌فرم مدفوعی و انتروکوک‌های روده‌ای در نمونه‌ها مشخص شد.

باکتری‌های کلی‌فرم و انتروکوک‌های روده‌ای باکتری‌هایی هستند که در روده جانداران خون‌گرم از جمله انسان زندگی می‌کنند و حضور آن‌ها در محیط آبی نشان‌دهنده آلودگی آب با مدفوع است.

با بررسی میزان میکروارگانیسم‌های کلی‌فرم کل و انتروکوک‌های روده‌ای مشخص شد که تمام ایستگاه‌ها در فصل زمستان بیش‌ترین مقدار را داشته است و بیشترین میزان کلی‌فرم مدفوعی در فصل پاییز بوده است.

به گفته پژوهشگران این مطالعه، از دلایل احتمالی این موضوع می‌توان به تخلیه پساب‌های خانگی و شهری و کشاورزی اشاره کرد که به صورت مستقیم و تصفیه‌نشده وارد محیط آبی می‌شوند. همچنین با تغییرات جوی و بارندگی‌های فصل پاییز و زمستان، آلودگی‌های باکتریایی موجود در حوزه آبریز دریا وارد سواحل شنا می‌شود.

بررسی مناطق مختلف نشان داد که ایستگاه طرح دریای ستاره شیلات بیش‌ترین میزان آلودگی باکتریایی را داشته است. به گفته پژوهشگران این مطالعه، دلایل احتمالی این موضوع موقعیت جغرافیایی این ساحل، دسترسی آسان و نزدیکی آن به راه اصلی و همچنین تخلیه فاضلاب رستوران‌های اطراف است.

بر اساس نتایج این مطالعه، بیشتر ایستگاه‌های شنای این شهرستان از نظر بار آلودگی نامطلوب هستند. به پیشنهاد محققان این پژوهش، برای کمک به حفظ سلامت و جلوگیری از شیوع بیماری نیاز به نظارت بیشتر بر طرح‌های سالم‌سازی دریا و نمونه‌برداری دائمی از آب دریا است. همچنین افزایش امکانات بهداشتی، رفاهی و آگاهی شناگران و گردشگران در استفاده صحیح از آن‌ها ضروری است.

این مطالعه بر اساس طرح پژوهشی کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شده و یافته‌های آن شهریور ماه سال جاری (۱۳۹۹) به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «بررسی کیفیت میکروبی آب سواحل شنای شهرستان محمودآباد در سال ۱۳۹۸» در مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران منتشر شده است.

کد خبر 547319 برچسب‌ها دریای خزر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دریای خزر شهرستان محمودآباد روده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۹۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران در روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش همشهری آنلاین، آلاینده شاخص هوای پایتخت طی ۲۴ ساعت گذشته «ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون» با میانگین ۷۷ بود و کیفیت هوای پایتخت در شرایط قابل قبول قرار داشت. آلاینده شاخص هم‌اکنون «ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون» با میانگین ۶۸ و کیفیت هوا در وضعیت قابل قبول است.

گفتنی است که شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا «پاک»، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا «قابل قبول(سالم) یا متوسط»، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا «ناسالم برای گروه‌های حساس»، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا «ناسالم»، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا «بسیار ناسالم» و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا «خطرناک» است.

همچنین براساس داده های شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، تنها یک ایستگاه (منطقه ۳ پاسداران) شاخص عدد بالاتر از ۱۰۰ را نشان می هد و حساس برای گروه های نا سالم است و ۶ ایستگاه شرایط پاک (شاخص زیر ۵۰ ) و مابقی ایستگاه شرایط قابل را نمایش می دهند.

کد خبر 848284 منبع: ایسنا برچسب‌ها آلودگی هوا شهردارى تهران تهران

دیگر خبرها

  • از لزوم جدیت در تفکیک زباله، تا سهم فاضلاب خانگی در آلودگی رودخانه های رشت
  • معرفی ۶ نفر از عاملان آلودگی محیط زیست کرج به مراجع قضایی
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بررسی آخرین وضعیت تکمیل سامانه فاضلاب روستای ریحان آباد شهرستان ارومیه
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • شرنگ شیرابه در کام خزر