Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@11:13:22 GMT

بایدها و نبایدهای تغذیه‌‌ای در بارداری

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۲۱۳۷۶

بایدها و نبایدهای تغذیه‌‌ای در بارداری

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه‌‌ای و صنایع غذایی کشور درباره بایدها و نبایدهای تغذیه‌‌ای در دوران بارداری توضیحاتی ارائه داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ دکتر جلال الدین میرزای رزاز درباره رژیم غذایی متعادل در دوران بارداری گفت: خانم‌‌های باردار به دلیل وضعیت خاص خود بهتر است تحت نظر متخصص تغذیه، رژیم غذایی ویژه‌‌ای را دنبال کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در مادران باردار طی سه ماهه اول نیاز به انرژی افزایش نمی‌‌یابد اما در سه ماهه دوم و سوم به ترتیب350، 450 کیلو کالری افزایش می‌‌یابد. این کالری باید از یک رژیم متعادل شامل لبنیات، غلات کامل، پروتئین‌‌های حیوانی و گیاهی، میوه و سبزیجات تازه حاصل شود.

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه‌‌ای و صنایع غذایی کشور در ادامه بیان داشت: برای رعایت رژیم غذایی سالم به زنان باردار توصیه می‌‌شود نیمی از بشقاب خود را با میوه و سبزیجات، یک چهارم آن را با غلات سبوس دار و یک چهارم آن را با منابع پروتئینی بدون چربی و همچنین لبنیات پر کرده و در کنار آن از لبنیات کم چرب استفاده کنند.

رزاز درباره مصرف لبنیات و میوه‌‌ها و سبزیجات در دوران بارداری گفت: متخصصان تغذیه برای مصرف لبنیات کم چرب در این دوران روزانه سه تا چهار واحد شیر، ماست و پنیر توصیه می‌‌کنند که سرشار از کلسیم و پروتئین است. همچنین زنان باردار باید توجه خاصی به مصرف میوه‌‌ها و سبزیجات داشته باشند چرا که این مواد غذایی، سرشار از آنتی اکسیدان‌‌ها، فیبرها و ویتامین‌‌ها هستند.

وی با بیان اینکه مصرف غلات کامل انرژی لازم را در رژیم غذایی دوران بارداری تامین می‌‌کند، افزود: حداقل نیمی از نیاز کربوهیدرات یک زن باردار از طریق غلات کامل مانند جودوسر و نان سبوس دار جبران می‌‌شود و همچنین در دوران بارداری، پروتئین بیشتری نسبت به قبل از بارداری موردنیاز است. پروتئین، برای رشد مناسب بافت‌‌های جنین از جمله مغز، ضروری است.

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه‌‌ای و صنایع غذایی کشور منابع پروتئین در دوران بارداری را گوشت، مرغ، تخم مرغ، حبوبات و لبنیات دانست.

رزاز در ادامه خوردن غذاهای با فیبر بالا، چربی، نمک و مصرف مایعات را موارد تاثیرگذار در رژیم غذایی بارداری دانست و گفت: فیبر بخشی از میوه‌‌ها، سبزی‌‌ها و دانه‌‌های خوراکی به ویژه حبوبات و غلات است که در بدن انسان هضم نمی‌‌شود. غذاهای پر فیبر به سیر شدن کمک می‌‌کند و موجب مصرف کمتر غذا و چربی می‌‌شود. فیبر با حجیم کردن مدفوع باعث خروج راحت و سریع مدفوع شده و به این طریق از بروز یبوست جلوگیری می‌‌کند.

وی تصریح کرد: مواد غذایی پرچرب مانند غذاهای سرخ کرده، چربی اشباع و محصولات حاوی اسید چرب ترانس در دسته غذاهای ناسالم قرار می‌‌گیرند. مصرف اسید چرب ضروری مانند امگا3 اهمیت زیادی دارد. برخی از مواد غذایی دارای اسید چرب سالم آجیل، گردو،آووکادو، بذر کتان، ماهی چرب و روغن زیتون هستند. این مواد غذایی معرفی شده نوع صحیحی از چربی را برای رشد مغز جنین تامین می‌‌کنند.

رییس انجمن تغذیه ایران در خصوص مصرف نمک و مایعات در دوران بارداری اظهارداشت: خوردن نمک نیز باید در حد تعادل باشد. مصرف بیش از حد نمک می‌‌تواند برای مادران باردار مضر باشد.

وی درباره مصرف مایعات گفت: زنان باردار می‌‌توانند با نوشیدن روزانه 8 لیوان آب و مایعات موجود در سوپ‌‌ها و نوشیدنی‌‌ها به میزان کافی مایعات را دریافت کنند.

رزاز به محدودیت غذایی در دوران بارداری اشاره و خاطرنشان کرد: مصرف کافئین و شیرین کننده‌‌های مصنوعی، گوشت‌‌ها و غذاهای دریایی خام، ماهی‌‌های دریایی دارای جیوه بالا، گوشت‌‌های فرآوری شده و لبنیات غیر پاستوریزه در دوران بارداری باید محدود شوند تا به سلامت جنین کمک شود.

بایدها و نبایدهای تغذیه در دوران نقاهت بیماران کرونایی / دور فست‌فودها و غذاهای پرچرب و شور را خط بکشیدنکات تغذیه‌‌ای ساده برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: غربالگری مادران باردار بهداشت و درمان ویروس کرونا غربالگری مادران باردار بهداشت و درمان ویروس کرونا دوران بارداری مواد غذایی رژیم غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۱۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید

مغز عضوی است که ۲۴ ساعته، حتی زمانی که خواب هستید، مشغول به فعالیت است؛ کل سیستم عصبی را تنظیم می‌کند و سیگنال‌ها و دستورالعمل‌ها را از یک قسمت بدن به قسمت دیگر منتقل می‌کند. بیشتر غذا‌هایی که به تقویت حافظه کمک می‌کنند، حاوی مقادیر زیادی از این موارد هستند: آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین B، چربی‌های سالم، اسید‌های چرب امگا.

به گزارش خبرآنلاین، چند مورد از بهترین غذا‌هایی که مغز و حافظه را تقویت می‌کنند و سلامت آن را ارتقا می‌دهند، در ادامه به شما معرفی شده‌اند:

توت‌ها

انواع توت‌های غنی از آنتی اکسیدان مانند توت فرنگی، شاه‌توت و توت سفید، استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهند. مطالعات نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان‌های موجود در توت‌ها می‌توانند به: بهبود ارتباط بین سلول‌های مغز، تقویت یادگیری و حافظه با افزایش انعطاف‌پذیری مغز، جلوگیری یا به تأخیر انداختن زوال شناختی کمک کند.

غلات کامل

سطوح بالاتر قند خون با کاهش بازدهی و فعالیت مغز مرتبط است. بر خلاف کربوهیدرات‌های تصفیه شده، غلات کامل دارای شاخص گلیسمی (قند) پایینی هستند و برای همین به آرامی در بدن تجزیه می‌شوند، قند را به تدریج آزاد می‌کنند و به مغز اجازه می‌دهند تا عملکرد مؤثرتری داشته باشد.

برخی از جایگزین‌های سالم غلات کامل که برای تقویت ذهن مفید هستند، عبارتند از: نان جو، بلغور جو دوسر، برنج قهوه‌ای، گندم سیاه، کینوا.

آجیل و دانه‌ها

درست مانند ماهی‌های چرب، آجیل‌ها و دانه‌ها نیز حاوی سطوح بالایی از اسید‌های چرب امگا ۳ و آنتی اکسیدان هستند که آن‌ها را به یکی از بهترین غذا‌ها برای مغز تبدیل می‌کند. این گروه هم‌چنین منبع غنی ویتامین E هستند که از مغز در برابر استرس اکسیداتیو در دوران پیری محافظت می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف منظم آجیل می‌تواند خطر از دست دادن حافظه مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد.

گردو بهترین غذا برای مغز است و سطوح بالاتری از آنتی اکسیدان را نسبت به سایر مغز‌ها و دانه‌ها در خود دارد.

قهوه

کافئین موجود در قهوه به تقویت عملکرد کلی مغز کمک می‌کند. قهوه هم‌چنین منبعی غنی از آنتی اکسیدان است که [با افزایش سن]از سلامت مغز محافظت می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مادام‌العمر قهوه می‌تواند خطر زوال شناختی و بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

با این وجود، در مصرف قهوه زیاده‌روی نکنید، چرا که کافئین می‌تواند چرخه خواب را مختل کند.

پرتقال

پرتقال سرشار از ویتامین C است و در بهبود توانایی‌های شناختی و تقویت سلامت مغز نقش دارد. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که از سلول‌های مغز در برابر آسیب‌های ناشی از بالا رفتن سن محافظت می‌کند. هم‌چنین این ویتامین به پیشگیری از اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی کمک می‌کند. برخی از منابع سرشار از ویتامین C عبارتند از: کیوی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای، سیب زمینی، انبه، آناناس.

دیگر خبرها

  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند! | تاثیر لبنیات در چربی سوزی شکم ؛ روزانه سه وعده لبنیات بخورید
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • روایتی از حذف قند و عوارضش، جزو پربازدیدترین‌های توییتر شد/ عکس
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟